Бабомартенски модели с плетени къдели

• 94 930
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
Ето ми новата блузка,най-накрая я "сглобих"  Mr. Green!С това упражнение най се мотам  Embarassed

http://tachinka.multiply.com/photos/album/30/30#photo=18
http://tachinka.multiply.com/photos/album/30/30#photo=19

Така не изглежда много хубава,но стои учудващо добре,но днес нямаше кой да ме снима.Като изсъхне
ще се издокарам!

А ето какво излезе като се поразрових из пролетните дрехи на Дени

http://tachinka.multiply.com/photos/album/30/30#photo=17

Незнам кой го е плел  Embarassed и каква е преждата,но е ангелски мека и нежна!
Показвам го просто така,като идейка за болеро на малка госпожичка!!!

# 571
Много красиви неща отново. ПОЗДРАВЛЕНИЯ!  smile3501  Някой да е срещал някъде схеми на каренца - кръгли и правоъгълни на 1 кука?

# 572
  • Толбухин
dani t и двете са страхотни,но бялото повече ми хареса .
hrisi74 и аз съм така,плета но не ми се шие.

# 573
Благодаря,момичета!Хриси,много хубава се е получила блузката,ама ще чакам да я видя и облечена! Simple SmileЩе кажеш ли каква е преждата?
А за шиенето-и аз най много я мразя тази част,адски ме изнервя.Но си намерих друг начин да съединявам дрехите-на раменете го правя бримка в бримка(пак е с игла де,)а останалите части или оставам незавършени(примерно ръкавите в частта им към рамото не ги изпускам бримките),или си вадя бримки отстрани на предницата и гърба,и от опаковата страна ги изплитам заедно с кука.Така направих кафявото болеро,никъде не съм го шила с игла,и бието така го прикрепих.

# 574
  • в баира
dani_t: Много са ти хубави болерата! Браво!

# 575
# 576
Дани, браво, браво,браво!!!!!!!!!!!! Невероятни!!!!!!
Аз от три години се каня да си изплета болеро и не знам защо все не ми стига кураж да почна. На десктопа ми стои едно плетено от тити( от сп.сабрина мисля,че беше) само го гледам със страхопочитание.
Бялото на мен ми харесва повече, но само една идейка повече от кафявото Simple Smile

Хриси, поздравления!!!!!! Като се сетя как плахо се появи в темата "ама не мога,не съм хващала игли от 15 години", а ето вече показваш много добри резултати! Тази блуза( или блузон) ми изглежда много добре-и плетка, и кройка, и сглобка!

# 577
Здравейте мили момичета Simple Smile
Всеки ден чета и се наслаждавам  на това което творите Heart Eyes
И аз напредвам с моя прословут пуловер.почти завършвам гърба ooooh!
Както знаете всичко е право Embarassed
Искам да ви попитам и ръкавите ли да ги плета съвсем прави?
Ще си взема обиколката на рамото и ?
Дали ще стане хубаво? Blush

# 578
  • в баира
Ето обещаното описание на български:
http://s11.radikal.ru/i183/1003/df/7372aa493916.jpg

# 579
Добро утро момичета,моля Ви помогнете ми с превода, Praynig  smile3518   ВЯЗАНИЕ ШАПОЧКИ.
Наберите на спицы №2 дополнительной нитью 64 петли и резинкой 1 x 1 вяжите 2 ряда.
Поменяйте спицы на №5 и вяжите еще 10 рядов.
13-й ряд: *лицевую петлю вяжите лицевой, далее подхватите с изнаночной стороны перемычку соответствующей изнаночной петли (она выглядит как лицевая) в 5-м ряду, накиньте ее на левую спицу и провяжите вместе изнаночной*.
Повторяйте от * до * до конца ряда.
С 14-го по 24 ряды вяжите по рисунку.
Ряды 25, 37, 49, 61, 73 вяжутся как 13-й.
С изнаночной стороны подхватывается перемычка изнаночной петли в 5-ом от предыдущего подхвата ряду.
В 85-ом ряду провяжите лицевые и изнаночные вместе.
Лицевой гладью вяжите 10 рядов, оборвите достаточно длинный конец нити и стяните им открытые петли.
Аккуратно извлеките дополнительную нить. Остатком нити сшейте полотно трикотажным швом.
Сделай помпон и украсьте им шапочку.

# 580
  • Варна
Mина и Еластина,браво!!!!

Дани,РАЗКОШШШШШШШШ!!!!!!Нали знаеш,че болера са ми слабост.......И двете са много яки!!!!Ако не те затруднявам,би ли снимала първото болеро съблечено и да ми дадеш схема на плетката??? PraynigАко искаш може и на лични....

Хрисиблузката е хубава(как да не я харесам,като е с любимата ми плетка...).Сглобяването и прибирането на конците и на мен ми е най-моткаво.....

# 581
фейчето,

с допълнителен конец нанижете 64 бримки и плетете 2 реда ластик 1 лицева 1 опакова.
сменете куките с номер 5 и плетете още 10 реда.
13 ред: ~лицевата бримка плетете лицево, по-нататък вземете откъм опаковата страна конеца, съответстващ на опаковата бримка/тя изглежда като лицева/ в 5 ред, наденете го на лявата кука и изплетете заедно с опаковата бримка.~
повтаряйте от ~ до ~ до края на реда.
от 14 до 24 ред плетете по схемата.
редовете 25,37,49,61,73 се плетат като 13.
от обратната страна се захваща конеца на опаковата бримка пет реда по-надолу.
в 85 ред изплетете лицевите и опаковите заедно/това доколкото разбирам, е да изплетеш всеки две бримки заедно, но не съм сигурна преди да съм го пробвала/
плетете 10 реда лицева плетка, скъсайте конеца достатъчно дълъг и с него стегнете бримките, без да ги изплитате.
внимателно изтеглете допълнителния конец. С останалия конец зашиъте с трикотажен шев.
направете помпон и украсете шапчицата.

# 582
 newsm51Много ти благодаря мила,лек ден .Веднага почвам да пробвам как ще се оформи плетивото.

# 583
Здравейте мили момичета Simple Smile
Всеки ден чета и се наслаждавам  на това което творите Heart Eyes
И аз напредвам с моя прословут пуловер.почти завършвам гърба ooooh!
Както знаете всичко е право Embarassed
Искам да ви попитам и ръкавите ли да ги плета съвсем прави?
Ще си взема обиколката на рамото и ?
Дали ще стане хубаво? Blush
Та.....ръкавите прави ли да ги плета или да свивам за към китката? Heart Eyes

# 584
Mamma mia вземи някоя блуза или пуловер които са ти удобни и разгледай размерите. Ако плетеш всичко право ще се получи нещо като кимоно, което по принцип никак не е зле като начало.

За да се получи "по тялото" се плете " по кройка". Трябва да изглежда примерно нещо подобно на това:

Скосяването се получава като наддаваш или свиваш бримки - т.е увеличаваш или намаляваш броя на бримките по редовете. Числата например на тази картинка са размерите в сантиметри за "small, medium - large" .
Аз първия си пуловер плетох кройка " прилеп" но това е дълга история  Wink

Последна редакция: чт, 18 мар 2010, 17:36 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт