Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 635
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Полакоми се,но не за себе си,а за другите,за прехраната на семейството си,и за да има жена му пари за козметик и магазинчета.Такъв човек не е лаком!Той рискува г.за си,за другите.

# 256
Ами не може да ми хареса.. Божее написала съм полакУми ooooh! Така е като ме разсейват Crossing Arms
И както казах, не може да ми хареса, за мен той избра най-лесния и глупав път от всички.. То при тези обстоятелства.. Както краде за семейството си, така ще започне и да убива и т.н. Peace

# 257
"Виж какво ме принуди да направя с постоянните си мрънканици..."Аз го разбирам така-заради теб,пренебрегнах,загърбих достойнството и принципите си,изневерих на себе си,за да ти угодя.Защото той смята,след като спечели и върне парите,предполагам да й каже как се е сдобил с тях.така го разбирам аз.А по начина ,по който разсъждавате вие,все едно той знае,сигурен е че ще загази и затова така й говори.Аз логика не виждам!
Аз не го виждам като кражба,а като заем,за който не е питал собственикът на парите.Има разлика все пак.Не намирам за крадени пари,които със сигурност смяташ да върнеш.Не е хубаво,но и не го смятам за кой знае какво престъпление.Но естествено ,този момент ще бъде приет като непоправима постъпка,за да може за да го вкарат в затвора.Предполагам,че в реалният живот се правят много по-големи злоупотреби,и остават безнаказани.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 16:09 от rozi-maxi

# 258
Не знам.. аз не мога да го оправдая, нито пък да обвиня Ферхунде за това ..
rozi-maxi Hug Мерси за хубавата дискусия  bouquet

# 259
Не знам.. аз не мога да го оправдая, нито пък да обвиня Ферхунде за това ..
rozi-maxi Hug Мерси за хубавата дискусия  bouquet

За мен беше удоволствие Hug!

Nilufer,с теб сме единодушни Hug!

# 260
Ами не може да ми хареса.. Божее написала съм полакУми ooooh! Така е като ме разсейват Crossing Arms
И както казах, не може да ми хареса, за мен той избра най-лесния и глупав път от всички.. То при тези обстоятелства.. Както краде за семейството си, така ще започне и да убива и т.н. Peace

Никак не е лесен начина даже който избра, но просто тои няма душа за такива неща а и късмет нямаше.Ама то си е филм все пак сценария е такъв.
Инъче ще го видим и нататъка какво ще направи едно голямо НИЩО.
Харесва ми Шефкет докато е стария артист може би има по сериозна осанка.Новия Шефкет е пълен мухъл изведнъж сериозния мъж с строгото лице е заместен от коренно различна личност.Точно при смяната ми се промени мнението за Шефкет към по лошо.Но не само и заради артиста но и за ролята каквато са му отредили.

Не съм издала нищо съществено нали? newsm78

# 261
Съгласна съм с LilaC.Защо се натиска Шефкет да стои в този дом.Те вече са семейство.Реално погледнато Ферхи си иска своето.Може би е права.Парите отиват главно за другите. Ами тази жена има нужда от чисто женски разходи.Млада и хубава е.Както мъжа си и тя търси начини да изкара пари.Друг е въпросът, че начините са доста непочтени.А Шефкет почтено ли действа?! Не е оправдание наема.Като младо семейство със съпруга ми живяхме при родителите му 4 години.Той е едно дете и на ръце ни носеха.Да, обаче не бяхме независими.Излязохме на квартира след бурни дебати с родителите, разсърдиха се и т.н. Беше много трудно.Второто дете го родих в квартирата.Но вярвайте, това бяха наи-хубавите ни моменти.Пък и сега като се срещнем с родителите му се целуваме.А сме женени от 35 г.  А какво щеше да стане ако не бяхме се изнесли? Нерви и всички последствия от сблъсък на различни поколения.

# 262
Добра дискусия сте заформили момичета  Hug
Радвам се когато, има различни мнения и сблъсък на различни мирогледи  Heart Eyes
Тъй като rozi-maxi  попита защо не мисля, че Шефкет не е истински съпруг на Ферхундето, ще отговоря. Защото за мен съпруг не значи само да носиш пари вкъщи и да викаш  "млъкни Ферхунде" или "стига Ферхунде", иска се много повече, за да бъдеш равностоен партньор в един брак или в една връзка. Аз нито веднъж не ги видях да си говорят като съпрузи, или като двама души, които се обичат. Обикновенно разговорите им протичат така: Ферхунде мрънка, той мълчи или вика "стига Ферхунде". При тях също липсата на диалог е тотална, както и при останалите. Казвате, че тя не се опитала да го разбере. А той опита ли се да я разбере или да я подкрепи. Не казвам, че Ферхунде е добра или, че одобрявам напълно действията й, ама в много ситуации иска нормални неща. И в много ситуации се държи по-адекватно от всички останали в смейството, за които е важно само "какво ще кажат хората" и решават проблемите си с бой или с премълчаване.   Naughty
Ферхунде иска отделен дом и собствено семейство с Шефкет. Това за мен е нормално. Да се отделят, да има собствени проблеми, собствен, дом, собствени грижи и да знаят, че парите на мъжа й ще отиват само за тях двамата, а не за още 6 човека покрай тях. Това ще им помогне и на двамата да пораснат и  да станат по-качествени хора. Тогава биха могли да помислят и за дете. А сега, вечно решават проблемите на останалите в къщата. Аз също бих се възпротивила на подобна ситуация. Така, че в конкретната ситуация, за мен Ферхунде е права.  Crossing Arms
Освен това защо все казвате, че Ферхунде не искала да работи. Тя пожела да започне работа при Яман, но Шефкет и забрани. Поради гордост ли, поради някакъв криворазбран морал ли и аз не знам, но е факт, че тя имаше желание да работи, но той я спря.
Съгласна съм с  H0uSse_Baby, че Шефкет е голям човек и носи глава на раменете си. Всеки носи отговорност за постъпките си. Не може да търсиш вината в другите, за да оправдаеш постъпките си и да успокоиш гузнатата си съвест.  Naughty
 Не съм съгласна и с това, че Шефкет е бил в безизходица. Имаше и други начини да се излезе от кризата, но той избра този, с който най- трудно би се справил лично. А и съм съгласна, че се полакоми, след като видя успеха на колежката си на борсата. И мисля, че ще го хванат, дори  без ББ, защото, той не е готов да прави далавери, няма нюх и качества за това. Предишният път с подписа не се разбра нищо, защото Ферхунде направи цялата работа и я изпипа, както трябва, защото предполагам на нея не й е за първи път да оправя нещата на  Яман.  Flutter
И сега да не вземе някой да се сърди, или да го приема навътре, ние само си дискутираме и излагаме различни гледни точки за това, което се случва във филма   Flutter
Аз лично нямам нищо против всеки, който пише тук, много ви уважавам всичките и мненията ви са ценни за мен, защото ми позволяват да видя нещата и от друга гледна точка освен моята  Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 263
Всъщност Чебурашка каза това, което ако имах търпение да пиша, щях и аз да кажа.  Знаете ли че ми попадна едно интервю със Седеф и тя каза че въпреки очакванията й в Турция повечето гледащи сериала харесват Ферхунде повече, отколкото Седеф. А тя не очаквала това.  Thinking

# 264
Хохо, завист Mr. Green
Самата актриса, която играе Ферхунде допринася за това да е толкова харесвана.. Героинята и във филма и пасва идеално на Дениз... В пълна симбиоза са.. На мен тя ми е любимата актриса и героиня от филма, независимо, че не е от най-положителните образи Heart Eyes Peace

# 265
Хохо, завист Mr. Green
Самата актриса, която играе Ферхунде допринася за това да е толкова харесвана.. Героинята и във филма и пасва идеално на Дениз... В пълна симбиоза са.. На мен тя ми е любимата актриса и героиня от филма, независимо, че не е от най-положителните образи Heart Eyes Peace

Съгласна съм!  Peace

# 266
Как ги видяхте Ферхунде и Шефкет да се обичат!?Те толкова пъти се разочароваха един друг,(защото са като огънят и водата различни),та не виждам как може да има чувства между тях.Ферхунде чу с ушите си,как Шефкет каза, на родителите си,че няма и грам да му пука,ако тя си тръгне.Кой би останал,чувайки тези думи!?Ферхунде,само тя!Защото няма къде да отиде,няма кой друг да я търпи както това семейство го прави,заслужаваше многократно да я натирят досега.Много е добра и оправна да се разпорежда с чуждите имоти(опита се да продаде къщата  на вторият ден откакто се нанесе да живее при тях) и пари,равна няма на себе си!Шефкет бил разчитал на баща си цял живот и сега затова не се справял...а Ферхунде като е нямало на кого да разчита,като е толкова практична,и оправна,какво е постигнала?Иска да се отделят,та да разполага само тя с парите на мъжа си,само тя!За него ако остане да има поне храна,добре ще е.Какво според вас трябва да направи Шефкет?Да изостави семейството си,в този критичен момент,да ги зареже с всички трудности,и да се отдаде финансово на жена си?Те имат ли големи претенции за парите му,искат ли нещо повече?Не,на тях не им стигат парите за лечение,сметки и храна,а това е жизнено необходимо.Не виждам как един син ще зареже родителите си,заради прищевките на жена си.Как да разговаря с нея,какво да й обеснява,тя му доказа вече 100 пъти,че на нея не може да се разчита,че е готова всеки момент да ти забие нож в гърба.
Аз не познавам Ферхундета,и слава Богу.Не искам изобщо да са в полезрението ми.Понякога,рядко,има право,но това не компенсира всичките мизерии,които направи,включително на мъжа си и семейството му.Същото това семейство,в което "драпа" да бъде приета.Чувствам по-близък всеки един от останалите герои,но тя ми е много далечна като светоусещане.Да,чудесна артистка е,няма как да не й се признае Peace.

Много ми хареса това,някой по-напред го беше написал-уж иска да се оделят,да са сами,а постоянно слухти от врата на врата Mr. Green.Та тогава какво ще прави по цял ден самичка?А да,ще ходи по магазините Laughing,и навсякъде другаде,където ще плаща,за да се държат добре с нея,защото иначе,не заслужава.Да се чувства успяла.Но истински успял е този,който го постигне сам.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 17:19 от rozi-maxi

# 267
Аз не го виждам като кражба,а като заем,за който не е питал собственикът на парите.Има разлика все пак.Не намирам за крадени пари,които със сигурност смяташ да върнеш.Не е хубаво,но и не го смятам за кой знае какво престъпление
Ето с това вече категорично не съм съгласна.
Как ще реагираш,ако служител в банката ти използва парите без твое знание и разрешение,че може и да ги загуби?Може би после,след като не е престъпление,ще му дадеш и приемлив срок да ги възстанови?
Има си заеми и кредити.А това е 100 % чисто престъпление.

# 268
Аз не го виждам като кражба,а като заем,за който не е питал собственикът на парите.Има разлика все пак.Не намирам за крадени пари,които със сигурност смяташ да върнеш.Не е хубаво,но и не го смятам за кой знае какво престъпление
Ето с това вече категорично не съм съгласна.
Как ще реагираш,ако служител в банката ти използва парите без твое знание и разрешение,че може и да ги загуби?Може би после,след като не е престъпление,ще му дадеш и приемлив срок да ги възстанови?
Има си заеми и кредити.А това е 100 % чисто престъпление.

Съгласна съм Peace!Малко се поувлякох,защото много симпатизирам на Шефкет.Но все пак,кражба е,когато нямаш намерение да върнеш взетото,а той има,затова така разсъждавах.Шефкет е безумно добър човек,затова го оправдавам.При мен винаги сърцето говори малко повече от разума.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 18:11 от rozi-maxi

# 269

Много ми хареса това,някой по-напред го беше написал-уж иска да се оделят,да са сами,а постоянно слухти от врата на врата Mr. Green.Та тогава какво ще прави по цял ден самичка?А да,ще ходи по магазините Laughing,и навсякъде другаде,където ще плаща,за да се държат добре с нея,защото иначе,не заслужава.Да се чувства успяла.Но истински успял е този,който го постигне сам.

Написах го, защото смятам, че Ферхунде няма право да иска от Шефкет лично пространство, като самата тя не го дава на никой в тая къща.
Харесвам във Ферхунде факта, че е по-съвременна и че осъзнава как закостенялите принципи на Али Ръза само пречат.
Но дотук.
Не разбирам как може да харесвате злобата и. Човек може да е оправен, умен и практичен без да е злобен и нахален.
А и съм много съгласна с rozi-maxi, че Шефкет не може да изостави семейството си в такъв момент.(не говоря да ги изостави финансово...) А и финансово да е, защо Шефкет да се мести и да дава заплатата си за козметици и парцали за Ферхунде, вместо за основни физически нужди за родителите и сестрите си?

Ох, трябва да уча, а пък..  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт