В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София по рождение
Едно уточнение, фолиевата киселина е необходима само до определена седмица. Мисля, че беше 18-та. После само си товарите черния дроб. Затова ми спряха фолиевата, можете да пиете само витамини, но не и фолиева киселина. Бебето каквото е взело - взело е дотогава.

Не е точно така - при всички е различно, било затварянето на стомах, гръбнака или храненето на майката - може и през цялата бременност, а и след това. Само доктор може да ви каже кое до кога и по колко да пиете.

Искам да кажа, че е индивидуално и не важат обобщения за фолиевата киселина (витамин Б9).

Боби, може така да е във Франция, тук и гинеколозите в ЖК и генетиците от Мачин дом съветват до 18 седмица да се пие специално фолиева киселина....в храната е друга работа. Никъде не се прави специално изследване, било то кръвно, било друго специално за фолиевата киселина.

# 451
аз не много по темата, но да се оплача - чета и гледам за колички и толкова много се обърках, че вече съвсем се отчаях  Tired

# 452
Първата ФМ е 9-13седмица,втората 19-23,третата 28-32,отделно може да се ходи на специална за сърцето но лекарите я препоръчват ако имат съмнения или родителите страдат от някаква сърдечна болест кам 25 седмица някъде мисля

# 453
Първата ФМ е 9-13седмица,втората 19-23,третата 28-32,отделно може да се ходи на специална за сърцето но лекарите я препоръчват ако имат съмнения или родителите страдат от някаква сърдечна болест кам 25 седмица някъде мисля
Точно така !  Grinning

И аз вземах фолиева до края на трети месец,но моята док каза,че е хубаво до края на бременността да се взима.

# 454
пРИВЕТ И ОТ МЕН КОРЕМЧЕТА   Hug
Да се включа и аз по темата за количките, тъй като днес с мъжа ми ходихме да ги оглеждаме. Спрях се на ABC DESIGN COBRA. първоначално бях влюбена в 3ТЕС ,но мъжо не я хареса  Crossing Arms
Имам обаче някои питания, доста глупави... Blush Може ли някой да ми обясни защо столчетата за кола са в полуседнало положение? Нали до 6 месец бебето не може да седи? Значи ли това че до 6 месец столчето е неизползваемо? И другия ми въпрос е защо е толкова важно летния кош да има пълно легнало положение? Нали детето ще е вече на годинка, когато дойде време за използването му? Т.Е. няма да спи толкова по време на разходка???? или ще спи....?????? Наистина си задавам тези въпроси,простете ако са прекалено  глъупави, но нямам идея колко спинкат бебетата на годинка по време на разходка  Blush Blush Blush
 И още нещо: някоя мама се тюхкаше дали ще се събира количката в багажника и. Е аз карам тойота АйГО и да ви кажа COBRA се събра без проблем в почти никаквия ми багажник, само че без гумите, но те се свалят много лесно  Heart Eyes  Дори с мъжа ми се шегуваме че ще можем да ходим на разходки с айго-то цялото семейство с количката , с бебето...а мъжа ми ще седи отзад, а той е 2 метра   hahaha
Това което ми хареса в тази количка е материята , големия кош за пазар, високата дръжка-подходяща за 2 метра мъж  Peace, големите гуми и маневреността. Това което не харесах е начина на сгъване , летния кош на 3ТЕС е по-хубав, тежка е .
А..И още един  глупав въпрос: трябва ли количката да се люлее  newsm78 От моделите които гледахме днес никоя нямаше такава екстра, а сутринта гледах през терасата една майка да си люлее бебето в количката.
Ами това е от мен за количките.
За ФМ да ви кажа в Бургас е още по-зле. За 6-8 мин приключва прегледа и ти взимат 80 лв . Зависи при кого се ходи де, някои взимат повече и гледат 30 мин ,говорят много, но какво виждат е друг въпрос...
Според мен не е важна техниката, а задапаратното устройство  Wink, но всеки  си решава.

# 455
и аз си харесах 3 Tec na ABCto,обаче нещо не са ли малко тежки тези колички,каде ги има в Бургас,че не съм ги гледала на живо

# 456
в Синди, срещу строителния. Мисля че там има най-много модели,поне от тези които  обиколих днес. Като цяло изборът ни тук е доста ограничен, като налични модели ...

# 457
  • Пловдив
Може ли някой да ми обясни защо столчетата за кола са в полуседнало положение? Нали до 6 месец бебето не може да седи? Значи ли това че до 6 месец столчето е неизползваемо? И другия ми въпрос е защо е толкова важно летния кош да има пълно легнало положение? Нали детето ще е вече на годинка, когато дойде време за използването му? Т.Е. няма да спи толкова по време на разходка???? или ще спи....?????? Наистина си задавам тези въпроси,простете ако са прекалено  глъупави, но нямам идея колко спинкат бебетата на годинка по време на разходка  Blush Blush Blush
А..И още един  глупав въпрос: трябва ли количката да се люлее  newsm78 От моделите които гледахме днес никоя нямаше такава екстра, а сутринта гледах през терасата една майка да си люлее бебето в количката.

И аз съм го задавала този въпрос  Peace Отговориха ми, че бебчето и в корема ти е свито и в слинговете се получава този ефект, при който гръбнака му е извит на дъга  Peace Въпреки това не се препоръчва новородено да прекарва повече от 2-3 часа в столчето. За спането е много индивидуално, но уверявам те, че бебетата могат да спят в доста странни пози, дори и след 2 годишна възраст ... само да им се спи наистина  hahaha
Относно опцията за люлеене, според мен въоще не е необходима, нито на количката, нито на кошарката - дори напротив.
Аз имам питане относно кошовете за новородени / не столчетата за кола, а кош/ - удобни ли са за пътуване? Само твърдите варианти от типа на Чико, Пег Перего ли стават за закрепяне в кола или и меките версии могат да се ползват ва пътуване?

# 458
nlight, много съжалявам за това, което си изтърпяла.
Още като започнах да чета поста ти и бях сигурна, че говориш за Давидков. Сестра ми ходи при него за мнение относно трудна операция и беше възмутена от него. В крайна сметка се оперира в София. За жалост кадърни специалисти има най-вече там, в другите градове са много малко. Така че освен София, май нямаш друг вариант.  Hug
teddie007, лятната седалка на количката може да се ползва от първия ден на бебето, ако има пълно легнало положение. Така се спестяват парички от коша за новородено. А ако количката има кош за новородено, то лятната седалка може да не е с пълно легнало положение, но пак е такова, че детето да може да спи спокойно.
Столчетата за кола наистина имат наклон на гръбчето, въпреки че ги пишат за възраст 0+. В този случай новороденото не бива да прекарва повече от 2 часа в такова столче. Дъщеря ми пътува за пръв път на дълъг път в такъв стол, когато беше на 1 месец. Пътувахме 3 часа, правихме почивка.
Люлееща количка знам, че има на Джордани. Но не смятам, че е толкова нужна опция. Та тя количката достатъчно го лашка бебето(особено по калдъръм  Crazy ), няма нужда и да го люлееш. А и свикнеш ли го на това, после върви го отучвай.

# 459
  • София по рождение
 За количките ще взема отново Хаук, защото са здрави, немски и евтини. Ползвала съм с предишното си дете две такива.  Дори лятната още е някъде в мазето. Тези нямат чупене. Вече не се двоумя.

За доц Томова - не само специалист, изключителна директна, мила, оглежда всички кухини и органи, отговаря на всички въпроси, с две думи ерудит. Не ми се тръгваше от кабинета й. Два пъти съм ходила, като тя самата ме повика втория път малко по-рано от предвиденото по таблиците и бумагите. Първия път в 13 г.с., а втория в 18-та. Не зная дали не трябва да си записвам час за трета визита, защото моя приятелка роди наскоро и детето й имаше уголемено бъбрече вследствие на рефлукс на течност в него. Това е открито в 27 г.с. newsm78 Поне ще знам, че каквото каже Томова е факт. Да не забравям, че още в 13 г.с. ми каза, че ще имам момченце Joy

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 22:31 от helli_sun

# 460
А и свикнеш ли го на това, после върви го отучвай.

Че то си е свикнало да го лашкат още от корема  Laughing

В България пренаталните витамини не съдържат ли фолиева киселина така или иначе Thinking

# 461
  • Бургас
Привет, момичета) Да кажа за ряпата с мед-всеки ден по няколко лъжици сок-и кашлицата я няма-при нас винаги действа  Peace
За кошовете за кола-предната количка беше Chicco trio, коша го използвах в началото повече от кошницата-имаше си колани и ми беше по-спокойно че бебчето е в напълно легнало положение.
Момичета от Бургас хайде да си организираме среща, какво ще кажете?
teddie007 в Бургас при кой ходи на ФМ?

# 462
  • Stavanger, Norway
Добро утро! Първо да кажа за ФМ на nlight -  аз съм от Бургас и ходих на ФМ във Варна. Там имате добри специалисти, но за съжаление вие сте попаднали на някой, който не  е.Аз лично ходих при Балев. Има обикновен ехограф, но ФМ се прави именно на такъв. Някои комерсиални лекари лъжат буквално, че е необходим 3Д или 4Д, но това е глезотийка за родителите. Прегледа се извършва на 2Д  Naughty Искам да те посъветвам след като вече си имаш кличпе и ако още е важно за теб да се види дали всичко е наред, отиди при Балев. Много е коректен, не обяснява нищо по време на прегледа. След като приключи с измерванията можеш да си зададеш въпросите. Накрая ти дава лист какво е измервал и в какво положение е всичко, какъв е пола и дори как е разположена плацентата  Peace Аз се консултирах с него дали да правя БХС и той беше много толерантен, обясни ми и ми препоръча да се консултирам с генетик, като каза, че неговият преглед не показва морфологични отклонения, но генетичните могат да се видят само при излседване на амниото.
Добри отзиви съм чувала и за Яков  Peace
Хайде момичета лек ден!

# 463
Добро утро коремчета скоро  не съм ви чела, че уча за изпити smile3529  и вече ми иди  smile3511 ..................

Не ми остава време да се почувствам бремена и да се разхождам по магазините за бебоци, както и да е и това ще стане.
Относно количките и аз съм се спряла на един модел на Хаук за сега ме устройва въпреки че не съм гледала много колички.
Относно АБЦ дизаин от една приятелка знам тя си купи много хубава комбинирана количка на АБЦ но се счупила и колелата много бързо се изтрили, незнам общо взето "ако случиш"

Лек ден момичета Grinning

# 464
Светулке,сега да ти противореча.Не е варно,че се вижда на обикновен ехограф всичко ! Това са пълни глупости ! ФМ се прави на 3 и 4 Д !!! Само там се виждат органите е детайли ! Дори и да си добър специалист на 2 Д няма как да видиш каквито и да било проблеми със сърцето да речем.

Общи условия

Активация на акаунт