Машина за хляб-28 част

  • 54 274
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • Русе
  • Мнения: 7 934
tanya_p , много неприятно! Моята я връщах 4 пъти преди да ми я сменят. Дано да ти се реши скоро проблема.

И аз правя питката на Мах-мама но с плетката на Стаси.

# 106
  • София
  • Мнения: 8 495
Моята машина Мулинекс 5000 пак се развали Sad.
Сега отивам в магазина да я нося за 2-път, този път почти месец работи. Дефектна партида ли има не знам, но е много неприятно.


Бе гледам, че нещо и моята се е разтропала ама тя пък горката за две години какво ли не изживя.

Бе да ви попитам като си включите машинките към контакта и си доближите ухото, бучат ли ви машините. Моята бръмчи едно такова тихо.

Апропо стискайте ми палци. Забърках нещо в машината и интересно, че докато се месеше тестото си беше нормално (то вярно, че аз тъпия инат никога не правя оригиналната рецепта ами все ще притуря нещо отгоре) и после кога да извадя бъркалките нашето станало едно лепкаво не е истина.

Иначе добре втаса и се пече добре ама знае ли се.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 17:56 от дядо хаджия

# 107
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Бе да ви попитам като си включите машинките към контакта и си доближите ухото, бучат ли ви машините. Моята бръмчи едно такова тихо.

Да

# 108
  • Мнения: 30
Моята е 5003 и тя издава шум.

# 109
  • Мнения: 407
Бе да ви попитам като си включите машинките към контакта и си доближите ухото, бучат ли ви машините. Моята бръмчи едно такова тихо.

Да


И моята бръмчи.

# 110
  • София
  • Мнения: 8 495
Докладвам - хлябът с тъмната бира,маслините и мащерката се изпече. След малко ще го вадим пък след още няколко пъти по малко ще пробваме.

Баба Станислава да се готви - нейн ред е. И да стиска палци, че тя ми навря тоя бръмбар в главата да правя хляб с бира.  Laughing

# 111
  • София
  • Мнения: 3 249
Я кажи сега Дядо рецептата, че имам цял стек с тъмна бира, подарък от братлето Rolling Eyes

# 112
  • София
  • Мнения: 8 495
Я кажи сега Дядо рецептата, че имам цял стек с тъмна бира, подарък от братлето Rolling Eyes

Очаквайте скоро време фоторепортаж. Нека за го пробваме и да се уверим, че се е получил добре и ще го споделя.

Тя основната рецепта я има няколко сраници по-напред. Баба Станислава я измъкна от някъде, аз просто съм я модифицирал.

# 113
  • Русе
  • Мнения: 7 934
Моята пита превтаса  smile3511 Голяма съм блейка. Ей сега, ей сега и айде...........отървах я  ooooh!

# 114
  • София
  • Мнения: 1 230
tanya_p , много неприятно! Моята я връщах 4 пъти преди да ми я сменят. Дано да ти се реши скоро проблема.

И аз правя питката на Мах-мама но с плетката на Стаси.

Хайде да помогна малко,когато ви се развали уред какъвто и да е и го носите на ремонт 3 пъти  ЗА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО,на 4 тия трябва да ви го сменят.Това е по закон
Другото нещо е,че след като е в сервиза,ви се удължава гаранцията с толкова дни колкото е бил уреда на ремонт.Това задължително се вписва в гаранционната карта,не оставяйте да ви правят на будала.
Трето и важно нещо е,уреда може да преседява не повече от 30 дни в сервиза.Ако и след това ви правят на будали,кротко звъннете в Комисия за Защита на Потребителя.Тези хич и не си поплюват,пускате една жалба и става много лесно-те ще помогнат най добре.
Този лош урок научих по трудния начин,като ми се развали пералнята.А и работя в магазин за техника и вече искам не искам понаучих нещата.

# 115
  • Мнения: 767
Nano, хлябчето ти е страхотно! В моето няма бяло брашно - типово, пълнозърнесто, овесени ядки и малко грис. Маята ми е 2 равни ч.л - мерих с лъжичката едно пакетче Yuva и излезе 4 средно пълни. Хлябът стои по-плътен и леко влажен като типов , но е изключително вкусен и ароматен от скилидката чесън, която смачках.
eli_dechkin, съчувствия! spoko
Дядо хаджия, нямам търпение да опитате експеримента! smile3508

# 116
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Пепа Илкова,доколкото разбирам,си направила бързите козунаци с предварително втасване?
Ели,дано не е толкова лошо превтасването.

# 117
  • София
  • Мнения: 8 495
И така ... ето, че дойде ред и аз да се "похваля" с поредния си провал.

Правя го за тези, които сега започват да работят с машините, за да се уверят, че и хора с опит имат провали понякога, а така също и да предпазя другите от грешките, които аз допуснах.

Правих хляба с тъмната бира. От мен добавих нарязани маслини и мащерка и премахнах сухите чушки (просто защото нямах такива) и ... крема сирене.

Получи се интересен момент, за който вече ви писах. При замесването отлично тесто (меко и еластично) и независимо, че преди втасването констатирах, че тестото лепне, аз реших да продължа с втасването (фатална грешка !), защото знам, че има хлябове които са с изключително мека консистенция (например италианския хляб без кора) и приех, че и този е такъв. Защо се получи така ли (при месенето нормално тесто, а после лепкаво) ? Ами подведе ме крема сиренето. Пропуснах, че в него има мазнини и те ще се втечнят при месенето (в края омесвавето на програмата за месене и втасване, машината леко подгрява тестото).

Втората грешка. Изпичането ! Може би защото правя за пръв път такъв хляб, затова се предоверих на машината. Изпичането продължи 40 минути, но... явно е малко. В резултат на това чак при изваждането хлябът буквално "се смачка" от собствената си тежина - интересно обаче, че не е гнетав, но явно за такава конструкция на тестото тази височина (на контейнера) му е висока.

Следващият път (защото ще има такъв и то на стопроцентова сигурност):

- ще направя по-твърдо тесто (поне още около 3-4 супени лъжици брашно), ще имам в предвид, че крема сиренето добавя влажност в тестото (впочем за пръв път правя хляб с крема сирене и досега не съм имал възможност на следя поведението на такова тесто);
- ако констатирам преди окончателното втасане, че тестото лепте с чиста съвест и без никакво колебание, ще замеся отново тестото с добавяне на брашно;
- крема сиренето ще го разбия с течните съставки и тогава ще добавя брашнато;
- печене още в началото на силна температура (то си го пише в оригиналната технология на авторката);
- вадене веднага (никакво изчакване) оказа се, че бирата поддържа влажен хляб и той бързо отвлагва.

Е...сега поне си имаме един хляб с непривлекателна външност, но пък със страхотен вкус. Чакайте за ходя да го опитам още един път, че ония зверове го нападнаха и май само ще гадая какъв точно беше вкусът.

Последна редакция: пт, 26 фев 2010, 19:31 от дядо хаджия

# 118
  • Русе
  • Мнения: 7 934

Ели,дано не е толкова лошо превтасването.

Направо си спихна  Mr. Green още при печенето. Не ме е яд че се провалих ами че сме на гости и хората чакаха с нетърпение да си хапнат чудна питка  Mr. Green

# 119
  • Мнения: 52
Здравейте!!!
  bouquet Hug Много красоти сте направили   bouquet

Днес направих Хляб с грис и маслини на magarica   bouquet благодаря ти много! Много хубаво хлебче се получи   bouquet
Ето го и него



Общи условия

Активация на акаунт