Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 16

• 44 493
  • 735
  •   1
Отговори
# 465
Никой не одобрява постъпката на Шефкет да открадне пари от банката   Naughty
Спорим относно мотивите му да го направи и кой е виновен да се стигне до там Шефкет да краде.  Flutter

# 466
Кралице, вече го изгледах,но все пак ти благодаря за линка...  bouquet

Рози, и аз все шъткам като започне филма...  Blush Ама да ти кажа ,на децата ми им е все тая... Joy Joy А мъжО се шегува и ми подава едно един пакет носни кърпи,че да имам с какво да си бърша сълзите и сополите дето разточвам докато гледам... hahaha hahaha
Когато започна първият епизод си казах,че това е много тъп филм и няма да си правя труда да го гледам... Но сега съм като хипнотизирана... Много,ама много ми харесва...
Ама какво съм седнала да ви обяснявам,като знам ,че и вие сте обсебени от него... Joy Joy

# 467
Никой не одобрява постъпката на Шефкет да открадне пари от банката  Peace
Спорим относно мотивите му да го направи и кой е виновен да се стигне до там Шефкет да краде.  Flutter

Каквито и да са мотивите, не могат да оправдаят постъпката. Всеки отговаря сам за грешките си и не виждам защо трябва да се търсят виновни

# 468
Може ли да се завърнем към темата все пак, а тя е Листопад. Останалото е за ДиС  Peace

Не одобрявам по никакъв начин постъпката на Шефкет, както и издигането на качества като добър и наивен в култ. Най-малкото, това, което направи Шефкет е престъпление, от какъвто и ъгъл да се погледне и съгласно всяко законодателство, особено пък да заемеш пари от чужда сметка /в случая си е направо кражба/, за да купиш акции или да ги проиграеш на комар, което си е чист хазарт  Peace

Няма да коментирам написаното от теб,заради първото ти изречение.Това е клюкарник,ако ти не знаеш и ние си пишем за филма.Как го гледаме,защо го гледаме,кога го гледаме,от къде го гледаме.....споделяме.

Кралице, вече го изгледах,но все пак ти благодаря за линка...  bouquet

Рози, и аз все шъткам като започне филма...  Blush Ама да ти кажа ,на децата ми им е все тая... Joy Joy А мъжО се шегува и ми подава едно един пакет носни кърпи,че да имам с какво да си бърша сълзите и сополите дето разточвам докато гледам... hahaha hahaha
Когато започна първият епизод си казах,че това е много тъп филм и няма да си правя труда да го гледам... Но сега съм като хипнотизирана... Много,ама много ми харесва...
Ама какво съм седнала да ви обяснявам,като знам ,че и вие сте обсебени от него... Joy Joy

Той и моят отначало все ме подиграваше,ама сега вече разбра,че ми е важно да го гледам.Цял ден в това време стоя като затворник в къщи с дечко и накрая това малко удоволствие да не си доставя... Wink.

# 469
  • Пловдив
Цитат
А снощи някой питаше за предварително инфо за епизода тази вечер

Този някой те откри още сутринта, докато го пишеше  Mr. Green

И така го грабна написаното, че гледа на "вентилатор" на турски  още 40 серии  Mr. Green

И най-после видях какво ще стане - около 86-та тяхна серия започва интересното  Naughty за мен!

# 470
  • Пловдив
Цитат
А снощи някой питаше за предварително инфо за епизода тази вечер

Този някой те откри още сутринта, докато го пишеше  Mr. Green

И така го грабна написаното, че гледа на "вентилатор" на турски  още 40 серии  Mr. Green

И най-после видях какво ще стане - около 86-та тяхна серия започва интересното  Naughty за мен!
Mr. Green Искрено ме разсмя с този лаф - много готино ми прозвуча... Ама за няколко часа набързо си превъртяла сериала - цели 40 епизода... Браво на теб - сега ще има какво да ни разказваш с бели буквички   bouquet

# 471
Никой не одобрява постъпката на Шефкет да открадне пари от банката   Naughty
Спорим относно мотивите му да го направи и кой е виновен да се стигне до там Шефкет да краде.  Flutter

Според мен виновна е Ферхунде. Непрекъснато мързелува и мисли само за козметик, фризьор и рокли.  Не обвинявам Хайрие, тя е домакиня - все пак е отгледала 5 деца.  Не е лесно да се глади, готви, пере, оправят завивки на 7-членно семейство.

# 472
Не обвинявам Хайрие, тя е домакиня - все пак е отгледала 5 деца.  Не е лесно да се глади, готви, пере, оправят завивки на 7-членно семейство.

Аз пък защо като я видя Хайрието тя все си седи и мрънка и се оплаква, как тя трябвало да върши всичко в тази къща. Преди все Фикрет и беше виновна. Все тя не й помагаше. Фикрет направи това, Фикрет свърши онова, Фикрет виж Айше, Фикрет сложи масата, Фикрет направи ядене. Сега като я няма Фикрет, почна да командори Ферхунде, само дето тя не е като Фикрет да й мълчи.  #2gunfire
Не ме разбирайте погрешно, няма лошо в това да се помага вкъщи. Ама снощи Хайрието ми беше много смешна, когато навика Ферхундето, че не помагала, после се фръцна и се затвори в другата стая.  Joy Joy Joy

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:33 от Cheburashka

# 473
Напълно подкрепям мнението на Чебурашка! Peace
Няма нищо лошо в това децата да помагат в домакивството ,но те все пак не са домашните прислужници,нали...
А това,че е трудно да се справяш с грижите за седем членно семейство е така,но все пак Хайрие и Али Раза сами са решили да имат толкова деца,затова са длъжни да си се грижат за тях ...
Снахите и зетьовете също не спадат към прислугата... Mr. Green В това число и Ферхунде... hahaha hahaha

# 474
  • Пловдив
Цитат
ще има какво да ни разказваш с бели буквички

Ледена кралица - ти за да ни пишеш тези анонси - би трябвало да си гледала сериала? Май на теб бели буквички не ти трябват  Mr. Green

Мога да разказвам, но само за кака Фикрет- другите спряха да ме вълнуват... и спрях да ги следя...

бб: кака Фикрет не е лесна никак - около 86-та тяхна серия започва "семейният" им живот. Таксим много тактично я закарва някъде на хотел, защото бабето не им дава да дишат в къщата - не мога да кажа повече, защото само картинки гледам  newsm78 - от турския хващам само думи като - аркадаш, алъш-вериш и т.н.  Mr. Green

Преди да се стигне до любов между двамата, имат доста неприятности с Денис и тук Фикрет отново се проявява и успява да въдвори мир между бащата и дъщерята, защото Таксин наистина е много бесен. Любовта им просто разцъфва, докато преминават през много трудни периоди и двамата. Фикрет посещава и родителите си и се възстановяват и взаимоотношенията между тях. Естествено и Денис е очарована от кака Фикрет.

С две думи - Таксин е изключително търпелив и търпението му е възнаградено! В къщата му наистина се е появила една скъпоценност!

Не мога да се начудя как позволяват на това бабе да им трови живота...

Цитат
Няма нищо лошо в това децата да помагат в домакивството ,но те все пак не са домашните прислужници,нали...

Не мисля че помагането в домакинстото е слугинска работа.
Не мисля че особено са ги пресилили, като ги карат да помагат в домакинството - според мен - децата трябва да придобиват някакви трудови навици.

Че инак е страшно: аз, когато се ожених можех да правя само бъркани яйца - уйас - пърите седмици ми се видяха тоста труднички, защото не знаех как да сготвя на мъжа си! Можех само книги да чета, да уча и да вземам изпити - други неща не бях правила...

# 475
Aз досега във филма виждам непрекъснато как Хайрие слугува на Ферхунде. Фикрет се е грижила за Айше, в това спор няма. Но Ферхунде е просто една разглезена гостенка, много рядко виждам тя да сервира, камо ли да готви.

# 476
Здравейте! Simple Smile
Открих ви случайно и искам да се включа при вас.Аз също гледам сериала и го харесвам.Изгледах -перла-сега и листопад.Прочетох и книгата.Тя е по -различна от филма но също е хубава.Много харесвам как изпълняват ролята си почти всички артисти.Добър и правилен избор на режисьора.Съжалявам ,че ни пускат само по една серия...все ми се иска да гледам още.Знаете ли колко серии е целият филм?Интересно ми е и какво ще стане в края?

# 477
Съгласна съм, че децата трябва да помагат, ама в някакви нормални граници. При семейство Текин, Фикрет се беше превърнала в прислужница, готвачка и бавачка на Айше. Даже в началото в един момент си мислех, че Айше е дете на Фикрет, а не на Хайрие, защото Фикрет много повече се грижеше за малката. Фикрет им беше много повече майка на всички, отколко собствената й майка. А мама Хайрие не правеше нищо друго освен да се оплаква колко много работа има и как никой не й помага.  #Cussing out
Ето срещу това съм против, да товариш детето си с абсолютно всички домашни задължения и да не му дадеш и глътка въздух за личен живот, какво остава за амбиция да постигне нещо в живота.  Sick
А за Ферхундето съм съгласна, че си е мързеланка. Ама и Хайрие не е по-добра от нея, по отношение на домашните задължения. Вярно не е лесно да въртиш къща за 7 човека, ама в крайна сметка на нея това й е работата. Има жени дето по цял ден са на работа и успоредно вършат и всички тези неща и не се оплакват. Пък тя не стига, че по цял ден си е вкъщи, ами и само се оплаква.   #2gunfire

# 478
Click  ти си добре.
Кака Фикрет е положителна героиня и за нея е сигурно,че каквито и врътки да правят сценаристите сериала ще свърши добре за нея.
Ела да видиш как се трепери всеки епизод по канал Д,да не гръмнат Оуз,че не мога да си представя какъв ужасен,но поучителен край ще измислят за глупавата ми Лейля...
Как пък натресоха всички гадости на нея направо не знам.
А що се отнася до домакинските задължения ,във филма пускат много приятна  музика докато шетат из къщата или се приготвят за някой празник.
http://www.youtube.com/watch?v=blArYOPjOkM&feature=related
Много  е въздействаща и даже си я тананикам докато си мия чиниите.
Не смятам ,че на Фикрет й е тежало да се грижи  за домакинството и за Айше.
Това,че го е правила я е подготвило за сегашното й семейство.

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 17:24 от nikkita_74

# 479
  • Пловдив
Цитат
ще има какво да ни разказваш с бели буквички

Ледена кралица - ти за да ни пишеш тези анонси - би трябвало да си гледала сериала? Май на теб бели буквички не ти трябват  Mr. Green

Мога да разказвам, но само за кака Фикрет- другите спряха да ме вълнуват... и спрях да ги следя...
О, не съм го гледала целия филм - в движение гледам по-новите епизоди и пиша резюметата като същевременно понаучавам по няколко нови думички на турски Mr. Green. Иначе в разговорния ни език тук, в Пловдив, употребяваме страшно много думи с турски корени (дори не съм подозирала колко много такива думи си ги ползваме ежедневно без да се замисляме, че са турски Rolling Eyes) та донякъде ми е по-лесно да разбирам какво става в епизодите Party

Съгласна съм, че децата трябва да помагат, ама в някакви нормални граници. При семейство Текин, Фикрет се беше превърнала в прислужница, готвачка и бавачка на Айше. Даже в началото в един момент си мислех, че Айше е дете на Фикрет, а не на Хайрие, защото Фикрет много повече се грижеше за малката. Фикрет им беше много повече майка на всички, отколко собствената й майка. А мама Хайрие не правеше нищо друго освен да се оплаква колко много работа има и как никой не й помага.  #Cussing out
Ето срещу това съм против, да товариш детето си с абсолютно всички домашни задължения и да не му дадеш и глътка въздух за личен живот, какво остава за амбиция да постигне нещо в живота.  Sick
А за Ферхундето съм съгласна, че си е мързеланка. Ама и Хайрие не е по-добра от нея, по отношение на домашните задължения. Вярно не е лесно да въртиш къща за 7 човека, ама в крайна сметка на нея това й е работата. Има жени дето по цял ден са на работа и успоредно вършат и всички тези неща и не се оплакват. Пък тя не стига, че по цял ден си е вкъщи, ами и само се оплаква.   #2gunfire
Чебурашка, съгласна съм с мнението ти Peace

Както снощи Фикрет разказваше на Тахсин - тя се е отказала от следване, за да се грижи за всичките си братя и сестри, докато майка и е карала последната си бременност с Айше (и както се разбра - тежка бременност, на легло). Досега тя винаги се е жертвала за общото благо на семейството си и винаги е пренебрегвала собствените си мечти и желания, а насреща какво е получила - само злобни забележки и съскания от Хайрие, непрекъснатите заяждания на Ферхундела (ББ: еххх, как не я удуши ефенди Кара в по-нататъшните епизоди когато я хвана да му кръшка Mr. Green... язък Laughing) и пренебрежителното отношение на сестрите и... Затова много и се радвам като ги гледам сега с Тахсин - първите крехки жестове на сближаване и опознаване като мъж и жена Blush... Много са ми готини Peace

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 17:11 от Ледената кралица

Общи условия

Активация на акаунт