Как да накарам съпруга ми да спре да пие?

• 12 664
  • 27
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, дайте съвет. Не иска да се откаже по никакъв начин. Проблема , е че има здравословни проблеми, а и децата вече са големи и разбират за какво става дума. Не е толкова често, но поне веднъж седмично се напива порядъчно, вдига скандали или му е лошо и повръща. Вчера обеща на дъщеря ми, днес е старата песен на нов глас. Какво да кажа на детето, баща ти не може да откаже?

# 1
... Какво да кажа на детето, баща ти не може да откаже?

Да.

# 2
Не можеш да го накараш, но можете да потърсите помощ при специалист. Ако признае, че има проблем - част от битката е спечелена, иначе......няма спасение.
За мен веднъж седмично е често, не е толкова често бих казала ако е например веднъж годишно.

# 3
Цитат
Как да накарам съпруга ми да спре да пие?

Досега никой не е успял да накара пияница да се откаже.
Ако той сам не пожелае...дори и тогава е обречена битка.
Съжалявам!

# 4
Не е обречена битка в никакъв случай. Истината обаче е, че трябва той сам а пожелае и да се лекува в клиника. Иначе-забрави!
На децата, щом вече са достатъчно големи, им кажи истината. Не лъжи и не го защитавай и прикривай. Битката е изключително трудна да знаеш. Имам опит с много близък мой човек, но ние спечелихме войната и вече почти 4 години нямаме рецидив. Ти лично няма как да го накараш. Трябва той да иска. С каквото искаш го заплашвай и каквото искаш говори, но от мен да знаеш, че ефект няма да има.

# 5
говорила ли си с него,той знае ли,че има проблем или го приема с лека ръка.ако той приеме,че това е болест и се лекува но много,много трудно и с много воля ще е по лесно.

# 6
Според мен не е толкова проблема в това,че пие веднъж седмично,защото на това пиене в никакъв случай не мога да кажа зависимост или алкохолизъм.Има далеч по критични случаи.Според мен проблема е в друго,че съпругът ти има лошо пиянство. Rolling Eyes Историята ми е изключително позната. Просто на някои хора никак не им отива да пият,макар и рядко.Стават прекалено агресивни и злобни.  Confused

# 7
За лекуване в клиника се говори когато човекът е алкохолик, т.е. системно употребява алкохол. Доколкото разбирам, твоят мъж не е алкохолик, а просто веднъж седмично се улива. Независимо от това обаче е много трудно да накараш човек да спре да прави нещо, ако самият той не осъзнава, че това е `лошо`. Единственото което мога да ти кажа е, че не трябва да криеш проблема от децата ти и да се държиш все едно това е нормално!

# 8
Не бих живяла нито ден с човек който има проблем с алкохола. Да се оливаш веднъж седмично Е АЛКОХОЛИЗЪМ.

Никога не съм виждала пиян моя съпруг, пие по някое женско питие на празник и то доста по-малко от мен. Ако някога забележа пиянска история, това ще е последния ден на отношенията ни.

# 9
Алколизмът не се определя от количеството изпит алкохол или честотата на пиенето, а от това как реагира физиката и психиката на човека, дали той може да се спре. Доколкото разбирам съпругът на авторката не може да спре. Много я грее нея дали се напива и излиза от контрол веднъж седмично или веднъж месечно при положение, че вкъщи има зависим човек.

# 10
  • някъде там
Не бих живяла нито ден с човек който има проблем с алкохола. Да се оливаш веднъж седмично Е АЛКОХОЛИЗЪМ.

Никога не съм виждала пиян моя съпруг, пие по някое женско питие на празник и то доста по-малко от мен. Ако някога забележа пиянска история, това ще е последния ден на отношенията ни.
Много категорично звучиш , то повярвай ми , понякога не се получава точно така! Peace

# 11

Много категорично звучиш , то повярвай ми , понякога не се получава точно така! Peace

Категорично да. Защото знам какво се получава "понякога". Съсипан цял един живот. И на жена, и на деца. Не искам живота на майка си, нито желая детето ми да си разбива нервната система с такъв баща.
Имам непреодолимо отвращение към пияни мъже. Не мога да си представя как някой може да има чувства към пияна свиня. Sick

# 12
Дори и веднъж в седмицата алкохолно оливане ......ако е лошо  пиянство си е  наистина страшно!  Thinking
Моят мъж ако прекали с алкохола става  мълчалив и само се усмихва .... защото трудно говори.  newsm78
Но децата трябва да  знаят истината , ако са достатъчно големи трябва да  помогнат  на майката да се преборят с това. Ако имат сили разбира се ... защото много са опитали а малко са го постигнали !

# 13
Децата да помогнат на майката? Laughing Мисия невъзможна. Жена която търпи такъв съпруг има не по-малък проблем от неговия. Това са разни комплекси, страхове да остане сама с деца на ръце и прочее глупости. Намира си хиляди поводи и причини да го оправдава и отрича пред всички, че той има проблем. Даже с цената на страданията на децата. В никакъв случай не е възможно да и се помогне. Може да си помогне единствено и само тя като се разведе и се освободи от пияница в къщи.
Алкохолизмът е най-лошия вид наркомания и не се лекува.

# 14
Децата да помогнат на майката? Laughing Мисия невъзможна. Жена която търпи такъв съпруг има не по-малък проблем от неговия. Това са разни комплекси, страхове да остане сама с деца на ръце и прочее глупости. Намира си хиляди поводи и причини да го оправдава и отрича пред всички, че той има проблем. Даже с цената на страданията на децата. В никакъв случай не е възможно да и се помогне. Може да си помогне единствено и само тя като се разведе и се освободи от пияница в къщи.
Алкохолизмът е най-лошия вид наркомания и не се лекува.
Права си и тук ...  Peace Но аз имам лични наблюдения в едно близко семейство - децата бяха с голям принос в тази борба. Успяха , но цената беше доста висока. Дааа.... вече повече от 10 г ( дори не помня колко над  10г са ) са в отлични семейни отношения. Но малцина успяват. Аз също не търпя пияни свине - пък и такива  не са лицеприятни никому . Sick

Общи условия

Активация на акаунт