Машина за хляб-28 част

  • 54 202
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 9 785
Ух  ooooh!
Днес съм мн зле.. тръгнах да правя една нпова рецепта хляб, но не съм догледала, че в нея има сухо мляко.. Е, аз сухо мляко нямам в наличност вмомента, а и нямам време да ходя до магазина - питанието ми е има ли начин да се замени сухото мляко по някакъв начин или да хвърлям сместта дорде е време?


Дори без да заместваш сухото мляко с нещо, няма проблем. Чак пък да хвърляш ooooh!.

# 721
  • София
  • Мнения: 8 492
...

За шипковото брашно и аз не постигнах добри резултати. Слагах го като добавка - по 2 с.л. на хляб. Ако някой му измисли приложение да сподели, ако не да го засилвам на кокошките.

Бихте ли споделили с каква цел добавяте шипковото брашно в хляба и какво всъщност става с него та не е бил сполучлив.

# 722
  • Мнения: 2 082
Цитат
Бихте ли споделили с каква цел добавяте шипковото брашно в хляба и какво всъщност става с него та не е бил сполучлив.
аз го сложих със здравословна цел  Laughingхлябът замириса неприятно и вкусът му не беше хубав-глася го за кучето...сега мислех да го опитам,след като изстина,но не смея... Stop

# 723
  • София
  • Мнения: 8 492
Цитат
Бихте ли споделили с каква цел добавяте шипковото брашно в хляба и какво всъщност става с него та не е бил сполучлив.
аз го сложих със здравословна цел  Laughingхлябът замириса неприятно и вкусът му не беше хубав-глася го за кучето...сега мислех да го опитам,след като изстина,но не смея... Stop

Следващия път опитайте да заместите част от течността с отвара от шипка.

# 724
  • Мнения: 2 082
ето го-най-здравословният... Laughing

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 18:37 от nano

# 725
  • София
  • Мнения: 8 492
ето го-най-здравословният... Laughing

Така се вижда по-добре.
Хайде сага сподели повече за хляба.

# 726
  • Мнения: 15
Напоследък правя хляб от ръжено-пшеничено пълнозърнесто брашно с жива мая, но нещо не ми харесва как изглежда хлебчето отгоре - получават се едни дупки:

На какво може да се дължи това според вас newsm78


Може ли да напишеш рецептата  Hug

# 727
  • Мнения: 2 082
Цитат
Хайде сага сподели повече за хляба.
правих го по рецептата на хляба с айрян,но сложих една чаша шипково брашно+типово и бяло.но шипковото киселее и има странен мирис-така че не го ползвайте

# 728
  • Мнения: 383
аз го сложих със здравословна цел  Laughingхлябът замириса неприятно и вкусът му не беше хубав-

не трябва да преувеличавате със количеството, и аз обичам да добавям разни смески , даже използвам смлени зърна от магарешки бодил  Mr. Green

(м/у другото магарешки бодил е мн голям приятел на черния дроб)

# 729
  • Мнения: 7 779
ЗАПОЧНА СЕ
пуснах козунака да се меси

# 730
  • София
  • Мнения: 2 649
ellyganova и моето ръжено-пшеничено хлебче е с подобна визия и незнам на какво се дължи.  Thinking
дядо хаджия сигурно знае и се надявам да ни осветли.

# 731
  • Разград
  • Мнения: 3 114
ЗАПОЧНА СЕ
пуснах козунака да се меси

Стискам палци.
Да се похвалиш после.

# 732
  • София
  • Мнения: 8 492
ellyganova и моето ръжено-пшеничено хлебче е с подобна визия и незнам на какво се дължи.  Thinking
дядо хаджия сигурно знае и се надявам да ни осветли.

Дядо хаджия не е най-компетентния тук та да знае всичко.
За съжаление при цялото ми желание да помогна, без да знам рецептата и подробности за програмата на която е правен хляба (вкл. време за втасване) нищо не мога да кажа.

# 733
  • Мнения: 7 779
Стискам палци.
Да се похвалиш после.
още сега ще се похваля :
тестото е сладко, вече се върти 25 мин. - като свърши вертенето пак ще пусна програмата отначало като преди това ще го подгрея за 2-3 мин.
1 час премятане дали му стига ? - няма да го вадя и да го преплитам  Laughing
приготвил съм и една макара с конци - за всеки случай  Joy

ако го опитам още няколко пъти и току-виж  тестото останало на половина

# 734
  • София
  • Мнения: 2 649
ellyganova и моето ръжено-пшеничено хлебче е с подобна визия и незнам на какво се дължи.  Thinking
дядо хаджия сигурно знае и се надявам да ни осветли.

Дядо хаджия не е най-компетентния тук та да знае всичко.
За съжаление при цялото ми желание да помогна, без да знам рецептата и подробности за програмата на която е правен хляба (вкл. време за втасване) нищо не мога да кажа.
ами до момента си намирал отговор за всичко, надявам се другите майстори да не се обидят   bouquet

аз правя този на natalyna: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=283.msg1388#msg1388

Общи условия

Активация на акаунт