Баба марта бързала, мартенички на Януарчетата вързала- 3

• 33 528
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Ех, не мога да ви изчета и това си е. Това са първите теми които пропускам от първата насам. Обсъдихте ли пъпчетата, какво ще ги правите.

Моето момче също киха често, най- вече като сменям памперса.
Обаче не се смее, даже се усмихва много рядко, само ние ли сме така  newsm78
Усмихва се понякога към края на кърменето и освен това много рядко фокусира погледа си в/у лицето ми. Нормално ли е това на 2 месеца и седмица???

Ето малко снимки от нас. http://january2010.snimka.bg/baby/ogi-na-valkiriya.485032.all
Приятен ден. Hug

# 676
  • София
Здравейте!

Пиша само 2 реда,че се приготвяме за излизане! Преди 12.30 не мога да стигна да го изведа, пък и той сутрин доста дремва. След малко се изцеждам и отиваме на разходка!

Една от нас, и аз вчера изведох Филип само по боди и жилетка + дънки.Направо ми се видя малко облечен на фона на други далеч по-големи деца навлечени с якета, че и вълнени шапки. Нищо му няма. Днес мисля да го облека в тънко костюмче и да го сложа в поларено чувалче. Ще ходя да му купя някакво пролетно яке.

От 2 дни прави много дълги паузи - от 20-21.00 до към 6-7.00. Преди сам се будеше за ядене към 4.00.

Пъпчето му седи на скрина в спалнята и още не сме решили какво да го правим.Нашите пъпове още са при майките ни и може би ще ги хвърлим някъде заедно. За сега има идея да е Австрия. Искаме да живеем там.  Crazy  hahaha

Тани, и Филип киха често. Нищо му няма, аз дори не чистя нослето всеки ден, а като видя да има нещо или като започне да хърка.

От вчера дечко започна официално да гука, ама като истинска гугутка е. Много ми е кеф. Преди това издаваше много звуци, но истинското гукане го направи вчера.

Хайде, отивам да се цедя и изчезваме.

П.П. Сиси, аз подържам изцяло лактацията само с помпа. Имам кърма - вечер от цеденето в 11.00 и после в 4.00 събирам около 300 - 350  мл., които му ги давам през деня. Гледам да се цедя на 3 часа, но понякога е повече. Средно изцеждам по 130-140мл. Най-много ми помогна българския лактогонен чай. От хомеопатичните не видях да има ефект. Замествам само едно хранене с АМ,тогава го храня в парка.

# 677
Ние вчера бяхме малко на село и като се прибрахме, изкъпях я нахраних я и заспа детето в 22ч. и се събуди в 7 сутринта  Shocked И мама и тати бяха доволни само дето гърдите ми щяха да експодират  Shocked

viroglavka Дияна най-лесно ми заспива в нашето легло,никъде другаде не заспива така сама Simple Smile Тъй че поне при нас правилото за тесните пространства не важи  Wink

И на мен ми се искаше да повдигнем темата за нашето тяло и здраве след раждането. Аз родих по естествен път за няма и два часа, болеше, но мина доста бързо...в следствие обчае два месеца след раждането още ме боли опашката, и имам едни "стрхотни" хемороиди благоадрение на които всеки ден изпитвам адската болка, почти толкова силна като тази по време на раждането. За второ дете едва ли бих се решила на нормално раждане Naughty

# 678
Герганчето, при огромното ми желание да родя нормално, аз родих секцио след цяла нощ чакане... Моя хубавец се беше овъртял с пъпната връв и си висях часове с разкритие 8, но почти никакви контракции. След чялото чакане стана ясно, че няма да е нормално раждането. Мисля да е такова втория път;), но да видим. Знам, че нормалното раждане е трудно, но не си мисли, че секциото е песен. Операция си е и след нея боли ужасно, ама ужасно с дни. Сега не ми се вижда толкова болезнено, но си спомням, че ми трепереше гласът от болка и определено вървенето си беше цяло геройство... Отплеснах се в спомени...
Върнах се от моя преглед - беше само ултразвуков. Докторката каза "така до 6тия месец, а после ще пуснем цитонамазка". Зараства добре раната, даже имам и снимка Grinning почти като в началото:D. Питах за бялото течение и т.н., но понеже нямам сърбеж, не ми дава нищо да правя засега заради кърменето.
Друго да споделя с вас - на излизане от родилното обиколихме поне 2поликлиники в нашия район, за да намерим педиатър на малкия. Питахме по 2-3 от всяка и ни беше отказвано. В един от кабинетите даже се чу: "не, много малко пари дават от ЗК за бебе"... Тогава питах за някой лекарката, при която родих и от 2 месеца си ходим на частно при една стахотна неонатоложка... Исках да кажа обаче, че не съм се отказала да намеря личен лекар на малкия и след устна уговорка с една докторка, днес пак ще опитам. Ама то си било драма, момичета: бланката за избор на личен лекар на бебета се давала САМО от ЗК, САМО от едисикъдеси, че и копие от акта за раждане, също експертизата от изписванетооо... Да не ви казвам как обикалям с малкия, че с мъжа ми си го отглеждаме сами и абсолютно няма на кой да го оставя когато мъжа ми е на работа...

# 679
Герганчето, браво! И как ги постигате тези паузи, бе хора?

Чета и ви се радвам при нас 5 часовата пауза е от 8.30 до 1.30  Thinking мнооого неудобно, така да се каже ...

За лактогонните чайове - донесоха ми (бабите) един от Билковата на Шишман (хартиена торбичка с билки, рецептичката за запарвана - с химикал написанка  Heart Eyes). Много приятен на вкус, ще видим ефект има ли и ще пиша (аз тези чайчета профилактично си ги пия, пък и обичам билков чай). Преди си намирах този на Хипп в кутийка и на сакчета, сега го има само на гранули и леко подсладен - такъв не го харесвам (едно време имаше такива плодови, много ги мразех  Mr. Green).

За раждането - два пъти секцио съм раждала (двурога матка, късогледство, бебетата не се обърнаха и прочее) и не бих препоръчала секциото. Тя майката природа си го измислила ...

Сега за пъпчетата  Laughing:
На баткото на времето пъпчето падна в Шейново, а го "хвърлихме" в двора на университета в Харвард (не ме питайте защо и с какъв акъл, сега не бих го направила). Пъпчето на Анна падна у дома и си го пазя в скрина. Ако се наканя някой ден да го хвърлям някъде изобщо, вероятно ще е Флоренция  Laughing.

Днес спим на терасата - не мога да разбера - ше вали ли, няма ли ....  newsm78

# 680
Уф прибрахме се и ние от разходка ехх че е хубаво така да спи това дете навън  Sunglasses

Ето нови снимки и от нас, има заснети усмивки  Grinning http://january2010.snimka.bg/baby/diyana-na-gergancheto.470511.17907341

Сега само свалих коша и я оставих на дивана и още спи, ще се събуди сигурно точно за филма  Laughing

Вирогравка аз пия на Хип чая, ама има ли ефект, няма ли един господ знае  Rolling Eyes

Red tree и аз с нетърпение очаквам истинското гукане, въпреки че всички вкъщи ме убеждават че вече гука, ми тя помъцва нещо ама не ми звучи като гукане  Laughing

_valkiria_ за смеенето не знам какво да ти кажа, различни хора, различни темпераменти, ама аз мисля че ще че ще започне да се смее, виж за фокусирането на погледа, ако те притеснява говори с педиатъра, Дияна поне вече доста добре фокусира, обръща се по посока на гласа и т.н.

# 681
Да ви се оплача, днес нашият батко с още едно момченце изчезнаха от детската градина по време на тържеството за официалното  откриване, направо откачих.  #Crazy Всъщност липсата на децата установихме аз и майката на другото момченце и ако не бяхме отишли на тържеството, не знам кога щяха да забележат липсата на децата. Добре че след около час ги откриха невредими в Градската градина, направо нямам думи.  Sick Решили да се разходят!!! При толкова народ не знам как никой не е забелязал двете деца, които са излезли от градината!

# 682
  • Стара Загора
Да ви се оплача, днес нашият батко с още едно момченце изчезнаха от детската градина по време на тържеството за официалното  откриване, направо откачих.  #Crazy
Олелееее, настръхнах от ужас като прочетох.  Shocked Не искам да си представям какво ти е било. Добре, че всичко е наред. Ама голям смелчага твоя юнак, дано не си позволява такива експерименти повече. Naughty

# 683
Привет от нас! Утре го дават дъждовно,дано не познаят.Ние бяхме на консултация.Антония е качила 1кг и 80 гр и е порастнала с 2 см.Странно защото миналия беше с 7см  newsm78 Лекарката каза да се чуем след празниците за ваксините .Имало вероятност да ги пуснат през май което нас не ни устройва.И Тони раздава усмивки,но не се смее с глас.Но пък толкова сладко гука.Когато се е наспала и е сита много обича да ми гука.Когато пък е в креватчето (което е доста рядко) обича да й пускам играчката и дори има едно любимо мече което следи с поглед.Много е смешна защото си върти главата да го следи  и не го изпуска от поглед.
Пъпчето не съм хвърляла никъде.И на Мина още е удома.Нощем Тони прави паузи от 5-6 дори 7 часа.Има и нощи когато прави само 3.Но си наваксва през деня.Аз честно к азано предпочитам по-малки през нощта защото гърдите ми сутрин ще се пръснат и всичко ми е мокро.През деня каквато и пауза да направи нямам проблем.
Katy имаме си още една съкварталничка.Тя обаче е декемврийка (бебка е родена на 19.12)Увеличава се нашата банда  Laughing Минана нещо се губи.Мислех да я поканя да се присъдени към нас.Опа рев.Тони ме вика.Хубав ден ,дами!

# 684
renxy, винаги съм готова за разходки  Mr. Green Наистина се позагубих, но Яна е малко болна и съм с двамата вкъщи  #Crazy
valkiria, страхотен е малкия, а и прическа си има  Wink
При нас няма нищо ново, затова само ви чета. Паузи Жори не прави, все така си хапва по 7 пъти на ден. Много се смее вече и с глас, гука много и обожава вниманието  Heart Eyes
Случвало ли се е на някой да спре кърмата от едната гърда и да иска да тръгне пак. Усещам някакво слабо напрежение, опитвам се да изцедя, но само няколко капчици изтичат. Давам на Жори пак да суче там, но само се лигави, не преглъща  newsm78 Ох, с тия гърди и кърми съм ... Ту се пооправят нещата и пак има нещо ново  Rolling Eyes

# 685
Имам едно питане....Взех си чай за кърма - българския. Пила съм от него всичко на всичко 2 пъти. Но и двата пъти Сами след това е много неспокоен. Първият път бе още, когато имаше колики. Направо се съдра това дете тогава да реве, много пръцкаше и си свиваше краката. Днес - вече няма колики от 2 седмици някъде - същата история. По принцип,че е Ревльо Ревльо е....Но в последно време започна да реве непосредствено преди къпане само, през останалото време е относително спокоен. И изкъпим ли го - заспива си и това е. Та....днес пак рева както преди време, по време на коликите. Единственото нещо, което бе промемено днес - пих чай за кърма. Може ли да е от него?

# 686
Мамо Це, аз пия точно от българския чай за кърма, през ден-два...не съм забелязала бебка да става по-неспокойна от това.

# 687
здравейте!!!
ЗА ПЪПЧЕТО- моя пъп е хвърлен във Версайския дворец във Франция (за сега дори не съм ходила там)на малката пъпчето още се чудим къде да го хвърлим

ЗА ЧАЯ НА ХИП - аз го пия и при мен определено има ефект  Peace по 2 чаши на ден.едната сутрин а другата следобяд

# 688
Добър вечер, дами!

Днес ходихме най-сетне на ортопед. Всичко е ОК..
Големите нощни паузи при нашето бебе са факт от месец. Отначало се стрясках като видя колко е часа, а тя още спи. Но пък през деня си хапва, будува, качва кг и не се притеснявам.
Обличането вече е много дъквано. Най-общо – на ръцете – 2 ката дълъг ръкав / съвсем тънък и по-плътен/, крачетата – един + чорапки/ терлички отгоре при Т=23°.Космонавт – навън. Оказа се обаче, че за топло време няма връхна дрешка и вчера по спешност отрязах един вече окъсял гащеризон и го направих на якенце.
Как изглежда обрив от претопляне? Подозирам, че претоплям глезаната. Понякога има съвсем лек обрив по корема. Няма как да е от храна, не съм сменяла АМ отначалото, няма разстройство, кръв, слуз. Подозирах едно масло, но се върнах пак към зехтина.
Пъпчето на Диляна падна още в болницата, не съм мислила къде ще го хвърлим. Има време.
_valkiria_,  педиатъра ти какво казва? Те си имат някави критерии за неврологично развитие. Предполагам, си се ровила из нета и си попаднала на противоречиви мнения и срокове. Аз така се бях побъркала, че много бързо е пораснала главата на нашата за първия месец, после, че не иска да я вдига и т.н.
little rabit, нямам думи какъв ужас сте преживели.
По темата за нашето тяло и здраве след раждането –– лека бременност откъм физически неразположения и бързо възстановяване от операцията, напук на ЕГН-то. Но пък толкова страхове...
Ей, голяма радост било т’ва гукане. Отначало ми се струваше доста глуповато да повтаряш „агууу”, но откакто получавам отговор, много се кефя.
Мамо Це, ако иначе чая ти увеличава кърмата, защо просто не даваш на Ревльо нещо за коликите?

Отплеснах се.

Хубава вечер и спокойна нощ, момичета!

# 689
Може и да си внушавам, но това дете реве от българския чай за кърма. Определено. Толкова неспокоен не е бил от 2-3 седмици.....А и определено не усетих чая да ми увеличава кърмата - така че май мога да мина и без него!

За промените в тялото - аз не съм кой знае какъв пример. Защото при мен вече се явяваше 4-та бременност и е логично да има някакво изхабяване повече от друг път. Усещам,че не е както при другите бременности сега. Възстановяването ми ще е по-дълго, а и няма да мога на 100% да се възстановя. Но.......

Знаете ли, понякога се чудех с какъв акъл се навих за още едно дете, защо си развалих рахатлъка и спокойствието. Все пак три деца също не са малко, плюс това изгледани, самостоятелни и аз определено имах много време за себе си. Но сега като ме погледне Сами, Като започне звучно и дълго да ми гука и пее, като ми се усмихне с тази негова голяма беззъба уста, като му светна очите, като търси лакомо гърдата ми, като осъзнавам,че за това човече целия свът съм му аз - и .......спирам да мисля за трудностите и за това какво ми е коствало идването му на този свят. И знам,че съм много щастлива с децата си. Въпреки всичко!

Та в този ред на мисли - не само какво ви отне бременността, но и как се чувствате сега като мами искам да ви попитам. Особено мамите, които станаха мами за първи път. А пък ми е интересно мамите, които са се чудили за второ детенце - дали ще го обичат и него, дали няма да ревнува голямото и т.н. - те също как се чувстват......

Спокойна и неревлива нощ!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт