Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 507
  • 387
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте мами,

Във витамините за бременни съдържа ли се фолиева киселина? Има ли определени марки със и без нея? Confused

По принцип фолиевата киселина я препоръчват до края на 3-ти месец, т.е. когато вече се е оформил окончателно гръбнака (тя се пие именно за тази област и предотвратяване на проблеми с невралната тръба и Spina bifida).
А витамините за бременни - от началото на 4-ти месец до края (а някои и по време на кърмене).
Но ако си решила да приемаш и двете едновременно, ето ТОВА мисля, че ще ти свърши работа, защото всяка таблетка съдържа 1 мг
Фолиева киселина (а нужната дневна доза е дори по-малко - 0.4 мг)

Мерси за подробното описание Tyra,   bouquet
Това значи ли, че още от началото на бременността може да се започне с витамини, в които си има фолиева киселина и да не се приема само фолиевата?

# 61
  • в Кошера
Здравейте мами,

Във витамините за бременни съдържа ли се фолиева киселина? Има ли определени марки със и без нея? Confused

По принцип фолиевата киселина я препоръчват до края на 3-ти месец, т.е. когато вече се е оформил окончателно гръбнака (тя се пие именно за тази област и предотвратяване на проблеми с невралната тръба и Spina bifida).
А витамините за бременни - от началото на 4-ти месец до края (а някои и по време на кърмене).
Но ако си решила да приемаш и двете едновременно, ето ТОВА мисля, че ще ти свърши работа, защото всяка таблетка съдържа 1 мг
Фолиева киселина (а нужната дневна доза е дори по-малко - 0.4 мг)

Мерси за подробното описание Tyra,   bouquet
Това значи ли, че още от началото на бременността може да се започне с витамини, в които си има фолиева киселина и да не се приема само фолиевата?

Ами аз и по-горе написах, че лично според мен (посредством мненията на лекарката, която ме следи, GP-то ми, която е педиатър, и лекаря, при когото ходя на ФМ) не е нужно да се приемат витамини от самото начало. Някои майки дори не искат да пият синтетични витамини, защото считат, че ядат достатъчно количество плодове и зеленчуци. И аз ги ям, но в този период по-добре витамини като добавка, отколкото пълните с нитрати НЕсезонни такива  Naughty.
Най-добре попитай своя лекар, на когото имаш доверие и прецени сама за себе си  Wink.

# 62
 Мила Tyra,

Laughing Аз ще пия витамини. Идеята бе дали мога да съм само на тях.  Peace Разбрах вече.  Hug Тен кю!

# 63
Момичета,  спортувате ли през бременността? Какъв вид упражнения ви препоръчват, ако нямате медицинска забрана за натоварване, разбира се.

# 64

Момичета,  спортувате ли през бременността? Какъв вид упражнения ви препоръчват, ако нямате медицинска забрана за натоварване, разбира се.

Ами аз не спортувам, но знам, че няма проблем по принцип ако се прави лека гимнастика, без много натоварване. Даже има и йога за бременни. Но според мен разходките са достатъчни и не е нужно да се натоварваш излишно. Сега ти се е паднало да си почиваш и да си хапваш. След като си родим бебетата, така или иначе ще трябва доста да потренираме, затова сега се отдай на пълна почивка.

# 65
  • в Кошера

Кростренажор и упражнения за бременни (нещо м/у аеробика, каланетика и пилатес  Mr. Green) всеки ден по 1 час (30 мин/30 мин).

# 66
Tyra , и всички, благодаря за спокойствието, днес за първи път ще сме на лекар...  И ще си видя точицата Simple Smile

Страхотни сте, така да знаете!

# 67
Здравейте,

Фолиевата киселина я пиех до към четвърти месец, а витамини чак в последните месеци. Ходих и на йога за бременни, но съвсем в края на бременността. Денят преди да родя бах там и се чувствах много тромава, а то защото след няколкото часа се появи мойта мис.  bouquet Добре, че не ми изтекоха водите на тази йога, че да изплаша и другите мами.  Laughing

# 68
Здравейте момичета. Аз през моите две бременности пиех фолиева киселина. Не спортувах, но всеки ден ходех пеша поне по един час. Пиех и витамини А+Е и хапвах много пресни плодове и зеленчуци. Гледах да живея здравословно по време на бременноста, но въпреки това и двата пъти качих по 30 кг. Но за да предпазя бебоците, изобщо не пиех, не пушех и не се хранех с вредни храни.

# 69
Здравейте, в 30г.с. ми казаха ,че бебчето ми има киста на яйчника:(((,беше ужасно .,не мога да ви опиша как треперех цялата. Отидох веднага на фетална морфология(преди това бях ходила 2 пъти и вси1ко си беше ок) и докторката ми потвърди,но каза ,че не бива да се претиснявам,че след раждането ще се реши дали има нужда от хирургическа намеса или някаква друга интервенция.Мисълта,

Мисълта,че бебчето ми има тази киста не можве да не ме претиснява,като се замисля ми става много тъжно.Дано не нараства много,имайки в предвид че сега съм в 34г.с., а тя е около 4см. ИСКАМ САМО БЕБЧЕТО МИ ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО.

Моля,ако някой има подобен проблем или е чувал или иска да сподели нещо , да пише.

# 70
Вики, мога само да стискам палци и да се моля на Бог бебчето ти да се роди живо и здраво, да расте нормално и без здравословни проблеми и тази киста да не ви причинява бели , а бързо да я излекувате.
Желая ти леко раждане и едно здраво и слънчево детенце, което да ти носи само радости.

# 71
Blagodaria ti , dano vsichko da bade kakto kazvash Simple Smile

# 72
  • Bulgaria
Здравейте, в 30г.с. ми казаха ,че бебчето ми има киста на яйчника:(((,беше ужасно .,не мога да ви опиша как треперех цялата. Отидох веднага на фетална морфология(преди това бях ходила 2 пъти и вси1ко си беше ок) и докторката ми потвърди,но каза ,че не бива да се претиснявам,че след раждането ще се реши дали има нужда от хирургическа намеса или някаква друга интервенция.Мисълта,

Мисълта,че бебчето ми има тази киста не можве да не ме претиснява,като се замисля ми става много тъжно.Дано не нараства много,имайки в предвид че сега съм в 34г.с., а тя е около 4см. ИСКАМ САМО БЕБЧЕТО МИ ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО.

Моля,ако някой има подобен проблем или е чувал или иска да сподели нещо , да пише.

Миличка,
Не мога да си представя колко си притеснена, но се моля и аз всичко да е наред.  Hug Hug Hug Консултрай се с повече доктори. Знам, че ще се оправите лесно. Недей се тревожи. Това вреди и на теб и мъничето! Вярвай в лекарите, те ще помогнат.  Споделяй и тук. Може някой да е преживял нещо подобно. Само бъди оптимист!!!

# 73

Има много различни упражнения за бременни. Йогата за бъдещи мами също е препоръчителна. Ходенето пеш на мен ми се отразяваше благотворно!  Peace

# 74
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте, момичета...Моля за помощ, в начална бременност съм, а взех, че се разболях...Гадния грип реши да не ме подмине  smile3516 Болките в гърлото ги излекувах, температурата също, ноооо остана неприятната кашлица, която вече 3 седмици ме мъчи...Имам вече мускулна треска на корема от кашляне - пих чайчета, мед, лимони и нищо не помага...Моля Ви ако някой знае как да се отърва от нея да сподели, защото се притеснявам за мъничето  smile3518 Hug

Общи условия

Активация на акаунт