Машина за хляб-28 част

• 54 194
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Докладвам - хлябът с тъмната бира,маслините и мащерката се изпече. След малко ще го вадим пък след още няколко пъти по малко ще пробваме.

Баба Станислава да се готви - нейн ред е. И да стиска палци, че тя ми навря тоя бръмбар в главата да правя хляб с бира.  Laughing
Ами мен вече само за туй ме бива - да пускам бръмбари  Joy Виждам, че си водил битка с рецептата ама аз точно на това разчитах - някой по-опитен да пробва и да каже, пък аз да карам наготово  Laughing Живот и здраве ще се пробвам в неделя, ама без сиренето крема. Дано до тогава ти дойде вдъхновението и да повториш (ей твойте хора са нападнали хлебчето, значи става)  bouquet

# 136
ДОБРО УТРО,аз снощи заспах и сега видях,че има питанки.Рецептата за царевичния хляб си я имам в тетрадката и отдавна си го правех/преди машинката/на ръка и във фурната-по-големи количества продукти.Рецептата я изтеглих от интернет,но не помня от къде точно.Преработих я за 500 гр брашно и просто експериментирах.
-в оригинала няма яйце
-маята с малко брашно и хл.вода стои на около 30 градуса да шупне-
-меси се меко тесто

Сушените зеленчуци и корнфлейкса също са от мен.Но нали така се стига до добри резултати-смело с експериментите
Пекох на основната 3 часа/Зелмер/
ДЯДО,трябва да излизам,после ще ти пратя оригинала да го прегледаш.Ръчният не ми се ронеше като този.

# 137
  • Там, където мечтите се сбъдват
Хайде и аз в отбора с развалените машинки. На моята мулинекс 5000, като и слагах контейнера забелязах, че едната перка е блокирала тотално, не се върти, добре че не я пуснах, че щеше да изгори. днес ще я носим в магазина, дано бързо да отстранят проблема.

# 138
Отдолу на контейнера има едни странни гайки.
Вижте да не се е разместила тази на спрялата бъркалка. Ако да - огледайте другата ("здравата") бъркалка. Опитайте се леко да наместите гайката по същия начин.
На мен ми се е случвало няколко пъти (с друга машинка съм) и обикновено успявам.
Ако е това проблемът можете да не ходите до магазина, ако не е в гаранция.

# 139
Турски симитчета по Лабрекс- невероятно вкусни! Отиде ми диетата. Blush Задължително ги пробвайте!!!

# 140
  • Там, където мечтите се сбъдват
Отдолу на контейнера има едни странни гайки.
Вижте да не се е разместила тази на спрялата бъркалка. Ако да - огледайте другата ("здравата") бъркалка. Опитайте се леко да наместите гайката по същия начин.
На мен ми се е случвало няколко пъти (с друга машинка съм) и обикновено успявам.
Ако е това проблемът можете да не ходите до магазина, ако не е в гаранция.

Мерси за инфото, но предпочитам да я закарам, че после да не кажат, че ние сме я пипали и затова гаранцията вече не важи.

# 141
  • София
Извинявайте,давам рецептата на всички.Но аз си мислех,че не ви е интересна

ЦАРЕВИЧНО-ПШЕНИЧЕН ХЛЯБ

300 МЛ ВОДА
1 2/3 чл сол
1сл захар
3-4 с л олио/мазнина/
1 яйце/правила съм и без/
1/5 кубче жива мая
2 с л сушени зеленчуци/пакетче от Кауфланд/ или слънчогл.ядки
350 гр бяло бр
150 гр царевично

Царевичното бр се залива със 150-160 мл вряща вода и се бърка да стане гладка каша./в горещата вода солта/.Маята разтварям с 40-50 мл топличка вода + захарта.Царев. каша трябва да изстине.

последователност/знаете/

олио
яйцето
останалата  вода
маята
кашата
брашното
може 1 с л грис
При сигнала -сушените зеленчуци или слънчогледови ядки
мазах с яйце и посипах с царевичен корнфлейкс/със слънчоглед е по-вкусно

Тъй като съм компютърно полуграмотна няма ли някой да качи рецептата на туй хлебче в темата РЕЦЕПТИ, където й е мястото?

# 142
  • Географският център на България-Габрово
баба Станислава Готово, рецептата за царевично пшеничният хляб е качена в рецептите за хляб.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 12:22 от dunia53

# 143
Привет и от мен! Ето моето изкушение

# 144
  • в обкръжаващия ме хаос
Страхотни чудесии сте натворили  Hug
Аз се включвам да споделя как се пребрих с дебелите и тъмни кори на Мулинекс 5000, че и мен нещо взеха да ме дразнят. Установих, че не стават такива, когато използвам първа програма, 750 гр. хляб на най-светла коричка с време за печене 55 мин. и вадя хляба веднага (по възможност разбира се), независимо от грамажа на хляба, който приготвям - 750 или 1000 гр., т.е. изводът ми от цялата работа е, че хлябът не тр да се пече повече от 55 мин. Ще се радвам, ако ме подкрепите   chef

# 145
Много вкусни хлебчета,питки,козунаци,гевречета,сладки изкушения сте сътворили.
Браво и за експериментите с хлебчетата.
И от мен днес едно хлебче с масло и миродия,кифличките на мах мама  newsm51 с ягодово сладко и гевречетата на Лабрекс   newsm51.
Дядо Хаджи мисля да пробвам рецептата за хляба с бира светло...и маслини вместо чушки.Нещо трябва ли да променям по рецептата?

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 17:54 от megans

# 146
  • София
баба Станислава Готово, рецептата за царевично пшеничният хляб е качена в рецептите за хляб.
Браво пъргавелке!   bouquet

# 147
  • София
...
Дядо Хаджи мисля да пробвам рецептата за хляба с бира светло...и маслини вместо чушки.Нещо трябва ли да променям по рецептата?

Не - няма нищо съществено, просто си следи тестото. И виж там с печенето, щото при мен то ми провали хляба. Май му трябва повечко време.

# 148
Мерси за съвета.
Аз винаги при печенето спирам машината по рано...като ми хареса коричката,че не обичаме много препечена...но при тази рецепта ще го следя.

# 149
Турски симитчета по Лабрекс- невероятно вкусни! Отиде ми диетата. Blush Задължително ги пробвайте!!!

Къде мога да видя рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт