Машина за хляб-28 част

• 54 195
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
 Има ли място и за моето – чаено хлебче,     newsm78  след тези красоти   на   nano,    petu6ka63  и PURE ELIXIR  ?    smile3525

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 20:34 от Dina.K

# 211
Dina.K ,иска ли питане,не само че има място,ами и веднага разкажи по-подробно за рецептата му ,че я какво е пухкавко! Hug

# 212
  • Разград
PURE ELIXIR ,много красиво си я завъртяла,чудесна корона.  bouquet
Дина,има място и още как,вкусничко изглежда.  bouquet

# 213
max-mama ,благодаря ти! Hug
Надявам се да стигна твоите някой ден!

# 214
Днес отново направих тутманика,чиято рецепта взех от предната или по-предната тема.Просто страхотен,неможах да снимам тъй като нямам батерии.Остана ми малко тесто ,което оформих на охлювче и поставих в стъклени купички и така опекох.Но за плънка използвах шунка и топ. сирене-щерката беше очарована от малките тутманичета.Изяде едно за десерт след вечеря Joy

# 215
здравейте, само да отбележа, че аз все пак след голяма чуденка си взех Домото. днес направихме и първия хляб, но стана малко "теклав" - опасявам се, че сложих по-малко брашно (тоест не знам как точно да измеря грамовете - взех една везна, но тя се оказа менте  #2gunfire) с  какво мерите брашното?

# 216
  • София
здравейте, само да отбележа, че аз все пак след голяма чуденка си взех Домото. днес направихме и първия хляб, но стана малко "теклав" - опасявам се, че сложих по-малко брашно (тоест не знам как точно да измеря грамовете - взех една везна, но тя се оказа менте  #2gunfire) с  какво мерите брашното?

Брашното е единствения продукт в тестото, който не се мери до точност (може би с изключение на кексовете и някои сладкиши). Затова и опитните в работата с машината не слагат цялото предвидено брашно по рецептата, а понякога пък знаят, че може да се наложи да добавят и повече брашно от предписаното количество.

Няколко страници по-назад цитирах едно чуждо мнение за поведението на брашното в зависимост от условията където се ползва.

Следете си тестото да образува хубава равномерна консистенция. В първия пост на тази тема има поставени три анимирани снимки от Ердинч, където може да се ориентирате. В началото сложете някъде около 80-90 процента от предвиденото брашно и изчакайте да се замеси тестото. После ако се налага добавете още (повтарям може и да се наложи да добавите и повече от предвиденото по рецептата) докато получите необходимата твърдост и еластичност.

Тия сега тука заради тая рекламна кампания на това олио тука ме накарат цяла нощ да сънувам портокали и оранжави балони. Нещо ме дразни това ново оформление на готварските теми.

# 217
  • София/Варна

Тия сега тука заради тая рекламна кампания на това олио тука ме накарат цяла нощ да сънувам портокали и оранжави балони. Нещо ме дразни това ново оформление на готварските теми.

Да видиш по другите подфоруми какви са ги нацвъкали ... тук поне е художествено Wink

# 218
  • София
Я хайде да спрем за минутка с тия хлебопекарни и да се порадваме на хубавия празник.

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА

Йордан Стубел

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Първом на гората –
Да листят листата.
И да дойдат всичките:
Щъркелите, птичките,
Първият певец,
Косер хубавец.

После на градините –
Да цъфтят гиргините
И латинки алени,
И божури шарени.
Ябълки да зреят,
Круши да жълтеят.

А пък на дечицата
Върза на ръчицата
Мартенички чудни
Със ресни червени,
Да са ранобудни,
Да растат засмени.

# 219
Честит празник и червени бузки от здраве и усмивки на всички !

В последното произведение в основната рецепта сложих малко едро смлян булгур.
Смялах си го сама.
Стана невероятно -  придаде една хрупкавост не само на коричката, а и на вътрешността.
Лека нощ и добра нова седмица !

# 220
Честита Баба Марта и от мен!   Hug

На Баба Марта - Елин Пелин

Плети, плети, Бабо Марто,
изплети ми мартенички,
да ги вържем на ръчички,
да излезем на полето,
да наберем иглика,
кукуряк и минзухарче,
да посрещнем гостенките –
лястовички бързокрили,
кукувица самотница
кърко-щърко жабара,
че ни водят пролетта,
да натопли земята,
да разтупка сърцата.

# 221
Честита баба Марта на всички...румени,засмени и много,много вкусотиики.

# 222
   Честита баба Марта!Бъде здрави, румени засмени и творете много хубави неща както до сега! Hug

# 223
  • София/Варна

# 224
  • Плевен
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА НА ВСИЧКИ И ВСЕ ТАКА ЗАСМЕНИ ДА СТЕ !  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт