Картофени кюфтета

• 12 167
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
  • забравих си мисълта...
Благодаря ти много Блонди Hug Hug  bouquet, вълнувам се вече  Blush.

Ива, аз им прибавих малко картофено брашно, също си навлажнявах ръцете, за да не се разпадат, но основно яйцата са тези, които събират сместа.  Аз лично не прибавям повече яйца заради високото съдържание на холесторол в жълтъка, но то белтъка е този, който служи за съединяване на продуктите, а жълтъка само обогатява храните, така че прецени си сама, как да си нагласиш рецептата, която решиш да ползваш. Има една поговорка, която казва, че практиката прави майстора, така че с опитване се постига много  Simple Smile. Желая ти успех при следващия път  newsm10.

# 16
И този път опита ми да направя картофени кюфтета претърпя фиаско.  EmbarassedКартофената смес стана на гъста каша ,въпреки ,че спазвах точно рецептата.Спасих положението като бухнах половината смес в обилно намазана тавичка ,наредих отгоре малко позабравени листчета топено сирене ,кренвирш нарязан са ситно и отгоре останалата смес.Отгоре поръсих обилно с галета и парченца краве масло.
Все ще става за ядене мисля. newsm78,съдейки по приятната миризма ,която се разнася из кухнята.
А за плануваните месни кюфтенца се оказа че съм свършила галетата и хляба в къщи,та се наложи да забъркам смес за шницели.
Абе,изобщо днес не ми е ден. Embarassed Mr. Green
Извинявам се за отклонението. Simple Smile

# 17
  • забравих си мисълта...
И този път опита ми да направя картофени кюфтета претърпя фиаско.  EmbarassedКартофената смес стана на гъста каша ,въпреки ,че спазвах точно рецептата.Спасих положението като бухнах половината смес в обилно намазана тавичка ,наредих отгоре малко позабравени листчета топено сирене ,кренвирш нарязан са ситно и отгоре останалата смес.Отгоре поръсих обилно с галета и парченца краве масло.
Все ще става за ядене мисля. newsm78,съдейки по приятната миризма ,която се разнася из кухнята.
Абе,изобщо днес не ми е ден. Embarassed Mr. Green
Извинявам се за отклонението. Simple Smile

Нищо, поне си опитала, Ива. Може би следващия път ще успееш. По коя рецепта ги направи? По принцип течните продукти се прибавят  винаги постепенно и ако видиш, че нещо не пасва си го променяш. Понякога зависи от големината на яйцата, или на чашите с които се мери, както ти споменах, човек трябва да опитва просто, докато намери своята рецепта, но щом казваш, че ухае вкусно, сигурно ще ви се услади. Знае ли се пък, може точно сега да си намерила най-вкусните за вас кюфтета-торта. Човек никога не знае като каже предварително, че не му върви, дали е така наистина...

# 18
Истината е ,че отдавна не бях правила картофени кюфтета и явно съм позагубила тренинг.Според мен причината за несполучливия опит е в сорта картофи , които моичкият ми донесе /цяла гаца /от пазара.Още при варенето разбрах ,че за вечеря няма да хапваме кюфтенца. LaughingНе се сваряваха повече от час ,абе изобщо не ми харесаха.Явно ще стават само за пържене.Сега си спомням ,че преди не смачквах картофите, а ги настъргвах на най- едрото ренде и тогава ми ставаше някак си по плътна сместа , не на каша.

# 19
Според мен причината за несполучливия опит е в сорта картофи , които моичкият ми донесе /цяла гаца /от пазара.

Даа, това със сортовете е кофти момент. Тук уж са надписани кои за какво стават, но като се разсея претърпяват често и моите ястия пълно фиаско  Rolling Eyes

# 20
Тук за жалост изобщо не ги надписват и само гадаеш за какво стават. Sad От Кауфланд бях взела френски картофи и бяха доста добри Peace

# 21
Досега не съм пробвала да правя картофени кюфтета на фурна,но  ще опитаме newsm10

# 22
Досега не съм пробвала да правя картофени кюфтета на фурна,но  ще опитаме newsm10

Aз само на фурна ги правя ,когато са пържени ми идват малко мазни.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg88192.html#msg88192

# 23
Правя картофени кюфтета, благодарение на една колежка, която ми сподели нейната технология Рецептата е същата като на авторката, само дето аз не работя с точни пропорции, а слагам на око всичко. Само яйцата са три или четири.  Laughing
Картофите си ги варя от предния ден и като изстинат ако не ме мързи ги рендосвам и ги слагам в хладилника, а ако ме мързи- ги слагам цели. На другия ден си приготвям сместа в кухненския робот, овалвам в галета, яйце и пържа. Тъй като и аз не обичам много мазни неща, застилам чиния с няколко пласта домакинска хартия. След това пренасям кюфтетата в голям поднос, отново застлан с хартия и така кюфтетата не са толкова мазни.

# 24
  • забравих си мисълта...

Честит Осми март, пожелавам много щастие и любов  Hug  Heart Eyes.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 21:04 от Venetta

Общи условия

Активация на акаунт