Отговори
# 705
  • в Кошера
хей моми4ета кайете малко пове4е за срещата от колко 4аса е на  12.03 в цум  newsm78

ТУК можеш да следиш всяка среща  Wink - от дясно, където пише "С 9 месеца на училище"

# 706
Ади, имам предвид, дали бебето може да бъде с колани...не дали коша се закрепва за колата.. Щото то това е важото за  безопасността на бебебто.. Коша и да е закрепен то все тая, ако бебето не е закрепено за коша..

# 707
Tyra, и аз като теб ще следвам тези съвети, за да не се преохлади бебето, което е било на 37 градуса до раждането си. Постепенно и с къси ще се облича, но не можеш от първите месеци само с лекички дрехи да се започне доколкото аз разбрах от съветите на опитните мами. Като ще спи на 18 градуса все пак не може с къси гащи да е, поне аз не си го представям (нали бебешките стаи са на 18-19 градуса нормално), а лято на отворено още повече. Тук за родилното (аз и по-рано споделих) трябват две жилетки, независимо от сезона - изрично е написано, така че явно има защо. Денем едва ли от първит седмици ше го опнете на слънце, така че вземете и къси и дълги по-добре!??!

Ние минахме второто задължително ехо вчера - добре е, 28 см и 560 гр близо, била в нормите, ама няма носна кост и сега - такава ще си е! Веси, остава чипоноса, да знаеш!

Божееее, "докато пишехте ....18 нови отговора"! Как да ви насмогне човек?

# 708
Марита,поглед силно казано,но се интересувах доста,когато взимах количката за Ивон.
Не съм недоволна от Чико,даже съм много доволна,предвид това,че ние сме вечно на път,мъкна по стълби,катерим байри и бордюри и с Ивон сме излизали на 80 см сняг,само и само да спи.
Единственото което на мен не ми беше удобно,беше малкият кош за багаж под количката и двете отделни дръжки.Също и ,че на зимният кош сенника беше доста плитък,но после сложиха и козирка,та подобриха този недостатък.Меката дръжка не ми изглежда надеждна особенно ако трябва да катериш байр или да сваляш и качваш ежедневно 12 стълби до асансьора.
Но все пак зависи от условията в които живееш-нали за това са измислени толкова модели Peace

За пътуването-пътя с бебе е мечта,в сравнение с 2 год диване.Но на такива километри като Сф-Варна,още не сме пътували с Ивон.Просто нямам толкова нерви Laughing

За колани в коша,няма такова чудо,защото се предполага,че бебето ням как да се изправи,а зимният кош все пак е достатъчно обемен,за да се закрепи стабилно и да не излети бебето.Пък и нали едната част от колана минава отгора на коша.

# 709
Ехаа, Марита, вие сте наистина едно много весело семейство! Simple Smile

Когато родих Мони, си мислех, че искам да я изчакам да порастне достатъчно преди да се реша на 2ро дете, ..не знам мислех си че бих била по-добра майка ако не ми е толкова напрегнато, и когато едното стане по-самостоятелно тогава бих била по-способна да се грижа по-добре за другото. После обаче когато Мони стана на 2-3г, изведнъж ме обхвана желание за 2ро. Тогава обаче с баща и започнахме да имаме сериозни проблеми, и реших, че това би било огромна грешка. И бях права Simple Smile Сега второто бебе идва с голяма разлика, но пък съм убедена, че това в моя случай е най-добрия вариант имайки предвид събитията преди това Simple Smile Така, че..тези неща не винаги могат да се предвидят..когато тогава Simple Smile

# 710
Свате,това мацка с чипо носле си е супер.Какво по-хубаво от това?!  Heart Eyes По ли е хубаво с остър нос като на баба Яга?!  Wink hahaha

# 711
  • в Кошера
bobi40, как така няма носна кост  #Crazy newsm78, в смисъл ти го казваш спокойно, но това не е ли белег за проблем?!

# 712
Ади, имам предвид, дали бебето може да бъде с колани...не дали коша се закрепва за колата.. Щото то това е важото за  безопасността на бебебто.. Коша и да е закрепен то все тая, ако бебето не е закрепено за коша..

Кошовете вътре си имат колан за бебето-3 или 5 точков, а самия кош се връзва в зависимост и от системата в колата, нашия стар Ярис се оказа че става без допълнително устройство, така че в магазина попитай и ше ти покажат в колата как го закачаш.
А столчетата за кола - за всяко си е описано колко може да седи/пътува новороденото бебе, но се вади задължително на 30 минути от стола. В щатите да не мислите, че 1 час пътуват...с тези разстояния там си откарват по повече в колата, но си имат и по-голям избор на столчета вероятно.

# 713
Боби,найстина ли има колани В зимните кошове.Честно,тук не съм виждала такъв кош PeaceАко има би било чудесно Hug
Кошничките имат,но зимните кошове..........

# 714
За пътуването-пътя с бебе е мечта,в сравнение с 2 год диване.Но на такива километри като Сф-Варна,още не сме пътували с Ивон.Просто нямам толкова нерви Laughing

За колани в коша,няма такова чудо,защото се предполага,че бебето ням как да се изправи,а зимният кош все пак е достатъчно обемен,за да се закрепи стабилно и да не излети бебето.Пък и нали едната част от колана минава отгора на коша.

Да ти кажа, и с по-голямо дете не е лесно такъв път. Въпреки, че колата ни е голяма, пак се налага да спираме, защото на каката и става лошо, тук почивка, там почивка..няма как Simple Smile Освен това аз държа тя да е в столчето за кола, (след опита който имам голям страх ме гони) и тя си е свикнала, това не и пречи, но там по завоите...почти винаги и става лошо, повръща и се... Ако е бебе..особено малко..мога да си представя какво ще да е Simple Smile

# 715
bobi40, как така няма носна кост  #Crazy newsm78, в смисъл ти го казваш спокойно, но това не е ли белег за проблем?!

ти вярно си по-нова и не си чела всичко Wink минахме всите изследванията дето ги има на земята, че не ми вярваха докторите (майка ми и брат ми нямат носна кост), и понеже при бялото население е голяма рядкост(докато при негрите 99%нямат, 1 % имат носове като нас) , та изкарахме някой и друг инфарктен месец, докато излязат всички резултати Wink доволна чипоноса, а както мъжа ми се моли, освен носовете да им вземе бялата като мляко кожа и сините очи...няма да има драма в живота!

# 716
Да, ако има такъв кош - зимен с колани за БЕБЕТО, бих си купила..ама тук не виждам Sad

# 717
  • в Кошера

ти вярно си по-нова и не си чела всичко Wink минахме всите изследванията дето ги има на земята, че не ми вярваха докторите (майка ми и брат ми нямат носна кост), и понеже при бялото население е голяма рядкост(докато при негрите 99%нямат, 1 % имат носове като нас) , та изкарахме някой и друг инфарктен месец, докато излязат всички резултати Wink доволна чипоноса, а както мъжа ми се моли, освен носовете да им вземе бялата като мляко кожа и сините очи...няма да има драма в живота!

Ох, успокоих се  ooooh!
Ами, сори за тъпия коментар, ако знаех....  bouquet
Да ви е жива здрава малката чипоноска, пък и ако ви зарадва и с блондинска красота...

# 718
ади аз говоря за триколката.ето тази http://www.babyjoe.ch/shop/hersteller/chicco/chicco-travel-sytem-trio-s3-black/  извинявай...трябваше да уточня.иначе отделните дръжки и аз не ги харесвам.тази триколка май няма опций за обръщане на дръжката и след коша за новородено детето май е с гръб към теб,но....не е толкова фатално ми се струва.ох побърках се и незнам вече какво да избера.

nlight и аз имам подобна на твоята история.даже като беше сина ми на две години имах желание за второ,но с моя се разпърдяхме някъде по това време и не направих тази грешка. и слава/богу. ето сега му е тъкмо времето. щастлива сум и се чувствам напълно готова и на място Grinning

# 719
Боби,найстина ли има колани В зимните кошове.Честно,тук не съм виждала такъв кош PeaceАко има би било чудесно Hug
Кошничките имат,но зимните кошове..........

Да, питай да ти покажат, нали за зимния кош на количката говорим ?!? Сваляш от количката и я щракаш в колата. Бебе спи - няма будене - пренасяне! До 6 м можеш така да го транспортираш.  Напряко седи обаче! А столчетата - може също от новородено, но са с извивка голяма и става за кратък път.

Nlight, Ади ме беше помолила Бебе Комфорт да видя модела колко струва тук - с коланите е, Чико Трио също, Двореца, дето аз му се кумя също, би трябвало да пуснат в БГ тези същите модели, освен ако законодателството е различно Wink нямам идея защо няма в БГ ;-(  

Пумаааааа, изписахме тематааааа!

Общи условия

Активация на акаунт