Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 19 560
  • 387
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, момичета...Моля за помощ, в начална бременност съм, а взех, че се разболях...Гадния грип реши да не ме подмине  smile3516 Болките в гърлото ги излекувах, температурата също, ноооо остана неприятната кашлица, която вече 3 седмици ме мъчи...Имам вече мускулна треска на корема от кашляне - пих чайчета, мед, лимони и нищо не помага...Моля Ви ако някой знае как да се отърва от нея да сподели, защото се притеснявам за мъничето  smile3518 Hug

Katencetoo ,

Има много облекчаващи кашлицата хапченца и сиропи, които са на билкова основа. Аз съм пила Стодал сироп, когато кърмех. Попитай в аптеката за медикаменти, които на се вредни за бебко и ще ти препоръчат доста неща. По-добре да вземеш наистна мерки. Стискам палци да се оправиш бързо!

# 76
  • в Кошера
Здравейте, момичета...Моля за помощ, в начална бременност съм, а взех, че се разболях...Гадния грип реши да не ме подмине  smile3516 Болките в гърлото ги излекувах, температурата също, ноооо остана неприятната кашлица, която вече 3 седмици ме мъчи...Имам вече мускулна треска на корема от кашляне - пих чайчета, мед, лимони и нищо не помага...Моля Ви ако някой знае как да се отърва от нея да сподели, защото се притеснявам за мъничето  smile3518 Hug

Стодал

# 77
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Rolindam, Tyra ,
благодаря много за бързите отговори  Hug

# 78
Привет, аз разбрах, че ще ставам мама от много скоро, дори още не ми е минала първата лекарска среща, но ми се ще да помоля обществото тук да ми каже,нормално ли е след като съм в 6 - та седмица да нямам никакви симтоми, ама като казвам никакви наистина го имам предвид - не ми се гади, нищо не ме боли, не напълнявам, май единственото е че гърдите ми са странно втвърдени понякога, но...

Аз бях така до края,така че е нормално!

# 79
Здравейте момичета,

Сигурно ще ви прозвучи смешно, но какво точно представлява фолиевата киселина? Confused

# 80
  • в Кошера
Здравейте момичета,

Сигурно ще ви прозвучи смешно, но какво точно представлява фолиевата киселина? Confused

Прочети ТУК  Wink

# 81
  • Bulgaria
Най-просто казано е витамин, който спомага за предпазване на бебето от заболявания като спина бифида. Peace

# 82
   Имам въпрос за фолиевата киселина Grinning Приемам нужнат доза за бременни всеки ден с таблетки, но се поразрових и установих, че във всички зелени зеленчуци има голям процент. Въпроса ми е, ако взимам на таблетки и да речем консумирам броколи, има ли опасност от предозиране?  Или просто да не пия таблетка, ако съм се хранила с храни съдържащи фолиева киселина?

# 83
  Имам въпрос за фолиевата киселина Grinning Приемам нужнат доза за бременни всеки ден с таблетки, но се поразрових и установих, че във всички зелени зеленчуци има голям процент. Въпроса ми е, ако взимам на таблетки и да речем консумирам броколи, има ли опасност от предозиране?  Или просто да не пия таблетка, ако съм се хранила с храни съдържащи фолиева киселина?

Здравей, здравей!  Simple Smile

Фолиевата киселина е витамин, който се разтваря във вода и не се натрупва в организма на майката. Не вреди в по-големи количества, защото го изхвърляш с пишкането. На жени с предходни проблемни бременности се изписва по-голяма доза, което и доказва, че не вреди при по-големи количества. Просто тялото поема каквото му е нужно и другото изхвърля.

# 84
  Ролиндам, благодаря отново за разяснението, замислих се по въпроса заради ето тази статия
Цитат
Предозирането с фолиева киселина при приема на витаминни препарати може да доведе до нарушения на съня и разрдразнителност

# 85
  Ролиндам, благодаря отново за разяснението, замислих се по въпроса заради ето тази статия
Цитат
Предозирането с фолиева киселина при приема на витаминни препарати може да доведе до нарушения на съня и разрдразнителност

Това предполагам, че е в случай на прием на доста по-големи количества, отколкото ако си хапнала порция броколи, а преди това си пила таблетка.   bouquet

# 86

Здравейте момичета,

Цитат: "Витаминът фолиева киселина има решаваща роля за нормалното развитие на плода по време на бременността. Фолиевият дефицит е особено опасен в първите два месеца на бременността на жените, тъй като даже умерено изразеният му недоимък увеличава значително риска от нарушения в развитието на нервната тръба на плода и вродени малформации, най често т.нар. спина бифида; също така преждевременно отделяне на плацентата, аборт. Ето защо, за избягване на фолиев дефицит в критичните първи месеци на бременността и намаляване риска от вродени малформации на новородените, на жените в детеродна възраст, които планират да забременяват, се препоръчва да взимат допълнително фолиева киселина чрез обогатени с витамина основни храни (най-често хляб) или като хранителна добавка."

От тук

# 87
Дами,

Употребата на витамини и фолиева кисеина е много важна за мен! Имам един въпрос, който ще ви задам тук. Мисля, че темата е свързана с моето питане.
Пълнее ли се от фолиевата киселина и витамините според вас? А дали те могат да спомогнат да не се качват килограми? Кое според вас е по-вероятно?

# 88
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Аз не мисля, че се пълнее, а и да качиш някое килце, според мен, развитието на бебчо е по-важно  Hug

# 89
  • Bulgaria
Дами,

Употребата на витамини и фолиева кисеина е много важна за мен! Имам един въпрос, който ще ви задам тук. Мисля, че темата е свързана с моето питане.
Пълнее ли се от фолиевата киселина и витамините според вас? А дали те могат да спомогнат да не се качват килограми? Кое според вас е по-вероятно?

Не вярвам да се пълнене от тях. Аз хапвах доста и от това се разширих! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт