Отоци! Дайте съвет!!!

• 6 556
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, момичета! Моля ви кажете какво да правя, имам отоци по ръцете и краката. Днес ходих да ми пуснат изследване за албумин - имало малки следи от белтък, но не било притеснително. Нямам кръвно, 100-110/70 ми е. Лекарката каза, че няма страшно, било си физиологично подуване на бременността. Ще си следя албумина всяка седмица. Забравих да кажа, че сега влизам в седмия месец. Дайте някакви съвети как да се справя с тези отоци, ръцете ми са като кебапчета, а краката ми са подути още като стана от леглото сутрин. Купих си един номер по-големи обувки, но днес сутринта и те вече ми бяха отеснели  Shocked Знам, че не трябва да ям солено, но аз по принцип не ям туршии, колбаси и др. такива. Да ви питам, знаете ли дали маргаринът и белият хляб не се препоръчват при такива отоци, защото ям доста филийки? И задължително ли ще нося по-голям номер след раждането? Дотогава не ми се мисли какво ще стане  #Crazy Благодаря ви предварително!

# 1
И аз бях така от горе долу 7мия месец.
Щом кръвното ти е в норма- че и ниско, не се тревожи.
Краката искат студена вода и вдигане на високо и ръцете предполагам  Wink
След раждането всичко ще си влезне в норма след по малко от месец. Peace
Незнам за хляба и маргарина , другите да сеи зкажат по този въпрос.

# 2
  • BG
Аз бях така с първата бременност.нямах албумин.Наистина е много гадно.Знам какво е.Сутрин като станех неможех да си свия ръцете,чак ме боляха.Но след като родих всичко мина.Ограничи дори прекрати мазното,киселото,тестяното.

# 3
1. Да ви питам, знаете ли дали маргаринът и белият хляб не се препоръчват при такива отоци, защото ям доста филийки?
2. И задължително ли ще нося по-голям номер след раждането?

1. Не, нямат връзка с отоците. Но като цяло по-добре да ограничиш малко филийките заради евентуален гестационен диабет и качване на килограми  Peace Аз бях така - дай ми кифлички, банички и хлебче с чубричка. Нищо друго не исках. Но качих захар, бебето стана едро, сложиха ме на диета и в края на краищата качих за цялата бременност 6кг, но с последните 3м само на диня и праскови  Tired

2. Не, категорично не, това са митове и легенди  Peace

# 4
Искрено ти съчувствам, бях така през втората си бременност. Добрата новина е, че всичко се оправя след като родиш. Wink Е, мога да си представя това колко успокоително ти звучи в момента Mr. Green Дотогава - спи на лявата страна, вдигай краката на високо колкото се може по-често, ограничи соленото и не забравяй да пиеш достатъчно течности. Ако имаш възможност си вземи болничен и стой у дома. Peace

# 5
Благодаря ви за отговорите! Истината е, че си похапвам доста тестени работи - домашни сладкиши, кексове, баници, филийки с конфитюр и халва. Май трябва да ги спирам, ужас. Пък ми се ядат  #Crazy...

# 6
Яж каквото ти се яде и пий повече вода.Аз до последно пиех поне по литър и половина вода на ден, отделно сокове, кафе и чай, и нямах проблеми с подуване на краката и ръцете  Peace

# 7
Благодаря ви за отговорите! Истината е, че си похапвам доста тестени работи - домашни сладкиши, кексове, баници, филийки с конфитюр и халва. Май трябва да ги спирам, ужас. Пък ми се ядат  #Crazy...

И на мен така. Бях в 7-ми месец, прибрах се в Бг и започнах - лежа си, чета си книжки, а татко ми ми носи кифли, банички, хлебче. Прибрах се след месец и гинеколожката се хвана за главата  ooooh!  Качих захар, бебето - голямо. Абе, не си е работа  Rolling Eyes 3 месеца карах на диня и родих един месец по-рано и бебе почти 4кг. Ако го бях доносила - не искам да мисля  Crazy
Храни се здравословно, разхождай се, всичко ще е наред  Hug

# 8
  • София
Нищо не ми помогна. Раждането ме "излекува". Laughing

# 9
Ужас! Стига бе!

# 10
  • София
И аз започнах да се подувам в началото на 7-ми месец, но имах късмет че почваше лятото и изкарах до септември само по джапанки.

# 11
  • до една звездичка
Здравейте, момичета! Моля ви кажете какво да правя, имам отоци по ръцете и краката. Днес ходих да ми пуснат изследване за албумин - имало малки следи от белтък, но не било притеснително. Нямам кръвно, 100-110/70 ми е. Лекарката каза, че няма страшно, било си физиологично подуване на бременността. Ще си следя албумина всяка седмица. Забравих да кажа, че сега влизам в седмия месец. Дайте някакви съвети как да се справя с тези отоци, ръцете ми са като кебапчета, а краката ми са подути още като стана от леглото сутрин. Купих си един номер по-големи обувки, но днес сутринта и те вече ми бяха отеснели  Shocked Знам, че не трябва да ям солено, но аз по принцип не ям туршии, колбаси и др. такива. Да ви питам, знаете ли дали маргаринът и белият хляб не се препоръчват при такива отоци, защото ям доста филийки? И задължително ли ще нося по-голям номер след раждането? Дотогава не ми се мисли какво ще стане  #Crazy Благодаря ви предварително!
И аз имах сериозни отоци по краката в края на бременността. При това нямах албумин. Помагаха ми единствено почивката и вдигането на краката на високо - банално е, но действа. Редовно си проверявай белтъка!
А за по-големия номер обувки - не знам на какво точно се дължи, но след като родих нося с един номер по-големи обувки, да.  Laughing

# 12

И аз така. Две-три седмици, след като родих, нямаше и помен от оттоци, а аз се бях подула като балон, буквално, бях направо страшна. Нямах албумин, кръвното си ми беше наред, а изглеждах като топка. Само като си спомням сега и ми става лошо. Нося си старите обувки, не се притеснявай.

# 13
  • до една звездичка

Е, да, това е съвършено вярно. Включително и всички болки в ставите, които ме побъркваха от самото начало. Минаха още докато бях на масата, а дотогава се чудех как поне да ги облекча...  ooooh!

# 14

Е, да, това е съвършено вярно. Включително и всички болки в ставите, които ме побъркваха от самото начало. Минаха още докато бях на масата, а дотогава се чудех как поне да ги облекча...  ooooh!

И аз имах сташни отоци, и в джапанки не се навирах, а за обувки - дума да не става. И ръцете ми бяха ужас. (Болките в ставите са друга тема, беше страшно) Та, няколко часа след раждането си погледнах краката и нямаше и следа от отоците.

Общи условия

Активация на акаунт