Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
renxy, и аз живея до Била  Simple Smile и се разхождам в градинката на ритуалната  Grinning Днес не излизах, че като видях 2 майки как се бореха с кишата и се отказах  Wink

# 256
  • БГ
Добро утрооо!   Hug  Къде сте мами и сладки бебоци?   Thinking

Mischievous, благодаря за инфото, относно Пентаксим-а!   Hug  Оказа се, че и тук в някои аптеки я има, ама трябва да си пообиколи човек, пък ние сме свикнали да се доверяваме на най-близката до дома ни!   Peace

little rabit, хем се смях, хем се стреснах от шегичката на Вальо в градинката, ей голям палавник се очертава!   hahaha  Марти два пъти вече се е заключвал в къщи, като първия път беше на две годинки и нямаше време за мислене и молене, направо разбихме вратата, а втория беше наскоро, но слава богу отключи навреме и се размина само с мъмрене!  Naughty
Лелеее, големи бебета, голямо чудо, браво на юнаците и мамите, които ги отглеждат!!!    bouquet  Моят големият на годинката беше около 9 кг?!?

И аз съм с Тео бебе, аромата му никак не ми допада, та слагам и омекотител на Бинго. Свърша ли пакета ще се ориентирам към друга марка, но каква - все още незнам?!

Нашите пъпки по лицето горе-долу се изчистиха, но кожата на бузките е някак суха, явно кремчето на Саносан не успява да я овлажни достатъчно. Крустите по главичката почти се изчистиха, може би с още едно-две омазнявания ще приключим с тях.

Да се оплача, имам зверски болко в ставите и гръбнака, най-вече в коленете, едва си стоя на краката ooooh! Tired

Да не си изстинала? Аз тези дни съм все в тръпки, в къщи е достатъчно топло, а на мен ми е студено и се навличам с още дрехи, засега го отдавам на недоспиване, но знае ли се?

Момичета, бебчо е хремав, капя физиологичен разтвор и кърма, изсмуквам с аспиратора, но ситуацията не е много розова. Във вторник трябва да слагаме Пентаксим-а и се чудя това дали е причина да го отложим?   newsm78

# 257
  • София
eola - да, Даная продължава да го прави - дори, когато е кротка и нещо се разплаче (че й се спи например) и докато се усетя вече е изпаднала в истерия!
Незнам до колко е показателно това за характера на бебето, защото аз съм много истерична понякога и съм много емоционална, но майка ми твърди категорично, че съм била много спокойно бебе и не съм плачела:)
А относно Моцарт - аз съм свирила много години на пиано и Моцарт много го харесвах. Сега ме отегчава по-скоро (поне това, което съм свалила), но Даная ококорва едни очи, като й го пусна и се заслушва... Обаче може да е свързано с това, че й го пусках и докато бях бременна също!

Копнеж - аз се надявам да не трае дълго тази истерия, че има опасност и аз да истерясам накрая:)

viroglavka - ще погледна и аз тогава в ютуба!

Герганчето - Либеро имат ли някакъв аромат? Че се чудя дали да не ги пробвам и тях...

Катинче - намери си прах, който е анти-алергичен! Персил сензитив примено. Аз ползвам този препарат, но той няма аромат, защото именно ароматите също спомагат за алергичните реакции, особено омекотителите:http://www.bioslunceluna.com/shop/preparati-za-doma/techen-peril … -sodasan-bio.html

# 258
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро и от нас!

Айде едно любовно кафенце, дано деня ви да е пълен с обич (то нима е възможно друго с тези гушкави бебоци?  Heart Eyes)

Днес открихме Бетовен!  Shocked Това определено е любимия композитор на Марина, или просто много и се е спяло  Mr. Green Сега похърква блажено на "На Елиза".  Crazy

Да се оплача, имам зверски болки в ставите и гръбнака, най-вече в коленете, едва си стоя на краката ooooh! Tired
И аз така! Отдавам го на натоварването по време на бременността и сега (поради повишеното тегло)... Надявам се да отшуми като посваля....  Praynig

Според една книжка, която четох наскоро, когато бебетата плачат, те се разтройват още повече от самия си плач и вероятно затова истерясват. Така че не се плашете, едва ли е от характера им...  Laughing
Как хубаво напича навън, дали ще успеем да се справим с количката?!  newsm78

# 259
  • София
Здравейте в лошото време Sad .
Аз ползвам Персил сензитив течен, просто защото беше на "примоция". И двете ми деца за сега понасят всякакви видове прахове и козметика, които съм използвала, дано и за напред да е така. Стела за сега я мажем със зехтин, като се позатопли ще взема тоалетно мляко.
Вчера и днес доста реве. Днес ми писна и я облякох да излизаме, докато си обуя дънките и тя заспа http://katerinavk.snimka.bg/family/stela.463811.17772171 .
minana, renxy, с удоволствие ще се разхождам във вашата компания Simple Smile
Да ви почерпя, че днес момата стана на 2 месеца.

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 10:36 от Katy

# 260
Добро утро и от нас!
Пиша с една ръка и то с лявата, че с другата побутвам Стефани в количката. От както прочетох, че и други бебчета спят по гръбче, взех вече да я оставям да спи както й е удобно.
Стефанийка с тези студени тръпки и аз съм така, осособено вечер като ми се спи. И срамота бебето спи с едно одеалце, а аз увита с три и с пуловер над нощницата. Забелязвам, че тя не харесва особено жегата за разлика от майка си. И за килограмите на бебетата, Стефи на 2 месеца беше 4.350 и 57см, а някои бебета при раждането са били с по-големи размери. Но това пак е добре за нея, 10см е пораснала от раждането и е наддала 1,950.
Днес ще ми пристигне фенугрика, поръчах да ми го доставят с куриер, че по нашите аптеки няма. Притеснява ме обаче това, че бебка някой ден суче добре, някой ден посуче малко и се дърпа, а има още мляко. Може и да си иска шишето като е свикнала на лесното, но мисля че може и да имам някакъв физиологичен проблем, че да тече чак толкова бавно това мляко. То не може да се каже и че тече, струйка не съм виждала, тя го дърпа по капчици и с помпата е същото.
Ние сме на една капка вигантол, но това е заради АМ-а нали и в него има витамин Д.
Иначе Стефи предпочита телевизията пред музиката, да слуша че нещо й се говори без значение какво. Иначе й пускам Дарик радио, но не съм забелязала коя музика предпочита, мрази да й е тишина обаче.
Нощес и днес е доста ревлива без видима причина, добре че дне времето е хубаво, ще пробвам да я поразходя.

# 261
little rabit ,да сребърна вода е това.
ВИГАНТОЛ по 1 капка ни изписа.аз и я капвам направо в устата.нашата педи каза,че на момченцата им били по-големи фунтанелките и за това им изписвали по 2 капки (ако има нужда)
ТЕО БЕБЕ ползваме и ние,омекотител НЕ  Naughty

# 262
  • София
Katy - Честита ви втора месечинка!
хаха ! много ми е смешно - ние сме с кучешкото ескимосче от Ларедут - нашата бебка като я сложа в него също заспива и така откарва доста време! Вече си мисля, като не мога да я приспя - да я слагам в ескимосчето  Laughing

Tatitt - вярно е това за плача! И аз съм го чела, че бебетата се разтройват от собствения си плач и почват все повече да плачат. Но нашата много ускори процеса явно Simple Smile

За праховете за пране както и за дрешките, които носят децата, знам, че може да не окажат веднага алергична реакция, но след години се проявяват, като разни проблеми. Затова ужким нетрябва да се купуват и китайски дрешки (евтини), защото съдържат формалдехит (мисля че беше), но колкото и да се стараех - пак половината дрехи са й китайски. Дано да не са лоши, но няма как да знам!

Мами, да ви питам - за чая от копър (взехме си на Хип да пробваме за коликите) - как се дава и по колко? Т.е. след хранене ли? По колко пъти на ден и т.н.?

# 263
  • София
Привет Simple Smile Наминавам само на бързо, че отиваме на преглед в Пирогов да видят как е Кати след операцията. Дано всичко е 6  Praynig

Гледам вигантола обсъждате - ние сме на 2 капки директно в устата и ги капкам. Така каза педито, защото били много мазни и ако ги дам в лъжица, ще останат в нея. Но пък биогайа-та я давам в лъжичка с малко кърма и остават по нея...

Памперсите ни са на Чико. Много съм доволна. В началото ни изпускаха и се бях отчаяла, че не мога да намеря свестни памперси, но се оказа, че аз не съм знаела как да ги сложа  Mr. Green нали има отдолу едни лентички като гащички, които трябва да се разтворят  Mr. Green е да де ама докато му хвана цаката, сменихме 100 марки  Mr. Green Embarassed

Праха за пране - използвах Сано прах и омекотител и бях много доволна. Имат един омекотител лилав направо е уникален. И тео бебе използвах, но не ми харесва как мирише. Сега сме на персил и силан сензитив, но ще ги сменям пак със Сано-то защото най - ми харесва как мирише Simple Smile Иначе от всичките съм доволна как перат и слава Богу досега Кати не ми се е обривала по тялото.

Тази нощ това дете направо ме изуми - заспа в 21:30 и стана чак сутринта в 8:00  #Crazy До сега яде два пъти и пак спинка  newsm78 Каво му става не знам  newsm78

Хайде след прегледа ще пиша пак   bouquet

Последна редакция: пт, 12 мар 2010, 15:55 от Barbie^girl

# 264
  • София
Здравейте и от нас!   bouquet

Барби,и Филип спа една вечер така и яде през деня на 2 часа, явно за да навакса пропуснатото през нощта. Сега си се буди за хранене към 3.30.

От два-три дни почти не спи през деня и е много мрънкащ. Предполагам, че е слеващия скок в растежа, защото хапва по-често. Имаме и ново умение. Изритва си завивките, а с тях и чорапите. Ще го слагам от довечера да спи в чувалче.

Ние вчера си направихме една разходка с колата и си купихме люлка. В магазина заспа докато я пробвахме,но после вкъщи не пожела да лежи в нея. Добре, че не взехмемного скъпа.

Хубав ден на всички!  Hug

# 265
wicky -за чая от копър-аз го давам понякога преди хранене,но не непосредствено преди храненето-най-малко 30 минути преди това ако не иска даже може и 1 час преди хранене и по същияначин и след  храненето-пак трябва да мине достатъчно време.Преди хранене-да има време,защото после да си изяде млякото, а след хранене-да не би да повърне,че и стомахчето и е малко.Нали ме разбра или преди или след хранене.По колко пъти на ден-ами различно то детето си показва-аз например давам след като се насуче минава 30 минути и ако се разреве-не иска биберона залъгалка,но и де и давам пак да суче(че така се получава затворен кръг за коликите)и давам малко чайче-тя око не иска ти показва.Е понякога и давам да суче и през 2ч.(ние се храним на 2,5 по-принцип).Аз и правя и вода  половин литър с 1 чаена лъжичка семе от копър-и го варя няколк оминути-прецеждам,охлаждам и и давам-това май е с по-голям ефект от чая на Хипп(имам инего де).
 Я да се оплача-от 2 дена иса да суче по-често на 2часа,нощната пауза не я прави,реве и то доста силно(не като друг път)и се е вкопчила в мен-дали е криза на растежа или има връзка с това,че милата се гърч цялата(боли я коремчето-и не е акала от 2 дена)-пък си яде и то доста.

# 266
Здравейте.До сега само съм ви чела.Аз също съм януарка и ще се радвам да ме приемете във вашата компания.На 5.1.родих бебе Антон.Като ви чета колко много плачат бебета,смятам,че освен темперамента има значение и психическото състояние на майката.На мен ми е второ дете и е най-спокойното бебе на света-чак мислех,че нещо не му е наред.Но този път съм много спокойна,за разлика от първия път,когато бях кълбо от нерви и бебето беше страшен ревливец.Така че колкото можете игнорирайте дразнителите,знам че хич не е лесно обаче.
За пелените-ползвам huggis и съм доволна.
За праха за пране-ползвам този,който и преди да се роди,течен Персил и не отделям неговите дрехи от нашите.Даже и не ги гладя.Въобще след опита ми с първото дете се убедих,че много неща са излишни.За вигантола съм раздвоена,така че давам по 2 капки сутрин като се сетя.Спокойни и неревливи дни ви пожелавам.

# 267
dar_kats ,здравей и добре дошла сред  нас!аз мисля,че си много права.най-важното в отглеждането на бебето е майка да е спокойна,защото то усеща.

искам да питам някоя от кърмещите майки пие ли ФЛУОРИН (флор за зъбките на бебето).
след първия месец на бебето започват да се оформят зародишите на постоянните зъби на бебето и моята зъболекарка ме посъветва да ги взимам тези витаминчета,като чрез кърмата достигат до бебето.дневната доза е 4 таблетки,но аз вземам 2 понеже ния и много минерална вода.моле споделете и вие!

# 268
mama89-и аз пия мин.вода Девин с розом етикет и за кърмачета става и правя чайчетат на бебка с нея.Не пия нищ оза зъбите-снаха ми пи още от 6м. като бременна(сигурно е това лекарство)-да ама нена племенника първия зъб изби на 1г.3м.,сега е на 2г. и още 2-3 зъба трябва да му избият(с неговите зъби се измъчиха всички).Та мисълта ми е ,че всичко е относително-аз няма да пия нищо.Пия витамини от A до Z и мин.вода и това е.

# 269
  • София
viola78 - много мерси! Сега ще пробваме (мен, защото ми препоръчаха хип и сега имам него само, но ако няма ефект ще пробвам с това, което ти предлагаш:))

За плача - и аз знам, че майката трябва да е спокойна още по време набременността и затова се опитвах максимално да съм спокойна, също така след като родих се чувствам супер:) За след родилна депресия и т.н. и дума неможе да става! Даже се чувствам странно естествено - въобще неусетих да има адаптационен период! Затова в случая определено не мога да ги свържа двете неща. Но тук Мама це ще може най-добре да каже - нали първите три дечица не са плачкали толкова, колкото Ревльо Grinning

Общи условия

Активация на акаунт