ЮНЧЕ в коремчето дивее, а пък мама - хубавее! - 17

• 21 073
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Да попитам мамите от София има ли желаещи да посетим тази лекция?

„Кърменето – естествения начин за хранене на бебето”

е лекцията, организирана от Консултативния кабинет по кърмене към Националния комитет по кърмене.

Лектор – д-р А. Попиванова, зам. председател на Националния Комитет по Кърмене

Кога?
Майчин дом - София
13 март 2010 г.
16:00 - 17:30 ч.

За кого?
Бъдещи и настоящи майки и татковци

Ще научите:
-         за преимуществата, които кърменето носи за Вас и бебето Ви;
-         как функционира млечната жлеза и как тя се променя по време на бременността и кърменето;
-         кога е най-добре да поставите бебето на гърда;
-         как да разберете дали бебето суче добре;
-         как да разбирате кога бебето е гладно;
-         как да прецените дали бебето получава достатъчно мляко;
-         как да се справите с най-честите малки трудности при започване на кърменето;
-         как да се храните по време на кърмене.

и още:
Представяне на новата книга за кърменето "Азбука на кърменето" на д-р Гру Нюландер.

Лекцията ще се проведе в Аулата на втория етаж. Татковците са добре дошли, както и всеки друг от семейството, който има желание. Няма нужда от предварително записване. Цената на лекцията е 5 лв. на семейство, независимо от броя на присъстващите членове.
Майките се събират обикновено във фоайето и след това се качват заедно горе. Ако някой закъснее и не намира залата, може да се обади на тел. 0896 418 488, за да го вземат.

# 571
  • Пловдив
Марету -Честит рожден ден! Да си жива и здрава и едно малко слънчице да те зарадва през юни!   bouquet
ivv83 за комисията за болничен- аз тук също очаквах да няма много разкарване, всъщност сега в 12,30 ч отивам до поликлиниката, ще ти кажа за сега как е- гинеколога ми даде една бележка за комисия, с която си запазих час за днес и ... после ще видим какво следва- ще пиша. Според мен зависи къде си. Аз например в Бургас ходих в частна болница, която работи и със ЗК, пък тук съм в поликлиника и ме се струва всичко голяма бюрокрация  Simple Smile
 Да не говорим, че днес ще си е чисто премеждие да отида до там в този сняг! На 15 минути е, но ще ми се сторят повече- не спира да вали и трупа... Отгоре на всичко от вчера съм вече леко хремава и с червено гърло, само да не се влоша!

# 572
И аз можа да се включа за Асда, само кажете към кого да се обърна.

# 573
  • Пловдив
И аз съм навита за поръчка от Esda.Златната ще те помоля за помощ като решите да поръчвате Hug

# 574
  • Обетованата земя
Марету, Честит Рожден Ден!   bouquet Бъди жива и здрава, а най-хубавият подарък ще е през юни Wink
Ив, за комисията при мен е така:1ят път АГто ми дава 7 дни болничен, като изтекат отивам пак при нея, дава ми талон и отивам с него и амбулаторната карта при ЛКК, която е във 2ра поликлиника, там един мъж ми взима документите, поразпитва ме малко кое как и ми казва да отида след 4-5 дни да си взема болничния. След 30 дни пак отивам до моето АГ за талон и оттам процедурата е същата и така.

# 575
марету ЧРД и мен, много здраве ,щасти, любов и едно сладко бебче да ви радва много
 Crazy Мале, мале до сега разглеждах АСДА, вече си харесах някои нещица и мисля този път да си направя поръчка, а сега тичам   animal037 да разгледам нещицата в НЕКСТ, че може да се въпозлвам и от там  Joy и споеделете какви размерчета поръчвате аз мисля от 0-3 месеца  newsm78
табакова очаквам отговор, защото предният път, когато бях на ЖК, дочух разговор на моята лекарка с бременна мам, че първо и пуска болничен за 7 дни, след това и издава якакъв док. с който отива пред комисия или нещо такова,
не съм говорила с нея за тези болнични, защото до сега не мислех да излизам, но  Naughty скоро мисля че е време  bowuu
И при нас времето е снежно ( Joy а и аз много обичам снега ), и като гледам замръзнало и студенко дано се по - оправи малко че после съм на работа и ще трябва да шофирам  newsm01  , но това май са бели кахъри, да се оплача за друго - имам някакво мастно образование ли е, топче ли е какво е на клепача и се е възпалило май от грима или от това като го свалям, и сега се е надуло и зачервило #Crazy изглеждам все едно снощи милото ме букшонирал , направо незнам почти ми е затворено окото  Confused  страшна работа, днес ще бъда Едноокия Джо  smile3557
диди 2ра поликлиника не е ли родилното  Joy ако е там на милото майка му работи там

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 11:53 от ivv83

# 576
Здравейте мили мами.И аз в отбора с киселини:(вечер не съм имала,но през деня е ужас.Чак ми се губи апетита от тях.Сега май ще тичам за талцид.Времето е само за седене вкъщи,за малко да не отида днес на работа,но ми излезе късмета,милото успя да изкара колата на пътя:)
Марету,честит рожден ден!Пожелавам ти здраве,щастие и много сбъднати мечти:)

# 577
Честит рожден ден, Maretu!!!   bouquet
  party023 Tada
Пожелаван ти да си жива, здрава, много щастлива и да бъдеш най- обичаната жена на света!
И през юни едно здраво и хубаво бебе да те зарадва още повече!!!
  bouquet  bouquet  bouquet

# 578
  • Варна
От Asda прави поръчка една позната, при която съм поръчвала от Sportsdirect. Начислява се 5% в/у сумата +10 лв. за цялата поръчка. Дали е изгодно не знам, но ако се организираме, може общо да и поръчаме.

# 579
Момичета, благодаря ви много за поздравите и пожеланията, разплаках се! Hug
Тъкмо ми беше едно сдухано и черно, нали и екскурзийката за РД ни се провали заради кофти времето, и започнах да ви чета, и ми повдигнахте духа и настроението! Да ви се връщат тъпкано всички хубави пожелания!
Малка почерпка и от мен

# 580
Ооох, и в NEXT и в ASDA има страхотни неща, май няма да успея да се спра и ще се включа към поръчките Simple Smile #Crazy
Алексова, скоро очаквай мейл от мене с поръчката от NEXT Wink
Пепсито, ти ли ще организираш поръчката от ASDA? Hug

# 581
Марету, честит рожден ден! Много положителни емоции! Най-сладкото бебе през юни ти желая!
Алексова, аз също ще се включа в поръчката на Некст. Ще се помъча до утре да ти пратя мейл. В "На пазар", мами са споделяли, че по време на намаленията всичко се изчерпва адски бързи и специално от "Некст" много от нещата не пристигат на намалението.
Предлагам на варненки след това да поделим разходите по транспорта от София до Варна.
Споделете как действахте с предната поръчка направена от Поли, ще е полезно.

# 582
  • Варна
За Асда, ако искате може да се организираме, но трябва до довечера да се организираме, че поръчката ще я пускат утре.
Предлагам на варненки след това да поделим разходите по транспорта от София до Варна.
Идеално, хем ще си организираме срещичка след това.  Peace

# 583
Ок, пращайте когато сте готови и като стигнем 100 лири го правя. С куриера ползваме отстъпка 40% и е много евтинка самата доставка, така, че е изгодно според мен, посредника няма комисионна върху цялата сума, само 5 лв на кг,  само наложения платеж, но и той не е страшна сума, като сме няколко мами.
По намаленията наистина доста бързо всичко свършва и за обща поръчка едва ли ще се организираме така бързо, че да ги хванем, и сега има доста неща на сносни цени, качеството им го бива, поне на тези неща, които получих досега съм доволна.
Посредника и той не реагира бързо, за да ги поръча и така...

Пепси, на лични ще ти пратя моите от Асда, ще пробвам за да им видя качеството и на тях.

# 584
Понеже още онзи ден ви пуснах линк към Асда и ви казах че съм поръчала някои неща от там, мога да предложа на мамите от Варна да им дам скайпа на позната чрез която поръчвам аз  Peace Дори ако не е пуснала поръчката днес ще я помоля да ви изчака да си изберете  Peace Цената е по 1,50 лири на всяка за доставката и по 1,50 лири на килограм  Hug На мен ми ги праща нещата след това по пощата с колет и ми излиза 2лв, на вас дори и толкова може да няма  Hug

Общи условия

Активация на акаунт