Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 785
  • 387
  •   1
Отговори
# 45
Въпросът ми е дали имате информация позволено ли е да се пие по време на бременност тъй като ми дал бог ми предстой, а срещнах доста противоречиви отзиви. А без него положението е лошо.

Най-добре е да се консултираш с лекар специалист. Аз не съм имала такъв проблем, но до колкото съм чувала е възможно да се приема хуск по време на бременност. Все пак докторите трябва да ти кажат! Peace

# 46
Здравейте! Включвам се като бъдеща майка с първо и непранирано  Wink бебе-пълен новак  Simple Smile. На мен ми изписаха и фолиева киселина и витамини Пренатал, като и за двете казаха, че може да се пият до края на бременността.
Понеже в момента се налага да си търся нов гинеколог, а имам някои въпроси, ще използвам случая да ги задам тук. Докато разбера, че съм бременна (5 седмици) пушех по 1-1 и 1/2 кутии цигари на денонощие (сесия  Crazy), а прочетох, че в самото начало на бременността е особено опасно. Имате ли представа?
Другото нещо-много рядко получавам гадене и виене на свят (обикновено от много ниско кръвно). Понеже ежедневието ми е доста натоварено в момента, го игнорирам до колкото мога. Личната ми лекарка казва, да не променям живота си, заради бременността (да се движа и т.н.), но се чудя дали не е по-безопасно да прекарвам малко повече време вкъщи, поне докато се пооправи времето? Thinking Какво ще ме посъветвате за умората? Благодаря предварително и поздрави на всички!  Heart Eyes

# 47
за проблемите с лениви черва препоръчвам горещо разделно хранене.
изпробван и работещ метод!  Hug

# 48
Привет, аз разбрах, че ще ставам мама от много скоро, дори още не ми е минала първата лекарска среща, но ми се ще да помоля обществото тук да ми каже,нормално ли е след като съм в 6 - та седмица да нямам никакви симтоми, ама като казвам никакви наистина го имам предвид - не ми се гади, нищо не ме боли, не напълнявам, май единственото е че гърдите ми са странно втвърдени понякога, но...
Общо взето, не знам дали е тук тази тема, но моля ви,споделете, имало ли е и други такива мами?

Поздрав  Laughing

# 49
По време на втората ми бременост пиех Фолиева киселина и Пренатал(Американския)

# 50
  • Bulgaria
Привет, аз разбрах, че ще ставам мама от много скоро, дори още не ми е минала първата лекарска среща, но ми се ще да помоля обществото тук да ми каже,нормално ли е след като съм в 6 - та седмица да нямам никакви симтоми, ама като казвам никакви наистина го имам предвид - не ми се гади, нищо не ме боли, не напълнявам, май единственото е че гърдите ми са странно втвърдени понякога, но...
Общо взето, не знам дали е тук тази тема, но моля ви,споделете, имало ли е и други такива мами?

Поздрав  Laughing

Честито  Blagonrava baby_neutral! Мен ми се струва, че малко бълзаш!  Simple Smile Peace А и недей да искаш да имаш някои симптоми. Simple Smile Има много мами, които освен растящо коремче и едреещ бюст нямат никакви гадения, болки и други такива. Дано си късметлийка и да не ти се случат. Успех. Аз си спомням, че започна да ми прилошава след пета - шеста седмица, обаче може и да е било по-късно. Бюста ми въобще не се промени до 6-ти месец, нямах болки до 9-ти. Това си спомням.  bouquet

# 51
Здравейте! Включвам се като бъдеща майка с първо и непранирано  Wink бебе-пълен новак  Simple Smile. На мен ми изписаха и фолиева киселина и витамини Пренатал, като и за двете казаха, че може да се пият до края на бременността.
Понеже в момента се налага да си търся нов гинеколог, а имам някои въпроси, ще използвам случая да ги задам тук. Докато разбера, че съм бременна (5 седмици) пушех по 1-1 и 1/2 кутии цигари на денонощие (сесия  Crazy), а прочетох, че в самото начало на бременността е особено опасно. Имате ли представа?
Другото нещо-много рядко получавам гадене и виене на свят (обикновено от много ниско кръвно). Понеже ежедневието ми е доста натоварено в момента, го игнорирам до колкото мога. Личната ми лекарка казва, да не променям живота си, заради бременността (да се движа и т.н.), но се чудя дали не е по-безопасно да прекарвам малко повече време вкъщи, поне докато се пооправи времето? Thinking Какво ще ме посъветвате за умората? Благодаря предварително и поздрави на всички!  Heart Eyes

Привет колежке-мамче, Hug
На мен доки ми каза, ако пуша, да не спирам рязко цигарите, защото мога да навредя повече на детето. Постепенно да съм ги намаляла и тогава да ги спра, за да не стресирам моя организъм и този на детето. Друг е въпросът, че има майки, които си пушат през цялата бременност, което си е личен техен избор.  Живей си нормално, но не се преуморявай.  Бременността не е болест, а състояние. Аз лично си правя всичко почти, но поспивам и похапвам повече. Просто много ми се спи и ми се яде  #Crazy Ама си угаждам, сега ми се е паднало. Naughty

# 52

Мила marina_s,
Честита бременност!   bouquet Внимавай с цигарите отсега нататък. Добре е наистина да си намериш свестен гинеклог, който да те следи и да бъде насреща при твои въпроси. Това е трудно, но желая успех! Иначе за гаденето и виенето на свят е добре да не се натоварваш. Сега си в много деликатно състояние и организмът ти преминава през множество промени. За да са по-леки те е нужно да му осигуряваш по-спокойна атмосфера и да ограничиш стреса. Simple Smile Позволи на околните да те глезят.

# 53
Цитат
Понеже в момента се налага да си търся нов гинеколог, а имам някои въпроси, ще използвам случая да ги задам тук. Докато разбера, че съм бременна (5 седмици) пушех по 1-1 и 1/2 кутии цигари на денонощие (сесия  ), а прочетох, че в самото начало на бременността е особено опасно. Имате ли представа?
Другото нещо-много рядко получавам гадене и виене на свят (обикновено от много ниско кръвно). Понеже ежедневието ми е доста натоварено в момента, го игнорирам до колкото мога. Личната ми лекарка казва, да не променям живота си, заради бременността (да се движа и т.н.), но се чудя дали не е по-безопасно да прекарвам малко повече време вкъщи, поне докато се пооправи времето?  Какво ще ме посъветвате за умората? Благодаря предварително и поздрави на всички! 

Здравейте, аз съм в шеста седмица и подобно на Марина не знаех, че съм бременна, за мой късмет точно по това време( и малко преди бременността) бях решила да откажа цигарите и пушех по една, най-много до 3 цигари и то не всеки ден, след като разбрах престанах напълно и дори сега ми се гади от миризмата им Crazy Виенето на свят и при мен се появява често, защото престанах да пия и кафе, а по принцип имам ниско кръвно. На мен ми помага сок от портокал против гаденето и ям предимно тостове и бисквити за закуска. Витамините и чая от лайка доста помагат за общия тонус и борбата с умората. Моя въпрос е относно фолиевата киселина, аз я пия сутрин със закуската. Това ли е най-удачния вариант или няма значение?

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 20:37 от mimkis

# 54
Mimkis, погледнах листовката на една киселина и открих:  "Доза за възрастни: 1 таблетка дневно
по време на хранене."   Peace Ако на някоя мацка й се гади сутрин, може да пробва вечер с храната. Според мен сутрин със закуска, както правиш ти, е най-добре. Simple Smile

# 55
Rolindam, благодаря за отговора   bouquet  Аз също погледнах опаковката преди да започна да пия и е написано точно това,което си цитирала, без да е уточнено. На мен ми е по-добре сутрин, гаденията ми са предимно след обяд Tired и затова си направих такъв график. Леко бременеене на всички бъдещи мами  Grinning

# 56
Понеже в момента се налага да си търся нов гинеколог, а имам някои въпроси, ще използвам случая да ги задам тук. Докато разбера, че съм бременна (5 седмици) пушех по 1-1 и 1/2 кутии цигари на денонощие (сесия  Crazy), а прочетох, че в самото начало на бременността е особено опасно. Имате ли представа

Спокойно, аз също разбрах по-късно, че съм бременна. А докато не съм знаела пуших по кутия на ден. Веднага спри цигарите, както направих аз. Изобщо не смятам, че рязкото им спиране е стресиращо за бебто и за твоя организъм. Не виждам нищо стресиращо в това да поемаш малко по-чист въздух, вместо някакав гаден дим - реално погледнато.

А иначе аз пия фолиева кисилина, откакто знам за бебчо. Нямам представа до кога трябва да я пия, но за сега не мисля да я спирам поне още месец. Относно витамините - като че ли напоследък лекарите препоръчват основно Пренатал, може би по-нататък ще започна с тях...

# 57
  • в Кошера
нормално ли е след като съм в 6 - та седмица да нямам никакви симтоми, ама като казвам никакви наистина го имам предвид - не ми се гади, нищо не ме боли, не напълнявам, май единственото е че гърдите ми са странно втвърдени понякога, но...

Blagonrava, първо честито!   bouquet

Не е нужно да ти се гади, някои бременностти протичат до самия си край БЕЗ гадене!
Не трябва да те боли! Притиснително е ако те боли, а не защо НЕ те боли!  Wink
Напълняването също е относително. Не си мисли, че всичко върви по книга - 1-ви и 2-ри триместър по 1 кг месечно, 3-ти триместър по 2 кг... Rolling Eyes Строго относително е!

Просто е много рано все пак  Wink Имай търпение, с течение на времето бебо ще покаже, че е там  baby_neutral

# 58
Здравейте мами,

Във витамините за бременни съдържа ли се фолиева киселина? Има ли определени марки със и без нея? Confused

# 59
  • в Кошера
Здравейте мами,

Във витамините за бременни съдържа ли се фолиева киселина? Има ли определени марки със и без нея? Confused

По принцип фолиевата киселина я препоръчват до края на 3-ти месец, т.е. когато вече се е оформил окончателно гръбнака (тя се пие именно за тази област и предотвратяване на проблеми с невралната тръба и Spina bifida).
А витамините за бременни - от началото на 4-ти месец до края (а някои и по време на кърмене).
Но ако си решила да приемаш и двете едновременно, ето ТОВА мисля, че ще ти свърши работа, защото всяка таблетка съдържа 1 мг Фолиева киселина (а нужната дневна доза е дори по-малко - 0.4 мг)

Общи условия

Активация на акаунт