Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 62-ра тема

• 119 860
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • забравих си мисълта...
Lindita, Ивка27, Nordina, Tracy_t, 3xi, благодаря ви за  милите поздрави към майка ми. Днес разговарях с нея по телефона, тя също благодари от сърце на всички, които я поздравиха и пожелава добро здраве и още по-големи кулинарни успехи.

# 661
  • В града на хумора...
Цецето, би ли споделила как правиш каша от коприва  Hug

# 662
merydit , много ми харесаха скаличките ти, как ги направи?

Ето по тази рецепта...,радвам се че са ти харесали как изглеждат ,на вкус са много добре... Peace
1/2 пак. масло
1 яйце
1ч.ч захар
2 пак. обикновени бисквити
1 с. л. ром
100 гр. смлени орехи
2-3 с. л. какао
150 мл. пр. мляко
шоколад
кокос

В смляните бисквити се прибавят орехите, яйцето, какаото, маслото, рома. Разбъркват се с пр. мляко, докато стане на тесто.
Шоколада се разтапя на водна баня и се разрежда с малко масло./Аз не го разредих с масло/
Оформят се скалички, връхчетата се топват в шоколада и се поръсват с кокос.
Аз пропуснах орехите ,защото не обичам сладко с каквито и да е ядки...и кокос също не сложих. Peace
[/b]

# 663
  • Пазарджик/Лондон
merydit , благодаря   bouquet!

# 664
Вече направо не мога да ви стигна!
Изпуснах му края, но все пак остава време да погледам красотите, които творите!
Браво момичета, невероятни сте!  chef  bouquet
Ето един скромен отчет от последните дни, малко по-напред видях сос от авокадо, точно днес секанех да направя така нареченото гуакамоле, само че с мои си подобрения, така като четох рецептата няма да я сторя оригинална, но с удоволствие ще ви се похваля, когато е готово!
Ето и от мен:

любият домашен хляб на половинката и един тутманик, първият който правя, не се получи много, но пък на вкус беше божествена работа:

тук ще отделя повече място за моите манджи, половинката такива неща не яде, но пък аз Grinning
ги обожавам...бъркани яйца с праз, салата от китайско зеле и царевица с фалшива майонеза от соя и измислената ми салата от мидени ядки и ролца от раци:

и как без десерт, едни бонбони "Рафаело"-хем фалшиви, хем шарени, но се ометоха за нула време и едни мини кексчета шоколодави и с червени боровинки:

# 665
Ала Бала, да си призня без бой, винаги правя по половин доза от месените неща (всъщност и от повечето неща, на които може да се намали грамажа де  Hug, че иначе ще седи по цяла седмица)  Mr. Green Ако видя, че остава, пращам на колегите от работа по мъжа ми  Joy Joy да се изяжда. Те нииикога нямат нищо против.
Магаами, много апетитно, взимам си от топчетата.
Суперминт, вкусна рибка.
Руми,и твоите гевречета са разкошни, ще си грабна едно.
Меридит, скаличките са ми много любими, трябва и аз да направя скоро.

# 666
  • Някъде на път....
tracy_t, бонбонките Рафаело са страхотни!  Peace

# 667
Големи вкусотии сте наготвили, момичета!  bouquet

Пропуснала съм да честитя рождения ден на майката на Венета, а също и рождения ден на Близнаците. Да са живи и здрави, и много щастливи!  bouquet

Близнаците, много красива торта си направила!  bouquet

От мен салата от гриловани тиквички и пиле по бразилски:

# 668
yagodka,пилето по бразилски е страшно апетитно! Grinning

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 13:39 от Селма

# 669
Селма, благодаря ти! Blush  bouquet

На Полина забравих да отговоря  Embarassed, нека ми прости, моля! Hug

Ягодке, страхотни гевреци и кифлички Heart Eyes!
Все си мисля - добре, че се реших да имам второ дете, та да си остана в къщи и да се понауча на това-онова Crazy. Важи ли и за теб, или си правеше всичко и преди Laughing?

Когато бях бременна с Малката Ягодка в 5-6 мес. някъде, направих първата си питка. Благодарение на този форум, разбира се! Peace Иначе разни манджи там все готвех, ама питки, торти, сладкиши, гевреци - не бяха по моята част. Ама тук при майсторките - всичко може човек да се научи да прави, стига да иска, и да намери време. Hug

# 670
Ох, тия гевреци, всеки път преглъщам  Laughing

Един малинов чийзкейк от мен:

# 671
  • София /Абсурдистан
Тъкмо се наканих да правя гевреците и хлебопекарната ми изгоря Confused На това му казвам лош късмет ...
Другата седмица  - на сервиз  Peace

# 672
  • София-Младост
Тъкмо се наканих да правя гевреците и хлебопекарната ми изгоря Confused На това му казвам лош късмет ...
Другата седмица  - на сервиз  Peace
Запретвай ръкави да месиш.  Wink Аз не съм правила още гевреците, но на два пъти правих бейгъли...изисква се символично месене и сават разкошни.

# 673
  • И тук, и там, навред....
Момичета, страшни сте   bouquet Аз ви гледам красотите постоянно и черпя мн. идей от вас, наслаждавам се на цялата тая красота, събрана тук на едно място  Peace Иска ми се да пробвам от всичкоооооо , толкова е вкусно и красиво!   bouquet
Да покажа и мойте творби, едните не са правени в близките дни, но все не намирам време да кача снимки.... Embarassed
Кодрит кадир
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775820.big
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775822.big
Печена тиква
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775826.big
Генерална репетиция на Козунак  Laughing
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775831.big
Пълнена тиква - в тон с постите
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775833.big
http://bahsi.snimka.bg/daily/ot-vsichko-po-malko.482131.17775835.big

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 15:59 от Иржи

# 674
Честит рожден ден и от мен на майката на Венета и на Близнаците(малко на патеричка  Blush, но от сърце). Много здраве им желая и много много щастливи мигове с любимите хора!   bouquet

Да си покажа и аз част от творенията от последните дни:

елда с грах и морковки:

зелен фасул с картофи и сметана:

И 8-мартенската ми торта:

и парченце:

Общи условия

Активация на акаунт