Отговори
# 585
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН БЕЛА.ДА СИ ЖИВА , ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА И ЩАСТЛИВА.
anika77 ПРЕВАРЯВАМ ВОДИЧКАТА И СЛАГАМ 4-5 ПЛОДЧЕТА ШИПКА.ВОДИЧКАТА СТАВА РОЗОВКА.ПОМАГА МНОГО.
kendii  ДАНО БЪРЗО ДА ОЗДРАВЕЕТЕ  Hug
НИЕ ВЧЕРА БЯХМЕ САМО НА ГЪРДАТА.КАТО ПИЯВИЦА БЕШЕ.ДАНО И ДНЕС ДА НЕ Е ТАКА ,ЧЕ ТО ДО ТОАЛЕТНАТА НЕ МОГА ДА ОТИДА.  #Crazy
ЗА РЕЖИМА-ОСТАВЯМ Я САМА ДА СИ ГО ПРАВИ,ВЕЧЕР ЯДЕ СЛЕД БАНЯТА В 9.00  И СЕ БУДИ В 3.00 ,ПОСЛЕ В 8.00 ,А ПРЕЗ ДЕНЯ СЕ БУДИ НА 2-3 ЧАСА.
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ТЕОДОРА И ИРЕНА.
ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН  Hug

# 586
Честит рожден ден на Бела!

Честити месечковци!

Sashkova, мерси за кафето!

kendii, стискам ви палци!

Мяуче, Шаманче, пак да питам - някои мами се кефят бебчетата да не се будят, ама аз не, че знам как ми намалява кърмата. Пък това чудо и топ не мое го събуди, пробвах всякакви похвати. Да се цедя ли, кво да правя?  newsm78

# 587
  • София
Добро утро!  Simple Smile

Бела,Честит рожден ден !!! Бъди жива и здрава и много хубави моменти с Жорко ти желая!   bouquet

кенди,дано се разминете с АБ ! Praynig

Сашкова , ще се оправим някакси,но не гарантирам за запазване на нервната система и чистотата в къщи... Mr. Green

Андрей като се събуди в 12.30 и до 3 ч. се дундуркахме.Болеше го коремчето.Давам вече 3 поредни пъти инфакол,пък да видим.

# 588
Бела, честит рожден ден! Да си жива и здрава и много щастлива, и дай боже поне още едно бебче да си имаш!  bouquet
Имам приятелка, която като теб си има едно момченце след успешно инвитро и в момента е подала документите във фонда и чака да я одобрят за второ. Но това са все хубави неща!  Heart Eyes

# 589
Набързо да се запиша,

Относно бабите и помощта - хич да не се оплаквате - аз от първия ден съм сама с мъжа и двете диванета - шока е голям , ама се свиква   Crazy Е, нервната система е малко по-така, ама нямаме избор, така че ако имате излишни баби давайте.

Нашата кака също беше болна и нямаше как да я отделим от бебето. Доктора каза само да му мерим темп. и да му промиваме носа. Така че Кенди, едва ли е нещо сериозно. Док каза, че в началото са доста защитени и да има нещо, бързо минава, защото имат имунитет от нас. Абе като цяло е гадна работа, ама яслените вируси нямат спиране. Чакам с нетърпение Бела да тръгнев на ясла, че да мирна малко.

Иначе имаме ужасни колики, даже почва да яде, яде 50 гр. и започва да се напъва и плаче, дано отминат скоро  Praynig

# 590
 Добро утро  Hug
честит рожден ден Бела много поводи за усмивки ти пожелавам
 Кенди дано се разминат нещата без антибиотик  Praynig
 Честити месечинки на Ирена и Теодора!
Шоко и Ели като беше по мъничка много спеше-будех я на 3 часа за да хапва-щипех краченцето,зад плешките,говорех и успяваше да яде по 5-6мин ама пак е нещо

И при нас нощата не беше от леките,а и сутринтакакто три дни ядеше на по 4 часа,през нощта на 5 така от снощи на всеки час и половина 2 иска да яде.ох трябва да взема и аз един шезлонг да купя вече

# 591
  • София
Здравейте, момичета, леле. не съм писала все едно от години, ама при нас организацията върви много зле. Бебка иска постоянно някой да и обръща внимание, а на мен сърце не ми дава да я оставя да плаче самичка, така че постоянно ми виси на ръцете. Понякога ви чета, но за писане и дума не може да става, защото постоянно гушкам малката глезла.

Баби при нас не помагат, не защото не са на разположение или не искат (боже, как искат само), ами защото на мен ми действат на нервите - честно казано предпочитам да дежуря по цял ден с малката и да живеем като в цигански катун, отколкото да ми опъват нервите, макар и доброжелателно.  #Crazy По едно време ме беше треснал яко стрес поради недоспиване, недояждане, здравословни проблеми (задържах кръв в матката, запушваха ми се канали на гърдите), поради вечното съмнение имам ли кърма, че стигнах дотам да изгоня майка ми от нас, за която тя с право ми се обиди страшно много. Добре, че майките винаги прощават на децата си, каквото и да става, та се сдобрихме...  Praynig

Нашата бебка  от раждането си е на периоди - една седмица на изключително кърмене, следва ходене при педиатър, мерене, реплики "Аууу, това дете хич не е наддало, давайте и добавка, че то само на глава расте", следва една седмица на кърмене+добавка, защото с баща и сме се почувствали виновни, че си държим детето недохраннео. След това обаче почвам да се чувствам виновна, че я тъпча с боклуци и че ще ми спре кърмата съвсем и няма да мога да я кърмя до 6ти месец поне и отново се навивам да опитам с изключителното кърмене за около седмица. После пак следва преглед при педиатър и пак всичко се завърта отначало. Сега пак сме в седмица на изключително кърмене, да видим докъде ще го докарам.

Мъча се да е само на кърма, но когато малката е на изключително кърмене е страшно неспокойна и плаче много повече, отколкото в седмиците, когато сме  и давали добавка. Ям/пия всички лактогонни средства на света, кърмя на поискване, което понякога ме побърква, защото нямам време да се изкъпя или да отида до тоалетна и пак бебето е страшно неспокойно, плаче много, спи малко и я успокоява единствено да виси на гърдата ми, независимо колко мляко пуска. Качва по малко, 20тина грама на ден и като прочета, как някоя от вас се хвали, че детето и е качило кило-две за месец само на кърма, веднага ме загризва съмнението, че обричам детето си на глад с моята мания да не и давам АМ и смао я измъчвам. Все пак, възможно е  и моето детенце да иска да яде толкова, че да качва по кило на месец, ама аз като не мога да и насмогна на апетита ...

Та Мауче, Шаманка, знам, че има страшно много момичета, които се съмняват в достатъчността на кърмата си, и знам, че 99% от тях грешат. Но все пак, възможно е аз да съм точно от този 1 уникален процент, който наистина има проблем. Гърдите ми са изключително малки и почти не пораснаха по време на бременността. Освен това едната винаги е била по-малка от другата, и сега тази, по-малката почти не пуска мляко (не е напрегната, изгледа малка, мека и бебето не я харесва, суче от нея само като залъгалка, за приспиване, иначе когато е наистина гладна, не я харесва, дърпа се и иска другата. А аз насила и я бутам в устата да я смуче поне 10 минути за стимулация и пак не помага.). Очевидно тази гърда просто има твърде слаба жлеза, за да произвежда повече. Мисълта ми е, ако бебка качва само по 500 грама на месец, не е ли все пак добре да преминем на смесено хранене, с даване на добавка по 20-30 грама няколко пъти дневно? Познавам момичета, които са хранили смесено децата си до 6-7-8 месеца и не са ги отбили, при това са давали добавка всеки път след хранене, а не само по 2-3 пъти дневно. Какво ще кажете по въпроса?

P.S. А със секса как сте момичета? Аз вече забравих какво е това, 6 месеца преди да родя без секс, и сега откакто малкат асе е родила, сушата продължава. Все пак нощем тя е на леглото между нас, иначе не заспива, а през деня непрекъснато или аз, или приятелят ми трябва да и обръща внимание, докато другият успее да хапне или да дремне. Изобщо не ми се споменават чорлавата ми коса, липсата на педикюр и вечно оцапаните ми с кърма и повръщано блузки, които хич не са привлекателна гледка  Embarassed Чудя се дали някога мъжо ще успее да ме възприеме отново като жена....  Cry Cry Cry

# 592
Честита месечинка на Теодора на Мегелина и Ирена на Кърли!!!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Бела, Честит рожден ден! Радост и щастие ти пожелавам! smile3525 smile3525 smile3525

Шоколадче, гуш  Hug Hug Hug Ах, колко ми е познато, само не успях да намеря помпа да пробвам, да знам дали да купувам...

Кенди, скоро всичко ще е наред, ние сме с теб! hug

Като слушам колко са ви наддали дечицата, ви завиждам, с добро сърце, бравоо на вас, мамчета!

# 593
  • offshore & overseas
kendii, странна работа -- моите инфо източници сочат, че бронхитът не е заразен. Shocked И Халюша беше с бронхит една-две седмици, пък на беба нищо й няма, да чукна на дърво. Както и да е, бебетата на този етап още черпят от имунитета на мама (още повече ако са и кърмени), така че по-леко карат болестите и по-трудно ги ловят. Молим се при вас да мине бързо, че даже да се окаже, че не е имало нищо [сериозно]. Praynig

Хм, хм, хм, мойто диване беше наддало 880 гр. за 14 дни и даже ме похвалиха (педи), все пак е само на кърма, при това не бих казала, че "преяжда" (яде по 5 мин. на около 2-3 часа, а нощем може би не суче или суче веднъж). Ох, как мразя тази дума ("преяжда"), с всичките й негативни конотации, да се употребява за бебенца!! Бебетата не могат да преяждат, те хапват толкова, колкото инстинктът им позволи, и търсят само когато са гладни. Е, явно има и по-лакоми, но те са рядкост и пак не съм сигурна, че става дума за лакомия и преяждане на такъв ранен стадий, когато психиката им е още в зачатък.

... То да ме видите мен какво кюфте съм била като малка, а нито рахит съм имала, нито сега съм дебела - метаболизъм като бърз влак. Joy
Аде, дай да те видим, де, няма само ние да се излагаме. Wink

Шоколадче, първите 20 дни е нормално бебетата да са по-поспаливи, те мамите, дето се радват на съня на бебките, са "ветеранки", с над 1-месечни бебешоци, и са уморени от безсънни нощи явно (б.а. аз също не се кефя и все ме сърби да я будя мойта цуца). Най-безотказният метод за будене е преобуването -- винаги работи. Ако не си го пробвала, дерзай.

Ако пък държиш да оставиш мъничето да спи, да, можеш да се поизцедиш за стимулиране, или по-скоро за поддържане, на лактацията. Но подчертавам, че бебето е най-добрата помпа, ерго най-добрия регулатор на кърмата, и нищо чудно -- мче нали така си поръчва порцията за утре и следващите няколко дни.

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 11:14 от Мяуче

# 594
  • offshore & overseas
Честит рожден ден, Бела!! smile3525 Желая ти много здраве и много обич!! Какво повече му трябва на човек Wink[/color]

# 595
Здравейте,момичета!
Признавам си без бой,че не смогвам да ви изчета!Погледнах последните странички само,за да съм горе-долу в час и толкова!За повече-време няма!
Ние сме добре,гледаме се,кърмим се,но е почти непрекъснато!Нямаме кой знае какъв режим засега!Катрин или е едно хубаво лакомо бебе,или има друг проблем!Но се осланям на 6-7-те пълни пелени дневно и се надявам с храненето всичко да е наред!

Все пак да попитам :Моето момиче се храни продължително.Примерно,суче 40мин.,задремва ,но щом я оставя,се буди и си иска гърдата!Така сме примерно по 2-3 часа,какво изяжда-незнам!Накрая пълни памперса,хапва още малко след като съм я преобула и изморена заспива за 2,понякога и 3 часа!Как върви според вас?

Кенди,ех тия гадни болести!Пожелавам ви бързо оздравяване и дано се разминете с  антибиотика!Но ако е нужен-по-малкото зло е той!Пазете се!Пожелавам ви много здраве!

Честити месечинки на всички пораснали мъничета!

Честит рожден ден,Бела!Бъди здрава,бъди много щастлива и се радвай на своя най-хубав подарък!

Пожелавам ви хубав ден!

# 596
Бела, честит рожден ден! Много обичана и щастлива да си!

Я и аз да питам опитните мами, че малчо влезе в периода на неразположенията явно (не че беше много разположен досега..)

1. Ситни пъпчици с без или с бяло връхче - това ли е прословутото бебешко акне? маже ли се с нещо или се оставя да си мине само?

2. Проблеми с носа - хем капя физ разтвор, хем чистя с клечка за уши, видимо няма сополки, а мънинкия грухти като прасенце Sad последните два дни се събужда така през нощта..като хапне пак си диша спокойно и си заспива. Или това са проблеми с гърлото?

3. Давене/гадене - като при преглъщане на косъм в гърлото, ако се сещате. На какво може да се дължи?

4. Както си спи, се събужда с писък, за няколко секунди и после се кротва..

Ол айдиас и опит са уелкъм..

# 597
  • София
Светулка - за пъпките - минават от само себе си. На нас един гениален педиатър ни предписа Тридерм за много силен обрив като този, който описваш, добре, че прочетох листовката и казах, че детето си с това нещо няма да мажа. След два дена пъпъките изчезнаха от само себе си, а се бяха задържали около две седмици преди това.

Събуждането с писък - не знам на какво се дължи, но и моето момиче го прави редовно.

# 598
Теди, бебчето няма да пречи, нали това е среща на майки с бебета. А и навън предполагам, че бебето ще се държи по различно, разходката обикновено освежава  Wink Та добре дошли сте заедно Peace

Силвери
, наблюдавай я Ели за седмица, ако има нужда просто вкарай още някое кърмене за денонощие. Но напълно възможно е и така да си се наяжда чудесно  Peace

Шоколадче, ще опишеш ли малко по подробно как и кога усещаш намаляването на кърмата? Това може да е ориентир какво може да се промени за да отпаднат притесненията.

bebe jeni, има много кърмени бебета, които ползват залъгалка без това да им пречи на кърменето. Факт е, че има и такива, на които залъгалката им създава проблеми със сукането от гърда. За това ако се дава залъгалка, добре е да е по малко и само когато бебето е изсукало хубаво гърдите. Би било предпоставка за проблем, ако залъгалка (или шише с вода, чай) се дава на гладно бебе за да се отложи храненето.

karlie , ще ти пиша по - късно, защото сега няма да имам време за подробен отговор  Hug

Кедни, бързо възстановяване и на двамата  Hug

Аморе
, звучи ми като типично бебешко поведение. Предполагам, че и ти си спечелила от лотарията бебе, което обича да се гушка и суче за удоволствие  Wink То май почти всички са от този модел.

# 599

2. Проблеми с носа - хем капя физ разтвор, хем чистя с клечка за уши, видимо няма сополки, а мънинкия грухти като прасенце Sad последните два дни се събужда така през нощта..като хапне пак си диша спокойно и си заспива. Или това са проблеми с гърлото?

3. Давене/гадене - като при преглъщане на косъм в гърлото, ако се сещате. На какво може да се дължи?

Тези 2 проблема и при нас ги има.Особенно нощем как се дави,все ме е страх че ще се задуши

Общи условия

Активация на акаунт