Отговори
# 615
Ето снимки:
http://fevruari2010.snimka.bg/baby/mitko.408816.17763796

Малко ги качих където не трябва, но важното е че има.

Лелее много хубави снимки...ама не ми казвайте ,че сами ги правите Shocked
  bouquet ама и модела е супер Heart Eyes

относно "грухтенето" понякога имам чувството ,че гледаме прасе  hahaha а не бебе,вчера какъв сопол извадих... #Crazy

# 616
  • София
Здравейте момичета! Най-после да пусна едно линкче със снимка на Мишката и баткото. Дано да се отваря:

http://www.facebook.com/photo.php?pid=31072556&id=1429480149

Мишето е голяма душица за сега. Кърмя я според нещо като режим, който тя е наложила- понякога я изчаквам да се наспи и минават повече от четири часа между храненията, друг път, особено вечер, се налага да и давам през 2 часа, понякога и давам съвсем малко, колкото да се успокои и да заспи по-лесно. Мисля, че така е доволна. Вчера, на 12-тия ден и падна пъпчето. Та така душичката нежничка - слушка детенцето. Много и се радвам и не мога да повярвам, че го имам това съкровище.

Проблемът е, че мен от два дни насам ме е треснало едно небивало настроение - рев от нищо. Просто имам нужда да се наплача! Ужас! Търся си причина, надъхвам се и ... рев. И половинката вече трудно ме понася и това ме сдухва още повече! Много ми липсва излизането навън, макар че гледам да излизам за по половин час. Кажете как се справяте с бошуващите хормони. Някъде мернах нещо с орехи и мед, но нямам време да чета назад (пропуснала съм и Шаманката и Матеа в На кафе).   helpuu

# 617
Бръм много е хубав малък Митко, пък и не ми изглежда толкова малък вече де!!!

Пу, пу да не са му уруки!  Снимките са страхотни!

# 618
Бела честит рожден ден!Бъди жива и здрава,много обичана и ви желая прекрасни мигове с малкия Жорко!
Честити месечинки на Теди и Иренка!
Кенди дано оздравявате бързо! Hug
На малката също постоянно и "грухти' нослето но не виждам суполки.Капя физ.р-р,дано да и овляжнява малко и да я облекчава.
Ел стискам палци бабчето да се оправи бързо Praynig И аз съм от тези дето прочетоха бебче и сърцето ми слезна в петите!
Бръм голям сладур е малкия!

Моята дъщеря така ме подлъга тази сутрин,уж заспа и аз с такъв кеф си направих кафенце и хоп-рев.Та се дундуркахме,михме,пак ядохме и чак сега заспа.Дано поспи,че да се поускубя и да пооправя малко,че е кочина.
Снощи като я изкъпахме,и се наака,измихмя пак,започнах да я кърмя-айде пак.Повторихме процедурата и когато се нахрани айде пак аку Laughing.После пък милата рева до 1 часа и чак тогава заспа.Няма ли да минават тези гадни колики вече!
Кога ви свършиха лохиите,моите още продължават,а ми се иска да ида на преглед да видя как съм зараснала.

# 619
  • offshore & overseas
Пипи, нали точно за туй става дума, че тия снимчици ги прави една много талантлива фотографка. Wink

Бръм, много сте хубави -- а Муцуна пак е надминала себе си! Grinning Митето е като нарисуван, с тия сиииини оченца... Heart Eyes

Аз пътъвам в небитието за известно време, колкото по-дълго, толкова по-дълго.

П.П. Забравих да се похваля, че лохиите ми изтекоха най-накрая (в сравнение с 10-ината дни преди, сега ми се видя чудо голямо тоя потоп).

П.П.1 Самър, не ти се отваря линка, дай публичен, плз., или дай да те добавяме.

# 620
  • София
Как да кача снимка в албумчето? Трябва ли ми парола?

# 621
  • София
Бела, честит рожден ден, миличка, да си жива и здрава! Пожелавам ти да получиш още един такъв сладък подарък за следващия рожден ден - сестричка!  Hug

Кенди, дано бързо оздравеят дечицата ти!  Hug
Бръмби, снимките са ви страхотни!
По-нататък ще искам и нас да снима Муцуната, малко още да се очовечи дребния, искам такива красиви снимки да има с батко си.

И ние си отглеждаме прасенце, грухти постоянно, спира само когато заспи дълбоко.  Mr. Green Но пък е бил добро дете тази нощ, а и май влезнахме в ритъм - хранене точно на 3 часа и през другото време си спи.

# 622
Бела, честит рожден ден!!! Мнодо здрава и щастлива да си!

Ел, за бабчето ти от сърце  Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

Някой питаше как се процедира с бебешкото акне. На мен педи ми каза да му мажа бузките с цинкова паста. Ще видим ще има ли ефект.
Честито на всички бебчета, които стават на месец днес!

Шаманка
, благодаря!
Кенди, бързо оздравяване на дечицата!  Hug
Аууу, Бръм, много сте свежи и готини!!! Браво на мама и бебе модели!  Heart Eyes Надето се е постарала отново и резултата е страхотен!

Вчера брат ми подари на Йони въртележка за леглото и му намерихме занимание за времето, когато будува през деня.  Heart Eyes Много е свежа и важното е, че и на него му харесва.
Искам да ви споделя, че се улавям да ревнувам сина ми от майка ми и баща ми  ooooh!. Ставам ужасна и въпреки че оценявам страшно помощта им когато идват и всичко, което правят, не мога да се преодолея и после ме е срам от себе си за държанието ми към тях  Embarassed... Дано се преборя скоро с тези чувства Confused
В неделя ще правим питката при нашите с най-близки роднини само, а другата седмица ще поканя приятелки да го видят, че са много нетърпеливи вече  Grinning.

# 623
 Такааа,Ели най-накрая заспа Simple Smile от 8 сутринта будува
ел стиснати палчета за бабчето,и аз отначало прочетох бебче и така се стреснах,то не че и другото не е за стряскане де ама..
Бръм страхотни снимки  Heart Eyes
 Самър дано отмине това кофти настроение по-скоро
Рали лосиончето на себамед е супер   bouquet

Пфуу тез лохии при мен си продължават-бяха спряли на седмия ден и бях много доволна,но към 12стия пак почнаха  #Cussing out и сега по малко си се точат

Дали да не поспя докато имам възможност? А утре мисля вече да излезем на разходка дано се постопи снега,че да е по-проходимо с количката

# 624
Бръм, страхотни сте!

# 625
Бела, честит рожден ден! Да си жива и здрава пък когато искаш и второ бебче да те радва Hug

Бръм, Миташки е у-ни-ка-лен  Heart Eyes

Ели, стиснати палци за баба ти; дано всичко да мине като по вода Praynig

Излизах днес, добре, че алеите в парка бяха поразчистени....ама пак се поизнервих; доста е трудно да обясниш спокойно на едногодишно хлапе, което се въргаля в снега, че брат му е гладен и трябва да се прибираме , направо ми идеше да го наритам Embarassed срам, а се опитвам да подхождам спокойно...ама то му избива на човек понякое време; добре че беше моя брат да остане с него Hug

# 626
  • София
Нарцис, наддаването се брои от най-ниското тегло, т.е. при теб 3200. Значи бебчето ти е качило 1 кг за месец, което за дете само на кърма е супер, доколкото знам.

# 627
Здравейте мацки  Hug

Бела ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА и на Теди и Иренка

Уф и аз чета, че ще оперират беба на Ел и... #Crazy Успех на баба ти де  fingerscrossed

Моята беба заспа веднага след като яде в 13ч и още спи   newsm68 тва не е било от...и аз забравих вече от кога. Дано е минала тъпата криза на растежа вече  Praynig да не се излагаме утре на кърмаческата среща  Blush В този ред на мисли някоя от вас има ли планове да я посети  Crazy

Беба започна да се върти сама по гръб и спи така, аз я слагам на една страна, тя се върти и понеже не се уригва всеки път си мисля не е ли опасно да спи така, да не се задави  newsm78

Ей да се похваля, че и пъпчиците вече се успокоиха, след посещението ни при д-р Ангелова  newsm44

За лохиите гледам си говорите, моите бяха силни 10тина дни и от тогава до сега по 2-3 капки на ден, нооо все ги има  ooooh!

# 628
Здравейте мамчета,

Имам малко време да опиша подробно моите неволи, свързани с кърменето. Всякакви съвети и предложения са добре дошли.

Малката се роди мъничка - 2620 гр. и след раждането имаше проблем да поддържа телесната си температура и беше 3 дни в термо легълце. Аз пък имах проблеми с много ниско кръвно, припадах на няколко пъти и първия ден не ми даваха да отида при нея. През това време й бяха дали АМ и по малко коластра от тази, която аз изцеждах, в шише. В крайна сметка започнахме да я слагаме на гърда, но през нощта не бях при нея и пак й даваха АМ.

Изписаха ни на 5-ия ден с тегло 2500 гр. Когато акушерката дойде да ни види, каза, че е много мъничка и няма да има сили да изпразва гърдите и да получава достатъчно задно мляко, затова да се цедя и да й давам да се храни на 3 часа, с идеята като наддаде малко, да опитаме пак да се кърмим. Сега мисля, че това е била огромна грешка, но тогава ми прозвуча логично и реших да се доверя.

Стигнахме 3 килца и започнахме да се кърмим. И тогава започнаха неволите - оказа се, че беби трудно захапва лявото зърно и почти не получава кърма от лявата гърда; от дясната сучеше добре, но заспиваше бързо. Плачеше почти непрекъснато, давах й гърдата във всеки момент, когато беше будна, но имах чувството, че суче на сухо и не гълта. Заради слабата стимулация започна да ми намалява кърмата, на консултацията се оказа, че за 4 седмици е качила 850 гр. (което е ОК), но за 10-те дни само на кърма едва около 200 гр.

Аз не издържах и започнах пак да се цедя и да й давам от шише. Много се успокоих, че детето получава достатъчно храна, а и от редовното цедене кърмата ми се увеличи пак. Сега се храни по 6 пъти на ден и изпива около 120-130 мл, а през нощта я кърмя. Струва ми се, че е позаякнала и суче по-добре, по-дълго, без да заспива и си мисля дали да не опитам пак да се кърмим. Та въпросът ми е: има ли някакъв шанс това да стане или по-добре да не опитвам, и как най-плавно да го направя? Дали да се опитам да заменя някои от храненията с шише с кърмене, докато минем изцяло на кърмене? Интересното, поне за мен, е, че малката суче с голямо удоволствие и сякаш не е отвикнала от гърдата, въпреки храненето с шише.

Има ли други майчета, които хранят бебетата само с изцедена кърма и какво мислите за този вариант? На мен ми омръзна това цедене, имам чувството, че се занимавам само с цедене и преливане на кърма в шишенца, докато дойде време за следващото хранене и после пак така  Confused Но ако трябва, ще го правя, за да може беби поне да получава кърма.

Много писах, но се надявам, че някой, особено Мяу и Шаманчето, ще се включат със съвет.  Hug Heart Eyes

В сходно положение сме.
Моя момък се роди 2250 и беше две седмици в кувьоз,хранен беше само с шише.
След като се прибрахме започвах да го слагам на гърда....но малкия нямаше сили (изписаха го 2100),никакви, той не можеше да плаче пък камо ли да суче.Но аз продължих да опитвам, всеки път до като стана към 3-кг. , вече имаше сили, но просто не искаше.
И така... аз се цедя като луда, малкия наддава добре и май всички сме щастливи Laughing
Аз лично бих ти препоръчала да си даваш от гърдата, а и щом малката е пораснала, тя вече ще има сили да суче.
Също така, като даваш изцедена кърма, едва ли ще изкараш дългоо време, смисъл-уморително е това цедене.Аз лично се моля да успея до 5-тия месец и после спирам, че може и да психясъм!
Също така от постоянното цедене, два пъти получих запушване на каналчетата, това пък колко е болезненоооо...
Така, че давай на детето от гърдата, че с това цедене само неприятности ще си довлечеш.А и не забравяй, че има вероятносто да откаже да суче от теб, заради шишето!

И забравих да добаря, че ако бебето ти е гладно, вярвай ми ще разбереш!Бебетата плачат най-силно от глад.Калоян като е гладен, в къщи става казарма, мъжа ми става бързо сменя го...аз притоплям кърмата и бързо в устата!

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 15:56 от kristinchetto

# 629
   Мерси, момичета, за подкрепата, все същото е положението, но тя хремата не може да мине за 1 ден.
   Мяу, естествено, че бронхитът не е заразен, но преди да направи бронхит, баткото си беше с леко вирусче, което при него води задължително до хроничния му асматичен бронхит. Лошото е , че с бебенце от 10 дни не се кърмим и е изцяло на АМ, та не мога да се надявам на кой знае каква защита.  Sick Ама каквото е , такова.
   Хубав ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт