Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 587
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • София
А може би Али Раза никога не е бил в позицията на провинило се дете и за това ще му е по-трудно да разбере дъщеря си и да й прости  Thinking

Напълно е възможно, от малкото, което се видя за миналото му във филма, разбрах, че провинилото се дете в неговото семейство е била сестра му, той е бил добрият и послушният вкъщи  Crossing Arms

Всъщност аз така и не разбрах какво се е случило със сестра му и тази бабка дето се появи преди време каква му беше. Дали тя беше сестра му или... newsm78

Колкото до анкетата - ще простя, но след време. Не е лесно  в тази ситуация. В крайна сметка прощавайки на едното дете ще нараниш другото. Избора не е лесен. Може би първо двете щерки трябва да си простят...

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 04:19 от rainbow

# 91
Добро утро, позволете едно малко лирическо отклонение......... Два месеца надзървах през ключалката в този форум. Много сте сладки, отстрани погледнато.Като едно голямо семейство!  Magosniwa - винаги готова с НОВА ТЕМА - как успяваш?!   bouquet ; rozi-maxi - винаги мъдра и оригинална; Тайна- може би с една огромна тайна в сърцето...........; Синеоч- представям си езерно сини очи; Чебурашка - мил спомен от детството ми; biskit- пряма и откровена; имате си и Али Ръза- искам да му кажа да не търси изгубените си години- ако ги намери, ще ги добави към настоящите и ще станат повече, а няма смисъл  и така - има още много от вас, които не съм виждала, но вече познавам.
Та за това иде реч-като че ли изведнъж от небето се сурват една камара приятели, винаги готови да те разберат. А това е най-хубавото нещо, което се случва!!

# 92
Да бих простила Peace
Тук някой каза, че Али Ръза трябва да прости на Неджля, така както бил простил на Лейля. Какво е простил на Лейля? Че спа с Оуз ли? Едното въобще, може ли да се сравнява с другото? Интересно ми е да прочета и други гледни точки.

Мила недей,айде да си починем малко от Лейля и Неджля! Laughing

Аз имах впредвид друго - не да нищим пак триъгълника Лейля - Неджля - Оуз....имах впредвид да погледнем нещата от друг ъгъл - от ъгъла на Али Ръза като баща. Защо той прости на Лейля, пък за Неджля.....направо я отписаха като човек...не съществувала за тях?
 В никакъв случай не искам пак спорове - коя взела гаджето на другия и т.н. Naughty

# 93
Да бих простила Peace
Тук някой каза, че Али Ръза трябва да прости на Неджля, така както бил простил на Лейля. Какво е простил на Лейля? Че спа с Оуз ли? Едното въобще, може ли да се сравнява с другото? Интересно ми е да прочета и други гледни точки.

Мила недей,айде да си починем малко от Лейля и Неджля! Laughing

Аз имах впредвид друго - не да нищим пак триъгълника Лейля - Неджля - Оуз....имах впредвид да погледнем нещата от друг ъгъл - от ъгъла на Али Ръза като баща. Защо той прости на Лейля, пък за Неджля.....направо я отписаха като човек...не съществувала за тях?
 В никакъв случай не искам пак спорове - коя взела гаджето на другия и т.н. Naughty

Мисля,че Али Ръза прости на Лейля,защото не е прегрешила кой знае какво Peace Виж пък при Неджля е друго-тя направо съсипа цялото семейство Crossing Arms

# 94
  • Пловдив
Много е трудно да се прости подобна постъпка, но смятам, че родителят е родител и детето си му е дете, каквото и да е направило.
Със сигурност трябва да мине време, но определено ще се стигне до такъв край, така мисля аз.

# 95
Добро утро, позволете едно малко лирическо отклонение......... Два месеца надзървах през ключалката в този форум. Много сте сладки, отстрани погледнато.Като едно голямо семейство!  Magosniwa - винаги готова с НОВА ТЕМА - как успяваш?!   bouquet ; rozi-maxi - винаги мъдра и оригинална; Тайна- може би с една огромна тайна в сърцето...........; Синеоч- представям си езерно сини очи; Чебурашка - мил спомен от детството ми; biskit- пряма и откровена; имате си и Али Ръза- искам да му кажа да не търси изгубените си години- ако ги намери, ще ги добави към настоящите и ще станат повече, а няма смисъл  и така - има още много от вас, които не съм виждала, но вече познавам.
Та за това иде реч-като че ли изведнъж от небето се сурват една камара приятели, винаги готови да те разберат. А това е най-хубавото нещо, което се случва!!

Много мило,благодаря  bouquet!И ние те ценим Hug.

# 96
Аз бих простила на Неджля,винаги бих простила на детето си.А защо казвате ,че Лейля по-малко е прегрешила,та тя беше бременна,преди да се ожени Shocked,това е много голям грях при тях.

# 97
Dartanian много мило и топло посрещане като за начало на деня Hug
Много ти благодаря за милите думи  Heart Eyes
Като се замисля, май тука сме си вече едно голямо семейство, а докато свърши филма ще станем мнооого по-близки  Party

Всъщност аз така и не разбрах какво се е случило със сестра му и тази бабка дето се появи преди време каква му беше. Дали тя беше сестра му или... newsm78

Бабата дето се появи преди време му е била бавачка, докато Али Раза е бил малък. А по отношение на сестра му, тя се е влюбила в неподходящ мъж, баща й не го е одобрил като нейн съпруг и тя разкъсвана между любовта и дълга към семейството се е самоубила.  Cry
След това бащата на Али Раза е събрал всички нейни вещи и ги е изгорил или изхвърлил, вече не помня кое от двете беше и забранил да се споменава повече името на момичето в неговия дом. Али Раза се криел от баща си и плачел тайно за сестра си. Това разказа Али Раза за сестра си.  Sad
Сега като пиша това се замислям над нещо, на което до сега не бих обърнала внимание. Може би, Али Раза отстъпва на близките си и се отрича от принципите си, защото го е страх някое от неговите деца да не направи това, което е направила сестра му. Вие как мислите?  newsm78

# 98
mama 123м съвършено си права.Наскоро дори писаха  в пресата,как в Турция роднини жива закопали 16 годишна заради многото връзки с мъже.Все пак в живота нещата са доста по-крайни,да не забравяме,че това е филм и се стремят като калейдоскоп да обхванат повече житейски ситуации.
Много от ситуациите са пресилени нарочно,но в живота са доста по-жестоки последствията,съвсем не е така  безоблачно и всеопрощаващо.
Лейля да речем я ожениха,измиха срама от семейството.Но Неджля  наистина го съсипа,съсипа и здравето на сестра си.Наистина в идеалния случай всички си прощават взаимно,но в живота нещата  съвсем не са така прости.Ако моята сестра опита да отнеме мъжът ми и после и простят родителите ми,то значи че са съгласни с действията и.Е,това не бих го простила в никакъв случай нито на сестра си,нито на родителите си.Всеки има право на щастие,но не и за сметка на чуждото нещастие.Още повече роднина.

# 99
  • София
Cheburashka, благодаря за разяснението! Това съм го пропуснала...

# 100
  • Карлово
Всеки има право на щастие,но не и за сметка на чуждото нещастие.Още повече роднина.
Именно! Кой друг освен Лейля, беше щастлив от нагласения брак?

# 101
mama 123м съвършено си права.Наскоро дори писаха  в пресата,как в Турция роднини жива закопали 16 годишна заради многото връзки с мъже.Все пак в живота нещата са доста по-крайни,да не забравяме,че това е филм и се стремят като калейдоскоп да обхванат повече житейски ситуации.
Много от ситуациите са пресилени нарочно,но в живота са доста по-жестоки последствията,съвсем не е така  безоблачно и всеопрощаващо.
Лейля да речем я ожениха,измиха срама от семейството.Но Неджля  наистина го съсипа,съсипа и здравето на сестра си.Наистина в идеалния случай всички си прощават взаимно,но в живота нещата  съвсем не са така прости.Ако моята сестра опита да отнеме мъжът ми и после и простят родителите ми,то значи че са съгласни с действията и.Е,това не бих го простила в никакъв случай нито на сестра си,нито на родителите си.Всеки има право на щастие,но не и за сметка на чуждото нещастие.Още повече роднина.

От второто изречение,настръхнах цялата!Ма това верно ли?В наши дни ли?Не може да бъде!

Лейля,и с Оуз ,пак щеше да е нещастна.Донякъде,даже по-добре се получи,да се отърве от него,защото в противен случай,щеше да си живее цял живот с парите(и това не е толкова сигурно),с пренебрежението  и шамарите му.Та нали тя самата сподели на майка си,че иска да се разведе,защото той не я обича,защото никога не я е обичал.Разбира се,че не е само в това проблемът,а в измяната на сестрата.Наистина,двете  трудно биха си простили,но при положение,че в крайна сметка никоя от тях не остане с него,отношенията им биха могли да  имат обрат,с огромната подкрепа и съвети от родителите(ей тука вече незнам,относно точно това семейство),разбира се.Ясно е,че ако си простят,подобна ситуация за в бъдеще никой няма да допусне отново.Поне така си мисля newsm78.

Всеки има право на щастие,но не и за сметка на чуждото нещастие.Още повече роднина.

Лейля е била щастлива!?

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 10:32 от rozi-maxi

# 102
  • Пловдив
Никой, дори и Лейля не беше щастлива - опитваше се да си повярва, но парите и парцалките никога не могат да компенсират липсата на домашен уют, любов и разбирателство в едно семейство...

Момичета, ето ви спойлер какво да очакваме довечера в епизода Mr. Green: Листопад - Епизод 81

# 103
Според мен Али Ръза не е простил истински на Леиля.Ако не беше в това състояние в което е сега и не беше се случило това което направи Неджял нещата шяха да бъдат различни между тях двамата. Peace

# 104
Али Ръза е простил на Неджля и може би е готов да я приеме отново, но как биха живели заедно Неджля и Лейля?

Общи условия

Активация на акаунт