Приятелство между мъж и жена

• 17 194
  • 214
  •   1
Отговори
# 60
За приятелките му жени знам от него самия. Той ми е казвал, това не е някаква тайна. Аз самата също съм имала приятели-мъже, но времето, мястото, случките са ни поотдалечили един от друг. Това, което ме смущава не е наличието на приятел от другия пол въобще, а интензивността на комуникацията. Да, знам какво значи ежедневен чат с друга жена, но мъжът ми смята, че си е в реда на нещата и нищо лошо не се случва. Което ми е трудно да повярвам, признавам си.  

# 61
Имам такъв приятел. От много години. Той е един от най-добрите ми приятели още преди и той и аз да имаме постоянни партньори, семейства и деца.
Споделям с него и това, което не  споделям с мъжа си, той споделя с мен това, което не споделя с жена си. Общо взето сме като брат и сестра. След като той си смени работата новите му колеги, много дълго време си мислеха именно това, че сме брат и сестра.
Някак си естествено сме си и семейни приятели, обичам дъщеря му като мое дете, той обича сина ми също.
Жалко е само, че живеем в различни градове, но задължително се виждаме минимум веднъж месечно.

# 62
Писал съм многократно по темата. Отговорът на този въпрос е в теорията на стълбата която подкрепям на 100%
http://debian.fmi.uni-sofia.bg/~vls/public/ladder/Ladder%20Theory.htm

# 63
Не изчетох мненията.
От личен опит-пускала съм и тема такава-същата.
Вярвах,че може да има докато не чух с ушите си,че е имало нещо друго.
Вече не вярвам.
Безкористно,чисто,искрено и т.н.-глупости. Всичко е интереси.
Единият винаги ама винаги иска нещо повече - друг е въпроса дали ще му се отвори парашута.

# 64
Последно те колеги ли са или не са? Защото ако не работят заедно и въпреки това обядват всеки ден двамата и през другото време през деня прекарват в чат все едно са нонстоп заедно. Ако питането е само по принцип случаи всякакви има, обаче за теб е важна конкретната ситуация. От кога познава жената и защо през определен период от време се появява някоя, която да играе ролята на толкова близка приятелка ( поне така останах с впечатление от постовете ти, ако греша извинявай). Наистина малко странно изглежда отстрани.

Всеки знае себе си, но в крайна сметка не честотата на срещите е най важна за това дали има или няма нещо повече между двама души. Може и по рядко се се виждаш с някого и да ти е на сърце, може и всеки ден да си бъбриш с друг и пак да няма нищо. Защото едно е да бъбриш ( използвам нарочно тази дума ), съвсем друго е някой да ти е приятел. Някой на когото в 2 часа през нощта да можеш да звъннеш и той да се отзове и разни други такива неща.
Поне по мое мнение дори, когато става дума за любовни отношения говоренето е много по малко всъщност.  Laughing

# 65
Хубав въпрос към татковците- Имате ли приятелка /само/ от женски пол и представяли ли сте си я гола.   Laughing

Ако е хубава мога и "по-лоши" неща да си представя. Twisted Evil

Точно ! Само 'приятелка' може да ти е жена, която е мнооооооооооооооооо.... ооого грозна  Peace

# 66
Вече не вярвам в истинското приятелство между мъж и жена Confused, според мен, винаги едната страна има скрити мераци и може би не толкова скрити Blush

# 67
Няма таквоз животно.Този мъж звучи все едно е в пред-изневерно състояние.

# 68
Питането ми наистина е принципно. Но е предизвикано от две конкретни жени-приятелки. Едната - бившо гадже, с което винаги се е виждал и аз съм знаела и не съм имала нищо против. Нека си споделят и да си помагат кой с каквото може. Обаче, в момента, в който нещата опряха до ежедневен почти чат /в конкретния случай размяна на мейли/ и с нея се споделяше всичко това, което се споделя и с мен - ето тук либералността и разбирането ми изчезнаха. Вторият случай е с колежка. Ясно ми е, че щом работят заедно, няма как да не се виждат всеки ден. Ясно ми е, че и ще обядват заедно. Ама да си и чатят ми дойде в повече. Подробности наистина не ми се споделят, защото ще отклонят темата в съвсем друга посока. За мен това няма как да е само приятелство. Мъжът е на твърдото мнение, че няма нищо повече от приятелски взаимоотношения. И в крайна сметка стигнахме до уточняване на "понятията". Защото, ако аз не го намирам за редно, а за него няма нищо лошо - то някъде трябва да си намерим пресечната точка. Аз и той. От друга страна - може и аз да греша, може да е нормално да има такъв тип приятелство. Но може и той да не осъзнава какво му се случва. Та при повтаряща се нужда от още едно женско присъствие, конкретната ситуация наистина не ме интересува толкова много.

# 69
Цитат
Та при повтаряща се нужда от още едно женско присъствие...

Това наистина изглежда странно...може би трябва него да попиташ защо винаги има нужда от още една жена в живота си.

Ситуацията с бившето гадже ...ако тя го е зарязала ,може би в началото се е надявал да си я върне.После е разбрал,че няма да стане и ...така,приятелството приключва .Или се дистанцират.

А с колежка...писах по-напред.Може би той още не е осъзнал какво точно изпитва към нея...не го приема сериозно,или си мисли,че наистина е само приятелство,понеже ти си в картинката.
Може би ,ако беше сам,щеше да е наясно ,че не е чисто приятелство...

Цитат
Мъжът е на твърдото мнение, че няма нищо повече от приятелски взаимоотношения.

Ако все още си мисли ,че те обича,ясно е ,че така ще твърди...а и както писах,може и той да не е наясно със ситуацията.

# 70
...Едната - бившо гадже,

айдееееееее  Whistling дето е текло ... нали знаеш  Whistling

# 71
...Едната - бившо гадже,

айдееееееее  Whistling дето е текло ... нали знаеш  Whistling

Абе за това не е баш тъй. По скоро по нов бих се увлякла, отколкото по някой дето съм изтекла по него вече.  Laughing

# 72
Ето точно за това не исках да влизам в конкретика. Бившето гадже се появи след години, после пак изчезна. С колежката нещата също се дистанцираха. Към момента на пускането на темата въпросите ми са наистина да чуя чуждия опит. И чуждите мнения.
Обясненията за тези женски приятелства са, че му е трудно да се сприятелява с мъже. Не му идвало отвътре да споделя с тях. Заради съперничество, заради мъжкият начин на доказване кой е по-по-най.

# 73
Мила,имай си едно наум! Това е задължително!

Аз бях много либерална- за подобно приятелство ставаше дума,приех го до момента,в който не чух с ушите си,че въпросните двама са били заедно.Вече не вярвам.Нали знаеш- парен каша духа.

Вече като чуя за такова нещо и връзка с подобен индивид бягам с 300.

# 74
Скъпи дами,

Аз съм мъжът на Момичето - този с приятелките Simple Smile

До един момент ми беше интересно да следя отговорите, защото и аз нямам нищо против да си сверя часовника. Но станаха много и си признавам, че след първите 3 страници спрях да чета ...

Жена ми явно има нужда от външно независимо мнение и аз уважавам това. Но за да може това мнение да е полезно, то трябва да е адекватно на ситуацията. Ето защо реших да внеся малко яснота. Не за да се оправдавам или да защитавам тази или друга теза, а за да видите, че животът е по-сложен, отколкото изглежда на пръв поглед и всъщност няма как да се разсъждава ей-така, по принцип, респективно тези мнения не носят кой знае каква полза.

Та значи аз имам (или по-точно имах) две такива приятелки.

Първата е (Внимание!) бившата ми жена. Тук цялото расъждение на тема "ще се влюбят ли, ще си легнат ли" отива в кошчето. Няма да се спирам повече по темата, защото вие сте интелигентни хора и сами ще се сетите какво му е особеното на случая.

Втората ми приятелка ми е колежка от работата, с която работим в една стая. Този случай е много интересен и ще го използвам за да ви обърна на една черта от мъжката природа която знаете, но подценявате и дори подсъзнателно игнорирате.

Та значи това момиче има един "проблем" - то е много атрактивно. Ако си мислите, че познавате красиви жени, трябва да помислите пак. Нито се шегувам, нито изразявам лично отношение. Бих могъл да ви покажа нейни фотосесии и клипове, но няма да го направя по обясними причини. Това момиче действа  и на мъжете, и на жените като удар с чук в зъбите. Повярвайте ми - мъжете ви ще забравят как се казват, а на вас ще ви се подкосят краката от страх, дори ако имате високо самочувствие. Освен ако професията ви не е да бъдете красива (фотомодел и др.), няма начин да не се подтиснете. Познавам я от една година и не е имало изключение - 100% от жените заемат агресивно-отбранителна позиция в нейно присъствие.

Сега за въпросната черта на мъжете. Ние по принцип сме полигамни. Няма биологична причина за моногамия и това не ни е програмирано. Нямаме такъв инстинкт. Жените трябва да имат причина за секс с някого и някак интуитивно смятат, че и при мъжете е така. На рационално ниво знаят, че не е вярно и че мъжът би спал с всичко, което мърда, но на емоционално някак не им се вярва, защото пречупват това през собствената си мотивация. Има една единствена причина за мъжката моногамия и тя е лоялността към партньора. Съвсем сериозно, скъпи дами - ние не спим с други жени само и единствено заради партньора си (е,  понякога и заради лиспата на възможност, но не е такъв случая).

Това го казвам, защото е изключително важен фактор във взаимоотношенията мъж-жена и обяснява защо приятелите ви ви се нахвърлят, когато останат сами. Не е защото са спрели да ви бъдат "само приятели" и изведнъж им се е приискало, нито защото през цялото време целта им е била да спят с вас. Просто е изчезнала причината за моногамията им и те вече биха спали с всички жени, които харесват, без да е нужно да има някаква допълнителна причина за това. Пак казвам - за нас трябва да има причина за да НЕ правим секс с една жена, а не за да го правим!

И сега да обобщя - мъжете нямат емоционален проблем да спят с приятелките си. Ако не го правят, то е защото има причина, която действа в обратна посока - или са лоялни към партньора си, или не искат да поемат риска да загубят тази жена като приятел (което ще се случи когато по някаква причина спрат да правят секс). В приятелките си те всъщност виждат два съвсем отделни субекта - единият е приятелят, другият е жената. Въпрос на мотивация е на кое ще обръщат внимание в даден момент от време. Ако имат причина да игнорират жената, ще я игнорират. Ако нямат - няма да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт