Отговори
# 90
Бубичка: мерсииии, дано, дано! Ама никога ли не я миеш вече с шампоан/сапун?  newsm78 Не че децата ни са мръсни и със сигурност това не е проблем, но на мен ми харесва как миришкат след баня заради тези шампоанчета и тинтири минтири Laughing Ще следвам съвета ти за А-дерма и първо ще взема зелената, после синята евентуално..  Hug

# 91
Бубе ти ме разби с глутена. Браво на вас, няма тън-мън
Ина месото се препоръчва да се дава през ден. Ако държиш да въведеш сега и жълтъка, дай първо пуешко(например) да го яде поне 5 пъти през ден  Peace След това захрани със жълтък една седмица пак през ден, по 1/4
После пак си продължи да въвеждаш месото, като вече даваш към зеленчуците жълтък
Ама малко прекалихме едно и също само да пишем де  Peace Ако искате разгледайте форума за захранване, там има адски много инфо
Янче и аз даже още мажа с олиото, че ме кефи как мирише, не че е нужно.  Peace

# 92
Не ползваме шампоан и сега - да... На каквото и да мирише шампоана а-дерамата си казва думата накрая, а аз бе съм й фен на аромата  Mr. Green Педиатърката, с която се съветвах тогава /нашата става за мерки и теглилки само... даже и за това може да се поспори/ беше на мнение, че сега шампоаните и сапуните освен да миришат и изсушават кожата друго не правят. КАто се замисля нямам нужда и от двете неща Wink Лятото босичка в двора, в прахта ще има нужда от ежедневна баня с шампоанче сигурна съм Simple Smile

Алегория, какво ти тън мън, няма такива неща Simple Smile Жълтъка го въведох за седмица, давах го всеки ден. Първата каша /глутенова нали/ я дадох направо повече от половин порция първия път... Все пак беше на цели 7месеца и 4 дни.. не съм пример за захранване май  Rolling Eyes

Всъщност чела съм, че жълтъка се въвежда преди месото /не знам точно по чия схема, не ги помня/, за да се подготви стомаха с някакъв ензим.. не турнах точно обосновка, но така направих де, месото ще го въвеждам.. скоро, не знам кога точно  Mr. Green

# 93
Бубе аз за кашата де, че направо с глутен си дала.Не за другото. То идеал няма никакъв, особенно с тая спорна тема - захранването! А казват, че хич не са калорични вече кашите, особенно инстантните са по-леки от зеленчуковите пюрета. Та това с килата не трябва да те притеснява. Теди яде всеки ден каша, а откакто е захранен не качва така яко +260 последния месец. Иначе и той е гюленце 9500!
Така, че не го приемай като забележка  Hug

# 94
Здравейте мами! Ама много сте писали, сега се връщам да ви чета!
Захирка, а и за всички мами, които не искат да въвеждат глутен още - http://www.zemianazaem.com/archives/67. Днес взех КИНОА от един био магазин, ще го разварявам и ще му го давам вместо каша. Много е полезно и съдържа желязо. Една мама ме светна!
Айде лека ви!

# 95
  • На плажа
Алегория всеки ден ли пътува мъжът ти до София Shocked Това направо е убииствено  #Crazy
Янче,навсякъде казват за попарата да се прави със сухар,защото всъщност и препечената филия е сухар,т.е естествено,че можеш да си препичаш в къщи и така да правиш попарата.Просто трябва да се изчака малко ,докато изстине филията,за да не се разкашка от горещия чай  Peace

# 96
Бубичка: абсолютно си права, че сега шампоани не са им нужни, а лятото като започнат да цапуркат наляво и надясно тогава няма как (ние както имаме и градина..) Е, Анди има много коса, та поне там шампоанче се налага, че иначе се омазнява, belive it or not.

Алегория: глутен може да се въведе като първа каша, стига да е след 6-7м. Аз лично не бих, но има мами, които го правят, защото нямат причина (като мен) да се притесняват от алергии  Peace

Иначе и месо и жълтък ясно, че се дават през ден, но в началото с оглед проследяване за реакции аз лично бих давала 3-5 последователни дни и след това вече през ден, но и другият метод, описан от Алегория не мисля, че е грешен. И аз мислех така да процедирам, но се отказах за всеки случай.  Peace

Тинче: ами то така или иначе се пасира попарката (или размачква с вилица по-натам), та филията така или иначе трябва да се разкашка от чая  Laughing

Италяна: в темата 'примерна схема за захранване' мамите могат да ти дадат рецепта за приготвяне на каши от киноа и амарант  Wink

Tази вечер всички сте се сдухали ли, че не пише никой?  Thinking И аз съм в дупка, но хайде разпишете се, че да се разведрим деее  Cry И вас като ви няма съвсем ще се скапя  Cry Cry Cry

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 21:52 от Yana-barborana

# 97
Е къде са вси4ки верно.... явно и вас ви е налегнал мързела и не пишете. Thinking

# 98
Аз писах, ама заби и се изнервих
Тинче да, пътува всеки ден, ама да ти кажа той пътя е час и половина до София- толкова пътуват някой софиянци до работа в час пик. Не че му е лесно де! После до Младост понякога пътува повече от 1.5 часа. Абе той не се оплаква, даже казва, че отива на работа да си почине  Joy Такъв е живота. Все пак работи по -малко от 15 дни в месеца
Янче тя мама постоянно ме натиска с копривата, мерси за инфото де. Ама и аз знам колко е полезна! Мерси пак   bouquet

Божкееееееее ето един цитат от захранващата тема за Захира и другите дето дават картоф и морков на ХИП и имаха реакция  :shock:

От пюретата най-зле е Хип, изследвано е пюрето ранни моркови и картофи. Най-добре е евтиното пюре на ДМ.  Crazy Понеже страницата ми поиска 2 евро, за да видя резултатите на различните марки, реших направо като излизам да си купя сборника с тестове да бебешки и детски продукти за 2010г. Затова се забавих и да пиша тук.  Wink След малко ще сканирам страницата с този тест, ако искате.
Положението е много зле явно.  ooooh! Екотест препоръчва на майките да готвят сами за децата си и да дават прясно изцедени сокове, а не купените.  Peace
Тестовете на АМ също са зле, както и на кашите "лека нощ".

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 22:18 от alegoria

# 99
  • Sofia
Аз пък ще ви пусна кашички с киноа http://www.bioslunceluna.com/shop/za-bebeto-i-mama/kashi.html

# 100
Алегория, и забележка да е, приемам всичко Simple Smile Не го приех така всъщност  Hug
Останах и аз без думи за пюретата.. Ще сменям марката с Ганчев май  Joy

Странно, защо се дава първо безглутенова каша, а после глутеновите? Аз дадох направо глутенова, защото така исках да въведа глутен.. не ми е зор да давам каша по принцип.
А това за калоричността не се ли отнася само за безмлечни каши направени с вода /че са по-нискокалорични от пюретата/?

Янче, недей с тая градина, че така искам вече да е топлоооооо и да сме по цяяяял ден в двора.. и да се карам, че земята не се яде както и нищо взето от там  Heart Eyes
Косата и на Преслава се омазнява, но сигурно защото е доста малко се отмива хубаво само с водичка... а тя седи и се залага милата под душа с кеф.. и пийва "тайно"  Laughing

# 101
А това за калоричността не се ли отнася само за безмлечни каши направени с вода /че са по-нискокалорични от пюретата/?

И аз така мисля, но не разбирам...  Thinking

Янче, недей с тая градина, че така искам вече да е топлоооооо и да сме по цяяяял ден в двора.. и да се карам, че земята не се яде както и нищо взето от там  Heart Eyes

Жестокоооо, и аз за това си мечтаяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя  Heart Eyes Пийва си тайно ме уби хихихихихихихихихи  Joy

Хари: много скъпо бе, почти 10лв  Whistling

Май по-евтино излиза да се купуват направо семената, но знам ли. За всеки случай мерси за линка  Hug Мисля лично да посетя магазина на Парчевич. То там има и друг 'здравословен' - Слънце и Луна май се казваше.

# 102
За да не говоря врели-некипели вземете кашата отзад има калоричност на 100 грама и го сравнете с пюрето!
Попринцип инстантна това означава, да -без мляко  Peace

# 103
  • София
Алегория ,мерси за този цитат - Алекс също направи реакция точно от това пюре на Хип. Мислех да му дам отново, за да видя дали пак ще реагира, но май ще пропуснем Simple Smile

# 104
здравейте мацки
да се похваля от днес и ние сме вече в групичката на изправените бебета Laughingоставям го нашия в леглото му,и отивам да му изхвърля памперса и когато се връщам,нашия се изправил на решетката и ми се хили Laughing
днес ни мериха и сме 8500кг. и 75см. та тоя месец добре се движим с кг.,а и ни биха хепатитната най- накрая ooooh!

Янче,за АД кво мога да ти кажа- лекари много,мнения също много и накрая,единия ми вика мажи го с тоя крем,другия ми вика не ,не с тоя крем,а с тоя и т.н.,мога да отворя магазин за кремове ooooh! Crossing Arms накрая ми писна и им теглих по една дълга и широка и спрях да мажа Тони с кремове и се оправи от самосебе си.

Общи условия

Активация на акаунт