® E-bay - тема 48

• 33 629
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Благодаря, Ви за бързите отговори оценявам го, но сега имам друг въпрос. Как бих могъл евентуално да наддавам в Ебай търг  където не е посочена България като държава за доставка. При положение, че предварително съм се разбрал с продавача за цена на доставката и няма проблеми?
Ще съм много благодарен ако отговорите или поне ми дадете линк да прочета.

Предварително благодаря. Страхотен форум.
След като си се рзбрал с продавача, го помоли да мехне ограничението, за да можеш да бидваш. Другия вариант е да смениш регистрационния си адрес  в ибей с този на някоя от посредническите фирми. Повечето тук сме със сменени адреси и няма никакви ограничения ( само с банковите сметки за жалост Embarassed).
Това е темата, в която може да прочетеш и да си избереш фирма: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=476443.0.

Успех.

# 736
  • Варна
zinaida, не знам какво е това писмо. Това I am awaiting payment for 1 item означава, че още не е платено. Като избереш отстрани sell ще видиш дали е платено, знака за плащане /паунд/ ще е ...цветен:-))) Бе както когато купуваш и платиш.
Също така като ти платят ще получиш мейл от пейпал. в акаунта пък ще видиш транзакцията... бе същото е както когато купуваш само че в обратна посока.

mishchitzata , не разбрах защо ще ти връщат пари след като си получила 'нещото' и то е в добро състояние и работи ама както и да е. И аз разбирам, че чака да му поставиш положителна оцента и ще се радва да ти върне половината пари. ама продължавам да не разбирам  защо ще пиеш студена вода след като освен забавяне във времето всичко останало си е ок. newsm78

# 737
didova, защо не пробваш с www.gixen.com, аз мисля, че той преминава през ограниченията поставени от продавачите. Мой познат редовно го ползва за търгове в немския ebay за коли, и не само.  newsm78 Нямам лично наблюдения, но той ми е казвал, че адреса са му е бг, и си играе на воля, докато преди като наддаваше с goofbay редовно му излизаше надпис, че продавача не доставя до неговата държава...

# 738
  • Сливен
Ох ще ме прощавате че продължавам с тъпите въпроси , но нали ми е за пръв път да продавам , следващия няма да е така  ooooh!

Та как да разбера дали продавача ми е платил , питам защото малко объркано ми се струва - в Май ибей пише I am awaiting payment for 1 item, а пък на пощата получих имейл You've received new funds! и съответно сумата която съм получила. В пей пал акаунта ми няма нищо отразено.
Къде е истината , кога ще се отчете в Май ибей като платено , и кога ще се отрази в Пей пал - направо по баланса да ги чакам нали (предполагам са си платени по нормалния начин, не чрез Сенд мъни)

Много много мерси на тези които ще ми отговорят   bouquet

преди няколко дни ми отговориха на същите въпроси, че поради това че имаме малък фийдбах (под 10) като продавачи.плащането ще ни се отрази по сметката след като ни поставят оценка при получаването на стоката съответно.затова аз я изпратих и сега се надявам другата седмица да ги получат нещата.но не съм им оставила оценка все още ,та се чудя  newsm78

# 739
Да помоля, който пуска следващата тема да добави и линка за отказ от бид, смятам, че ще е за всеобщото благо.
Винаги е стояло в първи пост на темите - поне последните няколко  Peace

# 740
  • Пловдив
zinaida, не знам какво е това писмо. Това I am awaiting payment for 1 item означава, че още не е платено. Като избереш отстрани sell ще видиш дали е платено, знака за плащане /паунд/ ще е ...цветен:-))) Бе както когато купуваш и платиш.
Също така като ти платят ще получиш мейл от пейпал. в акаунта пък ще видиш транзакцията... бе същото е както когато купуваш само че в обратна посока.

Ами на мястото на доларчето ми пише - Payment was initiated on 12 .03 .2010 and is being proccessed by through by PayPal  и има пясъчен часовник.

stamimar  ми те някои въобще не поставят оценки , то по тая логика може никога да си не видя парите , а не са малко  Tired

# 741
  • Сливен
при мен и двете ми продажби стоят така ,както при теб и пише абсолютно същото. мисля че те като купувачи са длъжни да сложат оценка ,но нека ме поправят  newsm78  Rolling Eyes

# 742
  • Варна
Ох ще ме прощавате че продължавам с тъпите въпроси , но нали ми е за пръв път да продавам , следващия няма да е така  ooooh!

Та как да разбера дали продавача ми е платил , питам защото малко объркано ми се струва - в Май ибей пише I am awaiting payment for 1 item, а пък на пощата получих имейл You've received new funds! и съответно сумата която съм получила. В пей пал акаунта ми няма нищо отразено.
Къде е истината , кога ще се отчете в Май ибей като платено , и кога ще се отрази в Пей пал - направо по баланса да ги чакам нали (предполагам са си платени по нормалния начин, не чрез Сенд мъни)

Много много мерси на тези които ще ми отговорят   bouquet

преди няколко дни ми отговориха на същите въпроси, че поради това че имаме малък фийдбах (под 10) като продавачи.плащането ще ни се отрази по сметката след като ни поставят оценка при получаването на стоката съответно.затова аз я изпратих и сега се надявам другата седмица да ги получат нещата.но не съм им оставила оценка все още ,та се чудя  newsm78

stamimar какъв фийдбег имаш като купувач?...не е малък все си мисля. влезте в пейпал и поровете в хелпа...

Няма такова нещо като фийдбег за /като/ продавачи и минимум ...
Чакайте си плащанията, 7 дена срок имат хората все пак.
Хм... да не би да трябва да приемеш плащането 'ръчно'/баси глупостите пиша/. Огледай къде какво пише....някъде да имаш опция за приемане на парите. В пейпал нищо ли няма отразено като транзакция?

# 743
  • Сливен
фиидбег 64
нямам в пейпал нищо отразено,няма никъде поне не открих такава опция за ръчно.това бях писала предният път
"

аз пак да попитам ,уж са ми платили нещата в ебей статуса им при продадените неща е Payments- Received, срещу тях обаче стоят часовничетата и когато кликвам върху тях пише че чакат да се обработят или нещо такова от пейпал .нямам нищо все още в пейпал отразено.
 в Selling Reminders- пише -i am awaiting payment for 2 items.
та да ги пращам ли нещата ,че кой знае колко ще пътуват.или да изчакам още?
благодаря"

моите емейли  са на полски и немски и нищо не стана също  newsm78

# 744
  • Пловдив
Ами аз имах мейл на пощата че съм получила еди какви си пари и да цъкна на един линк за да ги приема - който в същност ме препраща към Пей пал , но там нищо не се случва , тоест все едо нищо не е било- странна работа  Crazy

# 745
Момичета, най-вероятно сте си объркали мейлите в търговете.
Разгледайте хубаво обявите - особено ако в мейлите ви има долна черта.
Докато не получите мейл от Пейпал за постъпило плащане в акаунта ви и не видите транзакцията в Пейпал в табличката - PAYMENTS RECEIVED - не пращате абсолютно нищо!!!
Да сте чували за нигерийската схема за измами в Ибей???

# 746
  • Сливен
 а как да ги поправим ако сме
и къде по точно да го търсим

# 747
Четиво: http://reviews.ebay.co.uk/SCAM-WARNINGS_W0QQugidZ10000000001900192
Втората му част е особено интересна за момичетата, които продават.

# 748
  • Пловдив
Ох майко аз го бях опаковала и утре щях да го пращам  ooooh!
Каква е тази нигерийска схема?
Алекс много ти благодаря че се включи , тайно се надявах на теб , понеже ти си моят Гуру в интернет пазаруването   bouquet

# 749
Разни хорица пращат имейл с подправен адрес на Пейпал. Мейлът се познава по това, че е написан на лош английски, с правописни грешки.
Ако не знаете добре английски, шансът да се подведете по него е много голям.
В този мейл обясняват, че си получила плащане, но то ще бъде задържано, докато клиентът не си получи стоката.
Това абсолютно не е така и е измама!!!
Бъдете много, много внимателни!
Винаги си проверявайте акаунта в Пейпал за постъпили плащания и никога не се доверявайте на получени мейли.
Ето така трябва да изглежда акаунта ви в Пейпал:
Това е табличка за постъпили плащания - Payment received...
Ако няма отразена там транзакцията - пари НЕ СА ПОСТЪПИЛИ и не пращате!

Общи условия

Активация на акаунт