Пролет пуква, разцъфтява, СЕПТЕМВРЙИСка мама засиява!

• 23 660
  • 693
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Не бях писала от известно време, но Лора пак се тръшна болна  newsm45
Според педи - заден ринит.

Но нали все съм подозрителна - имаме и една лекарка от 3-та градска, което преглежда на частно, та тя ни накара да пуснем носен и гърлен секрет - има бактерия Haemophilus influenzae в носа, днес излязаха резултатите.
Малко ми е странна - според Wikipedia не е задължително да е причина за инфекция, за да е сигурно, трябвало да се взиме и кръвна проба или 'cerebrospinal fluid', което не знам какво трябва да означава, не мога да си го преведа.
А тъпото е че преди 2 седмици борихме 'възпалена 3-та сливица' (диагнозата е на УНГ лекар) със Зинат, това е антибиотик, и уж тази бактария била чувствителна към него - това според антибиограмата.
Довечера сме на преглед - ще видим какво ще каже лекарката за тези резултати.
Но с две думи - нямам думи вече ... Добре че сестрата на моя вече посвикна да се оправя с 2-те хлапета (породени са) и пусна свеки да помага на нас.

И да се оплача как не успях да се регистрирам по здравна каса.
Лекарката, при която ходих с Лора за направления, имала много пациенти и отказа да ме запише.
Обадих се на тел, даден на сайта на НЗОК, за въпроси на гражданите и от там ми казаха че може да ми откаже - гинеколозите имали определена бройка пациенти.
До тук ОК.
Ама нали съм си навила на пръста, че това което ми се полага от касата си го искам, и се занесох до 22 ДКЦ, на Плиска (от Слатина съм). И там попаднах на един чичко, които много държеше да разбере защо не съм отишла при него за установяване на бременността, а на друго място. След това ми обясни, че ехографските прегледи при него са платени по 20 лв и че 3 прегледа са крайно недостатъчни за цялата бременност. Еми ... побеснях след тези реплики.
Та жената, което вдигна тел от сайта на НЗОК, ми каза че той няма правно основание да иска пари и ме посъветва да пусна писмена жалба до директора на НЗОК, с адрес ул.Кричим 1.
Днес в обедната пуснах жалбата на място, дадоха ми входящ номер и до месец ще ми отговорят писмено.
Съманвам се, че ще му направят нещо, но дано поне едно предупреждение да има...

ПС Не ме трийте моля - щом не пиша, значи почти сигурно е, че малката е болна Wink Това в кръга на шегата, ама тя наистина решава че трбябва лично да блъска по клавиатурата като работи компа и нищо не мога да правя Simple Smile И не се върза на допълнителната клавиатура, която  само я сложих на бюрото...

# 511
Еха имаме си вече 2  stork-boy и едно  stork-girl .talktoher Много се радвам за резултатите  Hug !
v_spasova ,дано скоро малкта Лора се оправи,за друго не се тревожи сега  Praynig  Hug  Heart Eyes !

п.с.Толкова ли страшно съм прозвучала  Rolling Eyes ,хайде няма да трием никой,пък каквото сабя покаже  Mr. Green !

# 512
  • София
Да де - стана много писане от моя страна, но другата седмица във вторник имам час при лекарка, която работи със ЗК.
Ако и тя нещо се направи на интересна, ще пусна и за нея една жалба, и ще се откажа от услугите на ЗК...
Просто много ще ми стане това тичне и обикаляне, а седмиците си вървят и трябва да пусна изследвнията, най-вече заради кръвното и антителата от резус фактора (аз съм -, таткото е +, детето е - Simple Smile ).

# 513
  • София
Danielkka, не е страшно, но аз исках да си кажа че ще пиша ... когато детето позволява Wink

# 514
Мисля,че не бях правилно разбрана.Не говорех за мамите които рядко пишат,а тези които имат по един пост за 5 теми,само са се представили и ..до там.
sweet maniche,бях се ориенирала за Селена,но и в Пз има една часна клиника и се колебая още.Може да идем ж по големите месци към 5-6 в Селена на отворените врати.А за виждането,нека се позгреее времето може да  си организираме една среща в Пловдив на всички мами,които могат да дойдат!  Hug

# 515
v_spasova, дано бързо се оправи малката. Колкото до превода на cerebrospinal fluid - това означава гръбначно-мозъчна течност или ликвор, или иначе казано лумбална пункция, защото мисля, че в тази област пряват инжекцията, за да я вземат. Моля, ако бъркам нещичко в това Tommelise да ме поправи, все пак съм само биолог...

# 516
Здравейте,

И аз отдавна не съм писала, ама просто няма нищо интересно край мен Simple Smile. Болничен вече втори месец, стоя си вкъщи.... къде поработвам малко, къде мързелувам Simple Smile. Но ви чета редовно и не пропускам нищо!

Много е рано, но си харесах количка. Simple Smile. http://www.shtarkel.com/products/1415-detska-kolichka-princess.html
Малко е тежичка, но ще развивам мускули Simple Smile). Някой има ли мнение за тези колички? Изглеждат ми доста евтини като цена и незнам защо. не съм и виждала на живо още, но да се надяваме скоро и това ще стане.

# 517
aissa80 ,разгледай подфорума На пазар, има отзиви за всички марки колички, вкл. и за Магингланд. Моето лично мнение е, че са комфортни за бебето, закътани и стабилни за зимата, но са и много тежки, неманеврени и грознички  Laughing Laughing

# 518
  • София
aissa80, ако си на по-висок етаж и имаш асансьор, е добре да провериш дали количката ще влезе в него Wink
Едни познати са в нова кооперация в Младост3, на 5-ти етаж и беше голямо чудене и избиране, докато не ги попитах дали са си измерили асансьора ... После се смяха, че много съм ги била улеснила - избора бил сведен до 2-3 модела.

# 519
На външен вид всеки харесва различни колички.  Peace Аз например никога не бих си купила количка цвят черно, сиво или графит, докато много майки харесват подобни цветове Simple Smile Аз първото, което гледам е цвета да е много светъл и ярък.

# 520
  • София
Aissa80, аз бях с малката с такава, супер е за зима, проходима е навсякъде заради големите гуми, лесно се управлява, влиза и в асансьор, но наистина лятото е хубаво да си с по-лека.

Аз по-напред писах, че ще си я ползвам моята, нямам намерение да давам излишни пари за по-нови и модерни, важното е, че ми е удобна, а за няколко месеца става. После с лятната.

Само да ви кажа за комбинираните и летните. Гледайте да има пълно легнало положение, защото има такива дето нямат, а си е по-добре да си спи легнал бебо.  

# 521
На външен вид всеки харесва различни колички.  Peace Аз например никога не бих си купила количка цвят черно, сиво или графит, докато много майки харесват подобни цветове Simple Smile Аз първото, което гледам е цвета да е много светъл и ярък.
newsm10
Нашата зимната е ярко синя с екрю и светло сиво. Не съм и особен фен, тежка е. Но за зимата е перфектна, има големи гуми и е по-лесно проходима, за разлика от летните (те за сняг много много не стават заради малките гуми). А лятната ни е ярко червена (много як цвят), честно казано не ми е много удобна, явно е предвидена за по-ниски хора (не че съм много висока ама съм над 1.70) и съм леко наведена и ритам задните гуми постоянно. Така че като купувате колички гледайте и височина на дръжката и положение на гумите да не са много близо разположени (за летните говоря).
Това от мен засега   bouquet!

# 522
  • Sofia
aissa80,  това е една от количките, за които се интересувам и чета мнения и аз, доста ги хвалят и покриват част от изискванията ми т.е. удобни са за бебето, защото са широки и всички казват, че и лесно се минава по разбитите ни улици с тях, но са тежички, а аз ако и този път съм секцио как ще я мъкна тая количка 4 етажа в началото добре ама бебо като стане по-голям.  newsm78 Въпреки това съм склонна да предпочета удобството на бебето, мъкнах и преди почти 4 години по същия начин количката по стълбите и сега ще мъкна, пък другата година напролет ще си купя лятна лека количка и така.... май ще стане.
Да се похваля - моя син са го избрали да открива пролетното тържество в детската градина другия месец и днес ни дадоха текста да го учим, а отделно има и други по-мънички текстчета за през цялото тържество - той е много емоционален, като пее или казва стихчета все ръкомаха, прави едни гримаси.  Grinning Та започваме от днес с ученето още.
v_spasova, дано бързо се оправите, малкия днес казал на госпожата в градината, че го боли гърло и сега му пръснах тантум - верде, дано да размине този път, че вече ми писна и от зима и от болести.
На момичетата с хубави резултати и щъркелчета вече - честито, все хубави новини в нашите теми да има.
Ааааа забравих - питам сина ми - Какво искаш да си имаме, а той - сестричка, да я гушкам и да й давам мляко, а как искаш да се казва - Солетка  Laughing

# 523
Благодаря много на всички за мнението. Това за асансьора - ще го проверя, мерси за съвета. А по-ярък цвят от този оранжев не можах да намеря  Grinning.

Лятна количка ще взема от приятели, но до тогава смятам, че тази ще свърши перфектна работа и за бебока и за мен Simple Smile. Имам 5 стъпала да минавам пеша, така че ще се справя.

Мерси още веднъж на всички за мненията.  Hug

# 524
  • Пловдив
Да се разпиша, че вчера май пропуснях Thinking

Първо - за ФМ и БХС - ако будещата майка е навършила 34 години ЗК поема по едно от двете изседвания (моята лекарка ми го каза) Simple Smile
И така и така сме на тази тема, и понеже вчера се сблъсках с това нещо - на бременните НЕ ИМ ВЗЕМАТ потребителска такса. Аз си го знам от джи пи-то, но вчера бях на гастроентеролог в V ДКЦ и на направлението ми с болдвани букви си пише "Първа желана бременност", а шматката (сори за израза) на регостратурата ми подава обработеното направление и касова бележка за 2,40 с  думите: "Дължите 2,40"... Е да, ама не - казах и, че съм бременна, че си го пише на направлението и че знам, че съм освободена от тази такса и чак тогава въпросната госпожа/ица ми каза, да се кача в кабинета #Cussing out
Не съм за 2то лева, ама няма и да позволя да ме правят на маймуна Twisted Evil

Сега - за количките: днес бяхме на оглед по магазините (защото аз нали нямам изпит на 20... Whistling) и определено мисля, че като дойде време, ще вземаме "Оптима"-та на Чиполино Simple Smile
Харесах си и шишенца Laughing Laughing Laughing
За дрешките изобщо няма да коментирам, защото има страхотни моделчета Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт