Лили Иванова- горгона или примадона на българската естрада

• 23 581
  • 385
  •   1
Отговори
# 225
Естествено, че съм Лили Иванова.
Сутрин съм Лили Иванова, вечер Бойко Борисов, а по обяд Къванч Татлату.
Душа да ви е яка.

# 226
  • София
Дали лили е била толерирана през социализма. разбира се, че е била. Първо нямаше никаква конкуренция, концертна дирекция определяше кой къде ще пее и колко. Затова за целият двадесетгодишен период 1970-89 в България имаше пет певици с достъп до телевизията - Лили, Хранова, Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Мими Иванова. И някоя друга за цвят от време на време, но това беше. Колкото и да си талантлив, изява няма. Затова и са любими на цяло едно поколение, като прибавим и Тоника СВ, Травай5. Това бяха некоформиските групи които постоянно бяха лансирани, а великия Жоро Минчев, работеше в БСД и даваше уроци по математика (влючително и на мой-съученик), щото не го пускаха да пее на поздравителни концерти и други подобни халтури. Иначе по това време стадион "Академик" го напълни ФСБ, на "Тангра" разрешиха един едиствен концерт във "Фестивална", "Диана Експрес" пеаха на дискотеките в "Лиляна Димитрова" , "Щурците" и те зорлем правеха по един концерт максимум. Това е българската музика от онова време, а не Лили, Йорданка и останалите от програма "Хоризонт".

# 227
  • Бургас
Влизам да се изкажа и аз. Набързо мернах мнения по-горе,но не се задълбочих да не се ядосвам.

Не съм от върлите фенове на Лили Иванова,но е факт ,че тази жена има невероятен глас- не знам в какво американско градче е можела или не можела да се роди,но е също факт,че е родена в България и тук има хора ,които я обича и уважават. Все пак да не забравяме ,че не сме единствените на този свят и преди нас светът се е въртял и смея да кажа е имало доста качествени артисти в пълния смисъл на думата в България в сравнение със сега.

Смешно е от 25 годишен човек да се изказва негативно за жена като нея. Просто или си безразличен или я харесваш. За мен е просто забавно да слушам такива коментари от нашето поколение след като ние даже не сме били замислени,когато тази жена е веселила хората. И да, прима е,защото е успяла да запази името си през много поколения- Глория,Стефана или Богдана надали ще ги помни някой след 30 години Peace

За мен Лили Иванова си е Лили Иванова- нейното изкуство е непонятно за мен,просто защото не съм от поколението,което го разбира,но е факт,че жената има умения и пее.

"Камино" например е много трудна песен- не се изявявам като разбираща,баща ми е музикант и ми е казвал. Трудно може да се намери човек,който да го изпълни като нея акапелно,без музикален съпровод. Нека се пробва Глория или някоя фолкпевица- и да успеят да го изпеят акапелно-  изобщо никога няма да е с такава прецизност.

За данъците - не е редно,така е.Това не я прави по-малко певица,а по-недостойна като човек.има разлика. Има и брилянтни финансисти,които може и да са крадци,но това не ги прави по-малко кадърни Peace Никой не е казал,че примите са ангели Laughing

И да,жената за мен изглежда много добре за 70 годишна. Не е като на 20,но не е и като на 70.

Та това е от мен,успех в продължитението на  оплюването на жената  Mr. Green

# 228
ние даже не сме били замислени,когато тази жена е веселила хората.

Tя и днес весели много хора с изказванията си.

# 229
Глория пее вече 15-16 години, цяло едно поколение порастна и узря с нея и колежките й. Някой ден те ще бъдат легенди, на свой ред.
Вчера, в друга тема, едно момиче на 24г не беше виждало Стефан Данаилов като млад, каза, че не е гледала нито един български филм, 'Дами канят' нищо не й говореше. Скоро ще се появят и такива, които няма да знаят коя е Лили Иванова. Дори вече ги има, вероятно.

# 230
Къде пък слагате Глория и сие,до Лили Иванова.
Няма място за сравнение,Лили е уникална.

# 231
  • Варна
Аз едно не мога да разбера, защо след като въпросната дама от зададената тема се чувства толкова неоценена в родната си страна, не се пробва на световната сцена? Тъкмо ще има изява за гласовите си данни в много по-голям мащаб...

Гади ми се от нейната особа  Sick

# 232
Глория пее вече 15-16 години, цяло едно поколение порастна и узря с нея и колежките й. Някой ден те ще бъдат легенди, на свой ред.

Що ли пък на мене Галка/Глория/, ми остава в съзнанието като нещо хубаво, в началото на кариерата си,/преди "разкрасяващите операции"/, когато пееше на Площада в родният ми град. Пък и като наборки, с Глорито, го докарваме долу-горе. Айдее, бе ........голяма легенда, нема що  Laughing

# 233
  • гр. Шумен
Дали лили е била толерирана през социализма. разбира се, че е била. Първо нямаше никаква конкуренция, концертна дирекция определяше кой къде ще пее и колко. Затова за целият двадесетгодишен период 1970-89 в България имаше пет певици с достъп до телевизията - Лили, Хранова, Йорданка Христова, Богдана Карадочева и Мими Иванова. И някоя друга за цвят от време на време, но това беше. Колкото и да си талантлив, изява няма. Затова и са любими на цяло едно поколение, като прибавим и Тоника СВ, Травай5. Това бяха некоформиските групи които постоянно бяха лансирани, а великия Жоро Минчев, работеше в БСД и даваше уроци по математика (влючително и на мой-съученик), щото не го пускаха да пее на поздравителни концерти и други подобни халтури. Иначе по това време стадион "Академик" го напълни ФСБ, на "Тангра" разрешиха един едиствен концерт във "Фестивална", "Диана Експрес" пеаха на дискотеките в "Лиляна Димитрова" , "Щурците" и те зорлем правеха по един концерт максимум. Това е българската музика от онова време, а не Лили, Йорданка и останалите от програма "Хоризонт".
Може ли един неделикатен въпрос за дама - кой набор си?
ЗАщото аз съм 69-ти и помня програмите на "ХОризонт" (така да се каже по-музикалното радио) - "Песни на седмицата", "Пулсиращи ноти" на Томата, "МУзикална стълбица" на ДАнчо Стълбицата и помня, че през 80те там най-вървежни бяха Роси Кирилова, братя Аргирови, ВАсил НАйденов, дует РИтон, "Трик", "Турбо", "Фоноекспрес", а от западните изпълнители  много пускаха Стиви Уондър, РЕй Чарлз, Лайнъл Ричи, Шейкин Стивънс, Лиса Стейнсфийлд, Майкъл Джексън, МАдона (която има издадена плоча от БАлкантон) и т. н. звезди. И споменатите от теб ги пускаха ама на втора линия, дето се вика. Изобщо тогава ако има кой да се оплаква, то това е пънка, метъла и така нататък по-твърда музика (дори не рока, него вече го бяха преглътнали).
И на "Тангра" съм ходила на концерт и на "Щурците", само "Сигнал" им биха шута в г..за. В летния театър в Шумен бяха (дори на Щурците си гжо спомням с лошо, защото 2 дни след това ме пъхнаха в болницата с хепатит).
За 70-те и 60-те не знам, но каквато и цензура да е имало, винаги има опцията "умение да оцеляваш". ТА в тоя ред на мисли ЛЕа Иванова и до днес е помнена от ценителите, въпреки безкрайните проблеми, които са й създавали. А тия които са останали анонимни, просто това им е била съдбата - да останат анонимни.

Къде пък слагате Глория и сие,до Лили Иванова.
Няма място за сравнение,Лили е уникална.

Това е вярно. Но не защото Лили е нещо нечувано и невидяно, а защото певиците от чалгата са много далеч от певиците на естрадата, що се касае до пеене, поведение, култура. Що се касае до принципите на шоубизнеса ги превъзхождат обаче (сиреч скандали, аларма, гюрултия около собствената им персона). Всъщност превъзхождат повечето от тях...

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 18:25 от Sessilly

# 234
Имам "честта" да я познавам лично,с което никак,ама никак не се гордея.Винаги е била и ще си остане глупава,амбициозна селянка,до някаква степен талантлива.Ако беше жива Паша Христова,Лили никога нямаше да чуе за себе си определението"първата дама на българския поп"....

# 235
Лили не е спечелила само с гласа, а с безумните си амбиции, в името на които прегазва всичко.  И Паша щеше да прегази.

# 236
To без амбиция нищо не става.

# 237
е , и какво е виновна Лили Иванова , че някой друг е умрял ...абсурдни доводи са това
място има за всички на сцената , нека всеки излезе и се докаже ,
а и вие , които харесвате М.Хранова или някой друг - вместо да злословите , направете й фен клуб , следете й кариерата , нали така правят феновете Wink

# 238
Имам "честта" да я познавам лично,с което никак,ама никак не се гордея.Винаги е била и ще си остане глупава,амбициозна селянка,до някаква степен талантлива.Ако беше жива Паша Христова,Лили никога нямаше да чуе за себе си определението"първата дама на българския поп"....
Какво значение имат личните и качества,дали е глупава селянка,мен лично не ме интересува.
Аз с нея няма да живея,нито ще се сродявам.
Но,че пее-пее!

# 239
Никой не е казал,че Лили Иванова е виновна ,че някой е умрял!Казах само,че ако беше жива Паша Христова,Лили щеше да е в нейната сянка...Що се отнася до това какво общо има това,че е селянка и т.н....ами има,и то основно значение за поведението й,и отношението им към хората.Погледнете Йорданка Христова,аз нейния стил пък въобще не го харесвам,но имам предвид друго,как говори,как се държи,има ли превземки при нея,има ли такова глезотене или подобни отчаяни и смешни опити да изглежда по-млада...как пък манталитета и възпитанието да нямат значение...

Общи условия

Активация на акаунт