Машина за хляб-28 част

  • 54 338
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: X
Полинка,аз съм правила тутманикът на Касиер с мая,на която срокът й беше изтекъл отпреди 3-4 дни,стана си без проблем. Peace

# 451
  • Мнения: 9 785
Еликсирче, ще я употребя, пък все ще стане нещо за ядене Crazy.

# 452
  • София
  • Мнения: 1 230
Ккакво значи приз за некадърност или не става за снимка  newsm78 Ами да не би моя първи хляб да ставаше а.Точно тук ми помкогнаха със съвети и т н след като видяха снимките.Аз всяка вечер правя хляб или питка,ма нещо домашните не оставят нищо за снимане  Joy .Днес ще меся по раничко че,канибалчетата като си дойдат и троха не остава.

# 453
  • Мнения: X
Еликсирче, ще я употребя, пък все ще стане нещо за ядене Crazy.
От твоите ръце ще е не само за ядене,ами и за гледане! Hug

# 454
  • София
  • Мнения: 8 495
...
Днес докато пазаря от едно квартално магазинче-видях ,че предлагат брашното на Мелко тип 450.Преди няколко теми тук много го хвалиха -викам я и аз да пробвам,че знае ли човек. Взех си един пакет. Направи ми впечатление какво беше напечатано отзад на пакета.  ''Съдържа глутен"
Нали ,на практика всички брашна като цяло съдържат глутен.Като тези с по-малкото число (тип 450,тип 500) имат повече ,в сравнение с тези с по-голямото число(тип1150, тип 1750 )имат по-малко.
Може би уточнението е направено за хората ,който имат непоносимост към глутена.
Докато се рових из нета открих   няколко ензимни препарати ,който се използват в българското хлебопроизводство .Между тях може  да намерите да се предлага и сух глутен ....

Тук става ясно ,че с помоща на тези ензимни препарати резултатите са впечатляващи  -най-вече на външен вид. Хлебопроизводителите си знаят най-добре   
Замислял ли се е някой ,какви щяха да бъдат нашите резултати ,ако всичките ни суровини  които влагаме за да направим  хлебчето в нашите хлебопекарни у дома са 100 % натурални , 100 % от природата ,без буквичката "Е" отзад на етикета,без хилядите подобрители.
Домашни яйца , домашно кисело мляко ,качествено брашно и т.н. newsm78

Ами затова сме си ги купили машинките явно за да знаем поне какво слагаме.

Сега да обърна внимание, че цифрата зад брашното (например 500, 1100 и т.н.) показва процентното съдържание на пепелта. Тя тая пепел не е като оная пепел дето нали като горите дървото, ами друга си. Иначе всички пшеничени брашна си имат еднакво количество глутен, ама като се увеличи пепелта та той се губи. И какво правят после в мелниците. Ами почват да пресяват брашното по няколко пъти за да отделят примесите и пепелта.

# 455
  • Мнения: 293
newsm78 не знам, но ако искаш мога да им позвъня и да ги попитам  newsm78

аз брашното специално го поръчах от завода до Анкара (4 х 4кг = 20тл = близо 20лв), направи ми впечатление Е300 в съдържанието  smile3515


Не , благодаря , недей да звъниш.Така или инак следващата събота сме там и ще проверя на място.Виждала съм завода на Олин в Одрин , но идея си нямах , че правят и брашно  Grinning Фен съм на олиоата и зехтините им , за това предполагам , че и брашното им ще е хубаво.

 Защо те притеснява  Е300 ?

# 456
  • София
  • Мнения: 8 495
newsm78 не знам, но ако искаш мога да им позвъня и да ги попитам  newsm78

аз брашното специално го поръчах от завода до Анкара (4 х 4кг = 20тл = близо 20лв), направи ми впечатление Е300 в съдържанието  smile3515


Не , благодаря , недей да звъниш.Така или инак следващата събота сме там и ще проверя на място.Виждала съм завода на Олин в Одрин , но идея си нямах , че правят и брашно  Grinning Фен съм на олиоата и зехтините им , за това предполагам , че и брашното им ще е хубаво. Защо те притеснява  Е300 ?

София Мел в брашната тип Екстра и тези за Козунаците също слагат Е300 ама направо си пишат че е витамин С.

# 457
  • Мнения: 383
Не , благодаря , недей да звъниш.Така или инак следващата събота сме там и ще проверя на място.Виждала съм завода на Олин в Одрин , но идея си нямах , че правят и брашно  Grinning Фен съм на олиоата и зехтините им , за това предполагам , че и брашното им ще е хубаво.
ок, ако го няма в Кипа, мисля че може и направо от завода да си поискате, може и да имат отдел дет се продават продуктите им, само че ще се наложи да пазарувате с турски лири

Цитат
Защо те притеснява  Е300 ?

обичам да ползвам брашно смляно в  обикновенна мелница, мразя ги Е*тата

аз предимно ползвам  Доалсан(скъпо е но си е чисто натурално брашно без химикали, както от едно време)

имаше една габровска шега, завършваше със  ".... когато има яйца и баба знае да готви гозба от камъни....",
в нашия случай ".... когато има химикали в брашното и дядо знае да меси ляб...."  Mr. Green

останете със здраве,
ердинч

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 12:32 от Ердинч

# 458
  • Мнения: 11 607
Дружина, здравейте!!!!!! Да си дойда у дома!

Хайде да ми е честит 8 март с новата хлебопекарна Мулинекс 5000.

Първия хляб не успях да го снимам, защото се изяде топъл-топъл по нощите от бандата ни. Днес тормоза бе пълен - козунаци и пак хляб.

Имам 1 въпрос - колко прясна мая слагате за хляб 1500 и първа програма от 3,25ч.? Снощи сложих 1/2 кубче и залепна за капака. Хем си казвах,че е много, ама......Днес сложих 1/4 и резултата бе до капака, но е и за него!!!!!!

Ето и произведенията ми:

Козунак - И пак - Вътре - На живо е пl … ; ми!

До края на деня остава още 2 експлоатации - да омеси тесто за пица за довечера и едни гевреци за едни дечица........И брашното отиде, и яйцата, и млякото, и маслото отидоха за 1 ден...Мъж ми определено ще ме уволни от вкъщи барабар с печката.......

# 459
  • Мнения: 9 785
Еликсирче, ще я употребя, пък все ще стане нещо за ядене Crazy.
От твоите ръце ще е не само за ядене,ами и за гледане! Hug

Еееее, голям комплимент Hug!
Не знам колко е за гледане това, което направих, но пък е нещо много вкусно Laughing.
Препоръчвам ви тази рецепта: ПИТКИ ПАРКЪР 2

Страшно вкусно тесто и мисля, че би се получила страхотна питка Peace. Кифличките са страшно мекички, където вика Лабрекс - пухчета Crazy. Ползвах жива мая. Направих двойна доза, защото маята ми беше половин кубче и исках да я употребя. Излязоха две тави от тези плоските, които вървят с фурните. Втасването по рецептата е много дълго. Аз просто оставих машината да измеси и втаса 1:30, а после, вече оформени кифличките втасваха още 30 минути. Даже пекох двете тави наведнъж, защото не знаех къде да съхраня втората тава, докато се пече първата. Нямаше проблеми и с това Peace. Горещо препоръчвам рецептата Peace!

цък на снимката за по-голям размер

# 460
  • София
  • Мнения: 8 495
...

Имам 1 въпрос - колко прясна мая слагате за хляб 1500 и първа програма от 3,25ч.? Снощи сложих 1/2 кубче и залепна за капака. Хем си казвах,че е много, ама......Днес сложих 1/4 и резултата бе до капака, но е и за него!!!!!!
....

Мамче ако ме питаш мен душа хич се не пробвай да правиш хляб 1500 гр. Ще дигне и капак и всичко. Или пък ако ще го правиш направи по твърдо тесто, че да бухне по малко.

Тя основната ни програма е едно месене и втасване не е истина, та затуй наистина направи по твърдо тесто или пък намали маята от 20 грама на 15.

Пък да ти кажа най си харесвам аз 13 и 14 програма на машинката. Ем си му дебна аз втасването да не оди при комшийката нали, ем па и печенето си го нагаждам по мой си сертип.

# 461
  • Мнения: 9 785
Аз къде блях, че не съм видяла поста на Мама Цоцоланка Thinking.
Страхотни козунаци! И честито за новата машинка! Ползвайте си я със здраве  bouquet!

# 462
  • Мнения: 55
ЗДРАВЕЙТЕ ВСИЧКИ,имам ПРОБЛЕМ!Бъркалката ми пътува с един хляб-вече е извън РУСЕ.Не мога да споделя с мъжО-трудно понасям висок тон.Барем на вас да кажа,че малко да ми олекне.Сега кроя планове докато ми я върнат-какво да правя.Няма да ям хляб ,че да има  за него.Дано не ми я загубят или някой  да я глътне с хляба.
    ВНИМАВАЙТЕ ЗА БЪРКАЛКИТЕ СИ!ИЗВАЖДАЙТЕ ГИ,ПРЕДИ ДА ПОДАРИТЕ ХЛЯБ.По-късно ще пусна снимки на този хляб.

# 463
  • Мнения: 9 785
lidan, в коя посока тръгна? Мога да го посрещна ако е към Плевен - София Laughing.
Внимавайте и като изхвърляте несполучлив хляб!

# 464
  • Мнения: 767
Мама Цоцоланке, прелестен козунак си спретнала - и кога успяваш всичко това... newsm78  bouquet По коя рецепта е?
Поли, много хубави питки, непременно ще ги направя и дано и тях не орезиля. hahaha
Лидан, ще месиш на ръка и ще печеш във фурната - има толкова неизпробвани рецепти... Mr. Green

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 17:32 от petu6ka63

Общи условия

Активация на акаунт