АВГУСТинчето си шава и на мама сладки ритничета раздава- №5

• 21 635
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Кори,
Има два вида рибено масло по формата на добавка – направено от черен дроб на риба, или от тялото на самата риба. Добавки, извлечени от дроб, като дроб от треска, съдържат витамин А под формата на ретинол и трябва да се избягват. От друга страна, рибено масло, което не е извлечено от дроба, съдържа много омега-3 мастни киселини DHA, които помагат за нормалното развитие на мозъка и очите на бебето, особено през последните три месеца. Богати на такива мастни киселини риби са скумрия, сьомга, пъйстърва, херинга, аншоа, сардини, а също ги има в орехите и лененото семе.
(http://www.biberonbg.com/info/safe1.htm)
 Hug

# 496
Illit, абсолютно съм съгласна с теб!
Най-вече, че винаги трябва да се проверява информацията от поне две страни. И както казах в предния си пост - за един организъм едно е добре, а за друг не. 

# 497
Момичета, според мен трябва да се внимава много със съветите, които си даваме тук, за да не се подведе някой Peace  Аз също когато спортувам се храня често на безвъглехидратен режим, който редувам със съчетан с въглехидрати обаче.
Категорично обаче съм против да се съветва бременна жена да откаже въглехидратите - плодовете и зеленчуците съдържат доста въглехидрати , които едно са важни за организма на бременната и нейната имунна система, второ са важни и за развитието на плода. Освен това изцяло протеиновия режим затруднява работата на бъбреците и черния дроб, което е крайно забранено за бременни!
Fighty, може би имаш предвид т.нар. лоши въглехидрати - картофи, ориз, брашно и т.н. Peace
  И аз съм на това мнение. И не мисля, че маслото, което се продава е качествен продукт. Извинявам се много, но за мене масло, което е извадено от хладилника и след 5 мин. го мажеш като маргарин НЕ е масло!

# 498
Момичета, моля ви, който има да ми даде координати на Д-р Марков от Майчин дом.
Може и на лично съобщение. Благодаря bouquet
Иначе тази сутрин със събуждането усетих няколко /явно защото не повярвах на първото/ ритничета от коремчето по ръката
  Heart Eyes Hug

# 499
  • София
Д-р Димитър Марков- 0899130550- това е от визитка дадена ми в МД-личен контакт не съм имала.

# 500
Хайде и аз да се включа, че доста време не съм се вясвала.Първо да се похваля с розови памперси Laughing
При всички предчувствия, бабини хитрини за разкриване на пола и при моята абсолютна убеденост, че ще е мъж, вчера доктора вика: Момиче
Хихи, леко като шок ми дойде, но сега ще се настройвам Heart Eyes
Все пак това е "на първо четене" на 2д ехограф, та ако другия месец, тъкмо като се настроя ме цъфне момче, ще е голям купон Laughing
Второ, доктора вчера ми каза, че имам доста  голямо коремче за 18седмица, ама се разбрахме, че като стартираш с коремче преди да забременееш, няма как да е малко Embarassed
Иначе съм качила 4кг. досега, вие колко сте сложили?
Искрено завиждам на усетилите ритничета, на мен червата ми се въртят здраво ,предимно вечер от 1март насам, ама хич не ми е ясно кое какво е  и засега съм решила, че просто стомаха ми се бунтува...

# 501
Момичета,

току що разбрах,че лекцията по кърмене в Майчен дом за утре се отменя.
Заради епидемията от рубеола е наложена карантина в болниците.

# 502
  • София
Fighty,  много ти похожда ника, който си избрала.  Peace  Simple Smile С всичко, което казваш съм абсолютно съгласна. И аз настръхвам от простотията и пошлостта, която ни е заляла. От това, че в редките случаи, когато решаваме да отидем лятото до нашето море се налага да се прибираме от там за около 10ч и въпреки, че си чакаме чинно в колоната, покрай нас профучават коли в насрещното и полицаите като че ли не ги забелязват. Както писах и по-горе моето семейство е било многократно жертва на крадци (а живеем в централен и уж елитен квартал) и въпреки, че винаги сме търсили съдействието на полицията, никога извършителя не е бил открит и след време получаваме заключение, че делото е прекратено поради Неизвестен извършител.

Но аз казах за себе. Ако искаш го наречи и " гол патриотизъм", но не искам да живея другаде. А замисляла ли си се, ако всички, които се имаме за спазващи правилата и реда, отидем в друга държава, неиздържащи 30-тината идиота около нас, които рушат реда, който се опитваме да създаваме, то какво ще стане с държавата ни??

И все пак мисля, че все повече стават интелигентните и културни хора и все по-малко стават "30-тината идиота " около тях. Поне около мен аз не виждам такива.  Peace

# 503
здравейте вчера бях на лекар, прегледа ми беше 45 минути от които поне 30 се мъчихме да видим пола...И отново моето бебе не се показва,ще ме скъсат от предположения тия лекари ве4е имам две за моми4е и две за момче,и още нищо конкретно,но важното е че е добре малкото човече, 220 гр сме,каза че първите бебета се усещали обикновенно след 250 гр.,вика ме отново към 20 г.с. за ФМ..Общо взето отговаряме за 18 г.с а главичката за 19 г.с..
Снощи разказвам на моя приятел и той вика или е момиче или ще е момче с много малка пишка  Blush/ дано в този ранене период да не е показател размера ако е момченце  Blush/

# 504
  • Miami
Кори,
Има два вида рибено масло по формата на добавка – направено от черен дроб на риба, или от тялото на самата риба. Добавки, извлечени от дроб, като дроб от треска, съдържат витамин А под формата на ретинол и трябва да се избягват. От друга страна, рибено масло, което не е извлечено от дроба, съдържа много омега-3 мастни киселини DHA, които помагат за нормалното развитие на мозъка и очите на бебето, особено през последните три месеца. Богати на такива мастни киселини риби са скумрия, сьомга, пъйстърва, херинга, аншоа, сардини, а също ги има в орехите и лененото семе.
(http://www.biberonbg.com/info/safe1.htm)
 Hug
Да, да, аз това го знам  Peace  Hug Мислех да си взема Ескимо-3. Доколкото знам в него няма вит. А  Thinking Все пак исках да чуя и други мнения и дали някой го взема като хранителна добавка  Simple Smile И ми е много чудно, като е толкова полезно за бебето, защо лекарите не го препоръчват на бременните, а знаят само едни витамини и толкоз   Rolling Eyes

Золка, честити розови гащички  Hug Аз бебето го усещам от две седмици някъде и нарочно си лягам някой път по гръб, за да ме побутне  Heart Eyes

Момичета, не мислите ли, че темата за патриотизма и емиграцията не е точно за тук  Rolling Eyes Почти всички си изказаха мнението, така че предлагам да прекратим темата. Няма смисъл да се убеждаваме колко лошо е тук и колко хубаво е в чужбина  Peace

Снощи разказвам на моя приятел и той вика или е момиче или ще е момче с много малка пишка  Blush/ дано в този ранене период да не е показател размера ако е момченце  Blush/
Joy Моли, вашето бебче е много срамежливо явно и не се показва. Може наистина да е някоя мома  Hug

# 505

Joy Моли, вашето бебче е много срамежливо явно и не се показва. Може наистина да е някоя мома  Hug

Дааа, на това разчитах и аз миналия път. Показа се чак в 8-ми месец...та си бях в надежди няколко месеца

# 506
хора много сте активни Simple Smile не мога да ви изчета . аз почнах да се притеснявам но незнам дали имам основания . бебето го усещах като потупване в корема преди 2 дни беше доста пъти дневно . но точно преди два дни отидох по голяма нужда като не бях ходила от доста време и от тогава това потупване спря има го но много рядко 1 или 2 на ден . че въпроса ми това потупване бебето ли е или са били червата ми .  newsm78 Cry

# 507

Joy Моли, вашето бебче е много срамежливо явно и не се показва. Може наистина да е някоя мома  Hug

Дааа, на това разчитах и аз миналия път. Показа се чак в 8-ми месец...та си бях в надежди няколко месеца

лелеее 8-мия месец,то по-добре да е изненада до края ако ще се показва в 8-мия месец,направо да го отложи за 9-тия  Joy

# 508
хора много сте активни Simple Smile не мога да ви изчета . аз почнах да се притеснявам но незнам дали имам основания . бебето го усещах като потупване в корема преди 2 дни беше доста пъти дневно . но точно преди два дни отидох по голяма нужда като не бях ходила от доста време и от тогава това потупване спря има го но много рядко 1 или 2 на ден . че въпроса ми това потупване бебето ли е или са били червата ми .  newsm78 Cry

Миналата седмица и аз си мислех, че усещам нещо, но от няколко дни няма абсолюто нищо  Laughing

# 509
привет и от мен отдавна не съм писала, но от работа не ми остава врвеме. Но ви чета редовно искам да ви се похваля, от 4 дни вече усещам бебчо и съм много щастлива, днес влязох в 18 седмица и бях на ЖК. Малко съм разочарована бебо пак си беше стиснал крачетата и не можахме да видим дали е момченче или момиченце.

Общи условия

Активация на акаунт