Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 888
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Честит рожден ден Евка! Бъди здрава, обичана и все така всеотдайна майка!  Hug
Видях, че няколко мамчета имате притеснения относно количеството на кърмата вечер. Не започвайте с добавките, никога няма да регулирате така кърмата, това е началото на отбиването ви. Кърмете колкото бебето има нужда - това е най-добрия начин да си увеличите количеството. Щом бебето реве и търси да суче - му предложете гърда, а не добавка. Кърмете легнали, така по-продължителното кърмене няма да ви изморява и натоварва. Вместо да се цедите (за мен това е голям мазохизъм) просто слагайте бебето на гърда всеки път като пожелае, редувайте гърдите. Мляко винаги има, то се произвежда в момента на сукане на бебето. Понякога бебето не търси храна в гърдата, а само да се успокои.

Избягвайте стреса и да се самонастройвате, че кърмата ви е недостатъчна - бебето ви ще се постарае да си заработи необходимите количества, ако му дадете възможност.
Един съвет: засечете няколко дни кога и колко кърмите. Направете си списък и след това анализирайте храненето на бебето.

Цитат на: Мама Цоцоланка в Вторник, 09 Март 2010, 16:58
Цитат
Какви са тези кризи на растежа, какво е това чудо......Ако съществува такова чудо - значи отглеждам Крали Марко, Херкулес и Супермен в едно.....То моето е все на гърда.....
Мамче, пиши ме в списъка на кандидат сватите.   Mr. Green Бях се притеснила, че за моята Бузанка няма да намеря подходящ момък. И моята мома виси постоянно на гърдите ми - ще е подходяща компания за всеки един от изброените супергерои.  Mr. Green Пробвала ли си да го слагаш да спи по корем с главичка настрани? Вчера Весето спа така 4 часа през деня. За първи път прави толкова дълъг сън през деня.
Илиндичка, когато си тръгна майка ми се чудех как ще се оправям сама, но бързо се адаптирах в новата обстановка. Ангажирах таткото с баткото и пазаренето, а за мен останаха грижите по малката и домакинстването. Сега дори ми е по-спокойно като го няма контрола от майка ми.
Мама89 аз вадя твърдия секрет с клечка за уши и проблемът отшумява. Рядко и хърка нослето, но се случва.
Пелени ползвам на Либеро или Пуфис. Тези на Памперс съм ги отписала отдавна - редовно пропускаха.
Дани77 много прегръдки на вас с Миши. Голямо страдание е за родителя да си гледа болното детенце. Ще се молим да мине леко и успешно операцията. Praynig

# 151
Здравейте и от нас„

То вече нова тема имало, но никак нямам време покрай малките и най- вече баткото. Мен ме беше страх да го пускам на ясла, заради болестите и реших да си го гледамвкъщи отколкото да лежа с бебчо в болница/ поне честони се случва да стигнем до там/
За съжаление аз се разболях ooooh!
Мами кажете някакъв бабин лек за хрема Смуча Коризалия и Стрепсил, но засега резултатът е нулев  Cry

За спанете- и баткото и бебо си спят в самостоятелна стая от раждането, само дето бебо е по- чувствителн / или аз по- мързелива и спя при него често през втората част от денонощието  Blush Не се притеснявам, защото с бебефона се чува всичко  Peace

За Стеримара от ушни лекари зная че не е хубаво да се ползва при малки бебета, защото честата употреба може да доведе до отит/ заради силното налягане/ Аз слагам физиологичен разтвор на ампули  Peace

Съжалявам че не се включвам много, но  знаете как е....
Към мамите с малко по- големи деца: как се справяте. Александъре  постоянно над Иван и иска да го целува, но радостта му е доста мечешка. Поне му се радва де. Днес м удаде бибката си и грачката за заспиване  Laughing Да видим докога

# 152
  • на село
Към мамите с малко по- големи деца: как се справяте. Александъре  постоянно над Иван и иска да го целува, но радостта му е доста мечешка. Поне му се радва де. Днес м удаде бибката си и грачката за заспиване  Laughing Да видим докога

Никак  Embarassed
Добре че каката ходи редовно на градина. При нас радостта е същата - мечешка. Почивните дни направо истерясвам, защото малкия не може да спи и 15 минути от кака си. В момента в който го види заспал, и моментално е лепната за него и започва да го човърка, целува, мачка - каквото се сетите. Да не говорим за белите - направо вече е неконтролируема. Цял ден врещя като истеричка в къщи. Последно ми унищожи палитрата със сенките. Решила че освен за гримиране стават и за водни бои, та хуууубаво ги накисна с вода...  Tired Чудя се вече къде да си крия гримовете, защото всичко се унищожава на секундата.

# 153
  • София
Арвен,и при нас положението е същото, и нашия батко се радва доста грубо,само го целува(ама със засилка),стиска го,боцка му главата с пръсти,проверява му очите,устата,натиска му носа,милото през деня спи на някви невероятни крясъци,мятане на играчки и т.н.,езика ме заболя да обяснявам да пази тишина,ама всичко е кротко точно за 2 минути и пак се почва отначало-няма справяне със ситуацията,търпение му е майката!

# 154
  • София
Копнежче, това предложение на свекървата да спи бебето при нея от какъв зор е? Питам аз, защото е моята болна тема. Моята свекърва се държи все едно бебчето е нейно и аз съм й го взела да го гледам Simple Smile Понеже е от Плевен и по-рядко може да я вижда и се почва един тормоз! Като дойде и ми я грабва от ръцете и смята, че е нейна привилегия да я държи постоянно и да й се "радва". И повярвай ми - има огромна разлика от "радване", гледане на бебето и това нейно поведение! Като беше за погачата ми каза в уж във връзка с друго, че лошото е в това, че имам кърма иначе лесно можела тя да гледа бебето и ние да си пътуваме и да си ходим насам-натам! И за да не съм голям оптимист многократно ми каза, да не се притеснявам, ако ми спре кърмата - че било нормално и било божа работа и не се знаело до кога ще имам. Понеже не исках да дърпам дявола за опашката не й обясних ,че се боря по-скоро със силна лактация и се опитвам малко да я намаля тази кърма  Laughing Но не се сдържах и й го споменах при последния ни разговор в който ме попита - как съм с кърменето... Нейната фикс идея сега е че лятото ние ще хукнем с таткото на море и ще оставим бебето на нея?! Говорим за малко бебенце на изключително кърмене... и да не я кърмех - пак нямаше на тази вързаст да я оставя за толквоа време. С това задушаващо нейно поведение само ни отбълсква така и неможе да го разбере. Всичките й роднини се опитват да й го обяснят и пак не успява да се сдържи! Преди да се роди бебето постоянно ни обясняваше, колко ще ни е хубаво от самото начало да ходим в плевен събота и неделя - тя да гледа бебето, а ние да си "почиваме". Ако някой се притеснява, че трябва сам да си гледа детето - да знаете, че и другата крайност не е много за предпочитане Simple Smile

Вчера купихме Пуфис в следващия размер и след едно обилно акане - не пропуснаха! Може би Памперс-а ни е омалял просто размера - незнам... Но Пуфис миришат ухбаво (което обаче ме притеснява, че са ароматизирани, защото това обикновенно не е добре за бебешката кожа и се чудя - Либеро имат ли аромат?)

На бебоците, които им предстоят срещи с чичо-доктор им пожелавам много бързо оправяне  Hug

На бебка нослето винаги е със сополчета. До скоро действах с помпата-мъчител (някой беше написал - разревител или нещо такова  Laughing ) С помпата се изчиства идеално, но напоследък я гоня с клечка за уши и като успея - така почиствам (и с дистилирана водичка).

За белия шум - по цял ден ми шуми на компютъра (и сега ми е в ръцете и е пуснат шума - спра ли го и се разбужда...). Мисля постепенно да я отучвам (незнам направо как спи през нощта на тихо:)

За спането - отдавна не я следя на коя страна й слагам главичката, защото тя вече сама си я върти и си избира на къде да легне. Цялата на страни също вече не я слагам, защото тя си намира начин да си легне по гръб и без това.

По коремче - обича да стои само след масажа... иначе като я оставя и плаче много и не искам да я тормозя.

Има ли някое бебе с пъпна херния? Нашето пъпче стои залепено с лепенка, но четох, че може да си мине и без нея...

# 155
Здравейте, момичета!!! Heart Eyes

Честит имен ден на Галя и производните й имена!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 156
Арвен,и при нас положението е същото, и нашия батко се радва доста грубо,само го целува(ама със засилка),стиска го,боцка му главата с пръсти,проверява му очите,устата,натиска му носа,милото през деня спи на някви невероятни крясъци,мятане на играчки и т.н.,езика ме заболя да обяснявам да пази тишина,ама всичко е кротко точно за 2 минути и пак се почва отначало-няма справяне със ситуацията,търпение му е майката!
Оффф и ние сме така.Разликата между двете е 1г и 10 мес....иди обяснявай..... ooooh!Дано всичко да е ок и другата седмица я пускам на ясла Party

# 157
Момичета защо им пускате на бебоците бял шум?Четох че бил много вреден.
Пускайте им това Приспиване на бебе: Звуци от утробата

# 158
  • София
Тани` - това не се ли води пак за компилация от бял шум? Или поне отдолу има линкове към звуци от прахосмукачка, сушилня и т.н.
Къде си чела за вредата от белия шум? Ако можеш - дай линк, че се притесних!

# 159
Здравейте! Днес сме на консултация от 17 ч. Ще слагаме и първи Пентаксим, надявам се всичко да мине добре. Най-много в момента ме тревожи постоянния секрет, който се стича от очетата на Жори. Правя му масажчето на слъзните канали, капя му кърма, редовно го почиствам, но засега няма никаква промяна. Има ли някой с нашия проблем? Запушеното ми каналче като че ли се пооправи. Съвсем слабо го усещам, на няма нищо общо с предишната болка.
Копнеж, ние имаме помпичка на Чико, но аз така и не се научих да се справям с нея. Слагам физиологичен разтвор и по препоръка на педиатърката се старая малко да го повдигам като спи.
Арвен, и при нас е същото. Малко е мечешка любовта на Яна, но поне е любов  Heart Eyes
Илиндичка, много сладки са дечицата. А за помощта те разбирам. Аз незнам как щях да се справям, без малко помощ макар и от време на време. От друга страна пък съм се убедила, че всичко е въпрос на добра организация и желание  Peace
Евка, честит рожден ден на патерици!  bouquet

# 160
  • Mediterraneo
Тани, имам превод на болничния още на 2 март. Вчера са ми превели и за 2 дни от следващия болничен дори. Недей да чакаш днес пари, НОИ прави преводи само вторник и четвъртък. Изчакай и утре, тогава звъни да питаш какво става  Peace

Мама89, нослето на бебето постоянно хърка, още откакто се е родила. Дори пускахме микробиология на носен секрет, да не би да си отглежда някакви гадинки. Слава богу, чисто е нослето. Сутрин особено хърка- промивам с физиологичен разтвор или сребърна вода и дърпам с помпата или чистя с клечки за уши.

Копнежче, за каква помпа питаш дали я има по аптеките? Аз бях взела обикновен аспиратор, който не ми върши никаква работа. Моя приятелка ми беше дала да ползвам Бейби вак http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1960. Идеална работа върши, пълни се за отрицателно време със секрети. Нямам възможност обаче да инвестирам 30 лв( с доставката толкова ще дойде) в такава помпа и си взех от една форумска мама Носефрида http://family-bg.com/prX_2014.htm. Доволна съм много от нея, въпреки отзивите, че е неудобна и се изискват усилия за употребата й.

И аз ви се чудя какво полудяхте всички по използването на този бял шум. Аз толкова много мразя да спя на такъв, че шуменето от климатика ме побърква. Какво остава да си причинявам нарочно да спя на сешоар например  Stop Освен това явно е нещо, към което бебетата привикват. После ще се полагат усилия и да се отучват от това...

# 161
Има ли някое бебе с пъпна херния? Нашето пъпче стои залепено с лепенка, но четох, че може да си мине и без нея...

[/quote]

Баткото ни беше така преди седем и половина години  Grinning. Слагах му лепенка, не минахме без нея, махнахме я някъде към третия месец (и той като беба имаше лоши колики и от рев пъпчето не "зарастваше").

Здравейте,

докато се накърмим, оправим и вкараме къщата е  и стана 2 часа...

Като казах баткото - голям е и внимава с бебето, но ние имахме друг проблем - мама трябваше сериозно да обясни откъде идват бебетата и що е то секс (номера с щъркелите вече не минава.. Grinning)

и в последно време се държи съвсем като пубертет - бързо се засяга, лесно се ядосва... АЗ съм в размисъл колко падна долната граница на тийнеджърството...

# 162
Моята свекърва се държи все едно бебчето е нейно и аз съм й го взела да го гледам Simple Smile Понеже  по-рядко може да я вижда и се почва един тормоз! Като дойде и ми я грабва от ръцете и смята, че е нейна привилегия да я държи постоянно и да й се "радва". И повярвай ми - има огромна разлика от "радване", гледане на бебето и това нейно поведение! ... ми каза в уж във връзка с друго, че лошото е в това, че имам кърма иначе лесно можела тя да гледа бебето и ние да си пътуваме и да си ходим насам-натам! И за да не съм голям оптимист многократно ми каза, да не се притеснявам, ако ми спре кърмата - че било нормално и било божа работа и не се знаело до кога ще имам.
hahaha ти да не познаваш моята свекърва  Laughing и та всичко друго можела по-добре от мама, само цица нямала

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:58 от olemale

# 163
и в последно време се държи съвсем като пубертет - бързо се засяга, лесно се ядосва... АЗ съм в размисъл колко падна долната граница на тийнеджърството...
viroglavka ,на  колко години ви е баткото че съвсем познато ми звучи Laughing

# 164
leta5, на 7 и половина, във втори клас е ...

Общи условия

Активация на акаунт