Отговори
# 570
  • София
Теди, лекарите се сменят през юни и декември. При смяна на района на местоживеене може през цялата година.

И ние сме твъъъърде далеч от намаляване на броя на храненията, да не говорим за отказ от нощното такова. 8 пъти яде и това си е, много рядко се минава и яде "само" 7 пъти.

# 571
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ МИРОСЛАВ   bouquet
И ЗАБРАВИХ ДА ПОЗДРАВЯ ШАМАНЧЕТО И МАТЕЯ ЗА ДОБРОТО ИМ ПРЕДСТАВЯНЕ ВЧЕРА В "НА КАФЕ".
ЗА КОЗМЕТИКАТА-НИЕ СЛЕД БАНЯ СЕ МАЖЕМ СЪС ЗЕХТИН,ЗА ДУПЕТО ПОЛЗВАМ ДЕРМАЗИН, ЗАЩОТО СЕ БЕШЕ ПОДСЯКАЛА МАЛКО,НО СЕ ОПРАВИ С НЕГО ,ИНАЧЕ СУДОКРЕМ.ЗА БАНЯТА ПОЛЗВАМЕ ШАМПОАНЧЕТО НА СЕБАМЕД .
ЗА КОЛИКИТЕ- БИО ГАЯ -СПОРЕД МЕН И ПОМАГАТ МНОГО ТИЯ КАПКИ , А СЪЩО И ПРЕВАРЕНА ВОДИЧКА С ШИПКИ.
И НИЕ СМЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ В ПЕТЪК.
 Hug

Shomire - може ли да ми кажеш повече за преварената вода с шипки. Май е още рано , но ми се струва че ни хващат коликите

# 572

Цитат
Мяу,Шаманката исках да ви питам Ели си разреди храненията на през 4 часа горе долу,че и повече понякога и за деня и се събират само 6 понякога и 5 хранения.Нощем обикновенно прави интервали от по 5-6 часа.Буди се на 3я час примерно,но като я взема в мен заспива явно не е гладна.Дали все пак да не увелича храненията.Иначе мисля че добре наддава,но на 19сти ще видим със сигурност,памперите са пълни и видимо ми изглежда добре.Да взема да и давам веднага като се събуди ли?Защото тя откато се събуди докато яде минават 40-50 мин,но не плаче през това време и аз я оставям да си гледка,а за през ноща като заспи след като се е събудила и не мръкна за манджа и аз я оставям,че да поспя и аз

Можеш да опиташ за седмица да следиш мокрите пелени (да са поне 6 - 8 бр. за денонощие), да наблюдаваш бебето дали е активно и жизнено, дали наддава... Не вярвам да ти откаже педиатъра на бебето да премериш след седмица. Това е достатъчно кратък период за да се хване ако има проблем, без да това да е опасно дълъг период. Ако се притесняваш, може би е удачно да предлагаш гърда по - рано, почти веднага след като се събуди.

Аз не се притеснявам даже ми е много добре така,ама дали за бебка е добре се чудех.Памперсите ги сменям преди всяко ядене което значи че около 6 пъти на ден и все са мокри

# 573
Maми в голяма чуденка съм бебето плаче на сън ,ама изведнъж като ревне...събуждам я за да спре Cry що така бре newsm78

# 574
Попиту, моя реве буден и единственото което го успокоява е гушкане, така че гушкайте се и дано останалата част от нощта е спокойна. Ние днес сме в кофти настроение, цял ден бодърстваме и си мрънкаме, и чак сега се сетих че похапнах шоколадови нещица и може би му се отрази на човечето. За хапването сте писали- ние не пропускаме нито едно ядене. Имаше такъв период, но пак започна да се буди нощем и си цока стабилно човечето. Вода едва едва 50мл. на ден натъпквам в желанието си да го излъжа но не би.Чая на ХИП от копър, както и Бебезана ги плюе и не иска да ги глътне и се отказах да го мъча. Спокойна нощ на всички Hug

# 575
Пипи. големия правеше така...Ами гушках го  Hug, докато се успокои и пак го слагах да спи. Незнам на какво се дължеше, възможно на твърде много стимулация, поне аз така си мисля и с времето отмина Peace Не се притеснявай, най вероятно бебчо търси мамина ласка.

Ей, момичета, пак благодаря за добрите думи, прекрасно е, че ви има...  bouquet

Деа отново прекара нощта върху корема ми...но поне си поспахме с две хранения по час и половина  Mr. Green и май още малко ще поспим така...

# 576
  • София
Добро утро!
Да по4ерпя кафе, сега си пийвам моето Simple Smile

Мартин не беше добро дете таззи нощ Simple Smile, буди се през 2 4аса. Не е гладен за какво реве  не знам, сега седи в шезлонга и мрънка пак. Явно усети, 4е пиша и реши да ми попре4и  Joy. Явно му се спи. Нашето ако се промени. Стана малко по зелено, но като го бърша с кърпи4ка си е жълто, дали защото ака пове4е като коли4ество и става по тъмно не знам. Но си е бодър, жизнен не е настинал. Има си и зрънца вътре както си трябва. Охоо май ще заспим в шезлонфа, а дано  Praynig Явно вибрацията му харесва.
Бела  Ти ли питаше за такъв шезлонг, на мен ми харесва и той когато е на кеф си седи вътре без да мрънка! Нашият е на Фишърпрайс ето такъв е http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/M7930A.jpg

Пеперудке и моята майка си заминава в петък, утре, та не знам и аз как ще пера, готвя, 4истя, и през ноща ще гледам малчо-  мрънкалчо. Ще се оправим. най много да го метна през прозореца  hahaha (майтапя се, ако някой не разбере майтапа Joy)

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 07:36 от Sashkova

# 577
  • някъде тук
Добро утро Hug

Искам да ви почерпя днес ставам на 34 години и съм най щастливата жена на света Laughing до мен в шезлонга Жорко си пее на играчките това е най скъпия подарък който толкова време си пожелавах Laughing

Sashkova  вчера го получих шезлонга и засега му се кефи даже преди малко го извадих и се разплака Laughing

# 578
   Бела, честит рожден ден! Дано щастието ти да е безкрайно, да си жива и здрава!

Сега да се оплача- изкарах вчера кошмарен ден- баткото ми е с бронхит и разбира се, бебето не можахме да го опазим- започнаха едни сополи, хъркания в носа, кашлица и рев...Полудях ви казвам, полудях. Водих я на лекар, изписаха й една камара лекарства, ама тази мъничка душичка ...ох, нямам думи направо. Като чу лекарката колко е голяма, щеше да припадне, а аз това за припадането си го мислех цяла нощ и вчера цял ден да го направя, та да спре кошмарът. Сега стискайте палци да й се размине без антибиотик, че вече ще откача. Оплаках ви се, за което се извинявам.

# 579
  • София
Бела Честит рожден ден, пожелавам ти много здраве, щастие, любов и незабравими мигове с малкото чове4е Heart Eyes

Кенди Ужас просто.. Ще се оправите, дано да е по скоро.  Hug

Сега пиша с една ръка, Мартин спи на другата, ще го нося в леглото Heart Eyes

# 580
Добро утро момичета.
Бела, честит рожден ден, дано щтастието ти трае вечно Hug
kendii, пожелавам ви да не стигате до АБ прегръдки за болните дечица Hug Hug, а на теб още по-силна прегръдка Hug , не се предавай
Сашкова и Преслав не е добро дете от вчера- един рев едно чудо и той не знае какво иска, а в кошарката му има бодли и като легне там става страшно #Crazy, само в мен спи и на спалнята и устата му е се в поза сукане, а повръща вече от преяждане #Crazy, откачам направо и чакам баща му да си дойде от работа да изляза да поема въздух малко...

# 581
ДУ Hug
Ние също си пийваме водичка,всеки ден я преварявам и я давам на стайна температура(с копърче),новите капки(Ентерокинд),ни действат много добре Hug,днес сме на консултация и нямам търпение да видя колко сме пораснали Thinking
Бела да си жива и здрава мила,несъмнено най-голямия подарък си го имаш вече smile3525 newsm51 smile3525
Кенди наистина много неприятно с тази настинка,стискам палци бързичко да се възстановите Peace
А ние днес правим месечинката сиии Heart Eyes

# 582
ДУ момичета!

Бела, Честит Рожден Ден!!! Както сама каза , най- хубавия подарък е вече до теб, живи и здрави да сте и двамата да се радвате един на друг!!

За нощните хранения, поне като ви чета се успокоих ,че не сме единствените с Виктор , които нямаме никакво намерение да се отказваме. Все се буди , точно като аларма на третия час, че и малко по - рано някой път!

Аз пелена , която да не е мокра до сега не съм имала, което може само да ме радва, но  за 1 вия месец наддаде 1300 и ми се скараха на консултацията ,че е много. Пък аз ви чета , и виждам ,че и други бебенца са наддали по толкова, пък техните педита нищо не са казали. Странна работа, всеки лекар си е различен, даже ми изписаха калциев глюконат ампули, за да си заздрави костната система, че казаха :
 -  Наддава бурно на тегло.!!!
  И млякото ми казаха да намаля, абе общо взето да си мъча детето!!

Вода, въобще не пие, не иска и 10 мл да изцока! Явно не му харесва, оставила съм го , не го мъча, то насила можеш ли да му дадеш, той плюва.

megelina, честита ви месечинка!

Ставам , после пак!

# 583
Здравейте,
Имам един въпрос:
Малката е само на кърма.  Храня я на поискване, което често значи през 1/2 час. Не мога да я оставя никъде легнала без да ревне, ако не е с цица в устата. Та се почва едно приспиване в легнало положение, от там аз се измъквам и след 20 минути пак рееев и пак цица и приспиване. Като не й се спи само на ръце иска и даже пак мрънка. Ни шезлонг помага ни нищо. Два пъти й давам биба и си я цока с кеф, след като половин час по-късно й я взема почва да реве, давам цица и такъв реееев. Май не иска да й пуска мляко. Та въпроса ми е дали даването на биба би повлияло зле на кърменето.
Много благодаря

# 584
  • София
Честита месечинка на Теодора на megelina и на Ирена на CurlyZ!

Честит рожден ден и на bela!

margo_tosheva
, ние за 16 дни бяхме наддали 800гр и също ни направиха забележка. Thinking Че и Вигантол ни изписаха да не развиел рахит (уф, пак забравих да го дам!). Аз само си го кърмя и гледам да не е супер често ама то не може винаги да го мъча да минат пустите 3 часа - някой път като почне да се дави много като яде сама виждам, че е ял по-малко и естествено, че ще огладнее по-рано за следващото хранене. baby_neutral
Абе гледам да я слушам педиатърката, ама критично и си проверявам информацията после. Много народ ми каза, че щом бебето е само на кърма не може да е прекалено дебело и ще си яде колкото трябва. То да ме видите мен какво кюфте съм била като малка, а нито рахит съм имала, нито сега съм дебела - метаболизъм като бърз влак. Joy

Общи условия

Активация на акаунт