СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 877
  • 777
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос на който немога да намеря отговор. Някой знае ли защо децата са подредени в класирането по азбучен ред? Така децата с буквата А имат шансове в сравнение с децата с буквата Я да речем. Например едно дете което започва с буквата А и има 8.1 точки влиза в местата, а едно дете също с 8.1 точки но с буквата Ц не влиза в местата.Едното е на 12-то място а другото на 27-мо newsm78 Ще съм Ви благодарна ако ме насочите към отговор на тази питанка Thinking

# 46
  • София
Здравейте, незнам дали тук е мястото, но имам един въпрос на който немога да намеря отговор. Някой знае ли защо децата са подредени в класирането по азбучен ред? Така децата с буквата А имат шансове в сравнение с децата с буквата Я да речем. Например едно дете което започва с буквата А и има 8.1 точки влиза в местата, а едно дете също с 8.1 точки но с буквата Ц не влиза в местата.Едното е на 12-то място а другото на 27-мо newsm78 Ще съм Ви благодарна ако ме насочите към отговор на тази питанка Thinking
Децата с равен брой точки, които ще се борят за определен брой места ще получат допълнителен случайно генериран номер, на базата на който ще се класират.Това, че в момента са подредени по азбучен ред нищо не означава и няма никакво значение.Вече няма значение (до първото класиране) деня на кандидатурата.

# 47
Да се включа и аз. Не ви изпускам (въпреки, че със скоростта, с която пишете, не ми е много лесно Rolling Eyes). Аз също пуснах запитване относно поредността на желанията. Дано успеем да ги преборим. Да ви кажа, аз вече уреждам срещи с директорите на частни градини и почти не разчитам на ОДЗ, ама знае ли човек - божа работа.

# 48
  • София
Писах в обратната връзка за поредността на желанията  Peace

# 49
  • София
И аз да мога да следя  Rolling Eyes
Ние също сме все в гранична група, колкото и да въртя и суча... за съжаление нито една градина в Младост не е приела ДК "разлика м/у двете деца по-малко от 24 месеца", така че нещата няма да се променят към нас Sad А колко добре би ни дошло 0.1  Whistling само и само да се измъкнем от гранична група Simple Smile
Еличке, ето Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца
http://kg.sofia.bg/?page=kindergarden&id=15&k=169

# 50
  • София
Хайде и аз в новата темичка с въпросче.
Ние сме в гранична група, но където има шанс да бъдат незаети доста места и да има второ класиране, защото на много от децата с повече точки тази градина им е второ желание. Та въпроса ми е - като бъдат генерирани тези случайни номера, а ако не бъдем приети на първо класиране, то имаме ли предимство за второто класиране с този номер пред останалите, които решат да кандидатстват за тази градина на 2-ро класиране, а не са участвали там на първото класиране или са участвали с по-малко точки? Незнам дали го обясних съвсем ясно.

# 51
  • София
Хайде и аз в новата темичка с въпросче.
Ние сме в гранична група, но където има шанс да бъдат незаети доста места и да има второ класиране, защото на много от децата с повече точки тази градина им е второ желание. Та въпроса ми е - като бъдат генерирани тези случайни номера, а ако не бъдем приети на първо класиране, то имаме ли предимство за второто класиране с този номер пред останалите, които решат да кандидатстват за тази градина на 2-ро класиране, а не са участвали там на първото класиране или са участвали с по-малко точки? Незнам дали го обясних съвсем ясно.
Ами тук нещата стоят така.Ако някой е бил избрал това ОДЗ преди първото класиране, но нее  бил на първо желание и не е участвал в гранична група няма да има генериран номер.Ако се освободят места и съответно този някой реши да го сложи като първо желание детето му ще е с дата също като вашата 24.04 и може да получи случаен номер по-малък от вашия и да влезне то.Ако добави това ОДЗ в момента, в който види, че има свободни места т.е дата след 24.04 ще стои винаги зад вас като чакащ.

# 52
  • София
Софи, аз те разбрах.  Grinning
Значи този случаен номер, който ви е изтеглен когато сте попаднали в гранична група, си остава за всички класирания през тази уч. година в тази градина. Обаче вече към номера имате и прибавена дата 100423.
Ако някое дете е стояло на опашката в тази градина като трето желание например, с 5т., то също получава датата 100423 /въпреки, че не е участвало реално в надпреварата с толкова малко точки/ и ако в бъдеще си смени желанието и тази градина му стане първо желание с 8т. и попадне в гранична група, то на въпросното дете също ще му бъде изтеглено случайно число и ще се бори за място наравно с вас.
Ако обаче това дете не е било изобщо на опашка в тази градина /независимо по кое желание/ и реши да я избере например за второто класиране, то получава и реална дата - например 01.05. и ако има 8т. попада във вашата гранична група, но се реди най-отзад на опашката в граничната група и няма равен шанс с вас, защото трябва да приемат цялата гранична група с по-предна дата, за да дойде неговият ред /на практика невъзможно при тази липса на места/.

# 53
  • София
Ника, както винаги пак го обясни по-добре от мен Simple Smile

# 54
  • София
За поредността на желанията ще се опитаме да го вкараме за обсъждане в работна група другата седмица. Ако РГ вземе решение, СО нямат нищо против, а Сирма имат техническа готовност би трябвало да стане.

Ели, а има ли шанс да вкарате за обсъждане и проблема с ясленчетата, които навършват 3 през първата половина на годината и ги изписват от яслите, заради нареждане на Столична община (най-вероятно Дирекция "Образование"). Мисля, че и този проблем касае доста хора  Sad. Аз ще подам искане (жалба) писмена, но както е казал народът "Една птичка пролет не прави". Хубаво е, ако може да се действа по няколко фронта. Защото в момента е недомислица. Приемът е само от септември, а част от децата ги изписват юни. А не виждам проблем децата да се отсавят и за лятото до края на август в яслите.

# 55
  • София
Вместо запис- и аз изпратих запитване към Сирма!

# 56
  • Банкя
Градината, в която имахме най-голям шанс, защото беше обявила повече места, вече е разбита на филиали... Rolling Eyes Сега пак започвам да мисля и смятам, пренареждам и подреждам... То си е висша математика, да успееш да пресметнеш, къде ти е най-голям шансът за приемане. Peace

# 57
Здравейте от мене. На мен за съжаление ми предстои връщане на работа по-рано от желаното и се надявам да мога да дам малчо на ясла при навършването на 1 година. Всичко това с детските градини и яслите е ново за мене и аз хич не мога да се ориентирам. За това моля за малко помощ, може и някъде из темата да има отговор на въпросите ми, но е трудно да се ориентирам. Какво значи гранична група?? Аз съм регирстрирала Алекс и по ред на желанията най-първото желание е с 8,1т за 3 места.... Според мен нямаме шанс, но поне да разбера как точно стоят нещата. Мерси за помощта, майчета  Hug Пожелавам на всички успех с класиранията. И да добавя че при нас става въпрос за класиране идния септември 2010.  Peace

# 58
Здравейте, извинявам се, но просто нямам време да изчета всичко, щото пишете със скоростта на светлината и не мога да ви следя редовно, но чета по мнение-две на страница и така си отговорих на доста от въпросите. Само не разбирам как в най-предпочитаното от мен ОДЗ има нулев прием за всички набори - и за 2009, и за 2008, и за 2007. Защо и възможно ли е да е истина?

# 59
  • София
Здравейте от мене. На мен за съжаление ми предстои връщане на работа по-рано от желаното и се надявам да мога да дам малчо на ясла при навършването на 1 година. Всичко това с детските градини и яслите е ново за мене и аз хич не мога да се ориентирам. За това моля за малко помощ, може и някъде из темата да има отговор на въпросите ми, но е трудно да се ориентирам. Какво значи гранична група?? Аз съм регирстрирала Алекс и по ред на желанията най-първото желание е с 8,1т за 3 места.... Според мен нямаме шанс, но поне да разбера как точно стоят нещата. Мерси за помощта, майчета  Hug Пожелавам на всички успех с класиранията. И да добавя че при нас става въпрос за класиране идния септември 2010.  Peace
Ами Вие сте в гранична група.Тоест ако има свободни 3 места и се борят 10 деца, тези 10 деца сформират граничната група, защото са с равен брой точки за по-малко места.
Здравейте, извинявам се, но просто нямам време да изчета всичко, щото пишете със скоростта на светлината и не мога да ви следя редовно, но чета по мнение-две на страница и така си отговорих на доста от въпросите. Само не разбирам как в най-предпочитаното от мен ОДЗ има нулев прием за всички набори - и за 2009, и за 2008, и за 2007. Защо и възможно ли е да е истина?
Зависи за кое ОДЗ става въпрос.Ако е скоро открито, то местата в него вече са запълнени на някое от текущите класирания, както е с 98ОДЗ в Младост.

Общи условия

Активация на акаунт