В 6-ти месец търколи се вече ЮЛСКОТО човече!

• 31 239
  • 746
  •   1
Отговори
# 570

elisalou, приеми моето искрено съчувствие за загубата и най-силни пожелания за безпроблемно завършване на бременността и леко раждане на малката сладуранка, здраве и щастие в семейството!

Галина, здравей, радвам се, че сега всичко е наред. Не се преуморявай и се пази. Работата никога не свършва, но ти имаш по-важна задача - бебка.
Стискам палци занапред всичко да е наред.

Момичета, относно дрешките за новородено една възрастна и опитна продавачка в магазин за бебешки дрешки ме посъветва да не се затрупвам с много от най-мъничките, че бебоците бързо израстват и трябват други дрешки Simple Smile Аз мисля максимум по 3 -4 от вид.

За количката ще реша като пообиколя и разгледам повече.

Слънце и спокойствие на всички!

# 571
buburina имам колежка, която прави по 15-20 мин бавничко на колело във фитнеса, не знам колко често, но каза че се чуства доста добре. Най-важното е да не се претоварваш и ако нещо те заболи да спреш веднага.

Иначе все се оглеждам за гимнастика за бременни, ама ще е сложно. Аз живея в единия край на София, работата ми е точно на другия, а ако трябва да ходя на гимнастика някъде в съвсем друг район изобщо няма как да стане  Crazy

Пък и гледах, че всички училища за бременни или гимнастики са посред бял работен ден, а на мен ми се ще да ида поне на някоя лекция и ще е сложно с работата

Относно пазаруването - засега са ми забранили, щото повечето неща ще ни дадат лелите, ама като дойдело времето. Та сега си пазарувам само неща дето са лични - помпа за гърди, шишета, ей такива. Пък така ме сърбят ръцете да похарча малко пари Mr. Green

Засега само попивам информация за количките, че ако не ми хареса тази дето ни дадат по нататък ще си взема друга, ама искам първо да побутам поне една да знам какви са ми изискванията  Grinning

# 572
Здравейте милички!
elisalou много съжалявам и думите просто са излишни! Дано това да е последното трудно стъпало към гушването на сладката бебка!  Hug Praynig
Мързелче, как си ? Давай мнение за сока от ряпа. Аз тази нощ (да не чува дявола) не съм се будила да кашлям  Party спах непробудно и едва станах тази сутрин - можех още да спя. Иначе и аз се сдобих преди години със синузитче...та знам какъв кеф е! Хайде дано да се оправяш скоро  Hug
Галина добре дошла и безпроблемна бременност от тук нататък!
mila_iv споко  Stop аз също не съм купувала нищичко  Blush пък и за сега още не смея ще видим другия месец!
Дидката_Д  Hug  bouquet Hug бачкай по-малко бе слънце, че бебчето има нужда и то от нанкане!

# 573
  • Бургас
Здравейте и от мен докато не сте ме забравили.
Аз съм се отдала на лежане и силна храна,все още ми е студено и не ми се обикалят улиците,но го дават затопляне и се мятам.
Elisalou,голяма прегръдка и от мен,силно се моля лошото да е завинаги зад гърба ти.
Боби,ти за тия жилетки сериозно ли,ама пък ако сте на климатици там може и по хладно да ви държат при бебетата,защото тука и бодито им беше много на мъниците.
Аз също мисля че имам вече всичко за бебока,а като наближи лятото ще вземем кошарата,само нея нямаме.
Колкото до кръвното,аз също се ужасих на последната консултация,че е 90/60,винаги съм била с идеално ,а даже пуших като комин.
Gali_st,добре дошла,  bouquet,пази се и не се уморявай вече.

# 574
Здравейте момичета. Казвам се Галина и ще бъда юлска мама Simple Smile. Терминът ми  е за 10 юли и ще си имам момиченце.
Вече съм в 6 месец, започнаха  контракции и лежах в болница на системи 3 дни, вчера ме изписаха и се надявам скоро да не ми се налага да ходя там. Ако има някой с подобни проблеми, ще е хубаво да си обменим опит.

Лека бременност на всички мами!

Добре дошла, Галя!   bouquet Лека бременност ти желая!

С теб ставаме три от отбора "твърдо на легло" след болница и системи...( броя мен, Ели и теб като нова). На мен и Ели са ни първи дечица, а на теб?
Другите в отбора са добри ученички  Hug Юлски мами, ние ще пазим завивките и спокойно трябва да удържаме фронта. На мен ми казаха 31 май-1 юни поне. След това има големи шансове да се спаси бебето, ако отново тръгне, но не по-рано ... трябва да изгоним страховете и тъгата, позитивно да гледаме на ситуацията и да пазим бебите (и трите сме с момиченца - кокиченца в пупите). Аз спя, чета и плета...тез три неща Wink понякога и разплитам, че много не помня от младостта си, когато ме е учила баба ... е добре, че има скайп, та като имам зор - бабет плете по моя въпрос и нагледно ми обяснява пред камерата (на 83 години, опасна муцуна).

Та "с'бери" сили и търпение и следвай указанията на докторите!

За броя на дрешките, както Тея е споделила, аз съм избрала по 7 от вид (ще видя по колко ще ми пратят зълва ми и приятелки и ще допълвам ако трябва, 3-4 не са ли малко - ако 2-3 днес нацапаш, докато изсъхнат само с една да седи  newsm78 Я, моля кажете по колко се цапат малките бебета?

Мира, тук в болницата е 18-19  градуса за бебетата въздуха, зиме и лято на климатик, и затова бебетата трябвало да са с жилетки първите дни в родилното, че шока им е голям Wink После у дома - вечер си е хладно, все пак не всеки е на топло място ( при нас денем е 40, вечер 18-20) А у нас нямаме климатик, аз съм противник - това значи винаги да са ти затворени прозорци и врати...а това аз не го умея Wink В щатите полудях с тези климатици, а в БГ се дразнех като пуснат климатик и си отворят прозореца - професионално изкривяване ми е, да обяснявам ЗАЩО не се отварят прозорците като е пуснат климатика ....едната ми специалност е пневматика и климатизацията ми е болна тема Wink

Последна редакция: вт, 16 мар 2010, 11:55 от bobi40

# 575
elisalouHug! Сега се пази, защото вече имаш два пъти по-важна мисия. Не забравяй, че всички ние сме с теб и стискаме палци!

# 576
Благодаря на всички за топлото посрещане Simple Smile

Bobi40 и на мен ми е първа бременност, тези девойки нямат търпение да излязат:)
Вече ще си лежа и ще се готвя за бебо. Има ли някой списък с необходимите неща, които трябват за новородените? Сега разглеждам някои сайтове и не мога още да се ориентирам, да не пропусна нещо... newsm78

# 577
аз спирам с всякакви дрехи сега,защото ще купувам после според нуждите ни.за баш най/първо време имам вече.дори в родилното не се носят наши неща,а там ти дават.докато си в болницата всичко за бебето и за теб дават. даже и ръкавички гледах оня ден,ама няма да купя.никога не съм използвала с големия ми син. той просто не се дереше.не,че ще осиромашея от едни ръкавички,ама пък за какво да ги иподмятам ненужни вкъщи. мен като че ли лееко ми попремина първоначалната мания за купуване и сега карам по/леко. количка ще купим юли месец решихме.хем да се поосвестим малко финансово от моите спешни помощи,където май два,три пъти ходих и ни натовариха масрафа,хем си има време.ей го къде е.поне всичко разучих,мъжа ми знае какво харесвам и дори без мен може да го достави  Mr. Green

за риталниците (торбите за спане)...да! направо се родих откакто купих на сина ми на времето,обаче на това няма да му купя в началото,защото в началото то не се отвива,а с торба ще м ие по/трудно на самата мен по 100 пъти да го взимам за кърмене...например нощем.като почне да се отвива и стане много подвижно (според преценка де) е тогава тутакси ще получи и риталник.

ааа за куини/то....моят мъж хареса количка,която аз категорично отхвърлям/ куини бъз Mr. Greenвсе нея гледа. на мен много ми харесва като дизайн,но не искам да ми спи детето в катурнат стол.това е за хора,дето не се мотаят много навън,а аз искам да се мотая и нищо да не ми гризе съвестта.

галина добре дошла на събора хахахах....не се шашкай.всички имаме едни или други проблеми...ще избутаме няма страшноооо  bouquet аз също имам контракций,но са нередовни,бях по лекари вече и казаха,че ми няма нищо и си кюта сега,но моите контракций аз лично мисля,че са от голямата ми любов с моя мъж Blush и като входна такса (кавички нямам на кирилицата и други препинателни знаци също) бързо казвай любимият ти модел количка Crazy

buburina олеее незнам душко! аз сущо много съм притеснена за моята красота,но какво да се прави....май се налага да се поразпльокнем малко. ето мен пък цицорите ми ме притесняват.вече го обсъдихме този проблем тук и установихме,че проблема е нерешим хахахахахах. тренирай си и се следи.мисля,че си на правилната вълна. аз имам колело вкъщи,но не мсиля,че то ще ме спаси.преди тичах всеки ден  ито доста,но сега просто немога да го правя това и вместо него ям пуканки цял ден Peace

боби
ако си с пампрес почти нищо не ги цапат.сменяш просто чисти дрешки,ако не пропусне памперса и...ако не повръща! някои много повръщат и трябва да се преобличат,че ще замирише на сиренцееее Grinning

# 578
Я, моля кажете по колко се цапат малките бебета?

Свате,я уточни по седем от кой вид?
Аз да кажа кво имам до тук !
седем бодита,седем чифта чорапи,три блузки с дълъг ръкав,две с къс,три костюмчета летни,една пижамка с дълъг ръкав,това номер 56

http://www.baby-walz.de/typo3conf/ext/dmc_mb3_product/images/101/de/banner_no.gif
http://www.baby-walz.de/typo3conf/ext/dmc_mb3_product/images/101/de/banner_no.gif

Номер 62 имам - 3 бодита с къс,3 с дълъг,2 блузки с къс,2 къси гащета,едно костюмче с блузка

Не са ли ми много касундерите?  newsm78 Бая ще го оперя тй бебе по късо.Как смятате?  newsm78

Вижте последните ми покупки.Направо без пари,а и много сладки.С едното ще изписваме господина,че ми Ареса !  Blush

# 579
Здравейте тубаци !

elisalou, думите наистина са излишни, пази малката принцеса и имай вяра, че всичко лошо вече е минало, и че от тук на татък ви предстоят само най-хубавите дни  Hug Hug Hug

Добре дошла на Галя, леко бременеене и едно прекрасно мъниче на финала  Wink

Да ви питам, от както съм забременяла, съм в болничен, първите месеца бяха много тежки, сега слава богу, да чукна на дърво съм добре, и се замислям дали да не се пробвам да поработя малко преди майчинството. Проблема е, че шефката ми е суууууууууупер зла, много негативна и мрънкаща бабичка, с която съм сама в стая. И да не ви казвам какво следене и юркане пада  #Cussing out  И като си помисля за нея, наистина ме втриса   Sick  Докторката ми казва, че е абсурдно да се върна на работа при тая ситуация, но аз вече икуквам в къщи.... Моля ви за съвет  Hug

Мнооооооооого слънчев ден на всички !!!

# 580
Погледнете тук примерни летни костюмчета за бебоците.Вижте колко са изгодни и сладки.Смятате ли,че по едно такова и чорапца е достатъчно за лятото?

http://www.baby-walz.de/dmc_mb3_search_pi1.filter.Kategorien.0/B … liste.a832.0.html

# 581
elisalou кураж!
Добре дошла на Галя  Hug

Аз вчера получих още един колет с дрешки  Joy и се оказа,че имам от всичко по много,но чорапки нямам,та мисля да започна да трупам  Joy

Също така имам едни "пижамки",които не знам как се ползват,пише че са за беб от 0 до 6 месеца,приличат на торба,горес  ръкавки,а долу огромна дупка,която се затяга с въженце??? newsm78
Така ли ще спи бебка,я кажете?

# 582

Свате,я уточни по седем от кой вид?
Аз да кажа кво имам до тук !
седем бодита,седем чифта чорапи,три блузки с дълъг ръкав,две с къс,три костюмчета летни,една пижамка с дълъг ръкав,това номер 56

Ами  newsm78 мислех по 7 за първия размер, после 7 за следващия, знам ли? Вие кажете с гайдите Simple Smile то като стане на година ще е по -друго с дрехите, ама в началото за някакъв ритъм се чудя - има ли? Или не е толкова мазането като после с пюретата???

# 583
Моето бебе ще си спи със пижамка,която скоро пуснах.И отгоре леко одеалце.Мисля,че на спалните чували лятото не им е времето.

# 584
За мен горните дрешки са много важни.Имам в предвид бодита,блузки.Моето бебе страшно повръщаше и постоянно беше мокра.Според мен поне бодитата и горните блузки/ризки трябва да са седем - да !

Общи условия

Активация на акаунт