Автоимунен тиреоидит на Хашимото (12)

• 70 514
  • 811
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте хашимотки  Grinning!
Може ли да ви помоля за една бърза консултация! Сигурна съм, че тези неща са обсъждани, но просто тия дни няма да имам време да изчета темите, което така или иначе ще направя, де  Wink
Накратко въпросът ми е -правих си ТСХ, но бях изпила 2 големи чаши кафе преди това и резултата е 4,10 при горна норма 4,20 според реф. стойностти на лаба. Дали може да се надявам, че тази висока стойност е частично повлияна от кафето? Знам, че не трябва да се пие кафе преди изследването, но не знам как то го повлиява. Съвсем накратко- в отбора съм от 1,5 година, но не съм на терапия все още, тъй като свалям хормоните и антителата от само себе си / досега поне/. Благодаря ви много предварително   bouquet

# 211
  • София
niko11, спокойно бе, момиче, какви са тия мисли за кюртаж? Аспиринът трябва да е Аспирин протект, той може да се пие по време на бременност и леко разрежда кръвта. Изписват го много често при проблемно забременяване, ин-витро, при тромбофилия и кардио-липиден синдром. Не се притеснявай, няма да ти навреди.

setibeti, благодаря, но в събота не ми е удобно.

hopie, освен да си пуснеш още едно изследване, този път без да си пила кафе...... даже и вода недей да пиеш. Успех!

# 212
  • София и там където не се пуши
niko11 когато лекар го изпесва, има защо. Поначало аспирина разрежда кръвта и не се препоръчва в деня когато се правят операции или раждане, абе лекарите си знаят.

Не мисли лоши неща. Аз изчетох сумати книги по време на бремеността за да не мисля.  

# 213
  • Пловдив
здравейте отново,минах преглед при Д-р Паскалева,прегледа ме ,каза че сакчето отговаря на седмиците,но все още няма ембрион,с вагинален ехограф ме гледа,опита се да ме успокои че има надежда ......,след 10 дена ще видим пак,но аз се съмнявам ,и с това зацапване което го имам ,ту спира ,ту се появява,
каза че на 4Д има вероятност да се види нещо повече ,но няма много смисъл,тя каза че не е привърженик на дуфастона,но щом го пия да продължавам,но пак се питам,ако е кухо яйце за какво изобщо да   пия каквото и да е ,да го изхвърля организма и да минава,че това напрежение ме побърква. Sad

# 214
Цитат
ако е кухо яйце за какво изобщо да   пия каквото и да е
А ако не е!?
Нищо не се знае.
Почиваш ли си или само търчиш по болници и поликлиники? Натоварваш се сама!
Стегни се, успокой се, мисли позитивно и пий каквото трябва!
Бърди така я бяха уплашили, а се оказа фалшива тревога.

# 215
  • Пловдив
почивам си ,стоя си вкъщи ,малкия го оставих при нашите,но ей сега попрочетох някой стари теми за кухи яйца,
и някой майки споделят пък че можело ако много се чака дори да стане вътрешна инфекция,
аз ако не беше зацапването по-нямаше да се притеснявам,но именно такова е признак понякога за кухо яйце,
вчера беше спряло и се бях успокоила,но сутринта като станах и се поизплаших ,беше малко повече и с по-червен цвят и си казах айде отиде днес ще е лошото и после спря.
това което си казвам е че каквото господ е рекъл това ще стане Praynig

никой досега не ми е изчислявал термина ,но по калкулатора е 11.11,знаете ли какво съвпадение е-тогава е рождения ден на баща ми ,а аз съм решила второто ми дете да го кръстя на него,и си викам че такова съвпадение не е случайно ,но каквото е писано

# 216
niko11 стискам палци всичко да е наред. Почивай  Hug

# 217
niko11, недей да четеш по разни теми и да се вкарваш във филми! Така сама ще си докараш беля. Уверявам те, че с второто ми дете имах такова зацапване, но сега всичко е о кей, детето ми е вече на 6 г. - да ми е жива и здрава. Божа работа е, но се опитай да не мислиш, просто си почивай и изчаквай. Знам, че си наплашена, но положи всички усилия, наложи си на волята да мислиш за нещо друго. Пожелавам ти всичко да бъде наред!!!  Hug  bouquet

# 218
  • София и там където не се пуши
niko11 да не ти разправям, колко познати имам така бяха убедени и шашнати като теб, че нещата не са наред. Особено на едната и до ден днешен и натяквам, как не ме слушаше. Бяха и видели, че няма нищо в яйцето  и щяха да и правят абразио ли се наричаше и толкова не ме слушаше, че чак ме дразнеше, а така се бяхме в болницата запознали и се сближихме, а тогава преди 15 год и мобилни още не ползувахме. Мен ме изписаха, дори не и казах довиждане и я молех да се успокои и да не дава да и слагат антибиотици. И ми се обажда по телефона, случайно била д-р Мазнейкова дежурна и я извикали при нея и тя казала, чудесно се развиват нещата до мом. Е каква радост, какво нещо и още си подържаме връзки и се чуваме и си споделяме за пуберите и до ден днешен и натяквам като заспори с мен.

Та мисли хубави неща - разказах ти го за да имаш и истории за пример с добър край, а не да мислиш глупости. Аз с първото кървях през цялото време и се оказа накрая че има някаква влагалищна инфекция и не детето нищо му няма. С второто нямах нищо, а родих преждевременно.

И накрая да попитам - да не си зодия близнаци - обикновено те са склонни към непреклонно мислене на ужаси. Нещо спомена че детето ти е малко, на моя позната така се оказа, че има нужда от магнезии организма при втора скорошна бременност след първата. Ами лежи си и мисли позитивно  Hug Hug Hug

# 219
niko,вярвай,че всичко ще е наред!Стискам палци!А пък и това съвпадение с термина...Божа работа!

# 220
  • София
здравейте отново,минах преглед при Д-р Паскалева,прегледа ме ,каза че сакчето отговаря на седмиците,но все още няма ембрион,с вагинален ехограф ме гледа

Нико, в коя седмица си?
При мен, както ти е казала птица, нещата изглеждаха доста по-зле - сакчето изобщо не си отговаряше на седмиците, за ембрион да не говорим.
Само 3 дни по-късно, на друг лекар и с друг ехограф, се видя и че сакчето е голямо, и ембрионална структура има.
Колкото до дуфастона - има смисъл от него. Ако сакчето е тръгнало да се отлепя заради генетичен проблем, дуфастона няма да го спре. Ако обаче е тръгнало заради нисък прогестерон - ще помогне.
Имаш ли възможност да пробваш при друг лекар?
Колкото до  вътрешната инфекция - спокойно, не става толкова бързо и лесно, а и много силно ще усетиш, ако има нещо такова.

# 221
Niko, стискам палци всичко да е ок! Опитай се да се успокоиш и хич не мисли за лоши варианти.
Сестра ми кървя през първата бременност до края и детето е на 7г. вече. Сега при втората същото се повтори до към 6м., а живот и здраве другата седмица ще роди.
Много прегръдки и положителни мисли от мен! Heart Eyes

# 222
На 1 страница прочетох за д-р Нончев от Пловдив и му се обадих. В понеделник съм на преглед. Дано помогне!

# 223
  • Пловдив
Благодаря ви много ,мисля да почакам до понеделник и тогава пак да ходя на преглед.
Тук във форума човек наистина намира подкрепа и надежда от ваша страна,споделя си тревогите,получава разбиране и кураж.
Знам че има и надежда ,ще се постарая да съм позитивна,ное трудно
 Sad

# 224
На 1 страница прочетох за д-р Нончев от Пловдив и му се обадих. В понеделник съм на преглед. Дано помогне!

Ще помогне! Страхотен професионалист и невероятно добър човек, освен това всичко ще ти обясни подробно и ще те успокои! Ще чакам да докладваш след прегледа  Hug  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт