116 Мартенички празнуват Деня на жената в САЩ!

• 35 398
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Честито  бенс  Simple Smile..представям си как ви е олекнало,кога тръгвате?

--------------
Аз така и не можах да си намеря хубави дънки за бременността ,размерите не ми ставаха и ми седяха много странно. Във БРУ  си харесах  дънки веднъж обаче нямаше къде да ги пробвам,казаха ми ако искам да влезна във стаята за кърмене но там нямаше кьораво огледало и така и не  ги пробвах. Странно ми беше че продават дрехи пък нямат пробна?!

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 08:10 от victoria

# 616
Забравих да честитя новия дом на бенсън!

Освен това много държа да похваля страхотния си мъж, който оцеля 1 на 1 с щерката цели четири дни, докато аз се шматках по конференции. И не само оцеляха, ами са успели за това време да създадат режим на малката. Няма вече безкрайни нощни кърмения, спи по 12 часа с едно събуждане за вода, яде олимпийски количества солидс - направо не мога да си позная детето. Доживях да си отспя...

# 617
  • Boston, MA
Най-хубавите дънки (за men) бременни са Paige Maternity - скъпи са, но на ибей ги има и чисто нови, и втора ръка.  

Яна, и моят така беше направил с Дани преди време. Добре, че са те за режимите.  Grinning Браво на вас и на теб, че си отспала! Конференция ли да си измисля някъде...  Mr. Green

# 618
Бубка, аз ако знаех колко хубави неща ще донесе едно пътуване, още миналата година щях да хукна. А аз до последно кърших ръце как ще ги оставя сами и няма ли да умре детето от глад. Със следващото ще знам. От седмия - осмия месец нататък конференция до конференция. Grinning

# 619
Най-страхотните бременлински дрехи, които съм виждала са на Изабела Оливър, но цените им са  Shocked .Сега гледам, че са на сейл http://www.isabellaoliver.com/maternity-clothes
Иначе аз наследих доста от зълвата и почти нищо не съм купувала, а и с бела бенда мога да си нося всички стари панаталони. Мики защо не пробваш това, ако ти расте само корема http://www.ingridandisabel.com/bellaband.html

# 620
Девойки благодаря Ви много за споделеното мнение за магазините- ще проверя абсолютно всичките.  bouquetАз така или иначе H&М си ги харесвам.Абе все ще си намеря още нещо.Знам, че хората казват не купувай много ама пък аз си обичам разнообразието и на ММ съм му заявила, че като ще съм дебел6ка поне дрехи ще си избера, за да се чувствам хубава.... Grinning

Иначе и аз си мисля, че някои мъже и без пример у дома си помагат.Мъжа ми има 5 сестри(бразилска сага сме Rolling Eyes) и до 20 годишна възраст докато е живял в Бразилия са имали поне по две помощнички в къщи. #Cussing outНо пък тук винаги ми помага каквото го помоля.Дрехи не му давам да пере и сгъва, че имам изисквания, но готвенето му е божествено. CrazyКато се зимахме му казах, че не мога да готвя, не ми харесва и може да се науча чак като родя. Crossing ArmsАми съгласи се, но и аз се премислих,де....

Иначе съм казала, че като се наработя и ми порастнат децата ще се местим в Бразилия някъде на океана.Всичките му сестри са на добри позиции, но в никакъв случай богати и могат да си позволят една жена постоянно в къщи да готви и оправя, друга идва веднъж в седмицата да чистя и трета да пере и глади....е, какво друго да му се прииска на човек.... Peace

# 621
В нас много се ядат зеленчуковите супи - любими са писту, leeks и картофи, лимонена супа, риболита (нещо като minestrone), мароканска харира, както и класическата доматена супа (ама само ако има хубави домати на пазара.)

И аз не мисля, че е задължително мъжът да е виждал такъв модел на поведение, за да го следва. В БГ това така или иначе е трудно, там сме традиционалисти. Simple Smile Но един честен разговор за как да се разделят задъжленията и защо е нужно така много помага. Най-добре в още в началото, но никога не е късно според мен. Както и да не се убива ентусиазма, разбира се.  Wink

# 622
мики, когато живеех в Африка, имахме помощница, в такива бедни държави подобни услуги са страшно евтини.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 06:20 от benson10

# 623
Уххх, дами, моля ви за помощ!

Какво да правя със проклетото здравно осигуряване в България??? #Cussing out
Декември си прекатих трудовия договор и малко след това дойдох тук за постоянно. Преди това съм била изряден платец. Разбрах че след 180 дни тук подавам някаква си декларация че не живея в Бг и спират да ме водят, но дотогава трябва ли пак да плащам, или се броят тези 180 дена в които не си бил там също??? Трябва ли да подавам тази декларация 7 за самоосигуряване? закъсняла ли съм безвъзвратно с нея? ще ме глобят ли сега ако се опитам да го направя?

въобщееее, ако на някой му е ясноооо, моля помагайте!

# 624
Не плащаш нищо. Защо не си подаде декларацията за прекратяване на правата като тръгваше от България? Сега ще ти се водят задължения и като си отидеш трябва да ходиш да си изкарваш справки от Гранична полиция и след това да посетиш НАП да ти изчистят задълженията.

# 625
  • Чикаго / София
MissNellie,  не знам точно в твоята ситуация какво е добре да се направи, само ще споделя какво ние направихме, ама това беше преди 2 години.  След като пристигнахме тук, около 8 месеца продължихме да си плащаме здравните осигуровки като самоосигуряващи се.  След това родителите ни /имъл пълни пълномощни от нас/ ни отписаха от НАП като живеещи в чужбина. Имаше период от 2 месеца в който не бяхме плащали осигуровки, но и не бяхме отписани от НАП, за да не се разправят наште платиха тези 2 месеца  /мисля по 7лв. и нещо на месец беше тогава/, и сега всичко е наред. Ако не си сигурна как е правилно, най-добре се обади и ги питай.

# 626

Някой може ли да ми каже кога е Ортодоксалният Великден тази година?  

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 18:16 от Pixie

# 627

Някой може ли да ми каже кога е Ортодоксалният Великден тази година? 
Съвпадат, на 4-ти април е.

# 628
Това със здравните осигуровки е бездънна яма  ooooh! . Аз сега ще се прибирам и се надявам да успея да си ги оправя, че ми се трупат 2 години вече. Ако не друго поне искам да ги спра.

# 629
Благодаря, Блажка! 

Общи условия

Активация на акаунт