Как да се грижа за здравето си и за здравето на съкровището в мен

• 18 748
  • 387
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте.
Радвам се, че намерих тази тема!
Искам да питам дали на някого са му изписвали витамини Пренатал и ако да, да ми кажете нещо повече. Какви са ви отзивите за витамините по принцип, не само от тази марка?

# 241
Ще си позволя да цитирам:

Здравейте момичета,

като цяло по време на първата ми бременност непрекъснато се чувствах отпаднала, косата и ноктите ми бяха направо трагични, но започнах редовно да взимам мултивитамини и малко позакрепих фронта....иначе нямах спасениееееееее....сега отново правя този курс, защото и пролетната умора която се задава ще ми измука силите.....

Н е си збъркала с избора си, аз също пия пренатал...първоначално ми изписаха центрум матерна, но много ми дразнеше стомаха и ми ставаше лошо и реших да премина на пренатал и нямам никакъв проблем.като цяло продукта е доста изчистен, няма  никакви химии, казват че всичко е естествено в него, така че не се притеснявай, не си збъркала

Докато бях бременна пих първо фолиева киселина, после витамини Prenatal, калций и флуорирана вода (Девин по една чаша на ден). Сега продължавам с витамините и калция, а вода от време на време.

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 16:54 от AnMary

# 242
Аз приемах фолиева киселина, сега и витамини Prenatal.

# 243
Здравейте,

Аз съм в 24 г.с. и бих желала да споделя, че съм изпробвала два вида витамини. Първите бяха Матерна и от тях не се чувствах много добре. Беше ми тежко на стомаха и доста неприятно. Sad След това по съвет на гинеколожката си изпробвах друг вид. Учудващо добре ми понесоха и все още ги приемам. Доста съм жизнена и енергична, имам тонус и не ми е неприятно на стомаха. Вторите витамини са ми Пренатал.  Peace

# 244
Здравейте,

Вегетарианка съм от няколко години. Приемам фолиева киселина и попитах доки дали това ще окаже някакво значение на приема й. Той ми каза, че не, но аз прочетох, че вегетарианките, пушачките и др. трябва да приемат по-голяма доза от нея. Сега съм малко ядосана и се чудя да увелича ли дозата сама или и аз се чудя какво да направя...  Thinking

# 245
Здравейте,

Вегетарианка съм от няколко години. Приемам фолиева киселина и попитах доки дали това ще окаже някакво значение на приема й. Той ми каза, че не, но аз прочетох, че вегетарианките, пушачките и др. трябва да приемат по-голяма доза от нея. Сега съм малко ядосана и се чудя да увелича ли дозата сама или и аз се чудя какво да направя...  Thinking

Попитай го пак. Simple Smile Наблегни на това, че не ядеш месо и на това какво си прочела. Според мен го послушай, недей на своя глава да увеличаваш дозата.

# 246
Здравейте,

Щом излишното се изхвърля от организма не виждам проблем да увеличиш дозата. Консултирай се с друг лекар.

# 247
Здравейте,

Имам проблем, който мисля, че е свързан с прием на фолиева киселина. Пия я от два месеца, в 12 г.с. съм и приблизително от тогава имам проблеми с потенето и лошата миризма. Никога не съм имала такова отделяне на пот и никога не е миришела. Сега е ад. Нямам заболявания и се чудя от какво може да е?

# 248
  • в Кошера
Здравейте,

Имам проблем, който мисля, че е свързан с прием на фолиева киселина. Пия я от два месеца, в 12 г.с. съм и приблизително от тогава имам проблеми с потенето и лошата миризма. Никога не съм имала такова отделяне на пот и никога не е миришела. Сега е ад. Нямам заболявания и се чудя от какво може да е?

Хормони.

# 249
При бременност обикновено се променя целия майчин организъм. Може би отделянето ти също търпи някакви реакции. Правила ли си изследвания скоро?

# 250
Имам приятелка, която така като забрменя и започна много странно да мирише. Не на лошо, но специфично. Каза, че имала някакво заболяване и било нормално. С времето се оправиха нещата при нея. Тя ходеше много по доктори, но като напредна бременността миризмата отмина сама.

# 251
Фолиевата киселина е витамин.Не вярвам проблемите ти да са от нея.Предлагам ти да се консултираш с личния лекар,защото това може да е симптом на някакво заболяване.

# 252

здравейте! имам и аз питане по повод един малко по-стар пост - защо не е добре витамините да се вземат със сок от грейпфрут?  Thinking
Сокът от грейпфрут блокира един ензим Р-450, който участва в метаболизма на определени групи лекарства и променя силата на ефекта им. Това обикновено са лекарства, които се използват от болните със сърдечно-съдови болести. Ако лекарството не трябва да  се комбинира със сок от грейпфрут, това задължително е упоменато в листовката. А ти къде го прочете това за витамините - питам от чист интерес?

# 253
Здравейте! Скоро и аз ще ставам майка Simple Smile Досега съм имала доста проблеми с бъбреците. Мислите ли, че Пренатал-а ще окаже някакво влияние? Прочетох, че щади стомаха...

# 254
  • София
Здравейте! Скоро и аз ще ставам майка Simple Smile Досега съм имала доста проблеми с бъбреците. Мислите ли, че Пренатал-а ще окаже някакво влияние? Прочетох, че щади стомаха...
Влияние в/у бъбреците ли? Нямам представа, консултирайте се с гинеколога си.

Общи условия

Активация на акаунт