В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Може ли някой да ми обясни защо столчетата за кола са в полуседнало положение? Нали до 6 месец бебето не може да седи? Значи ли това че до 6 месец столчето е неизползваемо? И другия ми въпрос е защо е толкова важно летния кош да има пълно легнало положение? Нали детето ще е вече на годинка, когато дойде време за използването му? Т.Е. няма да спи толкова по време на разходка???? или ще спи....?????? Наистина си задавам тези въпроси,простете ако са прекалено  глъупави, но нямам идея колко спинкат бебетата на годинка по време на разходка  Blush Blush Blush

А..И още един  глупав въпрос: трябва ли количката да се люлее  newsm78 От моделите които гледахме днес никоя нямаше такава екстра, а сутринта гледах през терасата една майка да си люлее бебето в количката.
Ами това е от мен за количките.

Стола за кола се ползва за:
-превоз в кола от 0 до ...месеца / килограма (зависи какъв купиш 0 или 0+), като се ползва максимум час и половина на ден (мамите в Щатите и по-дълго си возят бебетата с тези разстояния при тях) и на 30 минути вадиш бебето от стола задължително (твоя работа, това е препоръка на производителя). Именно защото бебо е бил в такава поза, не пречи за кратко време от 30 минутки да е фиксиран така. Ползва се вързан с гръб на посоката на движение. След н-тия месец (според столчето пак) се слага ПО посока на движение.
-като количка + за превоз - след 6-тия месец - докъм 9-тия (не се събират после ако сте взели малкия стол.
За дълъг път се ползва до 6-тия месец зимния кош от количката, който се връзва напряко.
Това е и причината да се правят колички 3 в едно, като има 1 или 2 столчета като избор - О (до 9 кг) или О+ (до 13 кг). Въпрос на финанси е дали вземаш такава, спестяваш коша или ... Столчетата, които имат легнало положение е ЗАБРАНЕНО да се ползват в легнало положение в кола - изчетете им указанията подробно, не слушайте само продавачките Wink
Проблем може да има рядко с големи бебета - 8 кг, но не се побира в стола до 9 кг - така са принудени да купят големия стол (следващия по ред - най-лесно 9-36 кг) , но застраховката в случай на катастрофа НЕ важи докато бебето не е достигнало 9 кг...

Лятната количка не може да се ползва за новородено, независимо че някои имат пълно легнало положение - нито е пригодена (няма матрак), нито някой препоръчва - тя е за след 9 месеца на бебето - когато има рефлекси да си държи и главата, и да седи седнало.

Люлеенето не се препоръчва за бебетата - ти не си го "люлееш" сега в пупата, само го "подрусваш", но през по-голямата част е в спокойно положение Wink като поотраснат има люлки, но не всеки педиатър препоръчва.

В България пренаталните витамини не съдържат ли фолиева киселина така или иначе Thinking

Има разбира се, Джут, но не всички пият и затова има и недоразумения Wink Нали виждаш, че "докторите" не препоръчват ...
И във витамините за бременни , и във витамините за кърмачки има фолиева киселина, която е необходима за майката и бебето.

Хайде хубава седмица, и питайте - аз нали изчетох де що има литература Wink по-скоро на производителя указаничта за количките съм изчела. И тук има мацки в магазина, дето казали - ми не купувайте кош зимен, нали ви е лятно бебето - да ама на терасата в какво ще спи, да няма да му вадя легло навън Wink а и за 600 км път, не си е работа столчето през първите месеци, то може, но белята я каниш да ти дойде бързо до главата Wink

Последна редакция: пн, 15 мар 2010, 09:53 от bobi40

# 466
  • Плевен
Здравейте мами. Аз след 4 дни почивка и днес никаква ме няма на работа. Сега докато вляза в час ще видя зор.
Честито на виделите пола.
Айде отивам да се трудя и слънчев ден на всички.

# 467
Здравейте мами. Аз след 4 дни почивка и днес никаква ме няма на работа. Сега докато вляза в час ще видя зор.
Честито на виделите пола.
Айде отивам да се трудя и слънчев ден на всички.

Булка, а снимки??? А разкази ??? Хайде спорна седмица и като имаш време пиши!

# 468
Добро утро момичета,
спорна седмица Ви желая  Hug Hug Hug
аз отивам да се трудя  Mr. Green

# 469
Добро утро!!!

Нлиайт,мен ако питаш,най-добре се обади в кабинета на Томова,или ако имаш мобилният и телефон,звънни на него,обясни какво е положениети-че не си от Сф,че има съмнение за еди какво си и я питай в коя седмица е най-оптимално да минеш на преглед.Аз поне така бих направила.Успех и много се надявам,че това са измислици на въпросният доктор Hug

Селма,ходила съм при д-р Румяна Христова (Правителствена болница),д-р Янкова,д-р Марков и някой държавни лекари,който не съм сигурна дали са в таз графа newsm78.Все още ходя при д-р Румен Велев Peace

Бамбиния и аз си чакам снимките Heart Eyes

По въпроса с количките-аз вече го приключих и да ви кажа добре ми олекна-и на джоба и на душичката Laughing
Сега чакам да ми звъннат да ми кажат кога ще ми докарат кашона,че аз не исках да взимам мострата.Еййййй,нямам търпение вече Hug

За кошниците за кола-аз мислех да вземем Чикото,което ви показах,но снощи като се позамислих,май ще ми е абсолютно ненужно.В колата ще се возим със зимният кош,за у дома ще ни дадът люлка на Фишър Прайс........не знам за какво ще го употребявам точно newsm78
КАто излезем от зимният кош,ще се настаним в стола на каката,пък на нея ще вземем от седалките за деца на 4 год.За сега този разход отпада Peace

# 470
добро утро и от мен! тази нощ беше кошмарна.заспах в 5 часа и ето сега ж 9 съм станала. киселини,бебешки ритници (второто беше от приятните нераъположения) и е така си отнесох до сутринта.като лудите на стадиона пих прясно мляко цяла нощ,докато хората спяха (против киселини).

ади мерси за успокоението относно триколката на chicco.точно това исках да чуя хахахах

дунайка този другия модел на трио също го видях,но за мен едно от най/важните условия е да е с големи и надуваеми се (по възможност) гуми. от личен опит знам,че е по/добре.

# 471
  • София
нлайт, не мога да повярвам, каква арогантност; при това явно така си се държи; що за лекар! няма ли лекарски комисии за такива като него? защо някоя мама не отиде с диктофон да го запише и да подаде оплакване....

за пътуването с кола, в кико трио с3 има car kit или нещо подобно, който дава възможност за закрепване на коша за новородено на задната седалка; струва ми се подходящо;

лек ден момичета-кокичета
по обяд пак ще ви чета

# 472
добро утро и от мен! тази нощ беше кошмарна.заспах в 5 часа и ето сега ж 9 съм станала. ...

не си само ти, у нас пък имаше дъскорезница и оглушах, а нашия със запушен нос и спи и "бичи" ....ай, ай, ай! Сега ще наваксвам Wink

# 473

Здравейте, бъдещи мамчета!

Обикновено пропускам събота и неделя да влизам във форума, че моят мил е закачен за компютъра....но пък е добре да разнообразявам. Гледам много нова информация и много интересни теми.

Бамбиния, честито семейство!
Желая ви много здраве и любов, любов, любов безкрай! Заедно да се справяте с всички предизвикателства на семейния живот дълги, дълги години.
Да предадете мъдростта на внуци и правнуци!

Бяла лястовица, много са хубави количките и на доста добри цени, предвид високото качество. Дали имаш идея колко струва доставката?

Купих за бебо само едни миниатюрни чорапки, защото не можах да се въздържа, но вече харесах комплект за изписване на фирма Тека екс (българска фирма, която шие за Испания и ползват испански платове). Имат явно доста добър дизайнер.

Продължавам да чета темите, момичета.
Доскоро!

Хубав и слънчев ден!
Пролетта идеее! Най-сетне.

# 474
  • София
Добро утро и от мен!!! Момичета някоя от вас да я болят ребрата или корема,но високо горе при ребрата?че мен си ме наболва от време на време

# 475
Добро утро ,момичета!
_Izabella_,и мен ме наболява понякога горе при ребрата от дясно.Това се случва най-често когато дълго време съм седнала.Питах доктора и той каза,че понякога се получавала такава болка от разместването на органите.Аз защото го питах по телефона и той каза,че ако болката стане постоянна или за по-дълго време ,да отида при него.Но на мен ми се случва за сега рядко и дано така си остане.Не знам дали при теб е това.
Спорна седмица на всички!

# 476
боби нали викаш да питаме Grinning е...относно столчетата какво препоръчваш? от кои да купим за началото?

забравих да кажа за вчера.докато с емотахме насам и натам загубихме желание за плуване и не отидохме.още по/добре таман Grinning но..както си вървяхме по улицата и каквато количка (бебешка де) срещнахме аз все уведомявах моя мъж не само коя марка,ами и кой модел е.бре...много съм надобрела.той се збърка хахахаха. аз май друга тема нямам и почнах да се притеснявам.май съм скучна на повечето хора.вчера даже питах мъжа ми дали му досаждам,но той разбира се отрече и каза,че се радва от факта,че най/важното за мен е бебешката тема Heart Eyes е да...то аз и него ошашавих Mr. Green в събота вечер ни дойдоха гости и аз съм насъбрала един куп каталози от бебешкия магазин,а моя хубавец по едно време почна да тика един от тях в лицето на приятеля си и да му показва колички хахахах,а аз му казах да вземе да се спре,че този (и гаджето му) са единствените,дето все още се виждат с нас Mr. Green той все неженени приятели има и нещо изгуби опорни точки с тях от известно време....ма по/добре в такъв случай.

# 477
Cvetulka, наистина във Варна като вариант ми остана Балев. Единственото ми притеснение за него е че апарата му е старичък. Вярно е, че ФМ се прави в 2D live режим на апарата. 3д и 4д-то са просто някаква глезотийка за родителите май, защото за диагностика не я ползват. Въпроса е обаче апарата да е с висока разделителна способност. А това изглежда е май само при тези дето са 3д/4д. Аз лично повече разбирам какво виждам именно от 2d live. Тризизмерния вариант не ми харесва, защото бебетата изглеждат като пластелинени ..може би само в последните седмици е хубаво, и все пак се съмнявам, че бебето като се роди има нещо общо с разкривените физиономии дето излизат на 3д-то.

vtrendy, не знам дали има лекарски комисии, но едва ли биха му направили нещо. Относно цените му - също. Всеки лекар сам си определя цените.

Ади, точно това мисля да направя - ще питам Томова кога е най-добре да отида предвид факта че мога да отида един път. Другото което се чудех..кога дългите пътувания с кола са най-безопасни за бременните? Май към края не е много добре....

Бамбиня, честито ти семейство! Дано се разбирате винаги все така добре Simple Smile
Всъщност знаете ли, че според закона докато не се роди детето сключилите брак се водят - "семейна двойка" ..едва след появата на детето вече са семейство Simple Smile

# 478
Здравейте всички очакващи бебчета,мамчета!  bouquet
Ще приемете ли още една нова мама,очакваща малка принцеска на 15 юли  Simple Smile

Поздравления за форума-много интересен и много полезен!!! Hug

Добре дошла, Съни_27
Честито за малката принцеска и лека бременност до края!

Много летни бебоци, много нещо.
Поне ще си помагаме с информация Simple Smile

# 479
  • Плевен
Ох момичета, честно казано снимки скоро няма да мога да кача, т.к. сме в нова къща и още нямаме комп и няма да имаме поне месец и нещо, а на работа нямам такова устройство за дискове (че му забравих името) и няма да мога да кача.
А то и без това няма какво много да се гледа, т.к. нямаше бели рокли (за съжаление) и тем подобни, а и ако знаете на какво приличам на тези снимки - не са за качване  Laughing. Като малко слонче съм  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт