В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и от мен!
И аз да се отчета,то докато ви прочете човек-обяд стана  Laughing

Честито на Бамбиния   bouquet ,щастлив семеен живот и попътен вятър в морето на живота!
Относно витамините пия Pregnacare-в началото доки ми каза да ги вземам първите 5 месеца,а след това промени за през цялата бременност.

Днес е страхотен ден-бяхме с любимия на разходка,дойдохме да починем и евентуално по-късно пак  Party

Желая ви хубав ден!
До по-късно.......  Hug  Heart Eyes

# 376
  • Пловдив
И аз исках общо да кача 10-12 кг до момента имам 6.5...а нали в последните месеци най-много се качва...

Да са живи и здрави бебенцата ... после ще ги сваляме...
Мисля, че е много индивидуално. Аз при предишната ми бременност през първите 4 месеца качих 10 кг, 6 и 7 приблизително по 2кг. на месец, а в 8 и 9 по по-малко от 1кг. на месец, при все че преносих и бебето не беше малко. Не съм се ограничавала, дори напротив, но поне при мен, през последния месец не можех да ям много и затова ядях по малко поне 10 пъти в денонощие /ставах 2-3 пъти през нощта да ям  Mr. Green/
Добро утро,мами Hug Само един въпрос мимоходом ми хрумна-ко издаваше 45 дневния болничен-тази от женската консултация или педиатъра който ще изберем за бебето. и в тази връзка още един въпрос към пловдивските мами: вие мислите ли вече за педиатър?
Целувки и страхотен ден на всички  bouquet
Ива, имам две лекарки за дъщеря ми - една по ЗК и една от Вела, смятам и за новия бебчо да е така. Педиатърката ни по ЗК ми дава направления и болнични, винаги когато поискам, опитна е, но според мен прибързва с изписването на антибиотици. Другата ни педиатърка е много умерена, има уникален подход и е в час със всичко ново. Ако искаш мога да ти дам координати на ЛС  Peace

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 13:50 от avia

# 377
Едно уточнение, фолиевата киселина е необходима само до определена седмица. Мисля, че беше 18-та. После само си товарите черния дроб. Затова ми спряха фолиевата, можете да пиете само витамини, но не и фолиева киселина. Бебето каквото е взело - взело е дотогава.

Не е точно така - при всички е различно, било затварянето на стомах, гръбнака или храненето на майката - може и през цялата бременност, а и след това. Само доктор може да ви каже кое до кога и по колко да пиете.

Искам да кажа, че е индивидуално и не важат обобщения за фолиевата киселина (витамин Б9).

# 378
Здрасти,мадами !

Днес бяхме с любимия и детето на обиколки по магазини,мебелни къщи и такива.Бяхме и до един голям детско - бебешки магазин.Видях на живо количките на ABC-design 2010 година.Страхотни са.Много леки,удобни,практични ! Останахме възхитени и това ще е нашата количка. Grinning
Купих си от там и възглавница за кърмачки ! Препоръчвам я на всички,които мислят да кърмят,а и може да се ползва като протектор за легълцето или бебенцето да си лежи там.А и за по удобна поза при спането ви ще помага.

До скоро,че много се изморих и отивам да полегна.

# 379
  • София
бяла лястовица, и аз днес ходих да гледам ABC design cobra 2010. Като цяло количката не е лоша, но:
1. Няма ръчна спирачка на дръжката, а само на задните колела, като педалът на задното колело е доста малък и ми се струва малко "афиф";
2. Лятното столче няма пълно легнало положение и когато детето лежи, ще има сериозна чупка в кръстчето; аз нямам предишен опит с бебе, но се опасявам, че няма да му е комфортно;
3. Сенникът на коша за новороденото няма прозорче за проветряване;
4. Комплектът на количката не включва кошница за кола, чанта, дъждобран. В БГ с всички тези неща цената излиза 1100 лв., стартирайки от 730 лв.
5. Вътрешното покритие на коша за новородено е от полиестер; аз държа да е памучно.
За сметка на това, кошът за новороденото е най-широкият кош, в сравнение с Trio S3 и Quinny Speedy. Освен това лятната седалка може да се поставя и в двете посоки на движение, нещо което го няма при другите две колички.
Освен това ABC-то и в пълен комплект излиза най-евтина от трите, които сравнявам.
И аз много се замислям. Не знам обаче, дали си струва спестяването на 250 лв. при горните недостатъци в сравнение с Trio S3.

Между другото, някоя от вас случайно да има отзиви за сайта www.bimbomarket.it? Там цените са доста изгодни като че ли....

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 18:04 от vtrendy

# 380
Светлана 79,мога да ти кажа много неща по повод варицелата,но......Ще кажа само някои.
Първо,не се стресирай,защото стреса прави организъма по-слаб  по-предразположен към всякакви болести,в това число  заразни.
Второ,смята се,щом човека/детето вече има пъпки,той вече не е заразен. Peace
Трето,имаш много умна акушерка. Wink

# 381
  • Sofia
Светлана 79,мога да ти кажа много неща по повод варицелата,но......Ще кажа само някои.
Първо,не се стресирай,защото стреса прави организъма по-слаб  по-предразположен към всякакви болести,в това число  заразни.
Второ,смята се,щом човека/детето вече има пъпки,той вече не е заразен. Peace
Трето,имаш много умна акушерка. Wink

Селма, моля те напиши каквото знаеш, ако искаш и на лични. Явно не трябва да съм толкова спокойна?

# 382
бяла лястовица, и аз днес ходих да гледам ABC design cobra 2010. Като цяло количката не е лоша, но:
1. Няма ръчна спирачка на дръжката, а само на задните колела, като педалът на задното колело е доста малък и ми се струва малко "афиф";
2. Лятното столче няма пълно легнало положение и когато детето лежи, ще има сериозна чупка в кръстчето; аз нямам предишен опит с бебе, но се опасявам, че няма да му е комфортно;
3. Сенникът на коша за новороденото няма прозорче за проветряване;
4. Комплектът на количката не включва кошница за кола, чанта, дъждобран. В БГ с всички тези неща цената излиза 1100 лв., стартирайки от 730 лв.
5. Вътрешното покритие на коша за новородено е от полиестер; аз държа да е памучно.
За сметка на това, кошът за новороденото е най-широкият кош, в сравнение с Trio S3 и Quinny Speedy. Освен това лятната седалка може да се поставя и в двете посоки на движение, нещо което го няма при другите две колички.
Освен това ABC-то и в пълен комплект излиза най-евтина от трите, които сравнявам.
И аз много се замислям. Не знам обаче, дали си струва спестяването на 250 лв. при горните недостатъци в сравнение с Trio S3.

Между другото, някоя от вас случайно да има отзиви за сайта www.bimbomarket.it? Там цените са доста изгодни като чели....
Да,чантата,столчето,сенник не включват цената от 300 евро.Като сложа и това става към 500 евро - демек 1000 лева.
А за лятното столче,че няма легнало положени Thinking хм...наистина ли не може да се сваля за спане? Тогава наистина не е практично,но не ми се вярва да не може. Whistling

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 18:10 от бяла лястовица

# 383
Благодаря на мамите, които дадоха информация за училищата за бременни в Пловдив.
Относно формата и размера на коремчетата - явно си е до структура и няма нищо общо с пола на бебето, защото при всяка жена е различно.
Относно спането - за щастие нямам никакви проблеми и вечер заспивам още в 22 ч., а сутрин ставам в 9 и 30 - 10 ч. Честно казано този триместър  много ми харесва - чувствам се добре и спокойна за разлика от предишния, дето едва го преживях. Grinning
Покупките - още нищо не съм купила. Предишната ми бременност беше неуспешна и гледам да не започвам твърде рано с покупките. Но с бъдещия татко сме решили като се стопли да започнем обиколката по магазините, което съм сигурна ще е много приятно.

# 384
А и на мен отпред спирачка изобщо не ми трябва,нито пък съм имала такава с количките на първото си дете.
Летният кош не е толкова изправен,а е леко в легнало положение.Според мен не е проблем.
Ти какъв цвят гледа,vtrendy ?

# 385
  • София
от cobra 2010 имаше само оранжево и казаха, че само това им бил цветът в склада и не знаели кога ще има доставка; между другото, и това ме насочва към trio-то на кико
от rodeo 2009 (абсолютно същата, btw) имаше много приятна комбинация от черно и бежово; направо ме грабна като цвят
а trio s3 го намерих в www.bimbomarket.it с доставката до БГ за 507 евро, което си е 1000 лв. при цена в БГ 1350  newsm78; та доста се чудя дали да не поръчам от там....

# 386
Явно не трябва да съм толкова спокойна?
   Не ,напротив! Naughty
   ТРЯБВА! Simple Smile

# 387
Веси, мъжа ми ми купи такава възглавница преди 2 месеца и се родих, честно. Спя като "заклана", много е кефска! Тук са задължителни да си ги носиш като идеш да раждаш дори Wink моята е на Red castle, нали сме фенове! Той днес ходи да гледа пак количките, че нашия модел го има на промоция 570 евро всичко (без фиксиране базата за кола) но ни е рано да купуване и в промо била само в лилаво/сиво металик - не го е харесал за мацката ни, нещо по-свежо искаме като червено, зелено или оранжево. Каза, че припаднал като видял една розова - била силно отровна Wink Ти какъв цвят гледа? Нашата количка има едно светло синьо бонбон - ако чакахме хун щеше да е това цвета ни, но с мацка - някоя шаренийка Wink

# 388
Svetlana 79, а ти за каква шарка говориш че тя не е една  Mr. Green И споко, най-вече в първи триместър нещата са опасни, още повече ако си говорила вече с акушерката си и тя те е успокоила не виждам защото почваш да се шашкаш  newsm78
Весе и аз съм с такава възглавница и се родих, няма въртене, неудобство и т.н., лягам, гушвам я и заспивам  Laughing
Абсолютно подкрепям Боби, относно фолиевата, предпочитам да се доверя на лекаря си, а не на "Пенка" от форума  Naughty
По кафе дали пихте

# 389
Боби,тази на предната страничка съм си харесала - черно и светло синъо.Погледни !
Бобс,при нас в Германия си има за всяка родила такава възглавница за престоя.  Party
Сю,а каква поза заемаш с тази възглавница? Направо се чудя как се спи с нея? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт