Отговори
# 360
"...В някои от материалите, които ни изпращате се споменава за съмнения в защита на финансови корпоративни интереси в съзнателен ущърб на интересите на обществото. Използвам случая, за да Ви информирам за въвеждането на новата система (съобщението е от днес), която ЕС създаде за докладване на корупционни действия он-лайн, дори и по анонимен път. Чрез линка, посочен по- долу, имате възможност да получите подробна информация за начина на работа с тази система:"

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=OLAF/10/ … mp;guiLanguage=en

# 361
Както виждам, огромната част от вас са все така неосведомени по темата ГМО...но пък параноята ви взема застрашителни размери.

Сериозно ли  вярвате на всички тези конспиративни дивотии?

# 362
Моля да ме имате предвид при преводи от и на немски и контакти с немски медии!

# 363
СпирОлина,

позволих си да взема снимки на мартениците от блога, надявам се да няма проблем?

Абсолютно никакъв, разбира се. Hug
Информацията трябва да стигне до възможно най- много хора. Peace

# 364
  • София
"82% от столичани следят най-общо дебата за ГМО (това благодарене на нас!!!!!!), а 18% твърдят, че не пропускат нищо от това, което излиза в публичното пространство по темата. Това сочат данни от експресно проучване на НЦИОМ сред 600 пълнолетни столичани в периода 23-25 февруари. Особено голям интерес към темата ГМО проявяват мъжете (а де???) и високообразованите столичани. От изследването става ясно, че липсва яснота за това какво е влиянието на ГМО върху здравето на човека и чистотата на природата. Според участниците решенията за ГМО трябва да се взимат с помощта на учените и експертите в областта. Според 71% от столичани рисковете свързани с ГМО са повече отколкото ползите. Според 13% всеки случай трябва да се разглежда индивидуално. 83% от столичани смятат, че в България има опасност от неконтролирано разпространение на ГМО. 42% са категорично против на употребата на ГМО включително и за научни цели."

# 365
Както виждам, огромната част от вас са все така неосведомени по темата ГМО...но пък параноята ви взема застрашителни размери.

Сериозно ли  вярвате на всички тези конспиративни дивотии?

Хеликаза , параноята ми наистина придобива застрашителни размери заради това и заради това , а със сигурност и заради още и още подобни " конспирации ".

И понеже не сме както казваш достатъчно величави умове да се възправим срещу могъщото ти генетично образование , ето , срещу теб застава всепризнат световен ум ! Чети и се образовай по въпроса минава ли или не трансформираната ДНК - в кръвта , къде отива и какво причинява ... и после ако искаш може да го обсъдим / на лични , че да не пречим на сериозно работещите в темата  Peace/ .

... и най-вече , ако няма с какво да помогнеш , по-добре не пречи !

П.П. Дано си от поколението ползващо руски език .

# 366
Защо при тези резултати от общественото проучване на протестите ни идват толкова малко хора?  Shocked

Или имаме проблем с комуникацията и рекламата, или българинът е нихилист по природа и герой само зад клавиатурата Sad

http://www.bnews.bg/article-6459
Цитат
Цецка се закичи с анти-ГМО мартеница

Това е благодарение на вас, БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО ЗА ВСИЧКО, което правите и ме извинете за случаите, в които не успявам да съм на вашето ниво. Заедно трябва да успеем!

# 367
От изследването става ясно, че липсва яснота за това какво е влиянието на ГМО върху здравето на човека и чистотата на природата.

Ето тук наистина положението е катастрофално - тотално , незнание , нежелание за разбиране , дезинформация успешно залегнала като познание по темата .

# 368
Nice, тук пък е отговора на "критиките": http://www.irina-ermakova.ru/content/view/207/2/

# 369
Ама ето го цялото проучване http://www.parliament.bg/pub/GMO.pdf

"Реална разтревоженост на столичани личи в отговорите на 83% от
столичани, според които в момента в България съществува опасност от
неконтролирано разпространение на ГМО (в семена и/или в храни).
Това
поражда страхове за здравето. Затова четири пъти повече са хората, които
настояват с темата да се ангажира Министерство на здравеопазването,
отколкото това да е приоритет на Министерство на околната среда и
водите.

Участниците в изследването са разделени на две основни групи,
когато става дума за използването на ГМО. Според 52% от столичани
употребата на ГМО трябва да се ограничи до научни задачи и лабораторни
експерименти.
Най-често това е позиция на две трети от хората на възраст
между 18 и 29 години и на по-заможните респонденти.

42% от интервюираните се определят като категорични противници
на употребата на ГМО изобщо, в това число и за научни цели.
Най-често
това е позиция на хората на възраст над 50 години. Едва според 6% от
столичаните, не е проблем у нас ГМО да се използват без ограничения –
както за научни цели, така и в практиката."

Давам си сметка, че голяма част от тези проценти показват недоверието в институциите и съмненията за корупция и лобистки интереси. Ама сами си го направиха, нека им сега на ГМО дилърите Wink

# 370
Здравейте,
Аз съм така наречения "провокатор". Провокатор съм, колкото и организаторите на събитието терористи. Не съм имал нищо против протеста ви. Единственото, което исках е да упражня правото дадено ми от Конституцията на РБ - Да изразявам свободно мнение. Не мисля, че по някакъв начин съм обидил или наранил някого, още по-малко попречил на протеста ви. От страна на организаторите бях обиден и беше унищожено мое имущество - бяха накърнени моята чест и достойнство. Бях заплашен със самоуправство и саморазправа. Съжалявам господина, загубил чувството си за хумор, но това не му дава права на посяга на мен или моята собственост. Не е вярно, че съм си крил лицето си (на снимката е 3то лице). Когато си тръгнах от митинга аз бях уплашен и дълбоко огорчен от поведението на господина, а когато се прибрах дори и ядосан, за това, че в 21 век в една правова държава е възможно по такъв начин може да се посегне върху личността и собствеността на обикновен гражданин. Всичко това случващо се пред погледите на множество хора на обществено място! Продължавам да настоявам да получа извинение и обезщетение (в размер на заплатената от мен сума за изготвянето на транспаранта ми) и обмислям да подам жалба до съответните органи, поради извършените множество престъпления спрямо мен.

Искрено ваш Маскирания провокатор

Здравей,
за твое и наше съжаление съществуват само организаторки на протеста, и то не са от никоя партия (споменаваш нещо зелено...)
Няма как да бъдем отговорни за нечия грубост.

Моля те да не опорочаваш нашите действия! Ако за теб идването ти ти е коствало 20 лв и е било "упражняване на конституционно право", на нас ни струва неизмеримо повече и не е просто упражняване на право, а борба (но няма да казвам за какво).

Ще ти бъдем много благодарни, ако уважаваш повече началния час на събитието, смисъла на посланието и труда на организаторКИТЕ.

# 371
Бойо, моля погледни в линка по-долу. Корените на Злото са  много по-дълбоки! И щом са обявявали всичко около ГМО, за "секретно" и "държавна тайна" - те са го крили под черджето, то сегашната нова атака "Про ГМО!" не е случайна (не, че сме си мислили така). Просто си има много натрупан опит. И тези български "специалисти", помощник отровители, също не са от вчера! Пак са протегнали кунки за монсантовско папо...

От този линк можеш да изкараш цяло стадо "зайци" за ушите. http://www.gen-ethisches-netzwerk.de/gid/164/thema/nikolova/bulg … en-allen-stuehlen

# 372
ОП, ей сега чух от дадения по-напред пълен запис на събитието и последните думи на тия, дето сте били в парламента при Цачева.

Ми то коренно различно от началото и от първата половина на събитието се оказва това ваше "развитие" след Цачева.
Поправи ме, ако греша, ама ми се стори, че говорите какво щяло да се дооправи в новия закон, дето сега е проект и никой не знае какво пише в него.

Може ли един ясен отговор от теб?

Вие стоите ли зад първото ясно обявено искане, с което повикахте хората?!
Важи ли за вас още призива да не се променя действащият закон, освен формалните грешки в някои текстове за опитите в лабораториите? Важат ли декларациите, писани тук - че ако нещо ще се променя сега, то трябва да са единствено "наброските"  от писмото на ЕК - стилистичните уточнения, заради които били загрижени да не стане недоразумение и да се понижи контролът...

Стоите ли зад първоначалното искане: Б.Б. да изпълни обещанието си дадено пред майките и повторено пред цяла България: че сега ще се "поправя" само това?!

Продължавате ли да искате първоначално обявеното тук - да се спазят законите за обществения дебат, за обосноваността и откритостта при изработването на какъвто и да е проект за нормативен акт, т.е. извън писмото на ЕК да не се прави нищо сега?

Какво точно казвате накрая на записа?

# 373
Бойо, за съжаление наистина не стигаме до много хора. Самата аз на отиване срещнах познато семейство, които отиваха на разходка. Казах им къде отиваме ние и те с удоволствие се присъединиха. Но казаха, че не са знаели за събитието. Хора, които знаеха от мен, ме питаха защо не се съобщава по новините и защо няма плакати в центъра. Може би слкедващият път трябва да направим така организацията, че да имаме големи печатни плакати из София няколко дена преди събитието.

# 374
Холограма, аз не виждам никъде противоречие. Кое точно имаш предвид? Внимателно прослушах отново записа, кои две изречения (в началото/средата/края) според тебе си противоречат?

Общи условия

Активация на акаунт