Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 790
  • 387
  •   1
Отговори
# 30
Много хубава темичка.
Всеки от нас иска най - доброто за своето бебче, ето защо при бременност трябва да спрем пиене,пушене и всички лоши навици.9 месеца минават бързо, а здравето на детето ни е за цял живот.
Мили мами грижете се по възможно най - добрия начин през този прекрасен период от живота ни. Praynig Много плодове,зеленчуци,витамини,фолиева киселина...И най вече много БГ мама. Laughing

# 31
Привет мамчета,

Купих си един вид фолиева киселина, която започна да намалява. Сега искам да си взема на Jamieson, но се чудя дали може да сменя марката? newsm78 Вие с една марка ли сте карали цялата бременност или сте заменяли?

# 32
Аз съм си купувала разични марки фолиеви киселини. Няма проблем за това. Мои приятелки също, когато не намират един вид си вземат друг. Тук става дума за добавка, а не за лекарство. Simple Smile

# 33
  • София
Аз също мисля, че смених марката. Не за друго, а нямаше от тези, които бях купила предният път.

# 34
Мерси за инфото момичета! Ще си взема от новите. Не знам дали си внушавам, но нещо ми става кофти от тези, които сега приемам. Sad

# 35
  • Bulgaria
Здравейте мамчета,

Една позната ми се похвали, че чакала бебе. Но й казали да проучи много добре с какви точно сезонни продове и зеленчуци може да се храни, защото някои влияели недобре в началото на детето.  newsm78 #Crazy Не говорим за нитратните, които сега зимата се продават, а за характерните за сезона, в които би трябвало да има по-малко отрови.  Ако някой е чувал подобна теория може да се похвали.  В тези случаи за предпочитане били витамините, особено сега в тези месеци. Вие какво ще кажете?

# 36
  • в Кошера
Относно фолиевата киселина - аз я пих от началото на бременността до края на 3-ти месец. По принцип е добре да се взема и преди забременяване (ако естествено се планира такова  Rolling Eyes).

Относно витамините - от началото на 4-ти месец пия. Около месец пих Матерна, но много повръщах от нея  Sick, затова я смених с О'мами и вече нямам такива проблеми.

Относно гаденето - през първите четири месеца, целодневно  Sick #Crazy. Имах (а и все още към някои неща) непоносимост към всичко, което съм обичала преди - месо, пържени картофи, царевица, любими парфюми, ароматизатори и т.н. Ядях само кисело мляко, кисели краставици, маслини и сирене  #Crazy Shocked

Относно нитратите - ами те са си вредни по принцип, а какво остава при бременност... #Crazy newsm78, не че не ям зелена салатка, домати, краставици и ягодки напоследък  Mr. Green. Така, че май най-добре е да се сведе до минимум приема на подобни НЕсезонни плодове и зеленчуци, да се пият витамини, пък когато стане по-топло  Hug как ги чакам черешите  Peace Wink

# 37
  • София
Фолиевата киселина пих до четвърти месец, след това ми изписаха витамини, в които си имаше фолиева киселина.
Според мен за зимния сезон витамините са задължителни.

# 38
Фолиева киселина пиех 2-3 месеца преди да забременея до към 4-ти месец, после ми предписаха витамини на Хип / като сок /, не съм имала никакви проблеми с тях.
Ядях много, много сирене, мляко, плодове и зеленчуци, но не ядях почти месо, много ми прилошаваше от него.Много разходки и спокойствие и мисля, че се справих прилично Wink

# 39
  • Bulgaria
Честит 8-ми Март на всички ви момичета, дами и мами! Много здраве и усмихнати, и кротки бебоци. С витамини, спокойствие и здравословна храна да се насладим на деня!   bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 40
Честит празник!!!
 А какво ще кажете за прием на фолиева киселина от тактото преди бебеправенето? Simple Smile

# 41
Честит осми на тези, които празнуват. Здраве и да ви глезят!  Simple Smile

Препоръката на някои гинеколози е месец преди започване на опититие и двамата бъдещи родители да започнат да приемат фолиева киселина. Това, защото бебето се правело от двама, а и все пак е витамин, няма да навреди.  Peace

# 42
Фолиева киселина пиех две седмици преди да забременея, а витамини сега тепърва ще пия.

# 43
Здравейте.Реших че това е темата за въпроса ми, но ако не е моля да ме извините. Имам проблем - лениви черва както установих доста наболял проблем. Знам че по време на бременността ефекта се засилва. За да преодолея този проблем пия Хуск ( вече 11 години съм с проблеми )- доста добър ефект има - пила съм и дуфалак и бизалакс, зелен чай и всичко по темата но хуск е най-добрия вариант поне за сега. Въпросът ми е дали имате информация позволено ли е да се пие по време на бременност тъй като ми дал бог ми предстой, а срещнах доста противоречиви отзиви. А без него положението е лошо.

# 44
Много хубава тема и полезна.
Аз също съм болнава ,но тази зима,за щастие защото бях бременна не съм се разболявала нито веднъж.

Пих витамини (Центрум матерна) и фолиева киселина (на различни марки) и накрая ми изписаха нещо за хемоглобина последните два месеца.

Мога да посъветвам бременните, които са имали често проблеми като цистити и подобни да изпият по някое време нещо превантивно на билкова основа-аз пих Неоринал по препоръка на нефролог (само да не бъркам термина?) .По принцип знам че го препоръчват защото бременните били предразположени , а ако сте имали преди значи сте вече сте предразположени...

Хапвайте повече млечни продукти,почти всички имат проблеми със зъбките или друго накрая.Нашите са лекари и ме предупредиха да попитам лекаря да ми изпише калции допълнително.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт