Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се измерва базалната температура и с какъв термометър, както и какво показва?
Защо измерванията на базалната температура показват различни стойности?
Кое е препоръчителното място за измерване на базалната температура?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се измерва базалната температура и с какъв термометър, както и какво показва?
Базалната температура се измерва ректално с дигитален термометър, който отчита до десетичната запетая. Препоръчително е да се измерва в едно и също време всеки ден, преди да станете от леглото. Базалната температура (БТ) се измерва с термометър под езика, в ухото или в ануса. Той показва вътрешната телесна температура при покой. За определяне на овулацията БТ трябва да се измерва редовно от първия ден на менструацията до последния, по едно и също време всеки ден и данните да се записват в таблица.
-
Защо измерванията на базалната температура показват различни стойности?
-
Кое е препоръчителното място за измерване на базалната температура?
-
Какви са ефектите на прогестерона върху базалната температура?
-
Какви са причините за повишена базална температура след аборт?
Не че съм получила отговор де, но поне да споделя...
от 3-4 опит
В интерес на истината, не виждам сми да се задържа минути след сигнала, според мен, след като се е изсвирил

сутринта БТ ми беше доста по-висока от другите дни, но си мисля че е заради високата температура която имах вчера следобяд. Може и ти да си имала, мерила ли си я.
Доколкото знам на БТ оказват влияние алкохол, недоспиване и висока телесна температура.
. После ми дадоха НЕбипкащ, но пак дигитален. Или го държиш една минута, ако мериш орално и 5 мин анално или чакаш да спрат да мигат цифричките.