® E-bay - тема 48

• 34 239
  • 762
  •   1
Отговори
# 405
@nni много често продавача гледа адреса в Paypal ( т.к. имат много проблеми с адреса), а там предполагам ти е българския адрес. Пиши му че искаш да ги прати на адрес в UK.

# 406
Titina, благодаря ти. Hug

Ви_ки, и на теб  Hug

# 407
Пак аз. Имам проблемм с друг саййт, но може и вие да можете да ми помогнете. Какви са вариантите за да седи едно плащане  pending? Парите бяха предостатъчно в картата, каратта е верифицирана, не ми идва на ум какъв може да е проблема. Мился че и вероятно са блокирани, защото веднага бяха махнати от сметката ми. Thinking

# 408
  • Варна
@nni много често продавача гледа адреса в Paypal ( т.к. имат много проблеми с адреса), а там предполагам ти е българския адрес. Пиши му че искаш да ги прати на адрес в UK.
В този случай адреса в Paypal трябва ли да се смени или той е заадължително в БГ?

# 409
В Paypal  не мисля, че можеш да го смениш, това е билинг адреса ти. Пиши на продавача и му кажи да го достави на eBay адреса ти (адреса на Маринатранс) .

# 410
  • varna
е няма такова нещо!адреса в Пейпал не можеш да го смениш.той винаги си е билинг адрес.сменяш си регистрационния адрес в ибей!Има сайтове,където изискването е да си с английска карта или билинг адреса ти да е в англия,или поне да отговаря на шипинг адреса!защото не винаги приемат бг карти,за други карти от други страни незнам!

# 411
 tina77 продавача няма начин да вижда картата ти къде е издадена, това е целта на Paypal. Той вижда единственно адреса ти.

# 412
  • varna
значи по време на търга и при свършване трябва да сте с английски регистрационен адрес,ако не сте продавача може да откаже да ви прати стоката с умисъл че търга е само за англия той няма да е защитен от пейпал или ибей ако престъпи правилата.това ми го е казвал продавач.

# 413
  • varna
tina77 продавача няма начин да вижда картата ти къде е издадена, това е целта на Paypal. Той вижда единственно адреса ти.
точно затова написах че има сайтове който имат изискване билинг и шипинг адреса да  са еднакви,отделно сайтове не позволяват плащане с чужда карта регистрирана извън страната им. Peace
и когато има разминаване между адресите н е се осъщестъвява поръчката.но това не важи за ибей!

титина явно не ми следиш мисълта,става въпрос че момичето трябва да смени регистрациония си адрес в ибей!а за авчето става въпрос че други сайтове не приемат плащане с различие в адресите-няма значение че плащаш с пейпал-просто те при съмнение че адресите са различни-билинг и шипинг адреса,не извършват поръчката-поне при мен е било така!и от други ползващи чуждестранни карти е било така-именно те са ми казвали това!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 22:14 от tina77

# 414
  • Варна
А защо някой по-горе беше писал, че трябва да се свърже адреса от ибей с Пейпал ? Мисля, че Алекс1....
Няма как да се промени държавата, затова не виждам смисъла да се прави  Rolling Eyes

Билинг адреса може да се смени. Аз по погрешка го бях сменила (не ме питайте как  Embarassed ) и преди няколко дни го върнах на стария, защото края на месеца картата ми изтича и да не стане беля.
Когато ди променям билинг адреса всеки път ми вземат по 1.5Е а картата е все същата  Mr. Green

# 415
  • varna
мила Титина,знам че си много полезна ти и твоя опит  в тази тема за нас   bouquet
позволи понякога и ние да се изявим и да бъдем полезни с нашия опит-благодаря Hug

# 416
  • varna
Амар на мен никога не са ми вземали 1.5 за смяна на адреса,отделно ти  можеш да си смениш адреса в пейпал,но неможеш да смениш държавата-тя винаги е България  Peace но тя пък не винаги излиза че е България,защото аз пазаря и от други сайтове и ми излиза билинг адрес без държава.

# 417
  • Варна
tina77, взеха ми 2 пъти (като го направих английски и после, като върнах българския) - все едно регистрирам и верифицирам нова карта в Пейпал  Rolling Eyes И аз незнам как стана, но е факт.
Доста се бях стреснала, да не ме хванат, защото повече от 2 месеца беше с английски билинг адрес и VISA от ДСК  Joy

Иначе, пробвах да свържа с пейпал англ. адрес - Винаги ми излиза държавата БГ, като отиде на стъпката за плащане и се отказах Confused

# 418
  • varna
ако пазариш саамо от ибей не ти трябва да сменяш адреса в пейпал.така или иначе досега на мен не са ми вземали парички за смяна на адреса,за 1ви път чувам,да не е някаква нова практика от тази година.понеже  миналата нямаше такова нещо Peaceабе как да те хванат аз от години съм с англ регистрационен адрес в ибей,но в пейпал си е бг.никакъв проблем Peace

# 419
PayPal дава възможност да се регистрират няколко шипинг адреса ( аз специално в момента имам 6 такива), но при всяка сделка- независимо дали в еВау или в които е да е сайт уточнявам кой да е шипинг адреса. Вкл на един от адресите дори не фигурира моето име, а е името на 3-то лице. Пазаря само с чужди карти и само в един от тези 6 случая билинг адреса ми съвпада с шипинг адреса.
My Account - Profile - Add or edit street Address
Няма обаче как да се смени билинг адреса(освен ако не се регистрира нова карта) - преди 2-3 седмици имах верификация на български адрес ( респективно българска карта), а поискаха ми документи съгласно изискванията в UK - т.е. шофьорска книжка, на която да ми е билинг адреса ( тогава успях да се спазаря с банково авизо - кво ли разбраха от него като всичко е на кирилица, не ми е ясно.

Общи условия

Активация на акаунт