Баба Mарта се появи,ОКТОМВРИйче в ръчичка мартенички държи!

• 26 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Искам да ви попитам, дали ще е полезно като отидем във Велинград /ако не ни мине котка път/, дали е добре да топкам Мирко във минералния басейн. Все пак е обществен.
Относно морето, с нетърпение очаквам да дойде и да ходим всеки ден. С Ярослав докторката ми беше казала преди годинка да не ходим на плаж. Но този път съм решила да ходя. А майка ми живее на 300 метра от плажа. У тях лятно време е затрупано с надуваеми каквото се сетите.
Кака Дора много интересни места имате за посещение. Не можете да скучаете, поздравления!

# 541
Groslaw,мисля,че е минерален басейн не се къпят бебетата заради минералите,но се консултирай с педиатър.

# 542
Groslaw, ние като се върнахме от френско заведохме децата до Велинград за няколко дни-чудно беше, много съм доволна, един хубав въздух, валя разкошен сняг, а ние с децата навън, баткото си игра, бебчо спинка спокойно. Тъкмо Андрей ми беше изкарал бронхит, а Коко беше на ръба  ( с кашлица и сополи) и чистият въздух им се отрази прекрасно. В басейна не посмях обаче да ги топна, само за да не ги простудя като ги изкарам, че нали ви казвам, че бяха кекави и двамата. Иначе сигурно щях да цопна бебо. Андрей в Сандански на  8 месеца го топих и му беше кеф.

Балгодаря ви за хубавите думи за снимките от Париж. От сърце ви желая да го посетите, на мен много ми хареса наистина.

Лека нощ. Heart Eyes

# 543
Здравейте и аз да понапиша нещо, че иначе само ви следя Wink. Интересно ми стана за къпането, понеже се чувствам малко кофти за това, че къпя бебчо през ден а не всеки ден /от както беше големия студ/, но явно не е лошо.
Иначе вече си имаме едно зъбче, което се появи с минимални притеснения- дай боже на всеки така Hug. За захранването и аз нещо се дърпам още, но май ще трябва да се захващаме вече.
Лека нощ.

# 544
Добро утро!
Първо да ви почерпя, че малкото ми слънчеце става на 5 месечинки!

Честито и на останалите месечинки, празнуващи днес!   bouquet Hug
Деси аз също мисля да се консултирам с педиатър относно баните. На края на месеца ще я посетим, интересно ми е какво ще каже. Може би в малко басейнче което се пълни при влизането ни. Нали знаете, на баните ние с мъжа ми винаги си вземаме басейн, или ако е зает вана.
Днес пак ще е слънчево и ще се приготвям за разходка!
Хубав ден на всички!

# 545
Добро утро
баткото ми е болен от съботата и от днес и малката е вече със сополи Sad Не можахме да я опазим Confused

Каки, хубави снимки от Париж Peace
kaka_dora и вие добре се забавлявате  Grinning
chip4e , много сладка малката принцеска  Peace

Аз не къпя всяка вечер, на моренце ще идем още сега май месец за един уикенд  Grinning на Златните, че да си ползваме наградата  Wink С Ники ходихме като беше малък на Хисаря и му беше страшен кеф във басейна, на Велинград ходихме като малко по-голям, първите два дена супер, после.....един вирус ни хвана, че и в Болницата там влизахме за обезводняване......ужасно беше Confused

Честита месечинка qroslaw

# 546
Добро утро!
Каки много хубави снимки Peace
Ярослав, благодаря за диетата Hug и честита месечинка.
Меги, дано бързо да оздравява Ники Hug
Ние вчера бяхме навън, но такъв вятър ни духаше. Надявам се днес да е малкопо-добре, че в този вятърне ми се мърда никъде.
За къпането-къпем се през вечер, но не толкова заради самото къпане, а заради забавлението на малката, тъй като много обича да я къпят, а и спи многопо-спокойно, явно от умората от банята.
Всички болни дечица да се оправят бързичко и безболезнено никнене на зъбките Hug Heart Eyes

# 547
Toва намерих за мин.вода:
минералната вода има значение...

Във Велинград не е препоръчително за дете на такава възраст да стои във водата повече от около 5 минути...
За дете около 3 години - 10-на минути.
Около 5 години - може и 15-на.

Не се препоръчва дори на хора със сърдечни проблеми - задължителното при тях, когато влязат в басейна, е водата да не покрива гърдите им (сърдечната област).

Информацията е от лекарката в един от хотелите във Велинград

# 548
  • Сф
Меги Sad Да се оправя Дейка, милото дете... Rolling Eyes

Ярослав-честита ви месечинка, както и на всики, коиот имат!  bouquet

За морето-живи и здрави, ще отидем задължително, само че на място ще видим как ще става с режима, че картинката бебе/дете в 2 часа по обед на плаж, пльоснато да се пържи особено до водата, макар и с 900 фактор ми е доста отвратителна, но всеки си има глава на раменете Peace

Иначе по спа хотели не бих пуснала малката в басейн никога, то мен ми е малко как да го кажа-нямам им доверие за поддръжката ан басейните, а и прекаленото много хлор, койото слагат и в някои минерални басейни...не знам, това е мое лично мнение...
Ето сега се сещам, нали всики знаем, че има водна гимнастика за бременни, ама в този басейн в един ден има и други гимнастики за възрасти жени, после има групи с деца, отделно от рехабилитацията, който има проблем се топи там...еми да ви кажа, хич нещо има нямам доверив, то вярно, че водата се пречиствба постоянно, ма не видях един да се изкъпе преди да влезен в басейна...може и аз да съм прекалено вманиачена, ма по-добре да съм такава, отколкото да влача гъбички...

# 549
Добро утро и от нас!

Относно проходилките и бънджито - и на нас ортопеда ни каза, че по-добре да се ползва чак когато бебето само започне да се изправя .Аз бях наскачала да купуваме ,ама сега се разубедих и ще изчакам да видя Ели кога ще започне сама да се изправя и евентуално тогава мога да взема,макар че вкъщи няма такова пространство за проходилка и ако взимам ще е бънджи.

За морето- честно казано нямам търпение да се стопли и да ходим на плаж,но не мисля да водим бебето на популярните плажове, първо, че много народ има, второ ,че водата е ужасно мръсна / преди 2 години във Варна бяха затворили южния плаж, защото водата беше със фекални замърсявания/,няма да ви казвам как вонеше.

За басейните и аз като Бейби М никак им нямам вяра ...себе си не искам да пльосвам нито в минерален ,нито в обикновен басейн, а камо ли бебето си...Мъжа ми обаче ходи редовно на басейн и ми обяснява всеки път колко много дечица имало ,на по 1-2-3 години...Все спорим с него на тази тема.

Ние днес сме на ваксина и мерки, надявам се да няма проблем след третия пентаксим ,че Ели напоследък е особено крива нощем и без това.

Хубав ден на всички  bouquet

# 550
Здравейте-слънчев ден на всички и честити месечинки  bouquet
При нас пак е ветровито, но не пропускаме ден за разходка. Нямам търпение да се стопли, че да се метна на транспорта и праааво в Морската градина и там поне 5-6 часа, Ради много обича да е навън 1stroller.
Днес ще излизаме за конкултация и първи пентаксим, малко късна ваксина, но това е заради много тежката жълтеница, която изкарахме.  Направо незнам какво да очаквам- педката казва че няма да има проблеми, и все пак какви неща четох  ooooh!, та се чудя трябва ли да си взема някакви илачи за температура и болка за всеки случай newsm78?

# 551
  ooooh!, та се чудя трябва ли да си взема някакви илачи за температура и болка за всеки случай newsm78?
Вземи си Панадол за деца или свещички за бебета.Но не давай без нужда и симптоми.

# 552
ДесиХ3  благодаря  bouquet, така ще направя!

# 553
Здравейте  Hug

Кака Дора хубави снимчици  Hug Hug Hug

Аз къпя малката всяка вечер, измивам й телцето а през ден два й мия косичката. Дупето мия на чешмата когато се е наакала.

Ние още не сме решили дали ще ходим на море. Замислили сме пътуване до Италия за около месец при рода и ще рискуваме да пътуваме с малката  Laughing Каката я подкукуросаха наще да им ходи на гости в САЩ за ваканцията и тя сега е в чуденка  Mr. Green

# 554
  • Лавал-Пловдив
И мойте родители подкукуросват големите да ходят при тях в Кливланд, ама много трудно ще ги пусна...  Party
Обичам да има деца около мен  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт