Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 554
  • 385
  •   1
Отговори
# 240
Аааа,и много моля да не ме включвате във фен клуба на Маргарита Хранова.Метълче съм се родила,метълче ще си умра.

# 241
Лили е явление !
Другото е манталитет.

# 242
... а великия Жоро Минчев, работеше в БСД и даваше уроци по математика (влючително и на мой-съученик), щото не го пускаха да пее на поздравителни концерти и други подобни халтури...
И междувременно завършва телевизионна режисура в Брюксел...  Wink
като се замисля на кого се разрешаваше това и ми става малко странно...  newsm78

# 243
  • гр. Шумен
Ако беше жива Паша Христова,Лили никога нямаше да чуе за себе си определението"първата дама на българския поп"....
С това не съм съвсем съгласна. Паша Христова за кратката си петгодишна кариера изпя песни, които се помнят и до днес ("Една българска роза4 на Димитър Вълчев, "ПОвей ветре" на Йосиф ЦАнков и др.), но мое мнение е, че тя, въпреки че е изключителна певица, истински музикант, няма качествата на звезда, каквото се разбира от това понятие в шоубизнеса. Всички в спомените си за нея казват, че е била сравнително стеснителна и не си е позволявала да се облича предизвикателно, примерно с ултракъса пола. Просто някак не си представям я на 40-годишна възраст да се издокара с розова рокличка с волани и да си сложи розова панделка. А това го направи Лили Иванова на "МЕлодия на годината"82. И да ви кажа, беше доста коментирана. КОлкото и да не ни е приятно, в шоубизнеса скандалът продава. А на практика ЛИли Иванова е една от малкото, които прокараха принципите на западния шоубизенс у нас. И  както виждате, спечели и продължава да печели. ДОри от тия скандали, които ги вихри около себе си, накрая пак печели, защото, уви, скандалът продава (въпреки, че клюкарския манталитет с който оплюва "враговете", които си въобразява че има и манията й аз величие мен лично ме отвращават).
Изобщо чистото изкуство е е нещо прекрасно, но шоубизнесът работи по други закони.

# 244
Е,да,Паша едва ли би се облякла по този начин,и то на тази възраст.Но гласът и е бил уникален.Майка ми я е слушала на живо и твърди,че до този момент все още не е чувала такъв глас от българска певица,а тя е чула и видяла много(музикален журналист е)..През 82ра ,розовата панделка може и да й е помогнала до някъде,но за да се стигне до тази розова панделка се мина през леглото на Янчо Таков,синът на комунистическото величие Пеко Таков,та даже успя и до гражданското да го отведе.Мислите ли,че този брак не даде мощен тласък в кариерата й?Сега седнала да ми говори какви мрачни и страшни времена били,бяха,но за нас-простосмъртните...В книгата си коментира Митко Щерев,децата на Митко Щерев,Гаргов,жената на Гаргов,коя каква съпруга била,кой колко пъти се развел,на кого детето било наркоман...Иначе любимата й реплика е:"АЗ СЪМ НАД НЕЩАТА".Над нещата си.Личи си. Laughing

# 245
  • гр. Шумен
Аз по-назад в темата съм писала, че още преди да стане Пекотакова снаха Лили е била едно от най-силните имена в българската естрада и още през 60-те композиторите първо на нея са предлагали песните си и ако тя не ги одобри, са ги давали на друг (ДИмитър Вълчев, преди да почине, разказваше, че "Делфините" я е предложил първо на нея, а Лили я е отказала, а после, когато печели награда и става хит, се изяла с парцалите от яд).
Паша има наиситна уникален глас, но, както вече казах, уникалния глас е необходимо, но не винаги достатъчно условие за успешна кариера (всъщност за мен по-уникелен е контраалтът на Маргарита Димитрова, ама карай).
За другото си абсолютно права - вечните й оплаквания писнаха на нормалните хора. А това, че се прави на жертва превелика и че едва ли не е била репресирана през соц-а, на мен лично ми звучи гнусно, като знам, че тя беше единствената "народна" в естрадата. Да на говорим, че все говори за смазване, съсипване, презрение към враговете си.
Всъщност, когато човек си брои враговете, едва ли може да има истински приятели.

# 246
О,много хубаво,че напомни на всички ни за Маргарита Димитрова,един погубен талант Cry...Що се отнася до съсипването,смазването,презрението към враговете,не веднъж съм чувала отвратителни неща от Лили, като това"когото прокълна някой,винаги го е застигало",до "една колежка злословеше по мой адрес и после дъщерята на тази колежка умря"...Това какъв човек е?Повечето фенове на Лили се възмущават от негативните мнения по неин адрес,а приемат тези нейни изказвания за нормални.И защо ли е едва ли не кощунствено човек да каже,че е проста и елементарна жена,ами такава е!Само като си отвори устата,мога да продължа изречението й,от сто години върти двайсет думи и това е.А трагикомичния момент,в който демонстративно вади лист и чете от него отговорите на въпросите,които й задават?Кой чете от лист като ходи на интервю,един футболист или борец да поканят, отговаря без текст през себе си(въпреки,че не се славят с много ум),а тя...това признак на колосален интелект ли е?

# 247
  • гр. Шумен
О,много хубаво,че напомни на всички ни за Маргарита Димитрова,един погубен талант Cry...Що се отнася до съсипването,смазването,презрението към враговете,не веднъж съм чувала отвратителни неща от Лили, като това"когото прокълна някой,винаги го е застигало",до "една колежка злословеше по мой адрес и после дъщерята на тази колежка умря"...
Оле, това не мога да го повярвам, въпреки че го бяха писали разни вестници (предполагам, че става въпрос за МАргрет НИколова). И честно, и сега не съм склонна да го вярвам. Едно, че каквато и да е Лили - самовлюбена, амбициозна, проклета - чак такова нещо някак не мога да го смеля. А и многократно е показвала човешко отношение и съчувствие - и след като загина ПАша, и след като Емил ДИмитров получи удар.
А и ако беше проклинала "враговете си" (това винаги съм го слагала в кавички, защото са врагове само в собствените й мисли), и МИтко Щерев, и Тончо Русев, и Йорданка Христова и други "нахранени" от нея в книгата й, щяха да бъдат засипани от нещастия.
НЕ, не! ЧАк пък и вещица да я изкарате...

# 248
Този случай госпожата го е разказвала нееднократно пред журналисти и свои колеги...от глупост.Била се върнала от някакво участие и въпросната певица й казала"Лили,ама ти жива ли си,ние разбрахме, че си умряла".Та коментарът,който сама чух с ушите си е"после дъщерята на тази певица умря".Много добре си го спомням,то и няма как да не го запомни човек...Не твърдя,че е вещица и въобще не смятам,че трагедията с дъщерята има нещо общо с нея,но явно с плиткия си мозък,тя счита,че е така.Тоест сама си приписва вещерски способности.Ама после се сърди на хората.

# 249
  • София
А трагикомичния момент,в който демонстративно вади лист и чете от него отговорите на въпросите,които й задават?Кой чете от лист като ходи на интервю,един футболист или борец да поканят, отговаря без текст през себе си(въпреки,че не се славят с много ум),а тя...това признак на колосален интелект ли е?
Извинявай, но това са пълни глупости. Взимала съм интервю от  Лили Иванова и дори нямаше предварително въпросите. Имам запис, с който мога да го докажа. Интервюто продължи 1 час.

# 250
За теб не помня кога си взимала интервю,освен ако си ходила да й снимаш безумно кичозния и първенюшко-просташки обзаведен дом,но последните два пресни примера са гостуването й в Сеизмограф,и най-пресния ,при Люба Кулезич.Сигурно ги има качени в нета,може да се убедите лично.

# 251
Към авторката - шшштт! тихо! да не те усети лицето "Валентин НИколов", фен, подвизаващ се из нета, за който Лили е единственото стойностно нещо в  българската култура.  ooooh! че ей сега ще дойде с наточена клавиатура. Laughing
Ако ще да е вселенска прима, не е мой тип - нито като пеене, нито като сценично поведение, нито като човешко държание, ако щете (в това не включвам митологията около името й, която се разнася вече толкова години - това са си лични нейни работи).

Ехо, тук съм!  #2gunfire Открих те, ама се питам защо ли? Искам само да ти кажа скъпа Сессилли, че и след нас дори, песните на Лили Иванова ще продължават да хранят душите на хората, а за другите никой няма да си спомня. В такъв смисъл твърдя, че в българската култура Лили Иванова е най-стойностното нещо. Има и други имена в операта, в джаза, но в сърцата на основната част от българския народ ще остане името ЛИЛИ ИВАНОВА, като икона на любовта и красотата. Когато станеш на 70 години ще си спомниш за моите думи. Една сутрин, седемдесетгодишна, като се събудиш и не може да станеш от леглото от болки в ставите или от високо кръвно и ти ще се сетиш за Лили Иванова и ще и се възхитиш, без да го признаеш пред други, че на тази възраст тя има невероятна енергия и визия, дух и мечти, дори надежди, че има не само своето ДНЕС, но и своето УТРЕ.

# 252
  • гр. Шумен
Към авторката - шшштт! тихо! да не те усети лицето "Валентин НИколов", фен, подвизаващ се из нета, за който Лили е единственото стойностно нещо в  българската култура.  ooooh! че ей сега ще дойде с наточена клавиатура. Laughing
Ако ще да е вселенска прима, не е мой тип - нито като пеене, нито като сценично поведение, нито като човешко държание, ако щете (в това не включвам митологията около името й, която се разнася вече толкова години - това са си лични нейни работи).

Ехо, тук съм!  #2gunfire Открих те, ама се питам защо ли? Искам само да ти кажа скъпа Сессилли, че и след нас дори, песните на Лили Иванова ще продължават да хранят душите на хората, а за другите никой няма да си спомня. В такъв смисъл твърдя, че в българската култура Лили Иванова е най-стойностното нещо. Има и други имена в операта, в джаза, но в сърцата на основната част от българския народ ще остане името ЛИЛИ ИВАНОВА, като икона на любовта и красотата. Когато станеш на 70 години ще си спомниш за моите думи. Една сутрин, седемдесетгодишна, като се събудиш и не може да станеш от леглото от болки в ставите или от високо кръвно и ти ще се сетиш за Лили Иванова и ще и се възхитиш, без да го признаеш пред други, че на тази възраст тя има невероятна енергия и визия, дух и мечти, дори надежди, че има не само своето ДНЕС, но и своето УТРЕ.

Абе с човек, който твърди, че Лили иванова е най-стойностното нещо в българската култура да се спори, е все едно да се спори с радиоточка, ама хайде... МЕжду другото, като си такъв фен на Лили какво направи за нея - по нейните песни да си правил клип, да си й направил фен-сайт, изобщо нещо, с което да популяризираш ТВОРЧЕСТВОТО й, а не само да пишеш с главни букви името й и да ръсиш смешки (особено това, че оперните ни звезди не могат да се мерят с нея, защото не могат да напълнят зала 1 на НДК 2 дни подред на цени на билетите от 100лв).
А аз като стана на 70 се надявам да живея заобиколена от близки и приятели, които ще ме накарат да забравям болежките (така както го правят моята майка на 80 и моя баща на 90 години), да се усмихвам, да нося позитивна енергия на хората, а не да се затворя в дом в стил "Помпадур" и "Краля-слънце" едновременно и да се оплаквам колко много ме мразят хората, пък аз какъв велик човек съм. И на теб пожелавам същото - приятелство и любов, защото те са най-ценните неща на тоя свят.

# 253
Дразни ме издълбоко. Нещо като Айн Ранд на естрадата- много добри попадения, но някакъв фатален фал някъде, който я превръща в карикатура, ако се замислиш малко.

# 254
Харесва ли ви това изпълнение?
http://vbox7.com/play:a7f71593

Общи условия

Активация на акаунт