Примерна схема за захранване - 23

• 23 475
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
  • София
аз пък да ви се оплача: не ядем и грис (освен попара)  ooooh!

# 226
За Ганчев-Манчев, АМАМ и пр. български марки /които обаче нямат ягоди в асортимента си/ мога и да повярвам, че слагат неподходящи за възрастта на децата съставки. Но не вярвам световни марки като ХИПП да рискуват по този начин.  Thinking
Само си разсъждавам.
А алергия може да се прояви към всичко- при моите деца към уж щадящите ориз и пилешко месо.

Thinking Да, ама любимата "елда с плодове" на дъщеря ми я купувам произведена в Хърватска - а там със сигурност изискванията не са същите, каквито например в Германия (там пък е произведена "добро утро"). Е, минава ми през ума, че не е изключено стандартната партида да пътува за Франция да кажем, а нестандартната - за БГ! Все пак знам как се процедира в милата ни родина и как нестандартните партиди остават за вътрешния пазар, а перфектните - пътуват извън границата ...

# 227
Ами не купувайте готови пюрета и каши.  Grinning

# 228
  • София
Аз пък, в противоречие с последния пост Simple Smile, искам да ви питам - къде намирате по-голямо разнообразие от каши? В последните дни съм обиколила няколко магазина, ми никъде няма, да кажем, просо на Хип, и овес почти никъде. Навсякъде едни млечни и Слънчовци, които не ми вършат работа...
От пълнозърнестия овес нашият синковец изкара две доста неспокойни нощи (слагах по малко във вечерната каша), и засега го спрях. Чудя се дали и пълнозърнестата спелта така ще му подейства...
И честит празник на всички - старателни и грижовни майки!!  Simple Smile

# 229
  • София
Е добре де, то излиза че ако си давал пюре с портокал или ягода реално не си ги въвел, защото алергенността им е омаломощена? А човек си мисли, че всичко е ток, дава едно портокалче и хоп - от де се взе това обривче?..

Франческа, мерси за инфото за пърженето...Язък, щото много обичам да готвя на тиган Confused

# 230
Е, логиката е, че ще въвеждаш суровите алергени във възрастта, когато рискът не е толкова голям.
А относно качеството на заводите на ХИПП в Хърватска и Черна гора- изискванията към продукцията са същите.
Био продукти се внасят, и там само се пакетират, стерилизират и пр.

лято, живея в Мл и предвид, че около мен има Била и Кауфланд, Метро, ХИт, Пикадили, Калея, Т-Маркет....си намирам най-голямо разнообразие от каши в една аптека от пренебрегваните тук Слънчо до Хипп и пр.

# 231
  • София
Лято, най-много на 1 място има във Вис Виталис, а в центъра най-много са в аптека Ремедиум на "Шишман".

# 232
Много интересни неща сте коментирали, но аз няма какво да добавя повече...Етикетите не мога да коментирам, нито съдържанието на пюретата, дори не ми е успокоение, че домашните храни (пилета и зеленчуци и плодове) са ок, просто защото си нямам градинка и обор...така че купувам и ям какво мога да намеря, след максимално отсяване на марки и продукти Rolling Eyes То малко като мохабета "като се знам какъв инженер съм, страх ме е да ида на лекар..."

Искам да ви питам - при въвеждане на глутена, когато се въвежда нова глутенова храна (в нашия случай, в момента сме на спелта, но идва ред за пшеница) - към спелтата да добавям по мъничко пшеница, или към друга неглутенова каша да добавям пшеничената? Сигурно много тъпо звучи въпросът ми, но в моята глава се е загнездило виждането, че глутенът е жУвотно, което го им амалко или много в дадена храна, и когато се въвежда, не бива да се дава в огромни количества Blush Crazy

П.П. За записките на Косе Босе - аз съм тръгнала да преглеждам всичките й постове, но е трудоемка задача и съм едва в началото...Ако някой има всичко събрано на едно място, винаги можем да го качим в сайт, където да влизаме и четем, предполагам тя (макар че не е влизала от много време, все пак има права върху инфото си) няма да има нищо против Simple Smile

# 233
Оххх, аз пък сега взех една каша на Хип млечна, за разнообразие и заради млечните продукти,че спрях да добавям ам и ми се иска малко такива каши сега, ноооо днес като се зачетохв другите млечни-лееелее,леелее-има фруктоза в някои Shocked Twisted EvilЕЕЕ, по-добре захар, но аз и това не искам ,ами то освен в Хипските други не видях без подсладители Close

# 234
  • София
А защо фруктозата да е по-зле от захарозата?  Rolling Eyes
Благодаря ви за насоките за магазини! Ние сме в центъра, ще ида до някой Ремедиум. Иначе наистина съм намирала най-голям избор във Вис Виталис, но ако са зареждали скоро...

# 235
http://www.puls.bg/health/food/news_2711.html
а и според мен е доста по-сладка Wink, ама колко е така-незнам, просто не искам да има никакви подсладители и се озадачих ,че има всякакви дори , а не само захар- може би това са по-ефтини варианти??? Незнам, аз ползвам фруктова захар, но както четох на Бибона поста и тя май не е кой знае колко полезна,че все пак е преработена, а и тя е доста по-сладка, кафява захар също ползвам, но нали пък нея доста често я боядисват- но за детето не ми се иска още никаква да ползвам, нооо..кашите са със Cry ее,няма да има каши

# 236

Честит празник, майчета! Не можех да не споделя страхотната картичка на Ла Лече Лига!
Моля не-кърмещите майчета да не се чувстват засегнати   bouquet

# 237
Честит празник, дами! Все така дейни и полезни...  bouquet

Mисис T.  - страхотна е картичката...благодаря! Peace

# 238
  • Пловдив
Честит празник момичета! Бъдете много обичани и нека децата ви много да ви радват!

# 239
Честит празник, мили мами! Пожелавам ви здраве на вас и семействата ви и папащи дечица!

Общи условия

Активация на акаунт