Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 902
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Копнежче и аз заглеждам активнити гимнастики на Канпол че най-приемливи като цена ми се струват и най-шарени за цената си  Wink Около 20-ти очаквам превод на студентските 2800лв. та тогава ще купим със сигурност. Аз тъкмо това се замислих днес....какви играчки да купувам на това дете, кога се започва купуването на играчки.... нали все с нещо да се занимава, ама не знам какво да купя  Rolling Eyes

# 331
Ех, че е слънчева тая неделя, изглежда ми обещаващо времето днес въпреки вятъра, дано да става за разходка Praynig  Че вчера въпреки добрите си намерения не упях да я изведа бебка и вече ми е жал да я гледам толкова време затворена вкъщи, душата Tired

Активна гимнастика аз съм поръчала на леля й да й донесе от Щатите - в края на месеца ще идва да ни види и понеже ме пита какво предпочитам да й купи, аз й избрах това, пък и там са май в пъти по-евтини... Голям мерак ми е тая активна гимнастика /като че ли аз ще я ползвам hahaha/  Да видим бебека дали обаче ще одобри Laughing

Аз да се похваля от вчера съм постригана, боядисана, освежена, с маникюр и подобрено самочувствие Heart Eyes Най-после и аз човек!! Освен това забелязах, че и линеа негра е взела да избледнява, което ми е още 1 повод за кеф Grinning Изобще съм се реновирала отвсякъде Wink

Желая на всички един прекрасен и спокоен ден Hug

# 332
  • София
Добро утро,момичета!

Еола,подложи с доказателствен материал,на голи думи не вярваме Mr. Green -наистина е много кеф,когато човек си направи малко гъдел на душата,и моят мъж вчера ме изведе-бяхме на пицария,обиколихме един от моловете-направо се почувствах като нова,да правиш нещо различно от приспиване,хранене и смяна на памперс си е супер,обаче като се прибрах и кво прегръщане и целуване беше на децата,все едно не съм ги виждала 5 дена Crazy

Дано има разходка днес!

# 333
  • София
Добро утро, мами!  Hug

eola - аз така се радвам на всички играчки - все ено са за мене да си играя  Laughing (бебка ще има сериозен сътрудник в игрите...)

sisi1974 - мерси! Тя нашата девойка се кротна малко и още не съм й го дала чая - чакам следващата колико-криза, за да пробвам!

Герганчето - аз питах за Либеро - мерси! За играчките - всякакви шарени неща им привличат погледа. Ако дрънчат, свирят или се движат още по-добре - сега почват да си развиват зрението и да проследяват с поглед!

Копнеж - На Даная за погачата й подариха активна гимнастика и от тогава много си играе на нея! Мисля, че скоро ще им проговори на играчките Simple Smile Сега разбирам, защо се нарича "гимнастика" упражненията, които иначе трябва да й правим на бебка - така тя сама си ги прави...
А за детските песнички - изобщо не пречи да припяваш с тях (аз така правя, а иначе и моето пеене може да бъде по-скоро наказание:))

За кръста - аз последните месеци от бременността не можех да сляза дори до магазина долу. Сега след раждането в началото продължи да ме боли повече, но като свалих 10-на кг и спря! Сега ме сецва като прекаля с навеждането, като я преобувам малката. Много е важно, да не се изгърбвате, когато се навеждате - винаги дръжте гърба в една линия прав! Ако трябва да се наведете - клякайки е най-добрия начин!

viroglavka - аз съм намислила да водя бебка на йога за бебета, там където ходех на йога за бременни! Имат и лекции и показват много хубави неща, като масажи и т.н.

Да ви се похваля - вчера си изкарахме много хубаво! Излязохме на разходка в градинката, после отидохме да си купя ей тази готина чанта за количката (от мнооого отдавна исках:)) : http://www.babymoov.com/english/expandable-nappy-bag-2-84.html
След това отидохме до Скай Сити и пихме кафе с приятели (аз чай...ко да се прави:)) и въпреки, че беше минало доста време от последното похапване не бебка - в кафето беше будна и ни одостои с мирна и кротка компания:)
Аз си накупих няколко кремчета и маска за лице (на които също се каня отдавна - туй майчинските са голям благодат!) И след всичко това отидохме и да пазаруваме за вечерта, защото си бяхме поканили гости. Бебка взе да се усеща, че е гладна, обаче тази количка я омагьосва:) Докато я возех все заспиваше! И някак стгнахме до вкъщи - не беше яла повече от 4 часа и половина (през деня не й се беше случвало). После имахме едно доволно и кротко бебче:) Явно по това се е метнала не мен - аз също обичам много разходките  Laughing (но пък след това си навакса с яденето, като похапваше през час:))
Вечерта си изкарахме супер и с гостите, които пък донесоха на бебка играчки и тя взе, че се влюби безвъзвратно в един супер-шарен жираф за количката - беше много смешна - цяла вечер се взираше в него и му хвърляше влюбени погледи! Въобще - друго си е така да се живее - малко живнахме!

Хубав ден ви пожелавам!   bouquet

# 334
Здравейте, момичета!!!

Ето малко настроение за вас и за бебчетата, на когото му е интересно!
Ще пусна още линкове, но по-късно ! Peace

Специален поздрав за Герганчето  Wink  Hug http://www.vbox7.com/play:350204ef   Болно коте

http://www.vbox7.com/play:4b4197c3  Зайченцето бяло най-подходящият клип към тази песен е това. Има я и с  други клипове, но не е същото.
http://www.vbox7.com/play:0ceb330b  Две калинки
http://www.vbox7.com/play:acfb5a59   Чело коте книжки
http://www.vbox7.com/play:2b16c666   Кукла Барби на Роси Кирилова
http://www.vbox7.com/play:a0dafcbe   Мики Маус на Роси Кирилова
http://www.vbox7.com/play:a5c2d4ea  Теменужке
http://www.vbox7.com/play:5920a370  Бяла козичка любими клип на Мими
http://www.vbox7.com/play:e963b48a Патето Яки на Данчето Христова тук пада едни танц, страшна работа

Лек ден, ние излизаме навън.

# 335
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утроо!

Много хубаво звучите тази сутрин...  Flutter Grinning Явно вече излизаме от тежкия затворнически период  Mr. Green

И аз съм в приповдигнато настроение, макар че не съм ходила на пазар.
Но вчера бяхме да снимаме Марина и се забавлявахме страхотно. Тя се държа перфектно. Смя се и позира... Обличахме и разни шапки, цветенца и т.н. Нямам търпение да видя снимките, но като знам колко народ имаше, Кали едва ли ще успее. Между другото е страхотна - направо удоволствие да се запознаеш с нея.
Като стана дума, къде изчезна Хоуп?!

После и ние имахме гости - един страхотен сладур на 10 месеца, но Марина беше изтощена от снимките и не му обърна внимание. Но пък той търпеливо я гали по крачето, докато заспа  Heart Eyes

В тази връзка изпуснахме слънцето и днес нямам търпение да излизаме.

И аз слагам беба на активната гимнстика, но досега гледаше играчките и махаше с ръчички по малко. Днес направо все едно беше друго бебе. Само не проговори.... Пя, пя, вика и, смя се.... такава не съм я виждала. Стопли на мама сърцето.  Mr. Green Разбира се бързо се измори и я сложих да спи, но.......

Между другото вчера за пръв път се обърна сама от корем по гръб.  Flutter

Много слънце навън и в душите днес ....  Hug

# 336
Привет от мен!
Слънчевото утро, макар и студено внася положителни емоции у всички.
Нашата глезана спи доволна след една неспокойна нощ и супер здраво ос***не сутринта. След храна трябва да поизлезем.
Момичета, защо само детски песнички? Аз й пея каквото се сетя. Примерно „Назад, назад, моме Калино” се радва на голям успех, особено под съпровода на сушоара.
За кръста – имах глупостта да се навеждам малко повече и такива болки после ... Но вече си знам – само клякане или сядане, никакво навеждане. А носенето на ръце няма как да го спестя. Добре поне, че е все още само 5.200.
Ех, eola, искрено ти завидях. Мога само с едно боядисване да се похваля, то при мен е повече от задължително на максимум 4 седмици. Линеа негра още си стои, но пък петната по лицето почнаха да избледнява докато се наканя да им купувам някаква козметика.
Все още не съм подала документи за еднократна помощ, нали срока е по-дълъг, има време.
Пералнята ми приключи, отивам да простирам.

Хубав ден и слънчево настроение на всички!

# 337
  • Mediterraneo
Ние най- после изпълзяхме от нас. Въпреки студения и силен вятър, напъхах бебето в количката, опаковано добре, грабнах каката и отидохме на пазар. Отрази ми се чудесно разходката, въпреки че каката успя да падне в една локва  Mr. Green Добре, че беше навръщане и се прибрахме бързичко, че иначе щеше да се превърне в ледена висулка. Дара не усети нищо от студа, само на слънцето се мръщеше, иначе проспа цялата разходка. Доволни сме всички. Дано времето се задържи такова, да поспре вятъра, че да може и кафе да се пие навън  Grinning

Тази нощ направи май най- дългата пауза до момента- от 21 до 7 часа  Shocked Така добре си починах- предната нощ каката повръща и не можах да мигна. Естествено, точно тогава и бебка реши, че може да яде през 2 часа Laughing Така е при нас- няма две еднакви нощи, та да кажа, че има изграден режим.

Активна гимнастика чакам да ми донесе една приятелка. Иначе не смятам да купувам- на шезлонга и кошарата има таква приспособления, на които висят играчки. Ще ги ъпгрейдна малко и готово. Голямата ми дъщеря и без активна гимнастика порасна  Simple Smile

# 338
Здравейте, банда Heart Eyes
Ние вчера също цял ден бяхме на разходка, два часа в морската и после отидохме до Мола, но днес при нас е студено и ветровито и отложихме разходката, дано вече наистина се оправя това време и искааам да е лято newsm08
Аз също слагам Вики в активната гимнастика, нашата е Фишър прайс, от време на време си и поспива в нея Heart Eyes
По- късно ще се включа пак, че имам дрехи за простиране Peace

# 339
Танчелина-аз пия витамини от А до Z-питах педи за витамини и той ми каза да пия тези(аз ги пия ,че последните 3 месеца от бременността съм била с анемия,а нищо не ми изписаха и като родих  като се прибрахме у нас хем бях уморена,хем ми се зави свят 2 пъти ).Като ги изпия ще си купя някакви ,които не се разтварят(че разстворимите са ми гадни).
Ние сме добре-утре сме на консултация,Пентаксима май ще ни се размине утре(че обрива минава ама не е изчезнал).
Лека нощ!

# 340
  • София
Момичета, имам един въпрос: Вашите бебета лигавят ли се? Филип от 2 дни пуска такива лиги, че се наложи да му слагам лигавник, защото дрешкитему се мокрят...  newsm78

Хубава вечер на всички! Ние отиваме да се къпем!   bath1

# 341
Редче и Стефани точно от 2-3 дни така започна да се лигави. И постоянно си лапа ръцете, а като й предложа да яде не е гладна, не ще и биба, вчера и онзи ден беше много нервна, направо мислех че са зъби.
Лека и неревлива нощ на всички!

# 342
Red tree, Жори също много се лигави, лапа си ръцете, пени му се устата, изобщо по едно време го проверявах за зъби, че има всякакви случаи, но не. Незнам на какво се дължи, Яна не се е лигавила никога, дори когато й растяха зъбите. Сега съм решила, че е жаден, защото като посуче повече не се лигави, а като похапне повече АМ го прави, но това си е само мое мнение  newsm78

# 343
  • Mediterraneo
Лигавенето не винаги е признак на зъбоникнене, особено пък при бебета на 2 месеца  Crazy Минана, и с твоята теория не съм съгласна, ама може и да важи за твоето бебе  Peace Ето нещо интересно-

Бебетата в периода между първия и третия месец започват да се лигавят.
Първоначално, докато са в родилния дом някой от тях извършват, както го наричат неонатолозите т.нар. “плюене”, което представлява връщане на околоплодна течност, която може и да са нагълтали по време на раждането. Плюенето, между впрочем е един от първите рефлекси, които защитават бебето от поглъщането на “не вкусна”, респективно опасна или отровна храна. Също така, това показва, че бебето е способно на тази крехка възраст поне да извършва някой движения с език.
           Истинското лигавене се появява по-късно и представлява по-съвършена функция на слюнчените жлези, като същевременно е и неспособност на бебето да преглъща слюнката си и да я държи в устата – както правят всички възрастни. Всичко това позволява по-лесния прием на храна и подпомага бебето да изпитва наслада от нея.
            Лигавенето подпомага и още нещо много важно – пъхането на разни предмети в устата, било то и собствените на бебето ръце и крака. Лапането и лигавенето на всичко дразни майките и се стига до там, че те поставят ръкавички на бебето. Имайте предвид, че бебета по принцип първоначално изучават околния свят с уста. Тя е най-съвършения орган, докато се развие възможността за преднамерено посягане, хващане и въртене на предметите. Да не говорим за зрителното “изучаване”, което е много по-фин психически процес, изискващ съчетанието на няколко сфери.
           Така че, ограничете се с поставянето на един непромокаем лигавник, който ще предпази гърдите от това да са мокри и продължете напред по пътя на развитието на вашето бебче.

Моята дребка също от няколко дни си смуче постоянно палчетата. Сложих ръкавички, естествено, но от намокрянето им ръцете й все студени и се отказах. Смуче настървено. Мислех да е гладна/ жадна, но не установих зависимост. Отказва и биберона  Rolling Eyes Днес за сефте и едни лиги проточи... Ама написаното в статията ме наведе на мисълта, че мъжът ми е бил прав- интересно му е на бебето, затова си пъха ръцете в устата.

# 344
Малко в страни от темата на отчетната, но ако може по-опитните мами да се включат - кога спряхте да давате шише с мляко на децата си преди сън?

Ние днес не излизахме. Мъжът ми каза, че било мн студено. Свърших един куп работа в къщи, успях и да поспя. Такъв хубав дълбок сън отдавна съмм нямала. Сънувах, че се возя в асансьор на небостъргач, ужас....аз съм клоустрофобичка Crazy

Аз имам активна гимнастика от Михаела на Бейбифен, с антиалергичен плюш 0+, преди почти две години се сещам, че я купихме от Пигис-а за 100 лв. Crazy сега си мисля, че е било малко излишно да се втелясвам чак толкова, и вие не го правете Laughing .....Копнежче, подсети ме да я изпера и да я извадя, Михаела не и се радваше особенно, да видим на Кико дали ще му хареса Grinning

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:21 от Katinche

Общи условия

Активация на акаунт