СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 32 901
  • 777
  •   1
Отговори
# 60
Излъгах, местата всъщност са 5, 3 били по соц. критерии, първите три деца са с над 10т, и после са децата с 8,1 т, като общата бройка заедно с първите три деца е 38 деца. Значи 38 деца за 5 места, като първите 3 деца от тези 38 са с над 10т, и остават все едно 2 места за останалите 35 деца. Правилно ли разбирам??? И понеже ние сме в тези 35 деца за 2 места сме в граничната група  newsm78 Много е объркващо...

# 61
  • София
Излъгах, местата всъщност са 5, 3 били по соц. критерии, първите три деца са с над 10т, и после са децата с 8,1 т, като общата бройка заедно с първите три деца е 38 деца. Значи 38 деца за 5 места, като първите 3 деца от тези 38 са с над 10т, и остават все едно 2 места за останалите 35 деца. Правилно ли разбирам??? И понеже ние сме в тези 35 деца за 2 места сме в граничната група  newsm78 Много е объркващо...
Ами ако правилно съм те разбрала е точно така.От 5 обявени места-3 директно се заемат от децата с повече точки, а за другите 2 места се тегли случаен номер на децата и който е с най-нисък такъв влиза.

# 62
  • София
Здравейте от мене. На мен за съжаление ми предстои връщане на работа по-рано от желаното и се надявам да мога да дам малчо на ясла при навършването на 1 година. Всичко това с детските градини и яслите е ново за мене и аз хич не мога да се ориентирам. За това моля за малко помощ, може и някъде из темата да има отговор на въпросите ми, но е трудно да се ориентирам. Какво значи гранична група?? Аз съм регирстрирала Алекс и по ред на желанията най-първото желание е с 8,1т за 3 места.... Според мен нямаме шанс, но поне да разбера как точно стоят нещата. Мерси за помощта, майчета  Hug Пожелавам на всички успех с класиранията. И да добавя че при нас става въпрос за класиране идния септември 2010.  Peace
Препоръчвам ти да потърсиш и кои са чистите ясли в близост до вас и да подадеш молба и там. За тях не се кандидатства през системата, а на място с писмена молба до директорката, но пък там обикновено приемат молби от първия работен ден на януари, което означава, че най-вероятно вече са подадени доста молби. Но нищо не ви пречи да подадете сега, за да имате по-голям шанс.

# 63
Даа, и това с яслите трябва да го видя... Като цяло не мога още да се ориентирам, но тази идея с чистите ясли е добра. Ще проуча. Благодаря ви момичета за съветите и инфото  Hug

# 64
Аз имам въпрос към Ели : Възможно ли е на тази работна група да се обсъди и варианта да има някакъв граждански контрол върху предоставените документи за удостоверяване на К4? На доброволни начала, ако няма средства да се плати?

# 65
  • София
Благодаря ви ариа и Ника   bouquet
Точно това имах предвид, че ако не са в граничната група на първо класиране, то няма да имат такъв номер и ще бъдат след нас на опашката, а ние ще имаме шанс на второто класиране  Praynig

# 66
  • София
Благодаря ви ариа и Ника   bouquet
Точно това имах предвид, че ако не са в граничната група на първо класиране, то няма да имат такъв номер и ще бъдат след нас на опашката, а ние ще имаме шанс на второто класиране  Praynig
Ами те може да не са били в гранична група на първото класиране, но да са си запазили датата 23.04 и на второто класиране, когато се преместят за ОДЗ-то , в което вие сте били в гранична група на първо класиране, може да получат по-нисък номер от вашия, който Ви е изтеглен на първото класиране и те а влезнат.

# 67
  • София
Ами те може да не са били в гранична група на първото класиране, но да са си запазили датата 23.04 и на второто класиране, когато се преместят за ОДЗ-то , в което вие сте били в гранична група на първо класиране, може да получат по-нисък номер от вашия, който Ви е изтеглен на първото класиране и те а влезнат.
Мерси много, явно пак ще размествам желания, ама като наближи крайния срок. Дано не се натрупат още деца на опашките  Praynig

# 68
  • София
Аз имам въпрос към Ели : Възможно ли е на тази работна група да се обсъди и варианта да има някакъв граждански контрол върху предоставените документи за удостоверяване на К4? На доброволни начала, ако няма средства да се плати?
о и не само на К4 а на всички по възможност ,аз се надявам !!!

# 69
  • София

Цитат на: reniris в Понеделник, 08 Март 2010, 18:54
а така мислех и аз но за да не остана "само- измаменото камилче" като по долу с процентите  Mr. Green реших да си питам за затвърдяване . Мерси   bouquet
Абе я за най-сигурно ги питай в обратната връзка, да не те подведа нещо за запазването на точките за поредност на желанията. Имам съмнения ако запишеш детето на по-долно желание, че май пак всички останали се деактивираха, вкл. и по-горните, но не съм 100% сигурна, защото около мен всички ги приеха по първо желание.  Rolling Eyes

Ако ЗАПИШЕШ детето, прието по което и да било желание, ВСИЧКИ кандидатури се изтриват.

# 70
За поредността на желанията ще се опитаме да го вкараме за обсъждане в работна група другата седмица. Ако РГ вземе решение, СО нямат нищо против, а Сирма имат техническа готовност би трябвало да стане.

Ели, а има ли шанс да вкарате за обсъждане и проблема с ясленчетата, които навършват 3 през първата половина на годината и ги изписват от яслите, заради нареждане на Столична община (най-вероятно Дирекция "Образование"). Мисля, че и този проблем касае доста хора  Sad. Аз ще подам искане (жалба) писмена, но както е казал народът "Една птичка пролет не прави". Хубаво е, ако може да се действа по няколко фронта. Защото в момента е недомислица. Приемът е само от септември, а част от децата ги изписват юни. А не виждам проблем децата да се отсавят и за лятото до края на август в яслите.

Обсъждано е. От СО казаха че проблемът е в Наредбата, която е на Министерството и че нищо не могат да направят. Жалбата не е от компетенцията на ресор Образование, защото и чистите ясли не са към тях.

Доколкото знам наскоро поне отпадна условието да се изписват децата точно на 3 години, а приеха това за шестмесечие.

# 71
  • София

Може ли да обърна вниманието ви в/у няколко особено интересна опашка...
2 ОДЗ 'Звънче ', Триадица.
Социалната квота е 4 места. на нея чакат 3 двойки близнаци (добре де, може  би не всички са с 1во желание - но...  newsm78) и детенце с някаква друга - потенциално сериозна - причина с над 10 т.
"Нормална" квота - 6 деца. Водещи в опашката - 3 персоналски и 3 ясленски. Кого облагодетелства разделната квота? Във всеки случай не и децата с о/о 8 т. - те изобщо не участват в надбягването.
7 ОДЗ 'Детелина ', Триадица
Социална опашка - 1 място. 7 деца с над 10 т. - и от тях само 2 двойки близнаци.
"Обичайна" опашка - 3 на персонала и 3 от ясла.

Не е преднамерено подбрана извадка - това са първите две градини в списъка.

# 72
  • София
Обсъждано е. От СО казаха че проблемът е в Наредбата, която е на Министерството и че нищо не могат да направят. Жалбата не е от компетенцията на ресор Образование, защото и чистите ясли не са към тях.
Доколкото знам наскоро поне отпадна условието да се изписват децата точно на 3 години, а приеха това за шестмесечие.
Да, изписват ги всички родени първата половина на годината към края на юни месец, доколкото знам.
А имаш ли идея от чия компетенция е?

# 73
  • Банкя
...
Ария Моля да ми кажеш, дали правилно съм разбрала, какво си написала по-горе. Hug

Ако преди първо класиране съм подредила кандидатурите така ДГ1, ДГ2, ДГ3, но не ни класират. На 24.04 следобед решавам да разменя ДГ1 и ДГ2, тогава в ДГ2 вече точките са 8. Ако там има гранична група точно с толкова точки, то моето дете какъв номер ще има - 20100423ххх (кога ще се тегли случайно число newsm78) или номерът вече ще е 20100424 и ще е след граничната група. Rolling Eyes

# 74
  • София
Да, изписват ги всички родени първата половина на годината към края на юни месец, доколкото знам.
А имаш ли идея от чия компетенция е?
Детските ясли са към Министерство на здравеопазването ако не се лъжа.

Общи условия

Активация на акаунт