Машина за хляб-28 част

• 54 328
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Мамо Цоцоланке супер си   bouquet А как смогваш просто ти завиждам,честита ти и машинка и много да те слуша.Дядо Хаджия ти е казал вече мнение,но и аз да помогна много си е тестот кило и половина и на мен няколко пъти ми залепва за капака  Mr. Green Като правя такова тесто си го пека в тавата и във фурната.Иначе прави невероятен хляб аз съм със същата машина   bouquet
За бъркалките,няма страшно купи си други.Моя приятелка ги е хвърлила обадила се е в сервиза и си е купила нови.Ако не се лъжа каза ми че  струват към 7 лв.Техника е казал че това е най често срещаното явление  hahaha

# 466
  • Разград
Маме,добре дошла у дома  Hug ,честита машинка.Произведенията ти са перфектни,както винаги.  bouquet
Полин,страхотни питки.  bouquet

# 467
Петушке, мах-мама, благодаря ви Hug!
Абе да ви кажа, като си вадя контейнера, и доста нагар пада от долу от външната страна Thinking. Чудя се докога ли ще нагаря, и като няма вече какво, сигурно ще ме предаде newsm78.

# 468
Какво нагаря, Поли? #Crazy

# 469

Знам ли Thinking. Нещо от оста отдолу. Все изпадат едни черни частици оттам Rolling Eyes.

# 470
За бъркалките Peace
Моята не се вади newsm44, въпреки че преди мислих че това е недостатък.
Брашното взимамам различни марки, засега ми харсесва тази
http://www.sofiamel.bg/about.htm
 и тази

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 18:23 от г-жа Стихийно бедствие

# 471
  • София
Ето топлите ми питки още парят заповядайте по едно парче  Peace http://dianakraiceva.snimka.bg/cooking/v-kuhnyata.466092.17679734
Г-жо Бедствие и аз съм доволна от това брашно

# 472
Дидолинке, чудесно си се справила Peace.
Това брашно и аз го купувах до скоро, но последният път от Метро си взех Аро и мога да кажа, че го бива. Днешните кифлички са с него. На половината цена на София мел е Peace.

# 473
Едвам смогвам да ви чета.
Отличнички и подстрехателки сте. newsm51
Цяла седмица на диета ама събота и неделя прошка няма!
Мама Цоци ти си образец и еталон.Честито ти машинка ама и без нея си модел на всичките видове машинки.
Петушка и бобито Hug
Поли перфектни са...ама си взех и прясно мляко и мая и утре ще ги пробвам
Додолина прекрасни са питките ти
Дядо Хаджи козунаците са чудесни
Утре ще пробвам и хляба с бира
Лека и вкусна вечер на всички.
newsm51

# 474
Поли, подробно разгледах моето контейнерче, но не виждам какво може да нагаря. smile3530
Благодаря за топлата питка, didolinaa - страхотна е! smile3521

# 475
  • Географският център на България-Габрово
Браво момичета и момчета не преставате да предлагате вкусотийки.То не беше прелестният козунак на Мама Цоцолана,питките на Петушка и Дидолина.Аз направо станах разногледа къде по напред да гледам.Днес замесих козунак,стана много хубав и е на конци но не е за снимка,защото ми се разля тестото за първи път.А го правя по една и съща рецепта.Но този път активирах маята ,работих с жива мая.И така я сложих в брашното.Помня,че дядо хаджи казваше,това което правим не е за изложба а за ядене но все пак естетическият вид на моя козунак се изгуби.Ама мъжът ми вече го подхвана и каза,че бил по вкусен от други път.

# 476
  • София
Браво момичета и момчета не преставате да предлагате вкусотийки.То не беше прелестният козунак на Мама Цоцолана,питките на Петушка и Дидолина.Аз направо станах разногледа къде по напред да гледам.Днес замесих козунак,стана много хубав и е на конци но не е за снимка,защото ми се разля тестото за първи път.А го правя по една и съща рецепта.Но този път активирах маята ,работих с жива мая.И така я сложих в брашното.Помня,че дядо хаджи казваше,това което правим не е за изложба а за ядене но все пак естетическият вид на моя козунак се изгуби.Ама мъжът ми вече го подхвана и каза,че бил по вкусен от други път.

Слушай мъжете и няма да сбъркаш.  smile3521

Ако ти е по меко тестото задължително го прави в по тясна но по-дълбока тава. Ако нямаш такава накарай мъжът ти да ти отреже една лента широка 15-на сантима и дълга колкото ти е обиколката на тавата. Лентата я отрязва от много дебел картон, после я увиваш в алуминиево фолио и с нея обикаляш тавата отвътре. Така ще си имаш дълбока тава и когато печеш меки теста те ще втасват нагоре, а не настрани.

Аз понеже попаднах на един каширан картон направих тая лента от три части, ама толкова дълга, че да се застъпват частите после като ги наредя отстрани на тавата.

Като обиколиш тавата тури отвътре една хартия за печене и си готова.

После вече си купихме със заека една дълбока тава и сега вече тия ленти не ми трябват.

# 477
  • Хасково
Някой има ли описание на програмите на машина Аляска с 1 перка. В смисъл програма примерно 1.Бял хляб по минути колко време меси втасва после пак меси и т.н пече.

Така и не мога да ги проследя, за да знам кога да извадя перката преди да започне да пече.

# 478
  • Географският център на България-Габрово
Ако ти е по меко тестото задължително го прави в по тясна но по-дълбока тава.

Имам бе дядо хаджи,как да нямам.Имам дълбока обла тава специално за печене на питки.Ама аз с моята твърда глава исках козунакът да е правоъгълен а не кръгъл,та затова сега си патя от моя инат.

# 479
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ,имам ПРОБЛЕМ!Бъркалката ми пътува с един хляб-вече е извън РУСЕ.Не мога да споделя с мъжО-трудно понасям висок тон.Барем на вас да кажа,че малко да ми олекне.Сега кроя планове докато ми я върнат-какво да правя.Няма да ям хляб ,че да има  за него.Дано не ми я загубят или някой  да я глътне с хляба.
    ВНИМАВАЙТЕ ЗА БЪРКАЛКИТЕ СИ!ИЗВАЖДАЙТЕ ГИ,ПРЕДИ ДА ПОДАРИТЕ ХЛЯБ.По-късно ще пусна снимки на този хляб.

lidan , не е за смях твоята , представям си какво ти е  ooooh!  но ситуацията е колкото трагична , толкова и комична  Joy Joy Joy 
Значи се сети да го снимаш , но не се сети да извадиш бъркалката  hahaha Дано всичко завъпри благополучно! fingerscrossed

Първия хляб не успях да го снимам, защото се изяде топъл-топъл по нощите от бандата ни.
.......

Хляба задължитено се оставя добре да изстине преди консумация. Ако се яде топъл е трудно смилаем , защото въглеродния диоксид ( CO2 ), който се отделя по време на втасването на хляб, се  освобождава в стомаха ви, вместо във въздуха  Grinning

Поли , не е нагар туй нещо.И при мен се получава - фин черен прах.И аз се чудех какво е , но половинката ми каза , че не е страшно.Почиствам го с една мека четка всеки път.Мисля , че намалява напоследък  newsm78

г-жа Стихийно бедствие, днес видях ,че са открили Руски магазин на главната в Бургас. Влизам да го разгледам и насреща ми едни странни тъмни хлебчета....Приближих се към тях и гледам пише "Бородински хляб"  Mr. Green Между другото твоя на снимката изглежда по-добре от този , който видях .С каква подправка е поръсен отгоре ? За пръв път видях  "шоколадово масло" и бях особенно впечатлена от него  Grinning

NadiaNGX ето тук има ръководство , но няма разчет на времето на отделните програми. Защо ти е да вадиш бъркалките  newsm78 Ако много държиш на това , трябва да наблюдаваш машинката един-два пъти по време на целия процес и ще налучкаш момента.

Общи условия

Активация на акаунт