Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 356
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
qroslaw,според мен обрива е от сменения прах,не мисля че е от храна или претопляне.Не е алергия,просто промяна.Аз ползвам Тео бебе за бебо,понякога и за нас,много съм доволна.Пъпките от претопляне са много ситни,цялото тяло под бодито става като шкурка.А от нова козметика или прах за пране,стават червени,по-големи участъци като лишеи.Върни си стария прах или ако искаш да минеш на новия постепенно го въведи като го смесваш със стария.На баткото така му беше станало,когато от  подарък пакет на Персил бебе,пламна целия.Но изпрах наново  цяла пералня,мазах няколко дни с Бочко и всичко отмина.

НАДЕЖДА ВИНАГИ ИМА ...,защо не пробваш постепенно да му увеличиш количеството храна през деня.Като общо количество пюре и мляко,т.е увеличи още малко млякото.Така през нощта ще спи,а през деня ще си наваксва ядене.Бобо ми спи от 23ч до 7 ч,а през деня яде 6 пъти понякога и през 2-3 часа.Но преди месеци като започна да мрънка нощем за ядене,всяко дневно му увеличих с по 10-20 грама и за 2-3 дни спря да се буди през нощта,явно не е гладен.
Малко е 20 мин. сън,той не се наспива и е нервен.Нека кажат и другите мами как спят техните бебоци сумарно.Бобо ми спи 2 пъти по 30 мин и 1 път около 2 часа т.е 3 часа за деня.
Ani_Boland,е права -важно е да има "ритуал по заспиване" т.е според мен казано- баня в определен час,примерно след това хранене,малко гушкане или четене,музика и лягане.Спокойно,без нерви и ще стане.Ani_Boland ще ти помогне.

Последна редакция: сб, 06 мар 2010, 22:34 от dessy77

# 136
Влизам набързо...

Не съм чела всичко.

НВИ, щом даваш първо пюре, а после мляко, то това си е заместване на хранене! Давай първо млякото и след час предложи пюренце. Peace

Герчо, жив и здрав да ти е Иван! Heart Eyes Hug

Ани, София, честито и на вашите близки които празнуват днес!  bouquet

# 137
Добро утро, ние се събудихме за нощното мляко и се разсъних.
Деси благодаря ти, вероятно е от праха, аз преплакнах всичко. Снощи след баня му сложих от праните дрехи и сега като се събуди петънцата му бяха почти изчезнали. Връщам се на стария прах.
Деси 6 хранения по колко мл му даваш мляко?

# 138
Аз реших тази вечер да експериментирам и да не храня ева на всяко събуждане, както досега, а само ако наистина стане страшно. Като резултат се буди 2 пъти - дадах биберон и заспа веднага и чак към 6 часа нададе вой, че не е яла  Joy. Това прави 10 часа без ядене. Значи детето и досега сигурно не се е будило от глад, а от нещо друго и и е бил необходим само беберона, че да заспи отново.

# 139
Добро утро! Тази нош се наспах и съм свежа..След малко изпращам таткото на фитнес,а аз подхващам моя фитнес/ чистене на къщата/.

Рони,как така ще е заместване на хранене даването на млякото 20-30 мин след пюрето?Навсякъде където четох пишеше или преди кърмене/АМ или след кърмене да се дава твърдата храна,зависи от самото бебе как иска....

Герчо,честит ти 10 часов сън..Ще взема и аз да я пробвам Елена дали няма да се върже на тоз номер да не яде през нощта, ама се съмнявам..

Забравих да честитя на Еди визата  HugЕди,а какво ще работите там,ако не е тайна?

Миркамче, пиши по-често!

Хубав ден на всички!

# 140
Бебето ми пак е болно,чакам педиатърката.
Хрема и температура..
Ще се гръмна...

# 141
Ох, Деси Cry...Много ми е мъчно за бебчо...надявам се да не е нещо сериозно и да се оправи този път без силни лекарства Praynig

# 142
Здравейте мами!
Благодаря ви за пожеланията!Аз вчера на детския рожден ден мислех да избягам по някое време... CrazyПуберите полудяха....
Снощи посетих няколко нощни заведения и тази сутрин гледам, ма не виждам. Sunglassesотгоре на всичкото майка ми ми връчи Дара в 9.30.Сега я чакам да заспи, че да се хвърля и аз.
Дескаааааа, а стига вече, де...Нали уж като се кърмите и не би трябвало да боледува толкова...чак мен ме е яд вече. Confused

# 143
Кърмила,не кърмила,егати кекавите деца имам...Дани чак на 6м. се разболя за 1-ви път,после на 11м.А това се подхвана от 2-ри месец.Това му е трето боледуване.Прихваща всичко от Дани.Не е истина......

# 144
Деси, миличката ти и милите дечица Confused Hug Дано не е сериозно  Praynig Пробвай с хомеопатия.
Герчо, блазя ти за бибата  Peace Моята така и не я иска ,а си лапа ръцете Confused

# 145
Здравейте  Hug

Дескааа стига бре  ooooh! пак ли малкото юначе е болничко  Sad Дано не е нещо сериозно, пиши после  Hug

И аз съм съгласна с Ани, че бебетата искат "ритуал" или както аз си му казвам - искат напътствия от родителя, а не да се оставят самички да се "лутат"  Peace Колкото и различни да са ми децата като поведение и на двете вечерното заспиване е било лесно и аз го отдавам на "ритуалното" къпане, масаж, затъмнена стая и тихо приспиване. Каката заспиваше сама в леглото а малката сега иска да заспи на цица, но каквото и да е и каката спеше по цяла нощ, а сега и бубата си синка спокойно от 21.00 до към 5.00  Peace
Използвам от 2 вечери масажчетата от Пламито и да ви кажа докато я облеча бубата е почти заспала, хапва колкото за "адет" и е заспала дълбоко  Party Имат ефект определено  Peace

Днес от сутринта усещам малката да се глезоти и сега я оставих малко да пореве за да заспи самичка (просто проба  Laughing ) и за моя огромна изненада след 10 мин. лигаво дране заспа  #Crazy Май , май и нея ще я "дресирам"  Mr. Green

# 146
qroslaw,6 хранения по 150-160 мл.Просто повече не иска да яде.Пробвала съм да направя 180 мл,за да мине на 5 хранения,но не ги изяжда,само хвърлям.От тези 6 има 2 с пюре-100 пюре и 60 мл мляко; или 70 пюре с 90 мл мляко.Според това дали съм правила или купила пюре,купешките ги деля на 2.

Деска,какво става с това малко човече?Дани ли му носи вируси,и той ли е болен сега?Да не би да не е излекуван Саши от миналия път.

# 147
И Дани е болен от сряда,но няма т,само хрема и гърло..а дребуса се тръшна веднага...

# 148
Деска,даваш ли на Дани нещо за имунната система?Можеш ли да го спреш времено от градина,или да го гледа през деня баба?А за бебо незнам,дано се оправи по-бързо човечето,много често му се случва да боледува.Незнам за Осцилококциум профилактично,питай доки.

# 149
miracle83, не знам къде и какво си чела. Ето аз какво чета:
не се започва с храни, за които се знае, че са алергени
- обичайно нова храна се въвежда сутрин, за да може да се проследи за евентуална алергична реакция в остатъка на деня
- обикновено кърмене (или млечно хранене, ако е на АМ) не се замества изцяло, преди детето да е навършило годинка - все още нуждите му от млечни храни в дневния рацион са от порядъка на 70-85%, т.е. такова количество мляко трябва да му бъде осигурено всеки ден. Твърдата храна служи за приучаване към нови вкусове и текстури, а не за наяждане. Нормално е да ядат дълго време съвсем малки количества твърда храна - да я опитват, а не да се наяждат с нея.
- преди годинка обикновено се предлага първо кърмене, изчаква се 30-40 минути да се слегне в стомахчето
 и се предлага твърдата храна. Ако се предложи много скоро след кърмене, бебето може да не прояви никакъв интерес. След година-годинка и малко обикновено плавно се обръща режимът - първо твърда храна, после кърмене. Всичко е ориентировъчно - не е беда, ако някой ден не се спази режимът или ако повече суче, от колкото е било замислено (примерно ако са били предвидени 3 приема на твърда храна, а е имало само един или нито един)
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш 
- нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.

Деси, милото Саши. Бързо да се оправя. Hug

Общи условия

Активация на акаунт