Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 462
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Цитат
...колко беше жалка снощи,надявайки се адвокатът да се прехласне по нея,по нейната "красота".Къде хвърчиш бе ,момиче,човекът е на светлинни години от тебе,във всяко отношение!
Да бе, защо пропускаме да коментираме този ценен момент?!  Laughing Ах, как пърхаше с мигли Ферхундето, как се опитваше да го разтопи с нежен и предизвикателен поглед, как топло стисна ръката му между двете си длани ... от благодарност за грижите му към Лейла, вие да не си помислите нещо друго. Joy
А той е действително на светлинни години от нея, как я гледаше само  все едно че е някоя муха, веднага си личеше, че му е от ясна по-ясна.

Абсолютно!!!Така беше!Много готино ми стана,позлорадствах си Mr. Green!

Добро би могло мъничко да се открие и у Ферхунде.Но аз не съм от хората,които биха го търсили.Докато го намеря,ще ме е съсипала!Не ,благодаря! Laughing

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 10:42 от rozi-maxi

# 436
  • Пловдив
Ами пробва се жената - а ако й мине номера....?

# 437
Момичета извинявам се за отклонението от темата за филма, ама попаднах на една интересна мисъл на Сенека и бих искала да я споделя с вас.  Hug
Златото се изпробва с огън, жената със злато, а мъжът с жена  Peace
Много верни неща има в тази мисъл според мен.  Rolling Eyes

# 438
Момичета извинявам се за отклонението от темата за филма, ама попаднах на една интересна мисъл на Сенека и бих искала да я споделя с вас.  Hug
Златото се изпробва с огън, жената със злато, а мъжът с жена  Peace
Много верни неща има в тази мисъл според мен.  Rolling Eyes

Че златото се изпробва с огън съм съгласна.Че жената се изпробва със злато,също съм съгласна.Но,че мъжът се изпробва със жена,не съм.Когато става въпрос за одушевен и неодушевен "предмет",пробата става,но когато става дума за двама човеци,нещата са много относителни.Не мога да окачествя Шефкет(предполагам това имаш в предвид),като не мъж,защото не може да се справи с Ферхунде.С нея може да се справи такъв като нея,но пък него,едва ли бих определила като мъж,какъвто аз бих харесала.Отношенията между половете,и по принцип животните мъж и жена  са толкова сложни,че не биха могли  да се обяснят с 2 думи Peace.

Сетих се,че и Веселин Маринов пееше нещо от сорта-мъжът не е мъж,щом жена не го признае...Но с това бих се съгласила,струва ми се малко по-различно.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 11:28 от rozi-maxi

# 439
  • Бургас
Аз се сетих за мисъл на Лермонтов (ако не се лъжа) - "Роденият да пълзи не би могъл да лети". По същия начин Ферхунде не би могла да надмогне себе си и да стане поне малко по-добър човек. Моментите на просветление у нея са по-скоро инцидентни. Аз също не бих се наела да търся добро у подобен тип човек. От тях трябва да се бяга надалеч. Също така не би могла да се изкорени завистта между Неджля и Лейля. Нито Лейля ще стане по-силна, нито Неджля по-разсъдлива и праволинейна. Както и Али Ръза не би могъл да надмогне гордостта си, а Хайрие - простотията. Има неща у всеки човек, които не се поддават на промяна дори под въздействие на живота и събитията в него. Поне така си мисля, че е в действителност. Това показва и опитът ми. На филм може би сценаристите ще решат друго.
Между другото съм срещала жени като Ферхунде (поне по общи характеристики  Wink ) - винаги до тях е стоял мъж, подобен на Шефкет - много истина има в този сюжет, за съжаление. Няма да се учудя ако тази двойка си има реален прототип, едва ли е художествена измислица.

# 440
Не мога да окачествя Шефкет(предполагам това имаш в предвид),като не мъж,защото не може да се справи с Ферхунде.С нея може да се справи такъв като нея,но пък него,едва ли бих определила като мъж,какъвто аз бих харесала.

Не визирах конкретно Ферхунде и Шефкет, а говорех по принцип. Много е важно каква жена ще има до себе си един мъж, защото това в голяма степен определя какво ще постигне той в живота. Една жена може да качи един мъж на върха, ама може и да го бутне в пропастта. Така, че и майките и съпругите след това са много важни в живота на мъжa Thinking
Поне аз така си мисля.  Flutter

Има неща у всеки човек, които не се поддават на промяна дори под въздействие на живота и събитията в него. Поне така си мисля, че е в действителност. Това показва и опитът ми. На филм може би сценаристите ще решат друго.

Това, че хората не се променят и, че не се учат от грешките си, не го вярвам. Когато човек натрупа опит, се научава да внимава повече. Да гледа по различен начин на нещата. Вярно, че когато е поддаден на емоцията, може да направи някоя грешка няколко пъти. Ама поне според мен опита е този, който вкарва повече разум в действията ни.  Peace
Друг е въпроса, че си има хора, които отказват да прогледнат и за собствените си провали обвиняват другите, политиците, системата, времето, всичко друго, но не и себе си. А за да си извадят поука, трябва да признаят, че са сбъркали, което при тях е мисия невъзможна.  Crossing Arms
Предполагам, за това тези хора не се променят, каквото и да им се случи.  Thinking
Ама вярвам, че тези "безгрешните" са много по-малко от другите, дето се учат от грешките си.  Flutter

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 12:21 от Cheburashka

# 441
В тази връзка още една мисъл,не знам на кого е... Blush
"Зад всеки успял мъж,стои една силна жена..."
Нито Ферхунде е силна жена,нито пък Шефкет ще стане успял мъж... Mr. Green
Тя е егоистична и повърхностна,а той безкрайно безхарактерен...
Не може все за неговите грешки да обвиняваме Ферхунде...
Човек сам взема решения как да постъпи в определена ситуация...
И още една нашенска има"Човек каквото сам си направи и Господ не може да му го направи..." Mr. Green

# 442
Не мога да окачествя Шефкет(предполагам това имаш в предвид),като не мъж,защото не може да се справи с Ферхунде.С нея може да се справи такъв като нея,но пък него,едва ли бих определила като мъж,какъвто аз бих харесала.

Не визирах конкретно Ферхунде и Шефкет, а говорех по принцип. Много е важно каква жена ще има до себе си един мъж, защото това в голяма степен определя какво ще постигне той в живота. Една жена може да качи един мъж на върха, ама може и да го бутне в пропастта. Така, че и майките и съпругите след това са много важни в живота на мъжa Thinking
Поне аз така си мисля.  Flutter

Еми така си помислих,защото многократно писахте,че Шефкет се бил провалил като мъж,не можал да даде на жена си това,от което имала нужда...

На мен дори Джеврие ми е по-разбираема,дори по-добра,отколкото Ферхунде,въпреки че образът й е прекалено пресилен.Идеята е може би,да изглежда комичен,и точно така ни въздейства.Първо че много често майките  ревнуват синовете си.Освен това ,тя е вече възрастна,а при старите хора,егоизмът надделява,съдя по моята баба,каква беше,а каква стана.Страхува се синът й да не обикне новата си жена и да спре или просто да сложи майка си на второ място сред любимите жени...и каквото и да бълва устата й,тя има добри очи,което говори,че е добър човек.Това също е майсторство,да играеш отрицателна роля,но все пак да подсказваш на зрителя,че не си лош персонаж.Тя ще се промени,така си мисля,а Ферхунде едва ли.

Нещо забавно Hug

На Самуил  (На сина ми)

"Утре, като дойде някоя напета —

с две глави над мене, два пъти по-млада...

Като ми открадне със очи момчето

и като запукат двамата на кладата...

Няма да го бъде! С чай ще я полея,

ще оскубя всички руси перушини.

Аз съм го родила, ще отива с нея!

Няма да го бъде! Да ме чуеш, сине.

Нали знам, жените сме невярно племе.

Тайните си мисли надълбоко крием.

Ти ще й напишеш някоя поема —

тя ще се засмее. И ще те затрие.

Тъй ще му говоря, само да порасне.

Само да започне сутрин да се бръсне.

А сега играят с Лидия във яслите —

и им се усмихвам.

Вместо да се пръсна."

Камелия Кондова

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 12:14 от rozi-maxi

# 443
Еми така си помислих,защото многократно писахте,че Шефкет се бил провалил като мъж,не можал да даде на жена си това,от което имала нужда...

За мен Шефкет се е провалил като мъж, не защото не е осигурил лукс и охолство на Ферхунде, а защото нямаше никакво общуване и диалог между двамата. А за това са виновни както Шефкет, така и Ферхунде.  Peace

В тази връзка още една мисъл,не знам на кого е... Blush
"Зад всеки успял мъж,стои една силна жена..."
Нито Ферхунде е силна жена,нито пък Шефкет ще стане успял мъж... Mr. Green
Тя е егоистична и повърхностна,а той безкрайно безхарактерен...
Не може все за неговите грешки да обвиняваме Ферхунде...
Човек сам взема решения как да постъпи в определена ситуация...
И още една нашенска има"Човек каквото сам си направи и Господ не може да му го направи..." Mr. Green

съгласна съм с мнението ти Peace

rozi-maxi страхотно стихотворение, не бях го чела досега, но е много забавно  Party

# 444
Да,много е хубаво,винаги ме развеселява и в същото време ме изпълва с умиление Heart Eyes.Авторката ми е съгражданка Grinning.

Е,пак наричате Шефкет безхарактерен,и аз пак скачам,за да кажа,че не съм съгласна Grinning.Не е безхарактерен,а е прекалено добър и възпитан.Да,Шефкет никога няма да успее да стане богат,но причината за това е същата-защото е много добър!Няма много добри богати,успели хора,поне в Б-я така стоят нещата,а и сигурно в Турция е така.Трябва да притежаваш редица не добри качества,за да се издигнеш!Няма смисъл да изреждам,за какви качества става дума,на всички ни е ясно. Peace.И Ферхунде не би могла да се издигне.Тя пък,с изключение на това,че бързо й щрака мозъка,няма добри качества,а все пак са нужни и някои такива.Но все пак,тя има по-голям шанс.В бизнесът основното е да гониш изгодата,а тя в това е царица,но и липсват много други.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 12:41 от rozi-maxi

# 445
Яман ни стана симпатичен с проблемите си,но си е тарикат,който безпроблемно лъже банки и пр.,има вкус към лукса,пренебрежение към по-бедните като "дрипавия" Шефкет(въпреки,че му благодари после за решен проблем)и към фалшиви цупли като Джейда.Смятам,че с Ферхи биха си паснали доста.
Чудех се за какво отиде тя при Джейда в болницата,вероятно за да разполага със сведения,които да продаде евентуално.
Тя си хареса адвоката,още от начало го обяви за хубав мъж,човешко е.А и се знае,че бракът им с Шефкет е свършил.Интересно с какви ли реплики го чака да изтрезнее... Laughing

# 446
Абе дали като остареем ще станем такива кукумявки като Хайрието ? То като я гледам и ме хваща страх,че   влизам в години Grinning
Е, има и алтернатива - да станем като Джеврието Joy
"Лудата" Лейля,много хубаво си даде сметка снощи,че те,като деца на родителите си,постоянно ги нараняват.Но не може да разбере,че каквото и да е направила Неджля,те я мислят,загрижени са за нея,боли ги заради нейното нещастие.Може би защото все още не е майка.Детето си е дете,остава си такова завинаги за родителите си,каквото и да направи,колкото и да сгреши.
Не че не може да разбере, така и изнася. Много е разглезена. До тук за всичко и прощават, то не беше катастрофата, то не беше аборта, то не беше Оуз, а бе че има психически проблеми - има, ама повече преиграва. Май и по книгата е така като видяла, че и вървят по гайдата продължава да се прави на "луда".
Аха и как по-точно са и простили за аборта и Оуз? Като я набутаха с него ли? Нея я наказаха най-много с тая женитба. Не че и тя няма вина, но ако не я бяха накарали да се ожени, а женитбата не беше нужна(а както видяхме беше и вредна), нямаше да се стигне до тук. Аз не виждам наистина за каква прошка става дума.
Както и да е, мен Джеврието ме дразни главно с подслушването. Нагледахме се на това в семейство Текин, сега и тук ли  ooooh!

# 447
  • Пловдив
Цитат
Яман ни стана симпатичен с проблемите си,но си е тарикат,който безпроблемно лъже

И аз мисля, че двамата с ферхунде са "от един дол дренки"!

# 448
Ферхунде отиде в болницата за да злобее,и за нищо друго!Джейда имаше богат мъж,който и я обичаше,и любовник си имаше,а сега няма нищо(освен бебчо,но това е друга тема).А Ферхунде обича чуждото нещастие и отиде да й се "порадва".Не си спомням с нещо Джейда умишлено да е навредила на Ферхунде newsm78.Но това няма значение,нали е нещастна,а чуждото нещастие е балсам за ферхунделената душа,още повече,ако тя е допринесла за него Mr. Green.

# 449
Значи и други са съгласни с мен, че правилните двойки са:
Шефкет-Седеф
Яман-Ферхунде

Crazy

Общи условия

Активация на акаунт